«دست زیاد شده»، «کار من نیست»، «نون تو این کار نیست» از این جملات زیاد شنیده ایم، افراد زیادی را دیده ایم که از شغلشان ناراضی هستند و بعضی افراد را هم همیشه در حال جستجو برای شغل مناسب و افزایش درآمد می یابیم، اما هرگز نمی بینیم که در شغلی ثابت مانده باشند. دلایل زیادی ممکن است وجود داشته باشد از جمله این که این افراد شاید فاقد مهارت ها و توانمندی های لازم برای آن شغل هستند که راه حل این مشکل نیز پرداختن به فراگیری آن مهارت است که لازمه ی آن علاقه مندی شخص به کاری است که انجام می دهد. در غیر این صورت چیزی جز دلزدگی شغلی پیش نمی آید و در نهایت شخص از آن فعالیت خارج می شود. با خودتان روراست باشید!

شما بهتر از هر کسی توانایی ها و علاقه مندی هایتان را می شناسید، بنابراین فعالیت هایی را برگزینید که در آن توانمند هستید. علاقه به فعالیتی که فرد انجام می دهد باعث می شود تا در زمان انجام آن از بالاترین سطح انرژی خود مایه بگذارد و تا زمانی که به هدف نرسیده دست از تلاش نکشد.

بهترین روش های افزایش درآمد

راه های مختلفی برای افزایش درآمد وجود دارد. همه برندهای تجاری موفق دنیا از ابتدا معروف و ثروتمند نبوده اند. برند شنل را همه می شناسیم. بنیان گذار این برند تجاری خانمی به نام کوکو شنل اهل فرانسه است که بعد از مرگ مادرش در یتیم خانه ای بزرگ شد و همان جا حرفه خیاطی را آموخت. پس از اینکه از یتیم خانه خارج شد در پاریس بوتیک کوچکی باز کرد و فعالیت خیاطیش را آغاز نمود. اوایل کار او با چالش های زیادی روبه رو شد اما او امیدش را از دست نداد تا اینکه افراد سرشناس به بوتیک کوچک او سرزدند. او در اوایل کارش فقط به طراحی کلاه می پرداخت اما بعدها با مهارت خیاطی خاص خود حتی یک لباس کش باف ساده و قدیمی را به یک لباس کاملا زیبا تبدیل می کرد و این جا نقطه عطف آغاز کار طراحی لباس توسط او شد. تلاش ها و مداومت های او باعث شد تا نامش تبدیل به یک نام برند مشهور برای چندین نسل و یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه مد و فشن شود.

مهارت هایی که یادگیری آن در ایران منجر به افزایش درآمد شما می شود:

۱- فریلنسینگ یا کارهای پروژه ای

یکی از راه های مناسب درآمد فریلنسینگ است که تقریبا در هر حرفه ای مشغول باشید، می توانید از این راه نیز درآمدی کسب کنید. فریلنسینگ درواقع انجام دادن کار به صورتی است که مدیریت زمان و فعالیت های شما همه به عهده خودتان است و لزوما احتیاجی به حضور شما در فضای کاری نیست. تولید محتوا، ترجمه، طراحی وبسایت، برنامه نویسی و … از فعالیت هایی هستند که معمولا می توانند به صورت فریلنسینگ انجام بشوند. باید توجه داشته باشید. در بازار کار فریلنسری باید حرفه ای و قوی باشید تا در این ماراتون از رقبایتان عقب نمانید و سرعت بالایی داشته باشید تا بتوانید در مدت زمانی که مدنظرتان است کار بیشتری انجام دهید. طبیعتا سرعت بالا در ضمنِ کار خوب و باکیفیت با نتیجه ای چشمگیر همراه خواهد بود. شما باید کار خودتان را تبلیغ کنید، هرچه کیفیت کارها در رزومه تان بالاتر و قابل قبول تر باشد مسلما توجه مشتریان بیشتری را جلب می کنید. ترجمه: یکی از معتبرترین و مشهورترین دارالترجمه ها شبکه مترجمین ایران یا ایران ترنسنت است که مترجمان در آن جا به دو صورت آنلاین یا دورکاری و به صورت حضوری فعال هستند.

۲- تولیدمحتوا

یکی از جالب ترین اقداماتی که می توانید انجام دهید تولید محتوا برای شرکت های مختلف است. تولید محتوای مناسب که به خوبی خدمات و محصولات شرکت را به مخاطبان و مشتریان آن شرکت معرفی کند، عملی دو طرفه محسوب می شود؛ از طرفی شما مشغول به انجام کاری مفید هستید که در نهایت بسته به میزان فعالیتی که انجام داده اید، افزایش درآمد خواهید داشت، از طرفی تولید محتوای جالب و بازاریابی و مدیریت صفحه ها در شبکه های مجازی امکان افزایش درآمد را برای شما و شرکت ها را نیز فراهم می کند.

