ارز دیجیتال چیست؟ آیا سرمایه گذاری در این بازار، می تواند سودآور باشد؟ در شرایط اقتصادی کنونی ایران که هر کسی برای کاهش ضررهای روزانه به دنبال راهی برای کسب درآمد به روش های جدید است، درآمد دلاری می تواند یک چراغ راه روشن باشد.

اگر شما هم به دنبال سرمایه گذاری در بازار ارز های دیجیتال هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات تان را پیدا کنید.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال که ترجمه ای از عبارت cryptocurrency است، ارزهایی طراحی شده با پروتکل های رمزگذاری شده هستند که با هدف کاهش میزان تقلب و ممانعت از جعل و کلاه برداری ارزی ایجاد می شوند. مهم ترین ویژگی آن ها غیر متمرکز بودن است؛ بدین معنا که هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی، آن را تحت نظارت و کنترل خود ندارد.

در نتیجه این اتفاق، دیگر خبری از دخالت دولت ها در مدیریت و پیشبرد پروژه های موجود در شبکه بلاک چین نیست؛ شبکه بلاک چین، شبکه ای گسترده و وسیع است که ارزهای دیجیتال در بستر آن تبادل می شوند.

مهم ترین مزیت انواع ارزهای دیجیتال، امکان انجام تراکنش های مالی از نقاط مختلف دنیاست. البته برای این کار، به کلیدهای عمومی و خصوصی نیاز خواهید داشت. این کلیدها، وظیفه تامین امنیت فعالیت ها را به عهده دارند. در واقع، عملیات تراکنش با کریپتوکارنسی ها به کمک فرایندهای رمزگذاری مسیر تراکنش انجام می شود.

فعالیت در این بازارها تنها زمانی باعث کسب سود می شود که شما دانش قابل توجهی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید فرصت های سود و زیان را تشخیص دهید. درست است که تبادلات مالی انجام شده در این بازار، به دلیل کارمزد پایین، کم هزینه تر است، اما اگر دانش و تسلط کافی نداشته باشید، می تواند ضرر قابل توجهی را ایجاد کند. پس حتما آموزش ارز دیجیتال را در لیست کارهای خود قرار دهید.

ارز دیجیتال در ایران

خوشبختانه، در حال حاضر، ایران از کشورهایی است که استفاده از ارزهای دیجیتال در آن امری قانونی و متداول بوده و به فعالان این بازار امکان می دهد بدون هیچ مشکلی، رمز ارزهای مورد نیاز خود را از صرافی ها خریداری کرده و با نگهداری آن ها در یک کیف پول مطمئن، معاملات و تراکنش ها را پیش ببرند.

مطمئنا این ارزها برای انجام معاملات مختلف، کاربردهای بسیاری دارند؛ درست است که میزان داد و ستدها در ایران نسبت به دیگر نقاط جهان محدود است، اما باز هم نمی توان منکر تاثیرگذاری آن ها بر اقتصاد و سرمایه گذاری ها شد.

تاریخچه cryptocurrency

عده اندکی از افراد از نحوه پیدایش انواع ارز دیجیتال اطلاع دارند؛ در واقع، این پدیده، به عنوان اختراعی در کنار یک اختراع دیگر، پا به دنیای ارزها گذاشت. در این میان، بیت کوین، معروف ترین ارز دیجیتال است که خالق آن، فردی ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو است. هویت این فرد کاملا مشخص نیست و فرضیه هایی وجود دارد که شاید این فرد، نامی جعلی برای گروهی از افراد باشد که اقدام به تولید و طراحی نخستین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین کرده اند. مرموز بودن این ارز و ابهامات متعدد آن باعث شده تا بیت کوین بیشتر از نمونه های مشابه دیگر، در معرض قضاوت و تحلیل قرار بگیرد.

مهم ترین نکته در مورد بیت کوین این است که تاثیر زیادی بر قیمت ارزهای دیگر داشته و در بسیاری از موارد، تعیین کننده مسیری است که ارزهای دیگر دیجیتالی طی می کنند.

پیش از اینکه ایده طراحی و تولید اسکناس های دیجیتالی ایجاد شود، بیت کوین به عنوان ارزی به بازار عرضه شد که برای معامله و انجام تراکنش های مختلف، به هیچ واسطه ای میان دریافت کننده و گیرنده نیاز نداشت. در واقع، بیت کوین در بستری کاملا غیرمتمرکز، امکان معامله میان دو فرد را بدون نیاز به بانک ها و موسسات فراهم می کند.

تفاوت ارزهای دیجیتال با پول های معمولی

همانطور که پیشتر نیز عنوان کردیم، تفاوت های بنیادینی میان این ارزها با پول معمولی که اصطلاحا فیات نامیده می شود، وجود دارد. فیات که توسط بانک های مرکزی ضرب می شود، به وسیله دولت ها اداره می شود.

در مقابل اما ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، در پروسه ای تحت عنوان ماینینگ ایجاد و توزیع می شوند که در اغلب موارد نیز تحت کنترل و نظارت هیچ نهاد، فرد یا سازمانی قرار ندارند. این موضوع باعث می شود تا از آن ها با نام ارزهای غیرمتمرکز (decentralized) یاد شود.

برخلاف ارزهای فیات و پول های معمولی، معامله با ارزهای دیجیتال، به صورت همتا به همتا یا اصطلاحا peer to peer و بدون نیاز به واسطه انجام می شود. در نتیجه این اتفاق، هر فردی در هر نقطه ای از جهان که باشد، می تواند بدون نیاز به سیستم بانکی سنتی، از ارزهای دیجیتال در معاملات خود استفاده کرده و آن ها را در کیف پول مجازی خود نگهداری کند.

از سوی دیگر، ارزهای فیات، ارزش خود را از وام هایی که افراد از بانک ها دریافت می کنند به دست آورده و فاقد ارزش ذاتی هستند. اما ارزهای دیجیتال، از ارزش ذاتی ورای اعتماد جامعه رمز ارز برخوردار بوده و ارزش آن ها صرفاً متکی بر سیستم وام دهی نیست.

مهم ترین و پررنگ ترین تفاوت میان این دو ارز این است که برخلاف پول های معمولی، امکان چند بار خرج کردن ارزهای دیجیتال وجود ندارد. همچنین، معاملاتی که با ارز دیجیتال انجام می شوند، غیر قابل برگشت بوده و پس از انجام تراکنش، امکان کنسل کردن و یا بازگرداندن رمز ارز بدون درخواست گیرنده وجود نخواهد داشت.

به طورکلی، بیت کوین و ارزهای دیجیتالی که بعد از آن روی کار آمدند، شیوه جدیدی را برای سیستم مالی جهانی پایه گذاری کردند. در این شیوه، تمامی اجزای سیستم به صورت کاملاً شفاف و برمبنای محاسبات ریاضی و اجماع کاربران رمز ارز اداره می شود و فرد یا سازمان خاصی پشت آن قرار ندارد.

رمز ارزها چگونه کار می کنند؟

همان طور که عنوان شد، بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر به عنوان اختراعی جانبی در حین کار کردن روی پروژه پول دیجیتالی به وجود آمدند. این پروژه به دنبال تولید روشی بود که طی آن در بسترهای دیجیتالی، امکان تبادل و تراکنش مالی مقدور شود اما در نهایت باز هم این سیستم، سیستمی متمرکز بود.

