در روند انجام کار، چه کارمند باشید و چه کارفرما، دریافت حقوق به‌صورت روزانه مزه دیگری دارد! اینکه نیاز نباشد ۱ ماه کامل را برای دریافت درآمد خود صبر کنید، واقعا لذت بخش است. دنیای بازار مالی و ترید نیز از این قاعده مستثنی نیست. با وجود اینکه بنای سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف مالی، معمولا صبر زیاد است، اما کاربران بازارهای فارکس و ارز دیجیتال روش جدیدی از معاملات را معرفی کرده‌اند که صبوری نسبتا کمتری را می‌طلبد اما دقت زیادی نیاز دارد. این نوع معامله، اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading) یا معاملات اسکالپینگ (Scalping) نامیده می‌شود.

در حقیقت استراتژی اسکالپ تریدینگ به معنی استفاده از حرکات کوچک قیمت به‌منظور سودگیری است و معمولا با سرعت نسبتا بالایی انجام می‌شود. ذهنیتی که اسکالپ تریدینگ در ذهن افراد ایجاد می‌کند، به مصداق ” یک شبه پولدار شدن” شباهت دارد. دلیل آن هم این است که افراد با استفاده از اهرم‌های بالا در معاملات خود، که بسیار هم ریسکی هستند، می‌توانند میزان سودآوری خود را در مدت‌زمان کمتری افزایش دهند. بنابراین به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که تنها تفاوت درآمدزایی در بازارهای مالی با دیگر مشاغل، این است که امکان دارد شما نه تنها به درآمدزایی نرسید، بلکه لازم باشد بهایی هم از جیب پرداخت کنید.

در این مقاله با خانه سرمایه همراه باشید تا با اسکالپ تریدینگ و انواع استراتژی‌های انجام آن بصورت کامل آشنا شوید. همچنین در نهایت، لیستی از نکاتی که در مسیر تبدیل شدن به یک اسکالپر بایستی رعایت کنید به شما ارائه خواهد شد.

اسکالپ تریدینگ چیست؟

استراتژی اسکالپ تریدینگ، که در زبان انگلیسی به آن اسکالپینگ گفته می‌شود، یک استراتژی معاملاتی روزانه است که شامل باز کردن و بستن معاملات در مدت زمانی کوتاه به‌منظور سودگیری از تغییرات جرئی قیمت است. معاملات اسکالپ، از نظر مدت‌زمان فعال بودن و نوع تحلیلی که برای آنها استفاده می‌شود، با انواع دیگر استراتژی‌های معاملاتی روزانه متفاوت هستند.

اسکالپ تریدینگ چیست؟

در استراتژی‌های روزانه، معاملات را می‌توان حتی برای چند ساعت در همان روز معاملاتی باز نگه داشت و معامله‌گران، روند بازار را با استفاده از روش‌های تحلیل فاندامنتال و تکنیکال پیش‌بینی می‌کنند. اما شرایط در معاملات اسکالپینگ کمی متفاوت است. معاملات اسکالپ تنها برای چند ثانیه یا چند دقیقه انجام می‌شود. در این نوع استراتژی پرسرعت، معامله‌گران معمولا فقط از روش‌های تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند و هر موقعیت معاملاتی را برای مدت‌زمان بسیار کوتاهی فعال نگه می‌دارند.

همان‌طور که گفته شد، هدف از استراتژی اسکالپ، کسب سودهای کوچک با بهره‌گیری از تغییرات کوچک قیمت در بازار است. اسکالپرها تعداد زیادی از معاملات را به این امید باز می‌کنند که در پایان جلسه معاملاتی یا روز معاملاتی مجموع سودهای کوچک به دست آمده در نهایت به مقدار قابل‌قبولی برسد. یک معامله معمولی در استراتژی اسکالپ زمانی بسته می شود که قیمت دارایی درست به سطوح بالاتر یا پایین‌تر از نقطه سربه‌سر برسد. این اساساً به این معنی است که به محض پوشش اسپرد، به هدف رسیده و سپس می‌توان با سود کمی از معامله خارج شد.

تاریخچه استراتژی اسکالپ و تکامل آن در بازارهای مالی

این استراتژی معاملاتی به میزان قابل‌توجهی نسبت به زمان پیدایش خود در قرن نوزدهم تکامل یافته است. در آن زمان، معامله‌گران بورس نیویورک و وال استریت که در سالن اصلی به انجام کارهای خود می‌پرداختند و به طبقه‌ای که در آن داده‌های معاملات انجام می‌شد نزدیک بودند و از اختلاف قیمت‌های جزئی استفاده می‌کردند.

 قرن بیستم پیشرفت‌هایی را از طریق سیستم‌های تلگراف و تلفن به ارمغان آورد و امکان تصمیم‌گیری سریع‌تر در معاملات را فراهم کرد و ابزارهایی مانند دستگاه‌های نوارتیکر به‌وجود آمدند که اطلاعات لحظه‌ای قیمت را ارائه می‌دادند. اواخر قرن بیستم شاهد یک انقلاب تکنولوژیکی با سیستم‌های معاملاتی کامپیوتری و شبکه های ارتباطی الکترونیکی بودیم که منجر به اجرای سریع‌تر معاملات و ظهور معاملات در تعداد بالا (HFT) شد

پس از آن، اسکالپینگ به زیرمجموعه ای از این نوع معاملات تبدیل شد و شامل الگوریتم‌های پیچیده و سرعت بسیار بالا برای سودگیری از تغییرات قیمت بود. همچنین تغییرات نظارتی، مانند اعشاری شدن قیمت سهام در سال ۲۰۰۱ و سقوط ناگهانی شاخص داو جونز ​​در سال ۲۰۱۰ نیز در توسعه آن تاثیر داشته است. امروزه، اسکالپینگ عمدتاً توسط فناوری و الگوریتم‌های پیشرفته انجام می‌شود و معامله‌گران خرد به ابزارهایی دسترسی دارند که معاملات کارآمد و دقیق را ممکن می‌سازد.