۳- سئو

از موفق ترین شرکت ها در عرصه سئو به «آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران وب لایف» می توان اشاره نمود. این شرکت در ابتدا در حوزه طراحی وبسایت فعالیت می کرد، اما پس از جلب اعتماد شرکت های بزرگ و استارت آپ های موفق ایرانی به جایگاه خوبی دست یافت و حوزه فعالیت ها و همکاری اش را گسترش داد به نحوی که امروزه پروژه های متنوعی در حوزه دیجیتال مارکتینگ در سطح بین المللی توسط این شرکت به انجام رسیده است. در هر حرفه ای هستید به خاطر داشته باشید باید همیشه به روز بمانید. رقبای شما قوی هستند پس هرگز به دانسته هایتان قانع نباشید هر روز مطالب جدیدی فرابگیرید. از آن جایی که در بعضی از رشته ها از نرم افزارهایی خاص بهره می برند، باید کار با نرم افزارهای کاربردی حرفه خودتان را بلد باشید حداقل مزیت این برنامه ها بالا برددن سرعت عمل شما است. از سایت هایی که مکان مناسبی برای تقبل انجام پروژه های فریلنسری است، می توان به سایت پونیشا و پارسکدرز اشاره کرد. البته برای انجام پروژه های فریلنسینگ لازم نیست که حتما در این سایت ها حساب کاربری داشته باشید. شما می توانید در حساب کاربری تان در پلتفرم هایی نظیر اینستاگرام نیز برند شخصی خود را به کاربران دیگر بشناسانید.

۴- ساخت ویدیو آموزشی

در نواختن ساز مهارت دارید؟ به زبان خاصی تسلط دارید؟ دستور پخت غذاها یا دسرهای لذیذ را می دانید؟ یکی از جذاب ترین فعالیت هایی که خودتان نیز بی شک از آن لذت خواهید برد آموزش دادن است. اگر امکان آموزش حضوری ندارید، اصلا ناراحت نشوید زیرا از پلتفرم هایی که در دسترس همه ی ما است می توانید بهره ببرید. روزانه کاربران بسیاری از کوچک تا بزرگ از شبکه های مجازی نظیر اینستاگرام و یوتیوب استفاده می کنند، پس دست به کار شوید و از طریق طراحی ویدیوهای آموزشی درآمدی مناسب حاصل کنید. صفحاتی در اینستاگرام هستند که با آموزش زبان و تقبل زبان آموز خصوصی در فضای مجازی مثلا تلگرام یا واتساپ درآمد کسب می کنند. اغلب حرفه ها می توانند با استفاده از صفحات مجازی نکات مهم و ارزشمندی را به کاربران آموزش دهند. آموزش دادن به خودی خود یکی از لذت بخش ترین فعالیت هایی است که می توان انجام داد.

علاوه بر ساخت ویدیو های آموزشی بعضی از افراد می توانند ویدیو های سرگرم کننده و مفیدی را به صورت پویانمایی بسازند که خود نیز کاری هنری و ارزشمند است. شاید پیش آمده باشد که نرم افزار جدیدی با امکانات جدید وارد بازار شود اما کاربران زیادی در هنگام استفاده آن به مشکل برخورده باشند. اگر یکی از افرادی هستید که از نرم افزارهای خاصی در کارتان استفاده می کنید، می توانید روش کار را در قالب یک ویدیو آموزشی توضیح دهید. مطمئن باشید بسیار مفید خواهد بود.

۵- برنامه نویسی

شاید در هنگام استفاده از برخی نرم افزارهای گوشی همراه شاهد کم و کاستی هایی شده باشید. گاهی دسترسی ها با مشکلات زیادی مواجه هستند، گاهی امکانات لازم را ندارند و صرفا برای یک هدف طراحی شده اند و طراح موارد دیگری را در نظر نگرفته است. همه این ها باعث می شود تا کاربران در هنگام استفاده از نرم افزار با مشکل مواجه شوند. با در نظر گرفتن کم و کاستی ها موجود در نرم افزارهای گوشی همراه یا حتی کامپیوتر می توان نسخه جدید اصلاح شده را طراحی کرد و برای آن کدنویسی های مرتبط را انجام دهید. مورد دیگر و مرتبطی که وجود دارد در ارتباط با تحلیل گران نرم افزار است است. افرادی هستند که جدیدترین نسخه ها و نرم افزارها را در اولین انتشار مورد استفاده و بررسی قرار می دهند. با درنظر گرفتن احتیاج کاربران وظیفه شان این است که نقص ها و ایرادها را در نسخه های بعدی رفع کنند. به عنوان یک تحلیل گر و توسعه دهنده وظیفه به روزرسانی نرم افزار با شما است.

یکی از موفق ترین استارت آپ ها در عرصه برنامه نویسی در مصر است که درست کمی پس از جنجال های سیاسی در این کشور تاسیس شد. این گروه در جهت رفع باگ های سیستم عامل های تلفن همراه نرم افزاری به نام اینستاباگ (instabug) منتشر کرده است که در ابتدای کار تنها خاورمیانه و آفریقا را پوشش می داد اما حالا سراسر دنیا را تحت پوشش قرار می دهد. لازم به ذکر است که این نرم افزار بر روی بیش از ۱۰۰ میلیون گوشی همراه نصب فعال شده است. این اپلیکیشن در سال ۲۰۱۳ در مسابقات استارت آپ ام آی تی عرب رتبه اول را دریافت کرد.

۶- بلاگینگ و بلاگر

امروزه واژه بلاگر را تقریبا همه شنیده اند و تا حدودی با نحوه کار آن ها در صفحات مجازی آشنایی دارند. بلاگرها در حقیقت افرادی هستند که با استفاده از صفحات مجازی به خصوص در اینستاگرام و قدرت دیجیتال اطلاعات، افکار و عقایدشان را در قالب ویدیوها، تصاویر یا متون در حوزه ی تخصصی و حرفه ای خودشان در اختیار مخاطب قرار می دهند. از همین طریق محصولات یا خدماتی مرتبط را نیز معرفی می کنند. البته باید در نظر داشت که اطلاعات کافی و مورد اطمینان صرفا از طریق تحصیل در آن رشته یه دست نمی آید. مطالعه کتاب ها و منابع مفید به شما بسیار کمک می کند. اما بلاگر شدن آن طور که به نظر می آید، راحت نیست. یک بلاگر حرفه ای در صفحه خود مطالب دست اول و نسخه خودش را پست می کند.

شاید مهم ترین نکته این باشد که برای افزایش درآمد ایده بگیرید اما کپی نکنید! با مطالعه و طرح و ایده ای که در ذهنتان است آغاز به کار کنید. از پلتفرم های دیگری نیز بسته به نوع فعالیتتان نیز می توانید بهره ببرید. وبلاگ و کانال های تلگرام نیز جایگاه خوبی برای آغاز کار و ادامه آن هستند. فشن بلاگرها، میکاپ آرتیست ها یا آرایشگران و صفحاتی که به معرفی و فروش کتاب و فیلم می پردازند، از جمله پرمخاطب ترین بلاگرها هستند. با بالا رفتن تعداد دنبال کننده ها و مخاطبان می توانید محصولات و خدمات مرتبط با حرفه خودتان و موضوع صفحه تان تبلیغ کنید. موفق ترین بلاگر در حوزه مد و فشن خانم کیارا فرانی ۳۲ ساله اهل ایتالیا است که فعالیتش را به عنوان بلاگر در سال ۲۰۰۹ در وبلاگش آغاز کرد و در سال ۲۰۱۷ از طرف مجله فوربس به عنوان موفق ترین بلاگر در حوزه مد و فشن شناخته شد.

دیگر اقداماتی که می توانید انجام دهید

به جز مواردی که پیش تر در مورد آن ها توضیح دادیم، راه های موثر دیگری نیز در مسیر افزایش درآمد وجود دارد. مهم ترین نکته ای که در این میان وجود دارد این است که هرگز ناامید نشوید. درآمد افزایی در شرایط تورم و بی ثبات اقتصادی بسیار سخت است اما باید به خاطر داشته باشید هدف شما مهم است پس دل را به دریا بزنید و ریسک کنید البته هرگز مشورت با افراد با تجربه را فراموش نکنید. با مشورت و بهره بردن از تجربیات افراد کارآزموده با پستی و بلندی های مسیر بدون قرار گرفتن در شرایط آشنا شوید. همین طور که تجربیات افراد موفق تاثیرگذار است تجربیات افراد ورشکسته نیز مهم است. ما آنقدر فرصت نداریم که همه چیز را خودمان تجربه کنیم.

وارن بافت سرمایه دار و مدیر مسئول شرکت برکشایر هتوی در این باره می گوید:

“اتفاقات بزرگ در کسب و کارها نتیجه زحمات یک نفر نیست، بلکه نتیجه اقدامات یک گروه است.”

از برنامه ریزی غافل نشوید. این کار باعث می شود در وقت، انرژی و هزینه ها صرفه جویی شود به علاوه این امکان را فراهم می سازد تا بر دخل و خرجتان نیز مدیریت کنید. تعیین زمان موعد و لازمه های رسیدن به هدف شما را از سردرگمی و ابهام خارج می کند پس دست به کار شوید.