در مقابل اما بیت کوین و انواع ارز دیجیتال، در بستری کاملا غیرمتمرکز قابل استفاده هستند. این موضوع، دستاوردی تصادفی بود که در زمان کار کردن روی تولید پول دیجیتالی به دنیا معرفی شد.

از مزایای سیستم و شبکه غیرمتمرکز که همه به دنبال ایجاد آن بودند، می توان به این موضوع اشاره کرد که در چنین شرایطی، تمامی تراکنش ها در بستر بلاک چین و شبکه ای که کریپتوکارنسی ها در آن رد و بدل می شوند، مانند یک دفتر کل حسابداری بسیار بزرگ است. در این دفتر کل بزرگ، تمام تراکنش هایی که از سوی کاربران صورت می گیرد، کاملا در شبکه ثبت می شود و همه از آن خبر دارند.

در این صورت، امکان ایجاد تغییر در اطلاعات ثبت شده در سیستم و دستکاری آن ها وجود نخواهد داشت. به طوریکه، هر تراکنش جدیدی که قرار است در سیستم به ثبت برسد، باید مورد تایید تمام کاربرانی باشد که در شبکه بلاک چین و شبکه های مشابه آن فعالیت داشته و با عنوان گره شناخته می شوند.

کاربردهای ارز دیجیتال

با توجه به محبوبیت بی حد و حصر ارزهای دیجیتال در سال های اخیر، این سؤال پیش می آید که اساساً کاربرد این رمز ارزها چیست و آیا دلایلی منطقی پشت این محبوبیت وجود دارد یا خیر؟ با اینکه هنوز این ارزهای دیجیتال تا رسیدن به جایگاه ارزهای فیات راه زیادی در پیش دارند، اما اکنون رمز ارزها به ویژه بیت کوین در سراسر جهان به عنوان یک ارز پذیرفته شده در نظر گرفته می شوند. کاربردهای ارزهای دیجیتال را می توان به صورت زیر خلاصه نمود:

  • به عنوان روش پرداخت

در ابتدای زمان معرفی بیت کوین، این ارز دیجیتال، ارزش بالایی نداشت و به همین دلیل، کاربرد آن در معاملات تجاری و تراکنش های مالی نیز محدود بود. اما به مرور زمان، افراد یشتری بیت کوین را به عنوان شیوه پرداخت پذیرفتند؛ این روزند تا جایی ادامه داشت که در حال حاضر ارزهای دیجیتال مختلف به عنوان گزینه پرداخت در بسیاری از رستوران ها، شرکت های هواپیمایی، جواهرفروشی ها و فروشگاه های اپلیکیشن به کار می روند.

یکی از کمپانی هایی که به طور گسترده از رمز ارز به عنوان روش پرداخت استفاده می کند، شرکت اپل است. کاربران می توانند تراکنش های خود در اپ استور را با استفاده از ۱۰ نوع رمز ارز مختلف انجام دهند.

درست است که این روش پرداختی در داخل ایران چندان مرسوم نیست، اما طولی نخواهد کشید که این ارزها جای خود را در معاملات روزمره مردم پیدا می کنند.

  • به عنوان روش سرمایه گذاری

ارزهای دیجیتال و به طور خاص بیت کوین، یکی از پرسودترین گزینه های سرمایه گذاری در دنیای امروزی به شمار می روند. با اینحال، نباید منکر ظررهای ناگهانی و بی ثباتی این بازارها شد.

برای مثال بیت کوین را در نظر بگیرید؛ این ارز، شناخته شده ترین گزینه با بیشترین سهام بازار است، اما همچنان نوسانات قابل توجهی را در تاریخچه خود پشت سر گذاشته است. برای مثال در دسامبر سال ۲۰۱۷، ارزش بیت کوین به طور ناگهانی از ۱۹۰۰۰ دلار به ازای هر BTC به ارزش ۷۰۰۰ دلار به ازای هر BTC سقوط کرد.

از آنجایی که ارزش ارزهای دیجیتال وابسته به منابع فیزیکی نیست و صرفاً بر مبنای محبوبیت رمز ارز و نوسانات بازار تعیین می گردد، بروز چنین تغییرات ناگهانی و غیر قابل پیش بینی کاملاً طبیعی است. بنابراین قبل از هرگونه سرمایه گذاری در این حوزه، باید خطر از دست دادن بخشی از سرمایه خود را به جان بخرید. با این وجود می توانید از طریق تحلیل تکنیکال بازار رمز ارز، میزان ضرر و زیان خود را به حداقل مقدار ممکن برسانید.

«به طور کلی، کسی در این بازارها برنده است که دانش کافی داشته و دلایل و عوامل موثر بر رشد و سقوط ارزها را شناخته و آن ها را به طور مداوم مورد بررسی قرار دهد.»

انواع ارز دیجیتال

امروزه لیست بلند بالایی از ارزهای دیجیتال وجود دارد که وابسته به شرایط و ویژگی هایی که دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه برخی از مهم ترین و پر استفاده ترین آن ها را با هم مورد بررسی قرار می دهیم:

  • کریپتو کارنسی

این ارزها، برای استفاده روزانه به منظور دریافت و پرداخت و به صورت کلی معاملات طراحی و ایجاد شده اند؛ برای پرداخت پول غذا در رستوران، خرید کامپیوتر و… . لایت کوین و بیت کوین از کریپتوهایی هستند که در این دسته قرار می گیرند؛ اما در حال حاضر، بیت کوین به دلیل انجام تعداد تراکنش محدود در شبکه،  گزینه ی مناسبی برای این هدف نیست؛ علیرغم اینکه در ابتدا با هدف استفاده برای کاربردهای روزانه طراحی شده بود.

  • Privacy Coin

ارزهای دیجیتالی که با هدف ناشناس بودن تراکنش و عدم امکان ردیابی تراکنش به وجود آمدند، در این دسته بندی قرار می گیرند. در نتیجه، اگر قصد انجام تراکش های خصوصی را دارید، Privacy Coin ها گزینه مناسبی برای شما خواهند بود؛ زی کش و مونرو دو نمونه از پرایوسی کوین ها هستند.

  • Coin as a Service (رمزارزهای خدمت دهنده)

رمز ارزهای خدمت دهنده، با هدف خدمت به جامعه به وجود آمدند؛ به عنوان مثال اتریوم با هدف فراهم کردن بستری مناسب برای قراردادهای هوشمند ایجاد شد.

به عبارتی دیگر، محیطی بودند که محیط مناسب برای اجرا کردن پروژه های مختلف را ارائه می دادند. این موضوع، به اندازه ای موثر بود که در حال حاضر، بیش از 90٪ توکن ها بر روی شبکه اتریوم فعالیت می کنند. درواقع اتریوم بر خلاف بیتکوین که با هدف پرداخت و دریافت به وجود آمده بود، در نظر داشت به عنوان کامپیوتر دنیا شناخته شود.

  • استیبل کوین (Stable coin)

ارزهای دیجیتالی که پشتوانه دارند با نام استیبل کوین شناخته می شوند؛ منظور از پشتوانه می تواند ارز فیات یک کشور باشد یا طلا و یا حتی یک شرکت شناخته شده.

استیبل کوین ها را با عنوان ارزهای دیجیتال با ثبات نیز می شناسند. تتر (USDT) یکی از استیبل کوین هاست که پشتوانه ی آن دلار آمریکاست. به همین دلیل، در بسیاری از موارد، به جای ارسال و پرداخت دلار، از تتر که هم ارزش دلار آمریکاست استفاده می شود. در این صورت، انتقال دارایی در کوتاه ترین زمان ممکن و با کارمزد پایین انجام می شود.