اسکالپر (Scalper) کیست؟

اسکالپرها نوعی از معامله‌گران روزانه هستند. با این تفاوت که به جای باز نگه‌داشتن یک‌ معامله برای چندین ساعت، به دنبال ورود و خروج از موقعیت‌های معاملاتی در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه هستند. حجم معاملات آنها اغلب زیاد است و از تغییرات جزئی قیمت سود می‌برند.

اسکالپر کیست؟

یک اسکالپر موفق باید این ۵ ویژگی را داشته باشد:

  • توانایی حفظ تمرکز برای تحت‌نظر داشتن بازار برای چندین ساعت و پیدا کردن موقعیت‌های مناسب
  • طمع نداشتن و خروج راحت از معامله پس از دریافت سود مدنظر
  • ریسک‌پذیری بالا
  • قابلیت استفاده آنی از داده‌های جدید و تصمیم‌گیری فوری
  • علاقمند به کسب سود‌های سریع و کوچک

اسکالپ تریدینگ در بازار فارکس

اسکالپینگ در بازار فارکس، یک سبک معاملاتی روزانه است که توسط معامله‌گران فارکس استفاده می شود و شامل خرید و فروش یک جفت ارز در مدت زمانی کوتاه و برای کسب سود سریع است. اسکالپرهای فارکس در تلاش هستند که در طول روز با نشانه گرفتن حرکات کوچک قیمت، تعداد معاملات زیادی انجام دهند. در حالی که هدف از اسکالپینگ در فارکس، به دست آوردن سودهای کوچک، مانند ۵ تا ۲۰ پیپ در هر معامله است اما اسکالپرها معمولاً از اهرم استفاده می کنند بلکه بتوانند موقعیت‌های معاملاتی بزرگتری داشته باشند. به‌طوری که یک تغییر کوچک در قیمت با سود قابل توجهی همراه باشد.

اسکالپ تریدینگ ارزهای دیجیتال

معاملات اسکالپ در بازار ارز دیجیتال شامل انجام معاملات متعدد برای سود گرفتن از از نوسانات بالا و نقدینگی ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم است. اسکالپرها از ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند میانگین متحرک، اندیکاتور شاخص قدرت نسبی و اندیکاتور مک دی برای شناسایی نقاط ورود و خروج استفاده می کنند. آنها برای به حداقل رساندن اسلیپیج قیمت، به پلتفرم‌های معاملاتی سریع و قابل اعتماد متکی هستند و اغلب از مارجین تریدینگ برای افزایش سود خود استفاده می‌کنند.

ابزارهای ضروری برای اسکالپ تریدینگ

اسکالپینگ موفق در بازارهای مالی، به ابزارهای مختلفی نیاز دارد که در ادامه به مهمترین موارد اشاره می‌کنیم: 

  •  اینترنت پرسرعت
  •  کامپیوترهای سریع با قدرت پردازش بالا
  • پلتفرم‌های معاملاتی پیشرفته شامل صرافی‌های ارز دیجیتال یا بروکرهای فارکس با دسترسی مستقیم به بازار
  •  داده‌های لحظه‌ای بازار‌های مختلف
ابزارهای ضروری برای اسکالپ تریدینگ

همچنین در استراتژی اسکالپ تریدینگ، معامله‌گران به شدت بر تحلیل تکنیکال تکیه می‌کنند و از انواع شاخص‌ها، اندیکاتورها و الگوهای نمودار برای شناسایی نقاط ورود و خروج استفاده می‌کنند.

روانشناسی و ذهنیت اسکالپرها

روانشناسی اسکالپینگ برای معامله‌گران حیاتی است و به طرز فکر خاص و آمادگی ذهنی نیاز دارد. این ذهنیت شامل تصمیم‌گیری سریع، واکنش سریع به تغییرات بازار و مدیریت احساسات است. وضعیت روانی یک معامله‌گر مستقیماً بر تصمیم‌گیری و معاملات او تأثیر می‌گذارد که برای موفقیت بسیار مهم است. درک این موضوع به اسکالپرها کمک می‌کند تا عواطف خود را در حین نوسانات شدید بازار کنترل کنند، به برنامه‌ریزی‌های معاملاتی خود پایبند باشند و تصمیمات آگاهانه بگیرند.

اگر هنوز در بازار فارکس بر هیجاناتتان کنترل ندارید، مطالعه مقالۀ «مدیریت احساسات در معامله» می‌تواند به شما کمک کند.

جنبه‌های روان‌شناختی کلیدی شامل کنترل احساساتی مانند ترس و طمع، حفظ صبر و پایبند بودن به ورود و خروج از معاملات در سطوح مناسب قیمتی است. از موارد دیگر می‌توان به اجرای استراتژی‌های مدیریت ریسک، مشخص کردن حد ضرر و تمرکز بر اجرای مداوم اسکالپینگ به جای عجله برای رسیدن به سود فوری اشاره کرد.

