استراتژی اسکالپ، بهترین پوزیشن های ممکن خرید و فروش را در جهت کلی روند برای شما فراهم می کند. استراتژی اسکالپ شامل خطوط روند، اسیلاتور استوکاستیک و اندیکاتور سیگنال خرید و فروش معاملاتی است. اسکالپینگ یکی از بهترین استراتژی هایی است که با دقت بالا برای جفت ارزها به کار می رود.

اسکالپینگ چیست؟

اسکلپینگ به نوعی از معاملات در طی روز گفته می شود که هدف معامله گر بدست آوردن سودی حتی جزیی در حد چند دهم درصد است. بیشتر هدف یک اسکالپر (معامله گری که به روش اسکالپینگ معامله می کند) کسب سودهای کوچک در بازار،ضمن رعایت نسبت سود به زیان است.
استراتژی های زیادی است که میتوان از آنها برای اسکلپ استفاده کرد.ما در این مقاله به شما تعدادی از این استراتژی های ساده را که عموما بر مبنای پرایس اکشن هستند معرفی میکنیم.

انواع معاملات اسکالپ چیست؟

اسکالپینگ بر اساس پرایس اکشن (price action)

در این نوع از اسکلپ اصول و اساس تحلیل بر مبنای حمایت ها و مقاومت ها است .این استراتژی برای بازه های زمانی یکساعته  و سی دقیقه ای به خوبی قابل اجرا است .قبل از اینکه تایم فریم چارت خودرا به یکساعته و سی دقیقه ای تغییر دهید، بسیار مهم است که روند کلی و اصلی نمودار را در بازه های زمانی بلند مدت تر بررسی کنید ،تا بر خلاف روند اصلی معامله نکنید.شما باید همیشه این را مد نظر داشته باشید که روند دوست شماست.

بعد از اینکه ما در تایم روزانه روند اصلی و ماژور نمودار را پیداکردیم (که در این مثال نزولی است) وارد تایم های پایین تر(نموداربالا چهارساعته است) میشویم. (محدوده ای که با خطوط عمودی قرمزرنگ مشخص شده اند ناحیه ی مدنظر برای معامله در این مثال هستند ).سپس محدوده های مهم حمایتی و مقاومتی را بررسی میکنیم.

زمانیکه قیمت به محدوده ی مقاومتی (محدوده ای که احتمال افزایش عرضه در آن قیمت بالاست)میرسد میتوان وارد پوزیشن کوتاه مدتی فروش شد.این پوزیشن فروش باروند اصلی و ماژور سهم (که درمرحه ی قبل و در تایم های بالاترمشخص کرده ایم) همخوانی دارد.این خیلی مهم است که ما در روند اصلی سهم معمامله کنیم و در جهت رودخانه شنا کنیم.

در این پوزیشن کوتاه مدتی (short term) هدف ما برای سیو سود ویا خروج از معمامله محدوده ی حمایتی(محدوده ای که در آن احتمال افزایش تقاضابالاست) قیمت است که در بخش قبل آن را مشخص کردیم و در شکل بالا با خط قزمز رنگ افقی مشخص شده است .درشکل بالا تحلیلگر کف ماژور قبلی را برای دریافت سود خود انتخاب کرده است.درمثال بالا مواقعی پیش آمده که قیمت موقتا صعودی شده و سعی کرده که سقف قبلی را رد کند و سقف جدید بسازد و این مواقعی است که قیمت سعی دارد اعتماد به نفس معامله گر را محک بزند.اگر معمله گر بعلت ترس و عدم صبر کافی از پوزیشن زود خارج شود شانس سود خوبی را از دست میدهد.

اسکلپ بر اساس فیبوناچی

در این استراتژی نیز شما نخست باید در تایم های بالاتر  رونداصلی و ماژور قیمت را تشخیص دهید . بعد از اینکه روند شناسایی شد خط روندی هم جهت با روند رسم کنید.

اساس این استراتژی  خرید یا فروش (بستگی به جهت رونداصلی دارد) بعد از شکست خط  روند است .اگرچه  ما برای بدست آوردن  تارگت هایمان  برای سیو سود از نسبت های فیبوناچی استفاده میکنیم .در نمودار زیر (تایم فریم یکساعته) شاهد رسم خط روند صعودی(کف به کف) هستیم .در حالیکه منتظر شکسته شدن این خط روند هستیم ، نسبت های فیبوناچی را از کف تا سقف موردنطر با کمک ابزار فیبوناچی داخلی (retracement) رسم میکنیم . سپس منتظر شکست خط روند میمانیم.