  • توکن کاربردی یا خدماتی (Utility Token Or App Coin)

Utility token توکن هایی هستند که برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، ممکن است یک توسعه دهنده، رمزارزی را برای یک تیم خاص طراحی کند. در این صورت، آن توکن را فقط به عنوان بلیطی برای تماشای فوتبال آن تیم می توان استفاده کرد.

به عبارتی این توکن ها تنها در سیستمی که مشخص کرده شده اند، ارزش و اعتبار دارند. در نتیجه، ابزار دریافت و پرداخت، سیستم فروش و هرآنچه مورد نیاز است در خود سیستم انجام می گیرد. رمزارزهای Filecoin و Sia دو نمونه ی موفق از Utility Token ها هستند.

  • ارزهای اوراق بهادار یا توکن تضمینی (Security Token)

این ارزها با وجود اینکه در میان عموم مردم جامعه شناخته شده نیستند، اما غالبا به عنوان سهام شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرند.

از عباراتی که در این دنیا ممکن است بسیار شنیده شود، ICO است که به پیش عرضه ی ارز دیجیتال اشاره دارد. درواقع ICO از طرف شرکت های گوناگون بر روی بلاک چین پیاده سازی می شود. به عنوان مثال تصور کنید شرکتی می خواهد پارک بسیار بزرگی را بسازد اما  به سرمایه بیشتری نیاز دارد. این شرکت با برآورد هزینه، تعدادی توکن را بر بستر بلاک چین به قیمت مشخص آماده و عرضه می کند، به طوریکه با فروش آن ها ، به سرمایه مورد نظر برسد.

پیشنهاد می کنیم سبد دارایی دیجیتال تان را با ترکیبی از انواع ارزهاپر کنید؛ به یاد داشته باشید که هر نوع ارز دیجیتال، میزان ریسک متفاوتی داشته و برای هدفی خاصی تولید می شود. پروژه های Polymath و ZERO از معروف ترین نمونه های این دسته بندی هستند.

لیست ارزهای دیجیتال مشهور

شاید اگر چند سال پیش کسی می خواست لیست ارزهای دیجیتال مشهور را جمع آوری کند، کار راحت تری داشت؛ اما در دنیای اقتصاد امروزی و با توجه به گسترش بی پایان مرزهای دنیای ارزهای دیجیتال، معرفی تمام این ارزها کار آسانی نیست و در نهایت ممکن است تعدادی از آن ها از قلم بیافتند. ما در ادامه با برخی از مهم ترین و پراستفاده ترین این ارزها آشنا می شویم:

1. بیت کوین (Bitcoin)

همانطور که پیشتر نیز در مورد این ارز صحبت کردیم، بیت کوین، اولین ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۸، با رسیدن به قیمت ۱۳ هزار دلار، به شهرت رسید.

این ارز، ترکیبی از خلاقیت، پشت سر گذاشتن موانع قانونی و کنار زدن واسطه ها در امور مالی و بانکی بود که تراکنشات متفاوت را در سطح بین المللی ممکن می کرد. همین موضوع سبب شد تا در کوتاه مدت بتواند جایگاه ویژه ای پیدا کرده و به آشنایی بیشتر مردم با دیگر ارزها نیز کمک کند.

«برای اطلاع از قیمت بیت کوین، همین حالا کلیک کنید.»

2. تتر (Tether)

ارز دیجیتال تتر با نماد اختصاری USDT، استیبل کوینی است که عموما قیمتی همواره ثابت دارد که صعود و سقوط آن به پشتوانه دلار اتفاق می افتد. از اصلی ترین کاربردهای تتر، می توان به انتقال راحت آن در بین صرافی ها و کیف پول ها اشاره کرد. نکته مثبت دیگر این رمز ارز دیجیتال، درامان نگه داشتن دارایی افراد در برابر نوسانات بازار است.

«برای اطلاع از قیمت تتر، همین حالا کلیک کنید.»

3. اتریوم (Ethereum)

اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال است که با هدف هوشمندسازی فرایندها و ایجاد فضایی برای اجرای برنامه های غیر متمرکز و خودکار ایجاد شد. این ارز، در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۵ و به سرپرستی جوان ۲۳ ساله روسی، «ویتالیک بوترین» پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت.

«برای اطلاع از قیمت اتریوم، همین حالا کلیک کنید.»

4. دوج کوین (Dogecoin)

رمزارز دوج کوین با نماد اختصاری DOGE با قیمت لحظه ای 0.53 سنت در رتبه ی پنجم بازار کریپتوکارنسی قرار گرفته است. این ارز دیجیتال در اواخر سال 2013 توسط بیلی مارکوس از IBM و جکسون پالمر از ادوبی و با هدف ایجاد یک رمزارز همتا به همتا برای انتقال دارایی به وجود آمد.

شاید در اوایل کار کسی انتظار شناخته شدن این رمزارز را نداشت، اما برخی از افراد شناخته شده همچون ایلان ماسک با حمایت های خود از این رمزارز آن را روز به روز مطرح تر کردند.

«برای اطلاع از قیمت دوج کوین، همین حالا کلیک کنید.»

5. ترون (Tron)

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است.

به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست.

این بدان معناست که سازمان های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه ای برای سازندگان نیز به حساب می آیند) از این حلقه خارج می شوند.

این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن ها دریافت کنند. ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد.

«برای اطلاع از قیمت ترون، همین حالا کلیک کنید.»

6. کاردانو (Cardano)

بلاک چین کاردانو و به طبع آن رمزارز کاردانو با نماد اختصاری ADA در سال 2017 رسما پا به دنیای رمزارزها گذاشت. رمز ارز کاردانو چهارمین ارز در رتبه بندی های بازار رمزارزها است. بنیان گذار کاردانو چارلز هاسکینسون است، او یکی از توسعه دهندگان بلاک چین اتریوم بود، وی معتقد است که بیت کوین و اتریوم به ترتیب نسل اول و دوم بلاک چین هستند و کاردانو نسل سوم بلاک چین است که برای رفع نواقص نسل های پیشین به وجود آمده است.

. قیمت این ارز در زمان نگارش این مطلب 2.16 دلار بوده است.

یکی از اهداف کاردانو این است که بتواند علی رغم حفظ حریم خصوصی کاربران، نظارت های قانونی را نیز اجرا کند.

«برای اطلاع از قیمت کاردانو، همین حالا کلیک کنید.»

7. ریپل (Ripple)

پلتفرم ریپل یک پروتکل به صورت متن باز است که به منظور انجام تراکنش های سریع و ارزان طراحی شده است. ریپل به جای استفاده از سیستم ماینینگ بلاک چین، از یک مکانیزم اجماع از طریق گروهی از سرورها برای تأیید معاملات اش استفاده می کند.

تراکنش های ripple در عرض چند ثانیه تأیید می شوند و هزینه ی بسیار کمی دارند. ریپل قطعاً قصد دارد تا بر تمام معاملات بین المللی در سراسر جهان تسلط داشته باشد.

این پلتفرم نه تنها ارز دیجیتال مخصوص به خود یعنی همان ریپل (XRP) را دارد بلکه به همه ی افراد این امکان را می دهد تا از طریق این پلتفرم، ارز دیجیتال خود را در RippleNet ایجاد کنند.

«برای اطلاع از قیمت ریپل، همین حالا کلیک کنید.»

8. پولکادات (DOT)

ارز دیجیتال پولکادات با نماد DOT در ماه  May سال 2020 به طور رسمی راه اندازی شد، این رمزارز در زمان نگارش این مطلب در رتبه ی 8 بازار رمزارزها قرار داشت. قیمت لحظه ای این ارز 45.35 دلار است. رشد این رمزارز با توجه به خوشبینی یا بدبینی هایی که برای آینده ی شبکه ی این ارز وجود دارد بالا و پایین می شود.

شبکه ی بلاک چین پولکادات در واقع چند بلاک چین هماهنگ را به صورت یک مجموعه در اختیار کاربران خود قرار می دهد.

یکی از اهداف اصلی رمزارز پولکادات تامین مالی مورد نیاز شبکه است. هر فرد دارنده ی رمزارز پولکادات در آینده ی این شبکه نقش دارد.

پروتکل استخراج رمزارز پولکادات شبیه به اثبات سهام می باشد.

«برای اطلاع از قیمت پولکادات، همین حالا کلیک کنید.»

9. بایننس کوین (BNB)

این رمزارز با نماد اختصاری BNB که مربوط به صرافی شناخته شده و محبوب بایننس است، در سال 2017 و با هدف تامین مالی برای توسعه ی این صرافی به وجود

آمد. در حال حاضر این رمزارز در رتبه ی سوم بازار رمزارزها قرار گرفته است.

یکی از کاربردهای بایننس کوین استفاده از آن برای پرداخت کارمزد معاملات در صرافی بایننس است، در سال اول می توانید تخفیف 50 درصدی کامزدهای تراکنش را داشته باشید، این تخفیف در پرداخت کارمزدها سالانه نصف می شود پس سال دوم شما از 25 درصد تخفیف کارمزد تراکنش بهره مند خواهید شد.

«برای اطلاع از قیمت بایننس کوین، همین حالا کلیک کنید.»

10. استلار (stellar)

ارز دیجیتال استلار یکی دیگر از انواع رمز ارزها است که باید حتماً آن را نیز بشناسید. استلار یک شبکه همتا به همتاست که همانند بیت کوین، غیرمتمرکز است.

استلار نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، از تکنولوژی بلاک چین استفاده می کند. در این شبکه ی غیرمتمرکز، هیچ نهادی مرکزی و تصمیم گیرنده ای وجود ندارد.

تمام جزئیات تراکنش ها در استلار، بر روی بلاک چین آن به عنوان یک دفترکل عمومی ذخیره می شوند و هر کسی قادر است این دفتر کل و جزئیات تراکنش ها را مشاهده کند.

«برای اطلاع از قیمت استلار، همین حالا کلیک کنید.»

11. لایت کوین (Lightcoin)

لایت کوین یکی از قدیمی ترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتوکارنسی ها است و توسط چارلی لی (Charlie Lee) در ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد.

یکی از اهداف اصلی لایت کوین کاهش زمان تائیدیه هر بلاک از ۱۰ دقیقه به ۲٫۵ دقیقه بود، که درنتیجه آن بتوان تراکنش های بیشتری را تأیید کرد.

در حال حاضر، روزانه ۱۴،۴۰۰ لایت کوین استخراج می شود که این حداکثر مقدار ممکن است.

«برای اطلاع از قیمت لایت کوین، همین حالا کلیک کنید.»

12. مونرو (Monero)

ارز دیجیتال مونرو با نماد XMR در سال 2014 با هدف ایجاد بستری برای پرداخت های سریع و آسان راه اندازی شد. تراکنش ها در شبکه ی مونرو کاملا غیر متمرکز انجام می شوند.

در بیشتر ارزهای دیجیتال همچون، بیت کوین، بیت کوین کش و خیلی از رمزارزهای دیگر اندازه ی بلاک ها در شبکه ثابت است. به عنوان مثال بلاک ها در شبکه ی بیت کوین یک مگابایتی هستند. یکی از دلایل عمده ی تاخیر در ثبت تراکنش ها و بالا رفتن کارمزد شبکه همین محدود بودن اندازه ی بلاک‎ های شبکه می باشد. در شبکه ی مونرو اندازه ی بلاک با توجه به تعداد تراکنش ها قابل تغییر است.

«برای اطلاع از قیمت مونرو، همین حالا کلیک کنید.»

13. چین لینک (chainlink)

چین لینک با نماد اختصاری LINK در سال 2017 توسط سرگئی نظروف و استیو الیس به وجود آمد. شبکه ی chainlink به کاربران اجازه می دهد که اطلاعات و قراردادهای هوشمند را بر بستر بلاک چین ثبت کنند. یکی از اهداف شبکه ی LINK بر طرف کردن مشکل شبکه ی بلاک چین برای ارتباط با اطلاعات خارج از بلاک چین است.

«برای اطلاع از قیمت چین لینک، همین حالا کلیک کنید.»

مزایا و نقاط قوت

مطمئنا ارزهای دیجیتال، مزایای بیشماری دارند که در این سال ها توانسته اند جایگاه ویژه ای در دنیای اقتصاد و سرمایه گذاری به خود اختصاص دهند. در ادامه برخی از مهم ترین این ویژگی ها و خصوصیات را که مورد توجه واقع شده اند را مورد بررسی قرار می دهیم؛ با ما همراه باشید.

  • همه گیر بودن

یکی از مزایای ارزهای دیجیتال، همه گیر بودن آن هاست؛ بدین معنا که هر شخصی در سراسر دنیا می تواند از آن ها برای انجام معاملات استفاده کند. مشکلی که ما ایرانی ها عموما در زمان استفاده از صرافی های خارجی با آن مواجه می شویم، ربطی به ماهیت ارزهای دیجیتال نداشته و عموما به علت تحریم های متعدد علیه ایران است.

  • سرعت

سرعت در انجام تراکنش ها یکی از امکاناتی است که می توان از آن برای پرداخت های بین المللی استفاده کرد. در حالی که برای انجام یک تراکنش بین المللی به چند روز زمان نیاز است، تراکنش های ارزهای دیجیتال با سرعت بالا و در کمتر از یک روز انجام می شوند. شاید جالب باشد که بدانید معاملات بیت کوین گاهی تنها به 10 دقیقه زمان نیاز دارند؛ از هر کجای دنیا که باشید!

  • امنیت بالا

معاملات رمزارز بر بستر شبکه بلاک چین انجام می شوند؛ هزاران کاربر، گره های این شبکه را تشکیل می دهند و این همان چیزی است که کار هک بلاک چین را تقریبا ناممکن می کند.

  • حریم خصوصی

هیچ فرد یا سازمانی جز شما قادر به کنترل دارایی های رمزارزتان نبوده و شما با داشتن کلیدهای خصوصی، تنها فردی هستید که امکان دسترسی به دارایی هایتان را دارد.

معایب و نقاط ضعف

ارزهای دیجیتال درست مانند هر چیز دیگری، در کنار مزایا، معایبی دارد که آشنایی با آن ها الزامی برای استفاده درست و سوددهی بالاست. در ادامه برخی از این معایب را با هم بررسی خواهیم کرد:

  • از بین رفتن سرمایه در صورت از بین رفتن کلیدهای خصوصی

اگر کلیدهای خصوصی خود را فراموش یا گم کنید دیگر به هیچ طریقی امکان بازگشت سرمایه تان وجود نخواهد داشت؛ به یاد داشته باشید که کلیدهای خصوصی به هیچ وجه، امکان بازیابی ندارند.