مقایسه اسکالپ تریدینگ با سایر استراتژی‌های معاملاتی روزانه

آموزش گام‌به‌گام اجرای یک معامله اسکالپ

آموزش گام به گام اسکالپ تریدینگ

با دنبال کردن این مراحل دقیق، می‌توانید به طور موثری معاملات اسکالپ را اجرا کنید و در مسیر تبدیل شدن به یک معامله گر موفق قرار بگیرید:

انتخاب بازار مالی مدنظر

  •  تصمیم بگیرید که در کدام یک از بازارهای سهام، فارکس، ارز دیجیتال قصد انجام اسکالپ تریدینگ را دارید.
  •   اطمینان حاصل کنید که بازار انتخابی دارای نقدینگی و نوسان قیمت کافی است.

آموزش

  •   اصول انجام معاملات را یاد بگیرید.
  •  در بازار تجربه کسب کنید تا جایی که به درک مناسبی از نوسانات بازار برسید.
  • با کمک کتاب‌ و دوره‌های آموزشی، تحلیل تکنیکال را به‌طور کامل یاد بگیرید و تا می‌توانید تمرین کنید.

خواندن این مقاله نیز می‌تواند در آموزش تحلیل تکنیکال به شما سرنخ‌هایی بدهد.

انتخاب پلتفرم معاملاتی

  •   یک بروکر فارکس/ صرافی ارز دیجیتال قابل‌اعتماد که کارمزد کمی دریافت می‌کند و زمان اجرای معاملات در آن سریع است، انتخاب کنید.
  •   اطمینان حاصل کنید که پلتفرم معاملاتی مدنظر، اوردرهای خرید و فروش را به سرعت اجرا می‌کند.

سروسامان دادن محیط کاری

  • محیط کاری خود را مرتب کنید و تمیز نگه دارید.
  • در صورت امکان از چندین نمایشگر برای نظارت بر نمودارها و داده‌های مختلف به طور همزمان استفاده کنید.
  •  از محیطی عاری از عوامل حواس پرتی استفاده کنید.

توسعه استراتژی شخصی برای اسکالپ تریدینگ

  • از نرم افزارهای پیشرفته معاملاتی استفاده کنید. برای رصد بازارها می‌توانید از پلتفرم بسیار پرطرفدار تریدینگ ویو (Trading View) برای دسترسی به داده‌های بازارهای جهانی و از پلتفرم متاتریدر (Meta Trader) برای دسترسی به داده‌های بازار فارکس و انجام معاملات خود استفاده کنید.
  •  شاخص‌های اقتصادی و رویدادهایی که ممکن است بر معاملات شما تاثیر بگذارد را دنبال کنید.
  •   از میانگین متحرک، باندهای بولینگر و شاخص قدرت نسبی (RSI) و دیگر اندیکاتورها و الگوهای تکنیکالی برای شناسایی نقاط ورود و خروج استفاده کنید.
  •  معیارهای روشنی را برای پیدا کردن زمان ورود و خروج از معاملات تعیین کنید.
  •  نسبت ریسک به پاداش خود را تعیین کنید.
  • حتما حد ضرر خود را مشخص کنید

آزمایش استراتژی معاملاتی (بک تست)

  •   استراتژی خود را با داده‌های گذشته بازار آزمایش کنید و عملکرد آن را ارزیابی کنید. برای این کار می‌توانید از حساب‌های دمو یا آزمایشی کمک بگیرید.
  •  استراتژی خود را بر اساس نتایج بک تست اصلاح کنید.

آغاز معاملات

  •  برای مدیریت ریسک با معاملات خیلی کوچک کار خود را شروع کنید.
  •   پس از کسب کمی تجربه و اعتماد به نفس، به تدریج اندازه پوزیشن‌ها را افزایش دهید.
  •  به طور مداوم روندهای بازار و تغییراتی که ممکن است بر معاملات شما تاثیر بگذارد را مشاهده کنید.
  •  معاملات را به سرعت انجام دهید و از تغییرات جزئی قیمت برای سودگیری استفاده کنید.

ثبت و بررسی معاملات

  •  ژورنال معاملاتی داشته باشید و اطلاعات مربوط به هر معامله، از جمله نقاط ورود و خروج، دلایل معامله و نتایج آن را یادداشت کنید.
  •   به طور ژورنال خود را بررسی کنید تا الگو را شناسایی کرده و کار را بهبود ببخشید.

پایبندی به مدیریت ریسک و انضباط

  •   به استراتژی از پیش تعریف شده خود پایبند باشید و از معاملات هیجانی خودداری کنید.
  •   به قوانین مدیریت ریسک خود پایبند باشید.

مدیریت زمان در اسکالپ تریدینگ

مدیریت زمان در اسکالپ تریدینگ

مدیریت موثر زمان حین انجام اسکالپ تریدینگ بسیار مهم است در ادامه چند استراتژی معرفی می‌کنیم که به شما کمک می‌کند زمان خود را به طور موثر مدیریت کنید.

روتین معاملاتی

زمان های خاصی را برای تحقیق، بررسی داده‌ها،تحلیل نمودارها و انجام معاملات تعیین کنید. ثبات به توسعه یک رویکرد منظم کمک می‌کند.

تقسیم‌بندی زمانی

بازه‌های زمانی خاصی را برای فعالیت‌های مختلف مانند تحلیل بازار، انجام معاملات و بررسی نتایج اختصاص دهید. برای مثال، ممکن است صبح ۳۰ دقیقه را به تحلیل نمودارها اختصاص دهید، سپس ۱۵ دقیقه را برای اجرای معاملات و ۱۵ دقیقه دیگر را برای بررسی معاملات در پایان روز اختصاص دهید.

