اگر شما هم از تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن نقاط ورود و خروج از معاملات استفاده می‌کنید، احتمالا خط روند یکی از پر استفاده‌ترین ابزارهایی بوده است که در زمان تحلیل به شما کمک کرده است؛ که اگر به درستی ترسیم شود می‌تواند اطلاعات بسیار خوبی از شرایط دارایی به تریدر نشان دهد و بنابراین پیش‌بینی آینده قیمتی را نیز ساده کند؛ اما ترسیم آن همیشه برای تریدرها به خصوص برای افرادی که به تازگی تحلیل و فعالیت در بازار را شروع کرده‌اند ساده نیست. به همین دلیل تصمیم داریم در این مقاله نحوه رسم خودکار خط روند یا Trend Line در تریدرینگ ویو را شرح دهیم.

فهرست []

    خط روند چیست؟

    پیش از آنکه نحوه ترسیم خط روند به صورت خودکار را فرا گیرید بهتر است ابتدا با مفهوم آن به درستی آشنا شوید. Trend Line درواقع با اتصال بیشترین (سقف‌های قیمتی) یا کمترین (کف‌های قیمتی) قیمت‌ها به هم تشکیل می‌شود. با ترسیم این خط که می‌تواند صعودی، نزولی و یا خنثی باشد، تریدر می‌تواند بهترین نقاط برای ورود و یا خروج از معاملات را به دست آورد.

    در یک روند صعودی که Trend Line در زیر نمودار قیمتی ترسیم می‌شود، این خط از اتصال کف‌های قیمتی به هم تشکیل می‌شود. در روند نزولی که خط روند در بالای نمودار قیمتی ترسیم می‌شود، Trend Line از اتصال سقف‌های قیمتی به هم تشکیل می‌شود و اما در روند خنثی خط در یک محدوده مشخص قیمتی بدون روند در حرکت است و درواقع نه سقف‌های قیمتی در حال بالا رفتن هستند و نه کف‌های قیمتی.

    نحوه رسم خودکار خط روند در تریدینگ ویو

    این ابزار به تریدر و تحلیلگر کمک می‌کند که نقاط عرضه و تقاضا را پیدا کند و بنابراین بهترین نقاط برای ورود و خروج از معاملات با کمک خط برای تریدر ساده‌تر خواهد شد. یک تحلیلگر می‌تواند خط روند را به صورت دستی در تریدینگ ویو و یا هر پلتفرم تحلیلی دیگر ترسیم کند که در ادامه نحوه رسم به صورت دستی را مختصرا شرح داده و سپس به بیان نحوه رسم خودکار آن در تریدینگ ویو اشاره خواهیم کرد.

    • رسم دستی خط روند در تریدینگ ویو

    برای آنکه این خط را بر روی یک نمودار قیمتی در تریدینگ ویو ترسیم کنید باید ابتدا وارد این پلتفرم شده و چارت دارایی موردنظر خود را باز کرده و سپس ابزار (Trend Line) را از منو ابزارها در سمت چپ نمودار قیمتی انتخاب کنید.

    حالا کافی است که با توجه به روند نمودار قیمتی بر روی یکی از کف‌ها (در روند صعودی) و یا یکی از سقف‌های قیمتی (در روند نزولی) کلیک کنید و سپس با درگ کردن، ماوس را به سقف یا کف قیمتی بعدی متصل کنید.

    ترسیم دستی این خط در صورتی شما با نمودار قیمتی و تحلیل آشنایی داشته باشید و تجربه کافی برای فهمیدن آن را داشته باشید، کمک بسیار بزرگی در تحلیل قیمت به شما خواهد کرد اما هر تریدر و یا تحلیلگری نمی‌تواند خط روند را به درستی ترسیم کند، در چنین مواقعی رسم خودکار Trend Lineدر تریدینگ ویو به کمک شما می‌آید. البته نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که به هر حال ترسیم خودکار ممکن است دقت کافی را نداشته باشید بنابراین انجام تنظیمات و یا جابه‌جایی مختصر نیز بعد از رسم خودکار آن باید اتفاق بیفتد.

    • رسم خودکار Trend Line

    و اما در اینجا چگونگی رسم خودکار خط روند در تریدینگ ویو را شرح خواهیم داد. برای ترسیم Trend Line به صورت خودکار شما باید از اندیکاتورها کمک بگیرید. در قدم اول نمودار قیمتی دارایی موردنظر خود را باز کنید و سپس بر روی تب “Indicators” در نوار بالای صفحه کلیک کنید. با این کار پنجره کوچکی برای شما باز خواهد شد که اندیکاتورهای مختلفی در آن لیست شده‌اند، برای راحتی کار عبارت “Trend Line” را در نوار جستجو تایپ کنید تا بتوانید اندیکاتورهایی که توسعه‌دهندگان مختلف برای این هدف (تریم خودکار خط روند) طراحی کرده‌اند را مشاهده کنید. حالا می‌توانید اندیکاتور خط روند موردنظر خود را با کلیک بر روی آن انتخاب کنید.