  • دوستی مجرمان با ارزهای دیجیتال

بسیار پیش می آید که ماهیت رمزارزها و اینکه حساب ها مخفی بوده و توسط سازمانی نظارت نمی شوند، تبهکاران را به سمت خود جذب می کند.

  • عدم ثبات

با وجود تمام خوش بینی هایی که در رابطه با رمزارزها وجود دارد، استفاده از آن ها هنوز جنبه عمومی پیدا نکرده است. در نتیجه اگر به هر دلیلی رمزارزی اعتبار خود را از دست دهد، عملا کاربردی برای شما نخواهد داشت.

صرافی ارز دیجیتال و نحوه کار آن

صرافی ارز دیجیتال، پلتفرمی در قالب سایت یا اپلیکیشن است که امکان مبادله ی ارز را با توجه به اهداف زیر برای کاربران فراهم می کند:

  1. مبادله ی ارز فیات با ارز دیجیتال (مبادله ی دلار با اتریوم)
  2. مبادله ی ارز فیات با ارز فیات دیگر (مبادله ی ریال با دلار)
  3. مبادله ی ارز دیجیتال با ارزفیات (مبادله ی بیت کوین با ریال)
  4. مبادله ی ارز دیجیتال با ارز دیجیتال دیگر (مبادله ی بیت کوین و اتریوم)

روش کار صرافی ها تقریباً مشابه است؛ همه آن ها موظف هستند شرایطی را برای انجام مبادلات ارزی کاربران خود فراهم کرده و در مقابل از میزان کارمزدها به سود برسند؛ اما در نهایت با توجه به نوع صرافی، چگونگی کارکرد آن ها متفاوت خواهد بود. البته با گسترش بازار رمزارزها و ظهور بیشتر صرافی ها، شاهدیم که هر صرافی ارز دیجیتال با ارائه خدمات مختلف و جدیدی، در تلاش است تا کاربران بیشتری را جذب کند.

همانطور که گفتیم نوع فعالیت صرافی ها یکسان نیست؛ صرافی هایی در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند که خود نقش خریدار یا فروشنده را نیز ایفا می کند. شاید جالب باشد بدانید که اکثر صرافی های درون ایران به این صورت فعالیت می کنند، در حالیکه در سطح جهانی، درصد کمی از صرافی ها به این صورت فعالیت می کنند.

چگونه سود کسب می کنند؟ به طور کلی، صرافی ها ارز را با قیمت پایین تر خریداری کرده و به قیمت بالاتری به فروش می رسانند؛ درواقع سود آن ها از همین اختلاف در قیمت خرید و فروش به دست می آید.

نوع دیگری از صرافی ها نیز وجود دارند که تنها با مچ کردن خریدار و فروشنده و انجام معامله، درصدی را به عنوان کارمزد برداشت می کنند.

انواع صرافی

همان طور که پیشتر نیز عنوان کردیم، ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند؛ بدین معنا که هیچ دولت یا سازمانی بر آن ها نظارت ندارد. اما با این حال، تمامی صرافی هایی که در زمینه ی ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند، غیرمتمرکز نیستند.

در حالت کلی، صرافی ها در دو دسته ی متمرکز و غیرمتمرکز دسته بندی می شوند:

  • متمرکز

اکثر صرافی های فعال در سطح جهانی از نوع صرافی های متمرکز هستند؛ یعنی افرادی، بر حساب و دارایی کاربران نظارت دارند. طبق بررسی های انجام شده تا به امروز، بیش از 90٪ معاملات، در صرافی های متمرکز انجام می شود.

  • غیرمتمرکز

صرافی های غیرمتمرکز با قراردادهای هوشمند بر بستر بلاک چین به انجام معاملات کمک می کنند. برای انجام معاملات در صرافی های غیرمتمرکز، پس از اتصال کیف پول به پلتفرم صرافی، در زمان ثبت سفارش، سفارش شما به یک قرارداد هوشمند ارسال شده و معامله صورت می گیرد.

  • همتا به همتا

در این نوع صرافی ها، خریداران و فروشندگان با گذاشتن آگهی، به دنبال فردی برای انجام معامله هستند. دیگر کاربران نیز با مطالعه ی آگهی ها، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کرده و به صورت مستقیم، معامله را انجام می دهند.

البته در این نوع صرافی ها، برای جلوگیری از کلاه برداری های احتمالی، کاربران می توانند دارایی خود را تا زمان تایید مشتری قفل کنند.

  • تبدیل سریع

در صرافی های تبدیل سریع، همان طور که از نام آن مشخص است، شما تنها باید عنوان کنید که چه ارزی با چه ارز دیگری مبادله شود؛ باقی امور توسط خود صرافی انجام می شود.

  • مشتقه

اگر قصد انجام معاملات آتی و یا معاملات اختیار را دارید، باید حتما از صرافی های مشتقه استفاده کنید. کاربران در این صرافی ها، می توانند به کمک اهرم، با چند برابر سرمایه ی اولیه ی خود معامله کنند.

از دیگر امکاناتی که این نوع صرافی ها برای کاربران خود فراهم می کنند، انجام معاملات دوطرفه است که در طی آن ها، کاربر هم با رشد قیمت و هم با کاهش قیمت، می تواند به سود برسد.

بهترین صرافی های ایرانی

با توجه به تحریم های بین المللی، فعالیت کاربران ساکن ایران در بسیاری از صرافی های خارجی معتبر از جمله صرافی بایننس ممنوع اعلام شده است. این صرافی ها، از همان ابتدا با مسدود کردن IP ایران، مانع دسترسی کاربران ایرانی می شوند.

در چنین شرایطی است که استفاده از نمونه های ایرانی که خدمات مناسبی هم ارائه می دهند، می تواند یک راه بسیار مناسب برای انجام معامله باشد. در ادامه برخی از معتبرترین این صرافی ها را با هم بررسی خواهیم کرد.

«خانه سرمایه، صرافی های معرفی شده را تایید یا تکذیب نکرده و صرفا آن ها را معرفی می کند. همچنین مسئولیت استفاده و بررسی امنیت این صرافی ها، کاملا برعهده کاربر است.»

1. صرافی بیت پین (Bitpin)

Bitpin یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی است که با هدف فراهم سازی بستر معاملاتی ایمن و قابل اعتماد برای کاربران ایرانی در سال 1399 راه اندازی شد. یکی از نکاتی که باعث موفقیت این محصول شده است، تولید و تعلق آن به یکی از شرکت های برجسته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت مالی و سرمایه گذاری و حقوقی یعنی شرکت سنا ایمن مبادله است.

همین الان در صرافی بیت پین ثبت نام کنیدثبت نام

بیت پین توسط امیرحسین مردانی، اسمعیل ثنایی، علی جهانی، عرفان لاجوردی و حسین بندبنی تاسیس و دفتر اصلی آن نیز در تهران قرار گرفت. جالب است که بدانید این صرافی، به عنوان برترین شرکت دانش بنیان در منطقه آزاد تجاری و اقتصادی انزلی انتخاب شده است.

مزایای بیت پین
  • قابل قبول بودن میزان کارمزد
  • رابط کاربری ساده، سریع و کارپسند
  • برخورداری از اپلیکیشن اندروید، iOS و وب اپ
  • برخورداری از سیستم شناسایی دو مرحله ای
  • برخوداری از قابلیت زنگوله برای مانیتور دائمی بازار
  • پشتیبانی از شبکه های TRC20، BEP20 و ERC20
  • نمایش قیمت ارزهای دیجیتال به صورت لحظه ای و آنلاین
  • امکان فعال سازی اعلان تغییر قیمت ارز دیجیتال مورد نظر
  • خرید و فروش بیش از 200 ارز دیجیتال پرطرفدار و محبوب
  • بستری امن و قابل اعتماد به دلیل بهره گیری از طراحی فنی استاندارد
  • ارائه خدمات API برای شرکت هایی که قصد استفاده از خدمات بیت پین را دارند.

2. صرافی بیت 24 (Bit24)

بیت 24 یک صرافی رمزنگاری شده در ایران است که با هدف حذف واسطه ها فعالیت خود را آغاز کرده است. شما به عنوان کاربران ایرانی، می توانید به راحتی و بدون نگرانی در مورد IP خود، با استفاده از ریال به خرید و فروش رمزارزهای مختلف بپردازید.

همین الان در صرافی بیت 24 ثبت نام کنیدثبت نام

 

مزایای بیت 24
  • بازار تتری
  • کمترین کارمزد
  • كيف پول ريالی
  • امنیت بالای پلتفرم
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته و آنی
  • امکان معامله با حد سود و ضرر
  • سرعت بالا در انتقال پس از خرید
  • سرعت بالا در تسویه بعد از فروش
  • مجهز بودن به مبدل ارزهای دیجیتال
  • قابلیت ثبت سفارش و حد سود و ضرر
  • امكان سفارش گذاری در قيمت دلخواه
  • امکان فروش فوری رمزارز به خود صرافی
  • مجهز بودن به اپلیکیشن نسخه اندروید و ios
  • واريز و برداشت ارزي و ريالي سريع و بدون محدوديت
  • تنوع رمزارزهای در دسترس در این صرافی به بیش از 530 توکن

3. صرافی آبان تتر (Abantether)

از صرافی های آنلاینی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت دارند، یکی از نام آشناترین آن ها، آبان تتر است. ویژگی های متمایز و خاصی که این صرافی در اختیار کاربران گذاشته، باعث شده تا جایگاه ویژه ای در میان رقبا پیدا کند.

همین الان در صرافی آبان تتر ثبت نام کنیدثبت نام

سایت آبان تتر در ابتدا فعالیت خود را با عنوان خرید و فروش تتر آغاز کرد. اما پس از مدتی فعالیت خود را گسترش داده و به عنوان پلتفرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال شناخته می شود.

عملکرد مثبت این صرافی که در سال 1397 توسط جمعی از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد، باعث شده تا در سال های اخیر بتواند به عنوان یکی از بهترین و معتبرترین صرافی های ارزدیجیتال در ایران شناخته شود.

 

مزایا و معایب صرافی آبان تتر
  • احراز هویت بسیار آسان
  • سرعت بالای تراکنش ها
  • امنیت بسیار بالای پلتفرم
  • ارائه خدمات به دو صورت تلفنی و متنی
  • پشتیبانی از بیش از 100 ارز دیجیتال مختلف
  • قیمت بسیار مناسب در مقایسه با سایر صرافی ها
  • امکان خرید و فروش به صورت حضوری در روزهای کاری
  • پاسخگویی شبانه روزی در 7 روز هفته، حتی ایام تعطیل
  • دارای بیش از 40 هزار کاربر فعال در حوزه ارزهای رمزنگاری
  • امکان مشاهده تمامی تراکنش ها از ابتدا در بخش گزارش حساب کاربری
  • امکان انتقال داخلی رمز ارز بدون محدودیت و بدون کارمزد برای تمامی کاربران

4. صرافی اوکی اکسچنج (ok Exchange)

اوکی اکسچنج یک صرافی مبتنی بر ارز رمزنگاری شده در ایران است که فعالیت خود در حوزه رمزارز را از سال 1396 و با افزایش محبوبیت بازار ارز دیجیتال توسط شرکت آماتیس آغاز کرد.

همین الان در صرافی اوکی اکسچنج ثبت نام کنیدثبت نام

این صرافی یکی از برترین صرافی های رمز ارز در ایران بوده و همواره با افزایش سطح کیفی خدمات، سعی در ارائه یک بستر معاملاتی پیشرو، امن و مطمئن برای کاربران خود دارد.

مزایا و معایب اوکی اکسچنج
  • رابط کاربری خوب
  • سرعت بالا در انجام معاملات
  • برداشت آنی و سریع رمزارز از کیف پول
  • امکان پرداخت از طریق تمام کارت های شتاب
  • ارائه اپلیکیشن موبایلی برای هر دو سیستم عامل رایج Android و iOS
  • امنیت بالا و نگهداری از دارایی کاربران به صورت آفلاین (منابع ذخیره سرد)
  • ارائه کیف پول گرم به ازاری هر یک از ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در سایت
  • پرداخت 25% از کمیسیون معاملات با دعوت از دوستان به عضویت و فعالیت در صرافی

5. صرافی تبدیل (Tabdeal)

صرافی تبدیل، امکان فعالیت را برای تمامی کاربران، در یک بستر امن و با پشتیبانی 24 ساعته در تمام طول هفته امکان پذیر کرده است. در این صرافی، شما می توانید کیف پول دیجیتالی خود را ایجاد کرده و از طریق شارژ ریالی کیف پول، وارد معاملات ارزهای دیجیتال شوید. در نهایت این امر، شما می توانید بدون نگرانی و دغدغه، خریدوفروش رمز ارزهای مختلف را انجام دهید.

همین الان در صرافی تبدیل ثبت نام کنیدثبت نام

 

مزایای تبدیل
  • امکان خرید تتر و انتقال آن به صرافی کوینکس
  • ارائه تحلیل های حرفه ای بازار به کاربران صرافی
  • بهره مندی از تیم حرفه ای با پشتیبانی 24 ساعته
  • مجهز به ابزارهای حرفه ای مدیریت ریسک مانند استاپ لاس
  • دریافت مشاوره از طریق کارشناسان حرفه ای سایت صرافی
  • امکان خرید و فروش آنی تمام ارزهای دجیتال در صرافی تبدیل
  • امکان نقل و انتقال با صرافی بایننس بدون پرداخت هزینه اضافی

بهترین صرافی های خارجی

با وجود صرافی های متعدد ایرانی که وجود دارد، باز هم کاربرانی هستند که ترجیح می دهند از نمونه های خارجی استفاده کنند که معایب کمتری دارند. در ادامه، شما را با مهم ترین و معتبرترین آن ها آشنا می کنیم که بتوانید از بهترین گزینه های موجود در بازار برای انجام معاملات خود استفاده کنید.

1. صرافی بینگ ایکس (BingX)

بینگ ایکس (Bingx) یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال در سطح جهان است که خدمات خود را بدون هیچ مشکلی در اختیار ایرانیان نیز قرار می دهد. قابلیت های ویژه، رابط کاربری ساده، امکان معامله سهام و کالا، پشتیبانی از زبان فارسی و… استفاده از این صرافی را برای کسانی که به دنبال یک پلتفرم مناسب هستند، منطقی کرده است.

