اکثر معامله گران موفق در بازار کریپتوکارنسی جهت دستیابی به اهداف معاملاتی خود، کاهش ریسک سرمایه گذاری و افزایش سود معاملات، از امکانات ارائه شده به بهترین نحو در صرافی استفاده می کنند. یکی از ابزارهای معاملاتی ارائه شده در برترین صرافی های رمزنگاری، روش ثبت سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit) است. از آنجایی که استفاده از این امکانات نیازمند آموزش و یادگیری است، توصیه می شود کاربران مبتدی پیش از استفاده از این روش های معاملاتی، به درک درست و کاملی از نحوۀ عملکرد و چگونگی سفارش گذاری آن ها رسیده باشند. در ادامه، به بررسی دقیق روش سفارش گذاری استاپ لیمیت یا سفارش با حد ضرر می پردازیم.

فهرست []

    سفارش استاپ لیمیت چیست؟

    سفارش استاپ لیمیت نوعی روش سفارش گذاری پیشرفته است. در این روش، سفارش خرید یا فروش ثبت شده توسط کاربر در لحظه و فوراً اجرا نمی شود؛ زیرا کاربر سفارش خود را شخصی سازی کرده و برای خرید یا فروش دارایی مدنظر خود، محدودۀ قیمت مشخصی را تعیین می کند. بنابراین، یک سفارش استاپ لیمیت، شامل دو قیمت می شود:

    • Stop Price: قیمتی است که سفارش را به یک سفارش خرید یا فروش تبدیل می کند.
    • Limit Price: در یک سفارش خرید استاپ لیمیت، لیمیت پرایس به حداکثر قیمتی گفته می شود که در آن معامله گر مایل به خرید کوین باشد. همچنین، در یک سفارش فروش استاپ لیمیت، لیمیت پرایس به حداقل قیمتی گفته می شود که در آن معامله گر مایل به فروش دارایی خود است.

    یک سفارش استاپ لیمیت خرید یا فروش دارایی رمزنگاری، تنها در صورتی اجرا می شود که این سفارش به قیمت مشخص شده یعنی Stop Price رسیده و یا از آن قیمت عبور کرده باشد. به این ترتیب، تنها پس از اجرا و فعال شدن (Triggered) سفارش، استاپ لیمیت ایجادشده توسط معامله گر، همراه با Limit Price تعیین شده در اوردر بوک قرار گرفته و به سایر کاربران صرافی نمایش داده می شود.

    • توقف/ Stop: شروع قیمت هدف مشخص شده برای سفارش ثبت شدۀ کاربر.
    • حد/ Limit: خارج از قیمت هدف برای سفارش ثبت شدۀ کاربر.

    بررسی نحوۀ عملکرد سفارش استاپ لیمیت

    سفارش گذاری استاپ لیمیت به معامله گران کمک می کند تا با تعیین حداقل یا حداکثر قیمت های سفارش، کنترل بیش تری بر معاملات خود داشته باشند. همانطورکه پیش از این نیز اشاره شد، معامله گر می تواند با تعیین دو قیمت Stop Price و Limit Price، به این سطح از کنترل برسد.

    • دستور توقف یا Stop Order، به محض رسیدن به یک قیمت معین (یا همان Stop Price)، برای خرید یا فروش ارز دیجیتال مدنظر، یک مارکت اوردر ایجاد می کند.
    • یک سفارش محدود یا Limit Order، یک ارز دیجیتال را در یک قیمت معین خرید و فروش می کند.

    به این ترتیب، اگر قیمت ارز دیجیتال مدنظر به قیمت Stop Price تعیین شده برسد، سفارش محدود ایجادشده توسط کاربر اجرا می شود. سپس، به طور خودکار تلاش می شود تا ارز دیجیتال مدنظر با قیمت محدود تعیین شده یا یک قیمت بهتر، خریداری شده یا به فروش برسد.

    به عنوان مثال، یک سفارش استاپ لیمیت به این صورت ثبت و اجرا می شود: اگر قیمت بیت کوین به 9000 یورو (Stop Price) رسیده یا از آن عبور کند، سفارشی برای فروش یک بیت کوین به قیمت 8900 یورو (Limit Price) در دفتر سفارش قرار داده شود.

    تفاوت سفارش Stop Limit و Stop Loss چیست؟

    شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که دو روش ثبت سفارش Stop Limit و Stop Loss با هم تفاوتی ندارند اما از این دو روش برای مقاصد مختلفی استفاده می شود و هرکدام از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند. به عنوان مثال، اجرای یک سفارش Stop Loss حتماً اتفاق می افتد درحالی که اجرای یک سفارش Stop Limit تنها در صورت رسیدن به قیمت مدنظر اتفاق خواهد افتاد. تصمیم گیری در مورد انتخاب میان دو روش، به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد.