برای پیش بینی جهت حرکت قیمت ها و اتخاذ تصمیمات مبتنی بر آن ها از انواع تحلیل در فارکس استفاده می شود. اغلب معامله گران از تحلیل بنیادی و تکنیکال به عنوان دو روش متداول برای بررسی این بازار استفاده می کنند. درواقع، معامله گران برای اینکه بتوانند استراتژی های معاملاتی خود را انتخاب کنند و براساس آن خرید و فروش انجام دهند، از تحلیل تکنیکال، بنیادی و یا سایر روش ها استفاده می کنند. علاوه بر این دو نوع تحلیل اصلی، ترکیبی از هر دو نوع هم ممکن است برای دستیابی به نتایج بهتر مورد استفاده قرار گیرد تا تصمیمات بهتری در بازار فارکس گرفته شود. در هر یک از این تحلیل ها از منابع و ابزارهای مختلفی برای بررسی وضعیت بازار استفاده می کنند و معامله گران براساس دانش و تجربۀ شخصی خود بهترین روش را اتخاذ و استراتژی های خود را انتخاب می کنند.

فهرست []

    انواع تحلیل در فارکس کدام است؟

    به صورت کلی، انواع تحلیل در فارکس به دو دستۀ تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی تقسیم بندی می شود. برخی از معامله گرهای باتجربه از این دو روش تحلیلی به صورت ترکیبی برای معاملات خود استفاده می کنند. در هر دو روش تحلیل، با تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که از این بازار مالی جمع آوری می شود، می توان شرایط آتی بازار را برای بلندمدت و کوتاه مدت پیش بینی کرد و براساس آن نسبت به خرید و فروش در بازار اقدام کرد. بسیاری از معامله گران تازه کار به دلیل نداشتن مهارت و تجربۀ کافی از روش های تحلیلی بدون بررسی بازار اقدام به معامله می کنند که این معاملات در برخی شرایط ضررهای زیادی را برای آن ها ایجاد می کند. بدون هیچ شناخت و دانش کافی در مورد روش های تحلیل، معامله در بازار فارکس خطرناک می شود. میزان نوسان در بازار مالی فارکس همیشه زیاد است و اگر معامله گر پیش بینی صحیحی نسبت به روند بازار نداشته باشد، احتمال به خطر افتادن سرمایۀ وی دور از ذهن نخواهد بود.

    تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) چیست؟

    یکی از انواع تحلیل در فارکس تحلیل تکنیکال براساس داده های تاریخی و نمودارهای قیمتی است. در این نوع تحلیل، معامله گر سراغ تاریخچۀ قیمت ها می رود و با داشتن اطلاعات دقیقی، آیندۀ این بازار را به لحاظ قیمت پیش بینی می کند. بسیاری از معامله گران این روش را به عنوان بهترین روش تحلیلی برای پیش بینی قیمت ها در بازار فارکس می دانند و برای معاملات خود از آن استفاده می کنند، درحالی که این روش تحلیلی برای همۀ استراتژی های معاملاتی مناسب نیست. معامله گران در تحلیل تکنیکال با بررسی و شناسایی نمودارها موفق به تشخیص و شناسایی روندها، الگوها و مطالعۀ قیمت گذشتۀ ارز بر روی نمودار می شوند تا براساس این روش تجزیه و تحلیل بتوانند به قیمت های آتی بازار دست پیدا کنند. درواقع معامله گر در روش تکنیکال به دنبال شناسایی روند گذشتۀ بازار برای پیش بینی آینده است. متداول ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال عبارتند از:

    • نمودار شمعی (Candlestick)
    • نمودار خطی (Line Chart)
    • نمودار میشلین (OHLC)
    • اندیکاتورها و الگوهای تکنیکال

    مزایای تحلیل تکنیکال

    تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی، ازجمله بازار فارکس،  برای تصمیم گیری معاملاتی و پیش بینی حرکت قیمت ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی به کار می رود. تحلیل تکنیکال به عنوان یکی از انواع تحلیل در فارکس در دسته بندی معاملاتی برای معامله گران محسوب می شود و برای بسیاری از معامله گران مؤثر و مفید است. برای معامله گرانی که دنبال سود کوتاه مدتی هستند، تحلیل تکنیکال گزینۀ بسیار مناسبی محسوب می شود. این روش به دلیل سادگی برای همۀ افراد باتجربه و تازه کار در بازار فارکس مناسب است. تحلیل تکنیکال به ویژه برای معامله های کوتاه مدت همچون معاملات روزانه و معاملات ساعتی مناسب است و معامله گران می توانند برای تصمیم گیری در بازار فارکس که قیمت ها در حال تغییر سریع هستند، از آن استفاده کنند. به صورت کلی، مزایای تحلیل تکنیکال به شرح زیر است:

    • سادگی و قابلیت استفاده: تحلیل تکنیکال از طریق نمودارها و اندیکاتورها انجام می شود که برای اکثر معامله گران حتی تازه واردها هم قابل فهم هستند. این سادگی باعث می شود که تحلیل تکنیکال به عنوان یک ابزار قدرتمند برای معامله گران تازه کار باشد.
    • اعمال به مدت زمان کوتاه: تحلیل تکنیکال می تواند برای معاملات کوتاه مدتی همچون معاملات روزانه یا معاملات ساعتی بسیار مؤثر باشد. این روش تحلیل به معامله گران اجازه می دهد تا به سرعت در بازار وارد عمل شوند و سود خوبی از فرصت های کوتاه به دست آورند.
    • اجازۀ مدیریت ریسک: تحلیل تکنیکال این فرصت را به معامله گران می دهد تا با استفاده از ابزارهای مختلف همچون استاپ لاس و تارگت ها (هدف های معاملاتی)، ریسک معاملات خود را مدیریت کنند.
    • تطابق با سبک معامله گری: تحلیل تکنیکال انعطاف پذیری بالایی در مقایسه با روش بنیادی دارد و به معامله گران اجازه می دهد تا این روش را با توجه به سبک معامله گری خود تطبیق دهند.

    معایب تحلیل تکنیکال

    هرچند که تحلیل تکنیکال یک ابزار قدرتمند و مفید در بازار فارکس است، اما در عین حال معایبی هم دارد. معامله گران باید با رعایت جوانب احتیاط و به دور از زیاده روی از آن استفاده کنند. برخی از معایب این روش تحلیل عبارتند از:

    • عدم درک اطلاعات بنیادی: در روش تحلیل تکنیکال همۀ تمرکز معامله گر بر روی داده های قیمتی و نمودارها است. اطلاعات بنیادی همچون شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در این تحلیل نادیده گرفته می شود؛ یعنی، اطلاعات مهمی که تأثیر مستقیمی بر قیمت ها دارند را معامله گران نادیده می گیرند که در برخی شرایط موجب ضرر و زیان آن ها می شود.
    • حساسیت به نویز و تغییرات کوتاه مدت: تحلیل تکنیکال معمولاً به تجزیه و تحلیل داده های کوتاه مدت پرداخته و پیشینۀ کوتاه مدت بازار را ارزیابی می کند. این موضوع ممکن است باعث برداشت اشتباه معامله از نویزهای معاملاتی شود و برای وی ضررهایی داشته باشد.
    • امکان ایجاد تعصب: معامله گرانی که به صورت کامل به تحلیل تکنیکال اکتفا می کنند، ممکن است نسبت به اعتقادهای خود دربارۀ نمودارها و الگوها تعصب نشان دهد و این ممکن است به تصمیمات نادرست و از دست دادن سرمایه منجر شود.

    تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)

    یکی دیگر از انواع تحلیل در فارکس تحلیل بنیادی مبتنی بر شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشورها است و از اخبار و رویدادهای مرتبط با اقتصاد جهانی تأثیر می پذیرد؛ در واقع این روش تحلیل برای معاملات طولانی مدت کاربرد دارد. قیمت ها در این روش تحلیل، تحت تأثیر اخبار و تحولات اقتصادی قرار می گیرند. اجزاء مهم تحلیل بنیادی شامل شاخص های اقتصادی همچون نرخ بیکاری، تورم و رشد اقتصادی، سیاست های پولی و مالی، رویدادهای جهانی همچون تغییرات در سیاست های تجاری و سیاست های بین المللی هستند. قیمت در بازار فارکس براساس عرضه و تقاضا تغییر می کند و اقتصاد کشورها و داده های اقتصادی آن ها می توانند اصلی ترین عامل مؤثر بر عرضه و تقاضا در بازار فارکس باشند. درواقع تحلیل بنیادی که به آن تحلیل فاندامنتال هم می گویند، یک روش تحلیل تخصصی است که تأثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بر بازار مالی فارکس را تحلیل کرده و براساس آن قیمت آتی معاملات و روند بازار پیش بینی می شود. این روش هم مزایا و معایب خاص خود را دارد.

    مزایای تحلیل بنیادی

    یکی از روش های مهم تحلیل در بازار فارکس، تحلیل بنیادی است. معمولاً برای معاملات بلندمدت و سرمایه گذاری ها جهت تحلیل بازار مالی فارکس از این روش استفاده می شود. مهارت، دانش و تجربه می تواند نتایج این روش تحلیلی را دقیق تر کند. تحلیل بنیادی به عنوان یکی از انواع تحلیل در فارکس نیاز به زمان، تحقیق و تفکر دارد و ممکن است به معامله گران کمک نکند تا به نتایج زودبازده و سود سریع برسند؛ اما این روش در طولانی مدت مزایای زیادی برای معامله گر دارد. برخی از مزایای تحلیل بنیادی عبارتند از:

    • درک عوامل اساسی: تحلیل بنیادی این امکان را به معامله گران می دهد تا عوامل اقتصادی، سیاسی اجتماعی را در جهان بهتر درک کنند و تأثیر عوامل مختلف را در بازار بشناسند. تحلیل بنیادی به معامله گران این فرصت را می دهد تا رویدادهای اقتصادی مهم همچون اعلان های اقتصادی، اطلاعات تولید صنعتی، نرخ بیکاری و سیاست های بانک های مرکزی را پیش بینی کنند. این اطلاعات می توانند به معامله گران کمک کنند تا تصمیمات معاملاتی خود را برای رویدادهای آتی بگیرند.
    • پیش بینی جهت حرکت بازار: تحلیل بنیادی به معامله گران امکان می دهد تا تصمیمات معاملاتی خود را براساس اطلاعات بنیادی بگیرند و بهترین پیش بینی های خود را از جهت حرکت بازار داشته باشند.
    • استفاده در معاملات بلندمدت: تحلیل بنیادی به خصوص برای معاملات بلندمدت مناسب است. این نوع تحلیل معامله گران را به دستگاه های اقتصادی بزرگ تر و چرخه های اقتصادی بلندمدت هدایت می کند و باعث می شود فرصت برنامه ریزی و انتخاب استراتژی معاملاتی برای دراز مدت داشته باشند.

    معایب تحلیل بنیادی

    تحلیل بنیادی همچنان دارای معایب و محدودیت های خود است و نمی توان در همۀ شرایط بازار از آن استفاده کرد. درواقع این روش فقط برای سرمایه گذاری بلندمدت مناسب است. برخی از مهم ترین معایب این روش عبارتند از:

    • پیچیدگی و مدت زمان طولانی
    • عدم تعیین وقت دقیق برای ورود و خروج
    • پیامدهای ناگهانی
    • محدودیت های دسترسی به اطلاعات صحیح و مناسب

    بهترین نوع تحلیل در فارکس کدام است؟

    برای آشنایی با انواع تحلیل در فارکس و انتخاب بهترین نوع آن، شما باید به سبک معامله گری خود و هدف های معاملاتی توجه کنید. درواقع زمانی یک روش تحلیل برای شما مناسب است که قصد خود را از حضور در معاملات مشخص کنید. کسانی که به دنبال سود کوتاه مدتی هستند، باید در ابتدا به سراغ روش تکنیکال بروند. این در حالی است که روش بنیادی مناسب افرادی است که به دنبال سرمایه گذاری بلندمدت و کسب سود زیادی هستند. اگر معاملات کوتاه مدت را ترجیح می دهید و به تحلیل نمودارها و الگوها تمایل دارید، تحلیل تکنیکال ممکن است برای شما مناسب باشد، ولی اگر به معاملات بلندمدت علاقه دارید و اطلاعات بنیادی و عوامل اقتصادی برای شما اهمیت دارد، تحلیل بنیادی روش مناسبی برای شما است. به صورت کلی، معامله گرانی در بازار فارکس موفق هستند که از این دو نوع روش تحلیلی به صورت ترکیبی استفاده کنند.

    سخن پایانی

    متاسفانه بسیاری از افراد به دنبال سود سریع در بازار فارکس هستند و بدون دانش کافی و تجربه وارد این بازار پرتلاطم و پرنوسان می شوند و ضررهای زیادی را هم متحمل می شوند. به همین دلیل، پیشنهاد می کنیم که قبل از ورود به بازار فارکس، زمان کافی صرف آموزش و افزایش دانش خود کنید و برای یادگیری انواع تحلیل در فارکس تحلیل در بازار به منابع معتبری مراجعه نمایید. انتخاب روش صحیح و متناسب با اهداف معامله گر در بازار فارکس می تواند سود شما را به میزان قابل توجهی تضمین کند.

    سوالات متداول

    معامله گران در این روش از طریق نمودارها، الگوها و اندیکاتورهای فنی بر روی داده های قیمتی و حجم معاملات تمرکز می کنند.

    معامله گران برای تحلیل بنیادی به سراغ داده های اقتصادی، تصمیمات سیاسی، رویدادهای جهانی و شرایط اقتصادی کشورها می روند. آن ها سعی می کنند با تحلیل این عوامل، جهت حرکت قیمت ها را به درستی برای طولانی مدت پیش بینی کنند.

    تحلیل تکنیکال برای معامله گرانی مناسب است که به دنبال تصمیم گیری براساس الگوها و نمودارهای قیمتی هستند و از داده های تاریخی و نمودارها برای پیش بینی جهت حرکت قیمت ها استفاده می کنند. معامله گران تکنیکی، معامله گرانی که به دنبال سود در کوتاه مدت هستند، معامله گران تازه کار و حتی افراد باتجربه می توانند از تحلیل تکنیکال برای معامله و انتخاب استراتژی معاملاتی استفاده کنند.

    هیچ یک از انواع تحلیل در فارکس به تنهایی بهترین نیست و انتخاب میان تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی به سبک معامله گری شما، اهداف معاملاتی و شرایط بازار بستگی دارد. معمولاً معامله گران موفق برای اتخاذ تصمیمات معاملاتی از ترکیب تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی استفاده می کنند.