اولویت‌بندی وظایف

حیاتی ترین وظایفی را که مستقیماً به موفقیت معاملات شما کمک می کنند، شناسایی کنید. در پربارترین ساعات خود روی آن وظایف تمرکز کنید.

استفاده از پلتفرم‌هایی با قابلیت‌های جدید

از پلتفرم‌های معاملاتی با قابلیت اجرای کارآمد سفارشات استفاده کنید. هشدارها و اعلان‌ها را تنظیم کنید تا بدون تماشای مداوم نمودارها، در مورد حرکات بازار به‌روز بمانید.

محدود کردن حواس‌پرتی

محیطی بدون حواس‌پرتی در ساعات معاملاتی ایجاد کنید و وقفه‌هایی که می تواند بر تمرکز و تصمیم‌گیری شما تأثیر بگذارد را به حداقل برسانید.

آمادگی

با تحلیل روند قیمت پس از شروع ساعات اوج بازار و تنظیم پارامترهای معاملاتی، فرصت‌های سودگیری بالقوه را پیش‌بینی کنید

نظارت بر شرایط بازار و تحت‌نظر داشتن رویدادهای اقتصادی

از اخبار و سایر عواملی که می تواند بر بازارها تأثیر بگذارد مطلع باشید. این به شما کمک می کند تا نوسانات را پیش‌بینی کنید و استراتژی معاملاتی خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

مزایا و معایب اسکالپ تریدینگ چیست؟

در جدول زیر ابتدا به‌صورت خیلی خلاصه مزایا و معایب این استراتژی معاملاتی را نام برده و در ادامه هرکدام را بصورت مجزا توضیح می‌دهیم.

بررسی مزایای اسکالپ تریدینگ

ادامه به تعدادی از نکات مثبت اسکالپ تریدینگ اشاره کرده و هرکدام را توضیح داده‌ایم.

برنامه‌ریزی دقیق و سودآوری بالا

یکی از بزرگترین مزایای اسکالپینگ این است که اگر یک معامله‌گر استراتژی خروج از معامله را به‌صورتی دقیق و در زمان مشخص اجرا کند، می‌تواند سود قابل‌توجهی کسب کند. اسکالپرها می‌توانند از کوچکترین تغییرات قیمت برای سودگیری استفاده کنند. البته این ریزتغییرات ممکن است لزوماً منعکس‌کننده روند کلی روز نباشد.

عدم نیاز به تحلیل بنیادی

اسکالپرها همچنین نیازی به استفاده از تحلیل بنیادی ندارند زیرا این اطلاعات معمولا نقش مهمی در تغییرات قیمت مربوط به یک بازه زمانی بسیار کوتاه ایفا نمی‌کنند. البته توجه داشته باشید که اطلاعات بنیادی همیشه بی‌تاثیر نیستند، اسکالپرها گاهی با این فرض کار می‌کنند که یک رویداد بنیادی در مورد یک دارایی، مانند گزارش سود سالیانه یا اعلام به‌روز‌رسانی‌های جدید، بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد.

ریسک به‌نسبت کم

یکی دیگر از مزایای اصلی این استراتژی این است که ریسک بازار نسبتا کمی در آن دخیل است. استفاده از درجه اهرم مناسب و واقع‌گرایانه و مشخص کردن حد ضرر برای جلوگیری از نابود شدن سرمایه ضروری است.

استراتژی بی‌جهت

اسکالپینگ هم در بازار صعودی و هم در بازار نزولی کاربرد دارد.

قابل‌استفاده در سیستم‌های معاملاتی خودکار

بسیاری از استراتژی‌های اسکالپینگ به راحتی در سیستم معاملاتی خودکار استفاده می‌شوند. زیرا تصمیم انجام آنها معمولاً بر اساس یک سری معیارهای تکنیکالی شکل می‌گیرند که به راحتی قابل تنظیم شدن بر سیستم‌های معاملاتی خودکار هستند.

چندین معامله در یک زمان

اسکالپینگ به شما این امکان را می‌دهد تا از تعداد متعددی فرصت‌های معاملاتی سودآور در طول هر جلسه معاملاتی استفاده کنید.

مزایا و معایب اسکالپ تریدینگ چیست؟

معایب اسکالپ تریدینگ

همچنین استفاده از اسکالپینگ به عنوان یک استراتژی معاملاتی دارای یک سری اشکالات است که در زیر به تعدادی از آنها اشاره کرده ایم.

کارمزد بالا

اسکالپینگ در مقایسه با سایر استراتژی‌های معاملاتی، شامل تعداد معاملات بسیار بیشتری است. باز کردن تعداد زیادی پوزیشن معاملاتی، با هزینه‌های تراکنش متعددی همراه است زیرا شما برای هر یک از آنها کمیسیون می‌پردازید.

تعداد بالای معاملات

از جایی که هر معامله اسکالپ سود کمی را به همراه دارد، برای رسیدن به مبلغ سود قابل‌قبول بایستی تعداد معاملات بالا داشته باشید و از درجه اهرم‌های مختلف استفاده کنید.

زمان‌بر و نیازمند تمرکز بالا

برخی از اسکالپرها ده‌ها یا صدها معامله در روز انجام می دهند و این استراتژی می‌تواند بسیار وقت‌گیر باشد و به تمرکز بالایی نیاز دارد.