    اگر اندیکاتور Trend Line اول را انتخاب کنید یک خط روند ساده در آخرین کندل‌های نمودار قیمتی برای شما ترسیم می‌شود که در صورت تمایل می‌توانید از آن استفاده کنید، اما اگر به جزئیات بیشتری نیاز دارید نگران نباشید چراکه همان‌طور که مشاهده کردید تعداد اندیکاتورهایی که برای رسم خودکار این خط در تریدینگ ویو وجود دارند زیاد هستند و شما می‌توانید اندیکاتوری که نیاز شما برای تحلیل را بر طرف می‌کند را انتخاب کنید. در بخش‌های بعدی چند اندیکاتور دیگر برای رسم خط روند را معرفی خواهیم کرد.

    اندیکاتور پرطرفدار دیگری که برای رسم خودکار خط روند بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد، اندیکاتور Trend Line [Lux Algo] است که با انتخاب آن با چنین تصویری مواجه خواهید شد که خطوط روند بیشتری بر روی چارت به جای می‌گذارند. البته همان‌طور که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، شما می‌توانید با انتخاب هر کدام از اندیکاتورهای رسم Trend Line، تنظیمات موردنظر خود را بر روی اندیکاتور اعمال کنید تا بتوانید خطوط روند را با دقت بالاتری داشته باشید.

    اما اگر عبارت Trenline را بدون فاصله جستجو کنید، نتیجه جستجو متفاوت خواهد بود، یکی از اندیکاتورهایی که اتفاقا علاوه بر خطوط روند، سیگنال‌های ورود و خروج از معاملات را نیز صادر می‌کند، اندیکاتور “Trendline JD” است که پس از جستجو و کلیک بر روی نام آن، بر روی نمودار قیمتی به نمایش در می‌آید.

    برای رسم خودکار خط روند در تریدینگ ویو به کمک اندیکاتور “Trendline JD”، پس از انتخاب این اندیکاتور مشاهده خواهید کرد که خطوط روند با توجه به کف‌ها و سقف‌های قیمتی با دقت بالایی ترسیم شده است. شما می‌توانید از این اندیکاتور به عنوان یک راهنما استفاده کنید و خطوط روند ترسیم شده به کمک این اندیکاتور که برخوردهای زیادی با قیمت دارند را خود نیز رسم کرده و سپس اندیکاتور را حذف کنید و حالا به صورت دستی خط روند ترسیم شده را تنظیم کنید تا سیگنال‌هایی که به کمک آن به دست خواهید آورد، دقت بالایی داشته باشند.

    همان‌طور که در تصویر هم می‌بینید، علاوه بر آن، این اندیکاتور سیگنال‌های ورود و خروج از معاملات را نیز صادر می‌کند که با مثلث‌های رنگی در نمودار قیمتی دیده می‌شوند، البته توصیه می‌شود در صورت استفاده از این اندیکاتور و به خصوص سیگنال‌های ورود و خروج حتما آن را شخصی‌سازی کنید چراکه این نقاط با دقت انتخاب نشده‌اند.

    کلام آخر

    این خط به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در اکثر تحلیل‌های تکنیکال دخالت دارد بنابراین آشنایی با این مفهوم و ابزارهای ترسیم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. ما در این مقاله پس از توضیحاتی مختصر در رابطه با مفهوم خط روند و نحوه ترسیم دستی آن، چگونگی رسم خودکار آن را نیز در تریدینگ ویو شرح دادیم. اندیکاتورهای بسیار مختلفی برای این کار وجود دارد که ما در این مقاله تعدادی از آنها را بررسی کردیم. شما می‌توانید با توجه به استراتژی و نیاز خود یک اندیکاتور را امتحان کنید و در تحلیل‌های خود از آن استفاده کنید.

    سوالات متداول

    تریدرها می‌توانند خط روند خود را به صورت دستی و یا خودکار رسم کنند. در حالت دستی، یک ابزار به نام Trend Line در نوار ابزار وجود دارد که نحوه استفاده از آن را در طی مقاله شرح داده‌ایم.

    برای رسم خودکار این خط در تریدینگ ویو نیز می‌توانید از اندیکاتورهای متعددی استفاده کنید که ما در این مقاله به چند مورد اشاره کردیم.

    اندیکاتور Trendline JD