معرفی سرمایه گذاری بهمن

نام شرکت: سرمایه گذاری بهمن

فهرست []

    نماد: وبهمن

    موضوع: سرمایه گذاری در اوراق بهادار بورس، فرابورس و خارج از بورس

    تمرکز سرمایه گذاری: در صنایع خودروسازی و ساخت قطعات, فلزات اساسی , استخراج کانه های فلزی و مواد و محصولات شیمیایی

    معرفی شرکت:

    سرمایه گذاری بهمن در سال ۱۳۸۱ تاسیس و در سال ۱۳۸۳ در بورس پذیرفته شد. موضوع فعالیت آن سرمایه گذاری در اوراق بهادار شرکت های لیزینگی, کارگزاری و تولیدی می باشد.

    آنچه از رویدادهای مالی شرکت سرمایه گذاری بهمن باید بدانید:

    ۱)سهامداران شرکت

    ۱-۱)گروه بهمن – سهامی عام

    ۲-۱)سرمایه گذاری سامان مجد

    ۳-۱)بیمه ملت – سهامی عام

    ۴-۱)سایر

     

    ۲)پرتفوی سرمایه گذاری وبهمن:

    حدود ۹۰ درصد پرتفوی وبهمن بورسی است. مهم ترین سهام بورسی این شرکت ایران خودرو, گروه بهمن, ملی صنایع مس, گسترش نفت و گاز پارسیان, فولاد مبارکه اصفهان, پتروشیمی مبین و ارتباطات سیار و مهم ترین سهام غیربورسی از منظر بهای تمام شده گروه انرژی آریا دانا, سرزمایه گذاری اوین, سرمایه گذاری ارزش آفرینان و کارگزاری بهمن می باشد.

    ۳)حساب های دریافتنی تجاری:

    عمده حساب های دریافتنی سرمایه گذاری بهمن در طی سالیان مختلف مربوط به سودهای مصوب دریافت نشده از شرکت های زیرمجموعه می باشد.

    ۴)سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

    تمام رویدادها و معاملاتی که در طی ۱۲ ماه به صورت گزارش عملکرد یکماهه توسط شرکت در سایت کدال گزارش می گردد تجمیع شده و به صورت یکجا تحت این سرفصل در صورت مالی های حسابرسی شده ارایه می گردد که می توان اطلاعات کلی را از آن برداشت کرد و مبنای تحلیل برای ما همان گزارش های یکماهه خواهد بود.

    ۵)پرداختنی های تجاری و غیرتجاری:

    این حساب در نتیجه مبادلات فیمابین شرکت اصلی و شرکت های زیرمجموعه و هم چنین مبادلات شرکت های زیرمجموعه با شرکت های خارج از سرمایه گذاری بهمن ایجاد شده است. همچنین شرکت بابت سودهای مصوب سال های مالی قبل بدهی به سهامدار عمده دارد که در سرفصل سود سهام پرداختنی گزارش کرده است.

    ۶)درآمد سود حاصل از سرمایه گذاری:

    عمده درآمد سود حاصل از سرمایه گذاری وبهمن از شرکت های گروه بهمن, پتروشیمی مبین, گسنرش نفت و گاز پارسیان, ارتباطات سیار ایران و گروه انرژی آریا دانا می باشد.

    ۷)سایر اقلام عملیاتی :

    عمدتا مربوط به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها و برگشت آن می باشد.لازم به ذکر است که هر موقع قیمت سهام خریداری شده در تاریخ تهیه صورت مالی کمتر از بهای تمام شده برای شرکت گردد در این صورت شرکت اقدام به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها می کند و زمانی که این مبلغ برگشت خورد برگشت ذخیره کاهش ارزش را گزارش خواهد کرد که اولین قلم کاهنده سود و دومی افزایش دهنده سود خالص می باشد(توجه کنید که این اقدام به دلیل استانداردها و مفروضات حسابداری می باشد که شرکت را ملزم به ارایه این حساب ها می کند).

    ۸)سایر اقلام عملیاتی – استثنایی:

    در صورتی که شرکت سهامی را که مالکیت بیش از ۸ یا ۱۰ درصد آن را دارد به فروش برساند در این حساب گزارش خواهد کرد.توجه کنید که در حالت فوق معمولا در قیمتی بالاتر از ارزش بازار آن قیمت گذاری و به فروش خواهد رسید و در این حالت سود حاصل از فروش در این حساب گزارش خواهد شد.

    ۹)عوامل اثرگذار بر رشد قیمت سهام وبهمن:

    از آنجایی که رشد قیمت سهام شرکت های سرمایه گذاری منوط به وجود فرصت های بالقوه افزایش سود هر سهم شرکت های زیرمجموعه آن می باشد به همین دلیل بایستی پتانسیل های رشد شرکت های زیرمجموعه وبهمن را بررسی کرد که در ادامه به طور خلاصه توضیحاتی را ارایه می کنیم:

    الف)گسترش نغت و گاز پارسیان:

    این شرکت سرمایه گذاری که تمرکز خود را در صنعت پتروشیمی قرار داده و در ایامی که قیمت جهانی محصولات پتروشیمی یا نرخ ارز افزایش پیدا می کند شرایط برای این سهم و به تبع آن خبهمن ایده آل خواهد بود.

    ب)گروه بهمن:

    این شرکت یک شرکت سرمایه گذاری بوده که تمرکز خود را بر روی صنایع خودروسازی و ساخت قطعات, مواد و محصولات شیمیایی و ماشین آلات و تجهیزات متمرکز کرده است و می توان گفت که از بنیاد خوبی برخوردار می باشد.

    پ)ارتباطات سیار ایران:

    این شرکت در خوزه خدمات مخابراتی فعال بوده و جزو شرکت های بالغ بورس ایران به حساب می آید که همواره DPS پرداختی آن از سطح مشخصی پایین تر نیامده است.بنابراین سرمایه گذاری در این سهم یک سرمایه گذاری ایمن محسوب می گردد.

    ت)پتروشیمی مبین:

    این شرکت در حوزه تامین گاز خوراک و یوتیلیتی شرکت های پتروشیمی فعالیت دارد و چون مرجع نرخ گذاری آن دولت می باشد بنابراین این شرکت نیز از ثبات نسبی برخوردار بوده و جز در مواقع خاصی همواره DPS خوبی را محقق کرده است و بنابراین این سهم نیز جزو سرمایه گذاری های ایمن محسوب می گردد.

    همانطور که گفته شد هر گاه پتانسیل های رشد قیمت در سهام شرکت های زیرمجموعه و به ویژه شرکت های فوق افزایش یابد و علنی گردد منجر به رشد قیمت سهام وبهمن خواهد شد.

    مولف: احمد لحیم گرزاده