همین الان در صرافی BingX ثبت نام کنیدثبت نام

 

مزایای بینگ ایکس
  • برخورداری از تیم پشتیبانی فارسی زبان
  • نرخ کارمزد کم مشابه با صرافی بایننس
  • پیشتاز در بحث social trading network
  • پشتیبانی از معاملات اهرمی تا 150 برابر
  • امکان اتصال به تریدینگ ویو و ترید از طریق آن
  • امکان تبدیل بیش از 30 جفت رمزارز با تتر و بیت کوین
  • برخورداری از کاربری آسان و طراحی جذاب در نسخه موبایل
  • امکان ایجاد ارتباط بین صرافی بایننس و BingX از طریق API
  • کسب رتبه 7 صرافی در سایت کوین مارکت کپ در بخش derivative
  • برخورداری از نسخه دمو و قابلیت کپی تریدینگ؛ در نتیجه کاربران با هر سطح دانشی از ارزهای دیجیتال، می توانند در آن فعالیت داشته باشند.

2. صرافی کوینکس (CoinEx)

کوینکس در دسامبر سال 2017 میلادی، کار خود را آغاز کرد. این صرافی که در شهر هنگ کنگ قرار دارد، به دست فردی به نام یانگ هایپو راه اندازی شده است.

همین الان در صرافی کوینکس ثبت نام کنیدثبت نام

شاید جالب باشد که بدانید، با وجود اینکه تنها چند سال از شروع فعالیت CoinEx می گذرد، اما توانسته تعدادی از بهترین متخصصان امور مالی و اینترنت را دور هم جمع کند.

مزایای کوینکس
  • مشخص بودن انواع کارمزد
  • امکان استفاده از کیف پول Viawallet
  • ارائه تضمین معاملات امن و مطمئن
  • دسترسی آسان کاربران به اپلیکیشن
  • امکان انجام معاملات مارجین در کوینکس
  • برخورداری از کاربری آسان و طراحی جذاب
  • امکان انجام معامله ارزهای دیجیتال از طریق کارت های بانکی بین المللی
  • امکان استفاده بدون محدودیت و هر گونه تحریم از خدمات کاربران ایرانی
  • امکان انجام عملیات برداشت روزانه تا یک میلیون دلار در صورت عملیات احراز هویت

3. صرافی مکسی (MEXC)

صرافی متمرکز Mexc در ماه آپریل سال 2018، توسط عده ای از افراد خبره در حوزه بلاک چین و بانک داری تأسیس شد. لازم به ذکر است که با وجود اینکه در قوانین سایت ذکر شده است که ایرانیان، حق استفاده از خدمات این صرافی را ندارند، شما می توانید به راحتی و به کمک یک فیلترشکن با آی پی ثابت، از خدمات آن استفاده کنید.

همین الان در صرافی Mexc ثبت نام کنیدثبت نام

 

مزایای مکسی
  • کارمزد کم
  • پشتیبانی 24 ساعته
  • وجود بازارهای مختلف
  • امنیت بالا و قابل قبول
  • اهرم بالا تا سطح 200
  • برخورداری از حساب دمو
  • سرعت بالا در پردازش تراکنش ها
  • برخورداری از قابلیت تغییر زبان پلتفرم صرافی به فارسی
  • تعداد بسیار زیاد ارزهای دیجیتال لیست شده در صرافی Mexc
  • امکان استفاده از توکن اختصاصی صرافی به نام MX به منظور کاهش کارمزد و رأی گیری
  • برخورداری از امکاناتی مانند کپی تریدینگ، استیکینگ، استخرهای استخراج، ابزارهای تحلیلی و…

4. صرافی کوکوین (Kucoin)

کوکوین، یکی از محبوب ترین و پراستفاده ترین صرافی های خارجی است. امکانات متعددی که Kucoin در اختیار کاربران خود می گذارد، از مهم ترین نقاط قوت آن است. به طور کلی، کوکوین، با بهره گیری از رابط کاربری آسان، علاوه بر معامله گران حرفه ای برای استفاده کاربران تازه وارد نیز مناسب است.

همین الان در صرافی کوکوین ثبت نام کنیدثبت نام

 

مزایای کوکوین
  • کارمزد پایین
  • اعطای وام به کاربران
  • ارائه جفت ارزهای متنوع
  • ارائه ربات معاملاتی قابل تنظیم
  • ارائه سرویس پشتیبانی مناسب از کاربران
  • امکان کسب سود به واسطه رمزارز موجود در والت
  • افزایش سرعت انجام معاملات به دلیل نقدینگی بالا
  • ارائه اپلیکیشن موبایلی برای کاربران Android و iOS
  • پشتیبانی از رمزارزهای محبوب و قابل اعتماد صنعت ارزهای دیجیتال
  • ارائه ویژگی های امنیتی گسترده مانند سیستم شناسایی دو عاملی 2FA
  • امکان انجام انواع روش های معاملاتی پیشرفته مانند معاملات فیوچرز، مارجین و توقف ضرر
  • نیاز به احراز هویت تنها برای استفاده از کارت بانکی؛ برای شروع معاملات، طی کردن مراحل احراز هویت ضروری نیست.
  • ارائه خدمات به حدود 8 میلیون کاربر از 207 کشور دنیا؛ این امر نشان دهنده حجم بالای میزان نقدینگی این صرافی است.

5. صرافی اوککس (Okx)

اوککس (okx) یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی است که بستری امن و حرفه ای، برای معامله انواع ارزهای رمزنگاری شده فراهم کرده است. این صرافی، در سال 2014 توسط Jay Hao تاسیس شده و مقر اصلی آن در سیشل است.

همین الان در صرافی okx ثبت نام کنیدثبت نام

شاید جالب باشد که بدانید، بر اساس گردش مالی گزارش شده، اوککس (okx)، در سال 2018، به بزرگ ترین صرافی ارز دیجیتال جهان تبدیل شد. همچنین، بر اساس اعلام رویترز، در فوریه سال 2021 نیز okx شاهد بیشترین حجم معاملات خود یعنی 188 میلیارد دلار بوده است.

با اینحال، در سال 2020 و به دنبال ادعای دستگیری بنیانگذاران این صرافی، برداشت از حساب کاربری موقتا به حالت تعلیق درآمد؛ اما پس از مدت کوتاهی به حالت عادی بازگشت.

مزایای اوککس
  • پشتیبانی از PayPal
  • مجهز به امکان واریز ارز فیات
  • ایمن و معتبر در کلاس جهانی
  • کم بودن هزینه کارمزد معاملاتی
  • بالا بودن نقدینگی و حجم معاملات
  • پشتیبانی آنلاین در 24 ساعت شبانه روز
  • عدم دریافت کمیسیون در هنگام واریز وجه
  • ارائه معاملات اسپات (Spot) و مشتقات آن
  • وجود مقالاتی در خصوص آموزش رایگان ارز دیجیتال در قسمت Learn سایت
  • برخورداری از اپلیکیشن موبایلی برای سیستم عامل های iOS و Android
  • برخورداری از اپلیکیشن دسکتاپ برای سیستم عامل های macOS و Windows

کیف پول ارز دیجیتال

یکی از فعالیت های ضروری که هر فعال بازار ارزهای دیجیتال، در ابتدای شروع به کار در بازار و حتی پیش از آن باید انجام دهد، انتخاب کیف پول (Cryptocurrency Wallet) است.

اگر قصد ذخیره ارزهای دیجیتال را دارید، استفاده از این کیف پول ها یکی از بایدهای کار شما خواهد بود. البته صرافی ها نیز کیف پول هایی را در اختیار شما قرار می دهند. پیشنهاد ما به شما این است که هرگز دارایی های رمزارزی خود را در صرافی نگه داری نکنید؛ زیرا ممکن است در معرض خطرهای متفاوتی مانند هک شدن صرافی و یا بلوکه شدن دارایی قرار بگیرید.