بعد از شکسته شدن خط روند یک پوزیشن کوتاه مدتی از محدوده ۳۸% فیبو به منظور فروش میگیریم و تارگت خود را به منظور سیو سود روی ۶۲% فیبو میگذاریم . همانطور که میبینیم قیمت بعداز شکست خط روند به سرعت خودرا به محدوده ۶۲% رسانده است .همانطور که میبینیم پس از برخورد قیمت به ناحیه ۶۲%فیبو از مومنتوم و شدت نزول نیز کاسته شده است.

نکته ی دیگری که برای شناسایی محدوده تارگت علاوه بر نواحی فیبو باید درنظر بگیرید ،نواحی حمایتی و مقاومتی مهم گذشته قیمت است.در این استراتژی صبر مساله ای حیاتی است. شما باید تا رسیدن موقعییت مناسب و قابل اطمینان صبور باشید .ترکیب الگوهای شمعی ژاپنی برای تشخیص پوزیشن های بهتر کمک زیادی به شما میکند.

بعنوان مثال در معامله ی قبلی میتوان دید که تشکیل الگوی ابرسیاه به ما، در تشخیص پوزیشن فروش کمک میکرد.

اسکالپینگ با کمک الگوهای شمعی ژاپنی

این استراتژی برای پوزیشن های کوتاه مدت توصیه میشود. برای موفقییت در این سیستم نیاز است که معمله گر با الگوهای شمعی ژاپنی آشنایی باشد .زمانیکه ما شاهد تعداد زیادی از انواع و اقسام الگوهای شمعی هستیم، بهتر است توجه خودرا بر چند الگوی مهم تر مثل engulfing ،dark cloud ،piercing متمرکز کنیم.

میتوان پس از مشاهده  ی الگوی ابر سیاه پوزیشن فروش گرفت .همانطور که دیدید بسادگی میتوان در بازار بدون توجه و اعتماد به انواع اندیکاتورها، پوزیشن گرفت.

اسکلپینگ یا سویینگ تریدینگ؟ کدام یک بهتر است؟

اسکلپرها و سویینگ تریدرها هردو از تکنیک های مشابهی در انجام معاملات بهره می جویند و درواقع تنها وجه تمایز آن ها بازۀ زمانی تعریف شده برای این معاملات است. علی رغم این شباهت ها، اسکلپینگ و سویینگ تریدینگ استایل های کاملاً متفاوتی از تریدینگ به حساب می آیند. اسکلپرهای موفق غالباً در حفظ معاملات نوسانی در درازمدت با مشکل رو به رو خواهند بود؛ از سوی دیگر، سویینگ تریدرهای موفق نیز به سختی می توانند پابه پای اسکلپینگ پیش روند.

سویینگ تریدرهای مجرب همچنان می توانند روش اسکلپینگ را بیاموزند. با این حال، این امر ممکن است بر قابلیت های سویینگ تریدینگ شما اثر سوء بگذارد؛ زیرا در طی این مسیر عاداتی پیدا می کنید که بازنگه داشتن پوزیشن در درازمدت را با اشکال روبه رو می سازد. اسکلپرها عموماً به برداشت سریع پولشان گرایش دارند؛ درحالی که سویینگ تریدرها غالباً صبر و حوصلۀ بیش تری در انجام معاملات دارند.

این امر خطر بروز عوارض ناخواسته را کاهش می دهد؛ زیرا اسکلپرها هر زمان که بخواهند، یک پوزیشن مالی را اتخاذ کرده و غالباً پوزیشنی را در طول شب باز نگه نمی دارند. این در حالی است که سویینگ تریدرها اغلب در پایان هر روز پوزیشن های متعددی را باز و آماده خواهند داشت. با تمام این تفاسیر، احتمالاً تاکنون متوجه تقابل این دو متد شده اید.