بهترین استراتژی‌های تحلیل تکنیکال برای اسکالپ تریدینگ

معاملات اسکالپ بر تحلیل تکنیکال دقیق تکیه می‌کنند. این عملیات شامل پیدا کردن روندهای مختلف و الگوهای قیمت به عنوان راهی برای انتخاب حرکت‌های مناسب قیمتی برای سودگیری است. در ادامه به معرفی استراتژی محبوب می‌پردازیم:

اندیکاتور میانگین قیمت حجمی وزنی (VWAP)

VWAP برای اندازه‌گیری میانگین ارزش یک شاخص یا رمز ارز در طول روز بر اساس حجم و قیمت استفاده می شود. اسکالپرها از این اندیکاتور برای شناسایی میانگین قیمت واقعی و ارزیابی روند بازار استفاده می‌کنند. اگر قیمت بالاتر از VWAP باشد، نشان‌دهنده یک روند صعودی است، در حالی که قیمت پایین تر از VWAP نشان‌دهنده یک روند نزولی است.

باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

باند بولینگر

باندهای بولینگر از یک باند میانی (SMA) و دو باند بیرونی (انحرافات استاندارد) تشکیل شده است. اسکالپرها از این باندها برای شناسایی فرصت‌هایی بیش‌خرید یا بیش‌فروش استفاده می‌کنند. زمانی که قیمت باند پایینی را لمس می‌کند، ممکن است نشانه‌ای از فرصت خرید باشد و زمانی که باند بالایی را لمس کند، ممکن است سیگنالی برای فروش باشد.

سطوح فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement Levels)

سطوح اصلاح فیبوناچی خطوط افقی هستند که سطوح حمایت و مقاومت بالقوه را نشان می دهند. اسکالپرها از این سطوح برای پیش‌بینی برگشت‌های احتمالی قیمت یا ادامه آن استفاده می‌کنند. سطوح کلیدی فیبوناچی اصلاحی شامل ۲۳.۶٪، ۳۸.۲٪، ۵۰٪، ۶۱.۸٪ و ۷۸.۶٪ است.

اسیلاتور استوکستیک (Stochastic Oscillator)

استوکستیک

 اسیلاتور استوکستیک قیمت فعلی یک دارایی را با محدوده نوسانات اخیر قیمت آن مقایسه کرده و به شناسایی نقاط برگشت بالقوه قیمت کمک می‌کند.

در یک روند صعودی، زمانی که خط %K از بالای خط %D عبور می‌کند معامله‌گران آن را به عنوان سیگنال خرید (Long) درنظر گرفته و وارد معاملات می‌شوند. برعکس، زمانی که خط %K به زیر خط %D می‌رسد، معامله‌گران بیشتر به سمت موقعیت‌های فروش متمایل می‌شوند به دنبال پبدا کردن فرصت فروش (Short) خواهد بود. این استراتژی همچنین از سطوح ۸۰ و ۲۰ اسیلاتور برای پیدا کردن موقعیت‌های بیش‌خرید یا بیش‌فروش استفاده می‌کند.

شاخص واگرایی میانگین متحرک (MACD)

 این اندیکاتور، تفاوت بین میانگین‌های متحرک نمایی یک دارایی را در دوره‌های زمانی مختلف اندازه‌گیری می کند. این مقایسه‌ها می‌تواند به شناسایی تغییراتی که ممکن است در آینده نزدیک در روند قیمت رخ دهد، کمک کنند و در در پیدا کردن حرکات کوتاه‌مدت قیمت بازار مفید هستند.

استراتژی میانگین متحرک (Moving Average)

مووینگ اورج

میانگین‌های متحرک می‌توانند مجموعه داده‌های مفیدی را در اختیار اسکالپرها قرار دهند. به عنوان مثال، میانگین متحرک ۵ روزه (SMA)، قیمت بسته شدن روزانه را در طی ۵ روز اخیر گردآوری می‌کند و این رقم را بر ۵ تقسیم می‌کند تا میانگین جدیدی برای هر روز به‌دست بیاید. میانگین متحرک نمایی (EMA) تاکید بیشتری بر قیمت‌های اخیر دارد و هر دو مورد می ‌توانند راهنمای مفیدی برای تشخیص روند قیمت باشند.این استراتژی شامل استفاده از میانگین متحرک کوتاه‌مدت و بلندمدت برای تعریف روندها و نقاط ورود/خروج بالقوه است.

برای مثال، معامله‌گران سیگنال‌های خرید را زمانی شناسایی می‌کنند که در طول یک روند صعودی، میانگین متحرک کوتاه‌مدت از میانگین متحرک بلندمدت عبور کند. برعکس، زمانی که میانگین متحرک کوتاه‌مدت در سطحی پایین‌تر از میانگین متحرک بلندمدت باشد، شرایط برای موقعیت‌های فروش مناسب درنظر گرفته می‌شود. همچنین از تقاطع میان سه میانگین متحرک (به عنوان مثال، ۵، ۱۰، و ۲۰) نیز استفاده می شود.

ابر ایچیموکو (Ichimoku Cloud)

ایچیموکو یک ابزار تحلیلی جامع است که سطوح حمایت و مقاومت را تعریف می کند و جهت روند را شناسایی می‌کند. همچنین حرکات قیمت اندازه‌گیری می‌کند و سیگنال های معاملاتی را ارائه می‌دهد. اسکالپرها از اجزای مختلف ابر ایچیموکو استفاده می‌کنند تا دید کاملی از روند بازار و تغییرات روند احتمالی داشته باشند.

در «این مقاله» می‌توانید اطلاعات بیشتری درمورد ابر ایچیموکو کسب کنید.