۷- سرمایه گذاری

بهترین راه برای افزایش درآمد سرمایه گذاری است و بسته به پس انداز هر شخص می تواند در بازار مختلفی اتفاق بیافتد. شاید سوال پیش بیاید که چطور سرمایه گذاری کنیم وقتی سرمایه مان بسیار کم است یا اصلا سرمایه نداریم. در پاسخ باید گفت تفکرتان را تغییر دهید. اگر سرمایه ندارید سرمایه ایجاد کنید. با پس انداز کردن و مدیریت پول و هزینه ها می توانید هرچند اندک سرمایه ای برای خود حاصل کنید که پس از آن در بازار بورس و اوراق قرضه یا در بازار طلا، سکه، بیت کوین و … سرمایه گذاری کنید. برای سرمایه گذاری در بورس باید شخصیتی ریسک پذیر داشته باشید. در حقیقت یکی از فاکتورهای مهم در راه افزایش درآمد ریسک پذیر بودن شما البته با در نظر گرفتن مسیر درست و غلط و مشورت با افراد مجرب است.

وارن بافت در این ارتباط نیز می گوید:

هرگز بر یک منبع درآمد اتکا نکنید، سرمایه گذاری انجام دهید تا منبع دیگری ایجاد کنید.

سرمایه گذاری انواع مختلفی دارد برای مثال سرمایه گذاری در مسکن یا سرمایه گذاری در طلا. سرمایه گذاری در بازارهای مذکور به عنوان سرمایه گذاری واقعی محسوب می شود زیرا قابلیت خرید و فروش مجدد دارند. در فروش املاک و مستغلات می توان به نرخی بالاتر از قیمت خرید معامله را انجام داد. نوع دیگر سرمایه گذاری که شاید اولین چیزی باشد که با شنیدن این واژه به ذهنمان می رسد، خرید سهام شرکت ها در بازار بورس اوراق بهادار است. نکته جالب توجه در این باره بالا بودن ریسک سرمایه گذاری در این بازار است و حتما باید با افراد خبره مشورت کنید و بهتر است بگوییم در همه مراحل در ارتباط باشید. البته با وجود همه شرایط خوب باید بدانید صبر در اینجا حرف اول را می زند نباید انتظار داشته باشید در کوتاه مدت پول شما ۳ برابر می شود. باید صبر کرد و فرصت داد و ناامید نشد.

با وجود تمام خطراتی که در بازار بورس وجود دارد گفتنی است که بیشترین بازدهی در سال های اخیر در مقایسه با دیگر بازارهای مسکن، طلا و ارز داشته است. به طوری که طبق گفته کارگزاری مفید بر فرض مثال ارزش مبلغ ۱۰ میلیونی که ۵ سال پیش در بورس سرمایه گذاری شده است، در حال حاضر ۸۳ میلیون تومان است.. . بازار ارز نیز یکی از بازارهایی است که توجه سرمایه گذاران را به خود جلب می کند، اما اگر به سرمایه گذاری در این بازار علاقه مندید به این نکات دقت کنید. همان طور که از پیش گفتیم صبر حرف اول را می زند زیرا سرمایه گذاری در بازار ارز نیز همانند بازار بورس از ریسک بالایی برخوردار است پس با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید برای خودتان موعد مقرر تعیین کنید که از حالا تا چه زمانی پول را وارد بازار سرمایه می کنید. سرمایه گذاری در دوره های بلند مدت بازدهی بیشتری دارد.

اخبار اقتصادی را دنبال کنید تا ضمن آگاهی پیدا کردن از وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف بتوانید بهترین تصمیم را جهت انجام سرمایه گذاری بگیرید. از صرافی های معتبر و رسمی ارز خرید کنید، وجود اسکناس های تقلبی باعث شده تا خطر سرمایه گذاری در این بازار دو چندان شود. نمی توان گفت که بازار ارزهایی که خرید و فروش بیشتری دارند، لزوما موفق و پر بازده هستند، ممکن است از ارزهایی که در حاشیه هستند بازدهی بیشتری دریافت کنید. نکته آخر اینکه معمولا وقتی نرخ ها رو به افزایش یا در بالاترین سطح خود هستند افراد تصمیم به خرید می گیرند و هنگامی که قیمت ها در حال کاهش یا پایین ترین نرخ است تصمیم به فروش می گیرند که این کار اگر ضرر ندهند، صد در صد سود ندارد. باید دقتتان را بالا ببرید و بدانید چه زمانی بفروشید و چه زمانی بخرید.