یک تفاوت کلیدی دیگر بین اسکلپینگ و سویینگ تریدینگ در تعداد فرصت هاست. فرصت های اسکلپینگ بسیار زیادند؛ از همین رو با ازدست دادن یکی، می توانید سریعاً به سراغ فرصت بعدی بروید. این در حالی است که برای سویینگ تریدرها، فرصت های خوب کمیاب تر بوده و در صورت ازدست دادن یکی از تحرکات قوی بازار، بایستی مدتی صبر پیشه کنید. سویینگ تریدرها این چالش را از طریق زیرنظرگرفتن چندین دارایی رفع و رجوع می کنند؛ درحالی که اسکالپرها معمولاً تنها روی یک یا نهایتاً دو دارایی تمرکز دارند. برای مثال، بسیاری از اسکالپرهای موفق به طور انحصاری به خرید و فروش بیت کوین و اتریوم اشتغال دارند.

یکی از مزیت های مهم اسکلپینگ، امکان به کارگیری این متد در شرایط مختلف است. سویینگ تریدینگ در شرایط فشار بازار کاری دشوار است. نمونۀ چنین شرایطی در بازۀ کوتاه چند ماه اخیر مشاهده شده است. از سوی دیگر، اسکلپینگ همواره کاربرد دارد؛ زیرا تحرکات بازار در بازه های زمانی کوتاه حتی در شرایطی که جهت بازار در بلندمدت معکوس باشد نیز رخ خواهد داد.

از سوی دیگر، از مزایای مهم سویینگ تریدینگ می توان به شدت کم تر و قابلیت انجام آن در زمان نسبتاً کوتاه تر اشاره کرد. بنابراین، تنها کافی است که نمودارهای بلندمدت را یک یا دوبار در روز ارزیابی کنید تا فرصت های معاملاتی را دریابید. زمان هایی که بایستی دست به عمل بزنید، به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

اگر تازه وارد حوزۀ تریدینگ رمزارزها شده اید، اغلب اسکلپینگ، نقطۀ شروع خوبی است. تعدد بیش تر معاملات به این معناست که داده های بیش تری برای ارتقا در اختیار خواهید داشت و فیدبک های بیش تری را از بازار دریافت خواهید کرد. در روش سویینگ تریدینگ نتایج تنها چندین مرتبه در ماه قابل دستیابی است درحالی که اسکالپرها فیدبک های بازار را چندین مرتبه در روز دریافت می کنند. درنتیجه، به مرور زمان منحنی یادگیری شما شکلی عمودی به خود خواهد گرفت.

اسکالپ تریدینگ با استفاده از اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)

اندیکاتور استوکاستیک، یک اسیلاتور مومنتوم یا (نوسانگر حرکتی) است که مختص به جرج لین است. اندیکاتور استوکاستیک از دو خط تشکیل شده است: خط سریع K% و خط آهسته D% که بین ۰ تا ۱۰۰ نوسان دارد. اساسا استوکاستیک به رابطه ی بسته شدن قیمت و محدوده قیمت در یک دوره مشخص بستگی دارد و آن را مورد ارزیابی قرار می دهد.

خط روند، شیبی مثبت یا منفی دارد که از اتصال چند نقطه بالاتر یا پایین تر به ترتیب شکل می گیرد.

اندیکاتور سیگنال سفارشی BykovTrend_Sig.ex4 ، جزو ابزار تحلیل تکنیکال قلمداد می شود که روند صعودی را با استفاده از فلش آبی رنگ و روند نزولی را با فلش قرمز رنگ نشان می دهد.

تنظیمات نمودار:

  • اندیکاتور متاتریدر ۴: اسیلاتور استوکاستیک (متغیر اولیه را اصلاح می کنیم، دوره زمانی K% مساوی با ۳۵)، اندیکاتور سیگنال سفارشی BykovTrend_Sig.ex4 (با تنظیمات پیشفرض).
  • تایم فریم های پیشنهادی: ۱ دقیقه، ۵ دقیقه، ۱۵ دقیقه
  • جلسات معاملاتی توصیه شده: لندن، نیویورک، توکیو
  • جفت ارز: جفت ارزهایی با حداکثر ۴ پیپ اسپرد (اختلاف)

برای مثال، پوزیشن خرید

شکل ۱٫

توضیح استراتژی

قوانین ورود به پوزیشن خرید

چنانچه جفت ارز مورد نظر، اندیکاتور و الگوی زیر را نمایش داد، شروع به سفارش خرید کنید:

  1. اگر قیمت، خط روند نزولی را به سمت بالا شکست (در شکل ۱٫ خط روند با رنگ آبی نشان داده شده است)، گفته می شود قیمت به سمت بالا حرکت می کند، از این رو موقعیت خرید برای جفت ارز تعیین شده شروع می شود.
  2. اگراندیکاتور سیگنال سفارشی BykovTrend_Sig.ex4 فلش آبی رنگ به سمت بالا را نشان داد، همان طور که در شکل ۱٫ پیداست در زیر نمودار شمعی (کندل استیک) قرار گرفته است، سیگنال خرید را برای جفت ارز مورد نظر صادر می کند.
  3. اگر اندیکاتور استوکاستیک، منطقه اشباع فروش را به سمت بالا طی کند (سطح سیگنال زیر ۲۰)، سیگنال خرید را صادر می کند.

حد ضرر برای پوزیشن خرید:

حد ضرر (SL) را دو پیپ زیر خط حمایت قرار دهید.

استراتژی خروج / حد سود برای پوزیشن خرید:

چنانچه موارد زیر را شامل شد جهت گرفتن سود از پوزیشن خارج شوید:

  1. بعد از مشخص کردن روند صعودی (بولیش)، اگر قیمت به زیر روند حرکت کرد، بهتر است سود خود دریافت کرده و از پوزیشن خارج شوید.
  2. اگر اندیکاتور سیگنال سفارشی BykovTrend_Sig.ex4، فلش قرمز رنگ به سمت پایین را نشان داد که تقریبا بالای نمودار شمعی (کندل استیک ها) قرار دارد، سیگنال خروج از پوزیشن را صادر می کند.
  3. چنانچه خط سریع (fast line) اندیکاتور استوکاستیک (K%)، منطقه اشباع خرید را به سمت پایین بشکند (سطح سیگنال بالای ۸۰)، می توان گفت روند صعودی یا بولیش برگشتی در راه است، بنابراین خروج از پوزیشن یا گرفتن سود توصیه می شود.

قوانین ورود به پوزیشن فروش

چنانچه جفت ارز مورد نظر، شرایط و قوانین زیر را به همراه داشت، پوزیشن فروش بگیرید:

  1. اگر قیمت خط روند صعودی را شکست (خط آبی در شکل ۱٫۱)، یعنی روند نزولی (بیریش) شد، گفته می شود قیمت به سمت پایین حرکت می کند، از این رو موقعیت فروش برای جفت ارز تعیین شده شروع می شود.
  2. اگر اندیکاتور سیگنال سفارشی BykovTrend_Sig.ex فلش قرمز رنگ را نشان داد، همان طور که در شکل ۱٫۱ نشان می دهد، بالای نمودار شمعی (کندل استیک) قرار گرفته است، سیگنال فروش را برای جفت ارز مورد نظر صادر می کند.
  3. اگر اندیکاتور استوکاستیک (K%)، منطقه اشباع خرید را به سمت پایین طی کند (سطح سیگنال پایین ۸۰)، شروعی برای اقدام به فروش است.

حد ضرر برای پوزیشن فروش:

حد ضرر (SL) را دو پیپ بالاتر از خط مقاومت قرار دهید.

استراتژی خروج / حد سود برای پوزیشن فروش:

  1. اگر قیمت روند نزولی (بیریش) را شکست و به سمت بالا حرکت کرد، توصیه می شود از پوزیشن خارج شده و یا سود خود را دریافت کنید.
  2. اگر اندیکاتور سیگنال سفارشی BykovTrend_Sig.ex4 فلش آبی رنگ به سمت بالا را نشان داد که تقریبا زیر نمودار شمعی (کندل استیک) قرار گرفته است، خروج یا گرفتن سود توصیه می شود.
  3. اگر خط سریع ( fast line) اندیکاتور استوکاستیک K%، منطقه اشباع فروش را به سمت بالا قطع کند (سطح سیگنال بالای ۲۰)، گفته می شود نزولی (بیریش) برگشتی در راه است یعنی روند صعودی می شود، بنابراین خروج و یا سود گرفتن توصیه می شود.

مثالی از معاملات فروش

 شکل ۱٫۱