اندیکاتور توقف و معکوس سهموی (SAR)

این اندیکاتور به پیدا کردن نقاطی که در آنها احتمال تغییر روند قیمت وجود دارد کمک می‌کند. اندیکاتور SAR خطوط نقطه‌چین را روی نمودار قیمت ترسیم می‌کند تا به تشخیص سیگنال های ورود و خروج کمک کند. همچنین پس از معکوس شدن خطوط، می‌تواند به پیدا کردن حدضرر برای معامله زیر کمک کند.

برای مثال، زمانی‌که قیمت بالای نقطه‌چین‌های SAR باقی می‌ماند، معامله‌گران موقعیت‌های خرید (Long) و زمانی که قیمت به زیر خطوط SAR می‌رسد، موقعیت‌های فروش (Short) را در نظر می‌گیرند.

نقاط پیووت (Pivot Points)

نقاط پیووت یا محوری، برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت بالقوه بر اساس بالاترین و پایین‌ترین قیمت روز قبل و همچنین قیمت بسته شدن کندل روز قبل استفاده می‌شوند. اسکالپرها از نقاط پیووت برای شناسایی نقاط ورود و خروج احتمالی و همچنین برای سنجش احساسات بازار استفاده می‌کنند.

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی (RSI) اندیکاتوری است که سرعت و بزرگی حرکت‌های اخیر قیمت را اندازه‌گیری می کند و معامله‌گران را قادر می‌سازد تا در شرایط مختلف، بیش‌خرید یا بیش‌فروش شدن یک دارایی را شناسایی کنند. این موضوعات می‌توانند مشخص کنند که آیا قیمت دارایی مدنظر برای اصلاح قیمتی آماده است یا خیر.

معامله‌گران در طول یک روند صعودی به دنبال فرصت‌های خرید هستند. زمانی که RSI به محدوده سطح ۳۰ کاهش می‌یابد و سپس به سمت بالا حرکت می‌کند، کم بودن قیمت فعلی نسبت به ارزش ذاتی دارایی را نشان داده و یک سیگنال خرید بالقوه ارائه می‌کند. برعکس، سیگنال‌های فروش زمانی از این اندیکاتور دریافت می‌شوند که RSI تقریباً به محدوده سطح ۷۰ می‌رسد و سپس شروع به ریزش می‌کند. چنین حالتی نشان‌دهنده بیش‌خرید است.

نمودارهای رنکو (Renko Charts)

نمودارهای رنکو بر حرکت قیمت تمرکز دارند. اسکالپرها از نمودارهای رنکو برای شناسایی روندهای واضح و نقاط معکوس شدن بالقوه روند استفاده می‌کنند که نویز نمودارهای کندل استیک سنتی را ندارد.

تأثیر اخبار و رویدادهای اقتصادی بر اسکالپ تریدینگ

بسیاری از اسکالپرها تقریباً به‌طور اختصاصی بر اخبار فوری و رویدادهای اقتصادی تمرکز می‌کنند و آن‌ها را مبنای تصمیم‌گیری خود در حین انجام معاملات قرار می‌دهند. هنگامی که اخبار فوری گزارش می‌شود یا داده‌های مربوط به رویدادهای اقتصادی مانند اعلام میزان تورم ماهانه، نرخ بهره، صورت‌جلسات جلسه کمیته بازار آزاد فدرال، درآمدهای سه ماهه شرکت‌های بزرگ مانند تسلا و اپل و داده‌های اقتصادی از این قبیل در بازار منتشر می‌شوند، معامله‌گران منتظر ایجاد نوسانات در سطح بازار خواهند بود. اما با اطمینان نمی‌توان گفت بازار به کدام سمت حرکت می‌کند.

اسکالپرها سفارش‌های خرید (Long) و فروش (Short) را آماده می‌کنند و به محض انتشار خبر، اولین واکنش بازار را تحت‌نظر می‌گیرند. آنها پس از دریافت اولین چراغ سبز یا قرمز، معاملات خود را در سمت و سوی لازمه پیش می‌برند. بزرگترین خطر اسکالپت تریدینگ بر اساس اخبار این است که گاهی اوقات ممکن است قیمت در ابتدا به یک سمت حرکت کند و ناگهان مسیر خود را عوض کرده به سمت دیگر معکوس شود. لازمه این رویکرد، تصمیم‌گیری و اجرای سریع معاملات است. زیرا احساسات بازار می‌تواند به سرعت در پاسخ به اخبار فوری تغییر کند. در چنین شرایطی، معامله‌گران بایستی حتما از حد ضرر برای مدیریت ریسک استفاده کنند.

سبک‌های معاملاتی اسکالپینگ

سبک‌های معاملاتی اسکالپینگ

معامله گران اسکالپ به طور کلی در  ۲ دسته قرار می گیرند. کسانی که از اسکالپینگ به عنوان استراتژی سرمایه‌گذاری اصلی خود استفاده می‌کنند و کسانی که مدیریت سبد سهام خود را با ترفندهای اسکالپ تکمیل می‌کنند.

اسکالپینگ به عنوان استراتژی معاملاتی اصلی

سرمایه‌گذارانی که اسکالپینگ را به عنوان استراتژی اصلی معاملات خود انتخاب می‌کنند و چندین معامله را در طول روز انجام می دهند، تحت عنوان اسکالپر خالص شناخته می شوند. آنها به نمودارهای تیک،که نمودارهای یک دقیقه ای هستند تکیه می‌کنند تا بتوانند موقعیت‌های معاملاتی خود را به طور دقیق تحت نظر داشته باشند. زیرا برای اسکالپرها، داده‌های لحظه‌ای و تصمیم‌گیری سریع، بسیار مهم است.