به طورکلی، کیف پول ها به عنوان بستری مناسب که دارایی دیجیتال شما را نگه داری می کنند، ارزش بالایی داشته و باید در انتخاب آن ها دقت و توجه بالایی را خرج کنید؛ زیرا به دلیل تحریم های موجود، استفاده از همه ی کیف پول ها برای ایرانیان درون کشور ممکن نیست.

تولید و استخراج ارزهای دیجیتال

مطمئنا عبارت استخراج ارز دیجیتال را شنیده اید! به طورکلی، انواع ارزهای دیجیتال، از سوی کارشناسان و با استفاده از روش های پیچیده و رایانه های مجهز، تولید یا به عبارت بهتر استخراج می شوند. در مسیر استخراج ارز دیجیتال، چیزی به نام هَش وجود دارد که در واقع نوعی مکانیزم است که هر بلوک اطلاعاتی در شبکه بلاک چین را به بلوک قبلی خود مرتبط می کند.

استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی، با تولید هر بلوک و اضافه کردن آن به بلاک چین، کار خود را پیش می برند. برای اینکه بتوان ارزهای دیجیتال را استخراج کرد به رایانه های پیشرفته نیاز است؛ ضمن اینکه این فرایند، برق بسیار زیادی هم مصرف می کند.

مصرف برق زیادی که در حین استخراج ارزهای دیجیتال به کار گرفته می شود، به یکی از دغدغه های بزرگ برای ماینرها یا همان استخراج کنندگان پول دیجیتال تبدیل شده است. همچنین برخی از دولت ها معتقدند که این حجم از الکتریسیته برای هر کشوری، هزینه زیادی به همراه خواهد داشت.

امنیت در سرمایه گذاری

با گذشت بیش از یک دهه از عمر ارزهای دیجیتال، این دارایی ها هنوز هم برای بسیاری از مردم ناشناخته هستند. برای یک سرمایه گذاری یا ترید امن در زمینه ی رمزارزها، نیاز است که به نکات مهم و اساسی توجه داشته باشید که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • بروز نگه داشتن اپلیکیشن یا نرم افزار کیف پول
  • دقت در انتخاب صرافی و کیف پول و بررسی اعتبار آن ها
  • آگاهی از ماهیت اطلاعات حساب به منظور جلوگیری از سرقت دارایی ها
  • استفاده از کیف پول های سخت افزاری در صورت بالا بودن میزان ارزهای دیجیتال
  • بروز نگه داشتن اطلاعات راجع به رمزارزها به منظور جلوگیری از دزدی دارایی ها با استفاده از تبلیغات هیجان انگیز
  • عدم افشای اطلاعات کلیدهای خصوصی به هیچ شخص، صرافی و یا حتی کسانی که خود را یکی از کارکنان سازنده ی کیف پولتان معرفی می کنند.

دوره ی آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه

با شرکت در دوره ارز دیجیتال خانه سرمایه همراه با بهترین اساتید و متخصصین ارزهای دیجیتال، معامله گری، سرمایه گذاری و کسب سود را از صفر تا 100 آموزش می بینید.

با بیش از 40 ساعت آموزش کاملا کاربردی به صورت تئوری و عملی شما در مسیر سودسازی از ارزهای دیجیتال قرار خواهید گرفت.

مطالب آموزشی و نکات کاملا کاربردی با دقت و حساسیت بالا توسط اساتید خانه سرمایه در قالب ویدئو برای شما گردآوری شده اند تا شما بتوانید در مدت زمانی کوتاه به هرآنچه برای ورود و کسب سود در بازار بزرگ ارزهای دیجیتال نیاز دارید دسترسی داشته باشید.

اما این تنها بخشی از امکانات دوره ارز دیجیتال خانه سرمایه بود، شما می توانید پس از آموزش با شرکت در آزمون های هفتگی میزان آمادگی خود برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال را بسنجید، همچنین در صورتی که با سوالی برخورد کردید ما از طریق تماس تلفنی و تلگرام با کمال احترام سوالات شما عزیزان را پاسخ گو خواهیم بود.

برای شرکت در این دوره ی فوق العاده تنها به یک کامپیوتر و یا گوشی هوشمند نیاز خواهید داشت.

موفقیت خود را تاخیر نیاندازید!

مزایای دوره ارز دیجیتال

  • دسترسی نامحدود: پس از شرکت در دوره، امکان استفاده از محتوای آموزشی برای شما بدون محدودیت فراهم خواهد بود.
  • سرفصل های تخصصی: با شرکت در این دوره، علاوه بر بازار ارز دیجیتال، تحلیل تکنیکال و بنیادی که لازمه ی فعالیت در هر بازار مالی است را خواهید آموخت.
  • آزمون های دوره ای: اساتید خانه سرمایه با برگزاری آزمون های دوره ای، برای اطمینان از آمادگی شما و همچنین یادگیری بهتر، در مسیر آموزش همراه شما هستند.
  • تنوع در محتوای آموزشی: علاوه بر 50 ساعت آموزش های ویدئویی ضبط شده، کارگاه های آنلاین و جلسات پرسش و پاسخ برای شما عزیزان در نظر گرفته شده است.
  • عضویت رایگان در کانال اخبار و تحلیل ارزهای دیجیتال: حق عضویت رایگان در کانالی با محتوای اخبار بروز و تحلیل ارزهای دیجیتال پس از شرکت در دوره، برای شما فراهم می شود.
  • معامله در کنار سایرین: امکان استفاده از تجربه اساتید خانه سرمایه در معامله گری، در جلسات پرسش و پاسخ و همچنین بررسی مسائل روز بازار ارزهای دیجیتال برای شما فراهم می شود.
  • مشاهده ی روند پیشرفت و کسب مهارت: در طول دوره، تمرین هایی برای افزایش مهارت شما در تحلیل و معامله گری ارسال می شود که با انجام تمرین ها، روند پیشرفت را شاهد خواهید بود.
  • پشتیبانی و بروز رسانی: با شرکت در دوره قادر خواهید بود تا ابد از آموزش های جدید و بروز خانه سرمایه استفاده کنید. همچنین پشتیبانی در طول دوره نیز برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است.
  • جامعیت دوره: علاوه بر معامله گری و سرمایه گذاری، روش های بی شمار دیگری برای کسب سود از بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که شما با تمامی آن ها آشنا شده و آموزش های مرتبط را دریافت می کنید.

سخن پایانی

در دنیای اقتصاد امروزی، ارزهای دیجیتال به شدت در حال گسترش هستند؛ حدود ۱۰ سال از ظهور آن ها در دنیا می گذرد و در این مدت کوتاه، جنجال و خبرهای زیادی را موجب شده اند. درست است که در سال ۲۰۱۸، ارزهای دیجیتالی، وضعیت چندان مطلوبی را پشت سر نگذاشتند و علیرغم پیش بینی ها، ارزش شان به اندازه ای تغییر نکرد که پیش بینی می شد. اما در سال ۲۰۱۹، همه چیز با تغییرات مثبتی رو به رو شد؛ تغییراتی که تمام ذی نفعان در بازار ارزهای دیجیتال را به آینده درخشان آن ها امیدوار کرده است.

واقعیت این است که ساز و کار و بستری که ارزهای دیجیتال در آن فعالیت می کنند، از ظرفیت بسیار زیادی برای رشد و فعالیت در صنایع و عرصه های مختلف برخوردار است. در نتیجه به نظر می رسد که در آینده ای نزدیک، بیشتر و بیشتر از رمزارزها خواهیم شنید.