اسکالپینگ به عنوان استراتژی برای تکمیل سرمایه‌گذاری

برخی از معامله‌گران کمتر به استراتژی‌های اسکالپینگ وابسته هستند و صرفاً از آنها برای تکمیل سرمایه‌گذاری‌های خود استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، زمانی که بازارها بسیار پرنوسان هستند یا برعکس، در محدوده قیمت بسیار کوچکی معامله می‌شوند، معامله‌گران ممکن است روندهای کوتاه‌مدت را برای پیدا‌کردن فرصت‌های خرید یا فروش تحت‌نظر داشته باشند.

روش دیگر برای استفاده از اسکالپینگ، معاملات پوششی (Umbrella Trade) است. بدین ترتیب، معامله‌گران موقعیت‌های بلندمدت خود برای یک دارایی را ایجاد می‌کنند و همچنین، موقعیت‌های معاملاتی کوتاه‌مدت را نیز بر همان دارایی باز می‌کنند و به‌صورت مرتب به معاملات وارد و از آن‌ها خارج می‌شوند. طبق اصول اسکالپینگ، این استراتژی را می توان برای مدیریت ریسک استفاده کرد و از طرفی سرمایه‌گذاری بلندمدت را نیز فعال نگه‌داشت.

به عنوان یک اسکالپر خوب، به چه نکاتی توجه کنیم؟

در حالی که ممکن است معاملات اسکالپ ایده خوب و بسیار سودآوری به‌نظر برسد، چند فاکتور وجود دارد که باید قبل از استفاده از این استراتژی در نظر بگیرید تا کیفیت کار شما بهبود یابد.

نوسانات و نقدینگی

اسکالپینگ متکی به حرکت سریع قیمت در یک بازه زمانی کوتاه است. نوسانات بالا و نقدینگی کافی برای انجام معاملات سریع ضروری است. دارایی‌های ارز دیجیتالی که حجم معاملات قابل‌توجه و نقدینگی بالایی دارند را در اولویت قرار دهید تا از سهولت ورود و خروج از موقعیت ها اطمینان حاصل کنید.

انتخاب تایم فریم ذر استراتژی اسکالپ

انتخاب تایم فریم مناسب برای اسکالپینگ موثر بسیار مهم است. بازه‌های زمانی کوتاه‌تر، فرصت‌های بیشتری را فراهم می‌کنند اما نیاز به تصمیم‌گیری سریع دارند. برای شناسایی تغییرات سریع قیمت مناسب برای اسکالپینگ، تایم فریم‌های ۱ دقیقه‌ای، ۵ دقیقه‌ای یا ۱۵ دقیقه‌ای را درنظر بگیرید. همچنین می‌توانید تایم فریم مدنظر را بر اساس سرعت انجام معاملات و میزان تحمل ریسک خود تنظیم کنید.

اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال

استفاده از اندیکاتور‌های مناسب، به شناسایی نقاط ورودی و خروجی، به حداقل رساندن ریسک و به حداکثر رساندن سود کمک می‌کند. از اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی (RSI)، استوکستیک یا باندهای بولینگر برای مشاهده تغییرات احتمالی قیمت و تأیید روند بازار قبل از انجام معاملات اسکالپ استفاده کنید.

مدیریت ریسک در استراتژی اسکالپ

با توجه به ماهیت سریع اسکالپینگ، مدیریت ریسک برای محافظت از سرمایه در برابر ضررهای احتمالی ضروری است. حد ضرر خود را با دقت تنظیم کنید و به آن پایبند باشید. نسبت ریسک به ریوارد را برای هر معامله تعیین کنید و مطمئن شوید که سود بالقوه، بیشتر از ضرر احتمالی است. برای به حداقل رساندن ریسک، از موقعیت‌های معاملاتی با اهرم بیش‌ازحد خودداری کنید.

شرایط و رویدادهای بازار

آگاهی از شرایط بازار و رویدادهای خبری جدید می‌تواند به طور قابل توجهی بر حرکت قیمت تأثیر بگذارد. از اخبار مهم، گزارش‌های اقتصادی یا تحولات حوزه ارزدیجیتالی که می‌توانند بر روند بازار تأثیر بگذارد، مطلع باشید. در طول دوره های افزایش نوسانات یا عدم اطمینان، احتیاط کنید و تا جای ممکن از اسکالپ کردن خودداری کنید.

تمرین و تجربه

اسکالپینگ نیازمند تصمیم‌گیری و اجرای سریع معاملات است. تمرین در یک محیط آزمایشی به اصلاح استراتژی‌ها و کسب تجربه بدون به خطر انداختن سرمایه کمک می‌کند.

با در نظر گرفتن این عوامل، اسکالپرهامی‌توانند شانس موفقیت خود را افزایش دهند و به طور موثرتری در محیط بازار فعالیت کنند.

نکاتی برای شروع کار اسکالپ تریدینگ با سرمایه کم

نکاتی برای شروع کار اسکالپ تریدینگ با سرمایه کم
  • اسکالپینگ، یک استراتژی معاملاتی سریع است که نیاز به تصمیم‌گیری سریع و نظارت مداوم دارد. از این رو اگر کسی هستید که از انجام معاملات کوچک متعدد در طول روز لذت می‌برید و می‌توانید هوشیار بمانید، اسکالپینگ گزینه مناسبی برای شما است.
  • اجرای کارآمد معاملات خرید و فروش بسیار مهم است زیرا حاشیه سود در چنین معاملاتی در سطح حداقلی قرار دارد. تازه کارها باید در ثبت سریع و دقیق سفارشات تسلط داشته باشند و از پلتفرم‌هایی که قابلیت انجام معاملات سریع را فراهم می‌کنند استفاده کنند. 
  • مدیریت هزینه‌ کارمزدها نیز به دلیل تعداد بالای معاملات ضروری است. یک کارگزاری یا صرافی با نرخ رقابتی و مناسب انتخاب کنید.
  • تحلیل تکنیکال در اسکالپ تریدینگ بسیار ضروری است. اصول اولیه را بیاموزید و از اندیکاتورهای کوتاه‌مدت مانند میانگین متحرک و شاخص قدرت نسبی برای شناسایی فرصت‌ها استفاده کنید.
  • درک روندها و حرکت بازار به اسکالپرها کمک می کند تا از حرکات کوتاه مدت قیمت سود دریافت کنند. افراد مبتدی باید همراه با روند بازار پیش بروند و تا زمانی که حرفه‌ای نشده‌اند، از استراتژی‌های پیچیده مانند معاملات خلاف جهت روند خودداری کنند. 
  • با معاملات خرید (Long) شروع کنید و به تدریج معاملات فروش (Short) را برای یک دستیابی رویکرد متعادل در کنار آن استفاده کنید.
  • حجم بالا و نقدینگی در انجام معاملات بسیار حیاتی است و تضمین می‌کند که سفارشات سریع تکمیل می‌شوند.
  • ماهیت کوتاه‌مدت اسکالپینگ را فراموش نکنید و تمام موقعیت‌های خود را در پایان روز معاملاتی ببندید.
  • برای به حداقل رساندن ریسک، نظم خود را حفظ کنید.

مثال‌های واقعی از معاملات موفق و ناموفق اسکالپ تریدینگ

پاول روتر (Paul Rotter)، یک معامله‌گر مشهور آلمانی، در اوایل دهه 2000 و به دلیل مهارت در اسکالپ تریدینگ در کارگزاری یورکس (Eurex) به شهرت رسید. استراتژی روتر که با نام پادشاه شکار معاملات (The Flipper) نیز شناخته می‌شود، شامل قرار دادن سفارشات خرید و فروش همزمان برای سود بردن از تغییرات قیمت کوچک بود و از دانش عمیقی که درباره بازار داشت، معاملات سریع و رویکرد منظم خود بهره می‌برد. به طور مشابه، لیندا راشکه (Linda Raschke)، یک معامله‌گر با بیش از ۳۰ سال تجربه، به یکی از برترین اسکالپرهای معاملات فیوچرز شاخص اس اند پی ۵۰۰ (S&P 500) تبدیل شد و راز موفقیت او استفاده از تحلیل تکنیکال به‌صورت حرفه‌ای و مدیریت ریسک دقیق بود. هر دو معامله‌گر از فاکتورهای حیاتی برای موفقیت در اسکالپ تریدینگ استفاده کردند: به‌روز بودن در مورد جدید‌ترین روش‌های تحلیلی، تیزبینی برای رصد بازار و پیدا کردن فرصت، نظم، و تجربه گسترده در مورد شرایط بازار.

برعکس، بسیاری از معامله گران به دلیل استفاده بیش از حد از اهرم، معاملات هیجانی و مدیریت ضعیف ریسک در معاملات اسکالپ با شکست مواجه می شوند. یک معامله‌گر ناشناس در بازار فارکس، اندازه موقعیت معاملاتی خود را برای دستیابی به سود بیشتر افزایش داد، اما در طول نوسانات بالا بازار، ضررهای قابل‌توجهی متحمل شد.

به همین ترتیب، جان، یک معامله‌گر پاره وقت در بازار ارز دیجیتال، موفقیتی که در ابتدای کار خود کسب کرده بود را در طی ریزش ناگهانی بازار و تصمیمات معاملاتی احساسی- هیجانی از دست داد. این داستان‌ مشکلات رایجی را که منجر به شکست می‌شوند برجسته می‌کنند. بنابراین از عواملی مخربی مانند اهرم بیش از حد، نداشتن انضباط، دانش ناکافی بازار، و مدیریت ریسک ناکارآمد و غلبه احساسات بر منطق حین تصمیم‌گیری‌های مهم، دوری کنید.

سخن پایانی

استراتژی‌های اسکالپینگ، روش‌های مختلفی را برای سرمایه‌گذاری روی حرکات کوتاه‌مدت قیمت در بازار ارائه می‌کنند. هدف این استراتژی، به حداکثر رساندن سود در یک بازه زمانی کوتاه است. درنظر گرفتن عواملی مانند نوسانات بازار و نقدینگی و استفاده از اندیکاتورهایی مانند استوکستیک، میانگین متحرک، سهموی توقف و معکوس سهموی و RSI بسیار مهم است. معامله‌گران باید احتیاط کنند، مدیریت ریسک داشته باشند و استراتژی‌های معاملاتی خود را با شرایط بازار تطبیق دهند. همانطور که بازار در حال تکامل است، به‌روز ماندن در مورد جدیدترین تکنیک‌ها، استراتژی‌های تنظیم دقیق نقاط ورود و خروج و پیروی از یک رویکرد برنامه‌ریزی‌شده برای کسانی که به دنبال پیشرفت در اسکالپینگ هستند، بسیار مهم است.