در میان دنیای بی‌پایان رمزارزهای مختلف، برخی ارزها هستند که از پشتوانه و تیم توسعه‌دهندۀ مناسبی برخوردار هستند و اهداف مشخص شده‌ای را دنبال می‌کنند. قطعا سرمایه‌گذاری بلندمدت در این توکن‌ها، می‌تواند سود چشم‌گیری را نصیب سرمایه‌گذاران و معامله‌گران کند.

فهرست []

    حال تصور کنید ارزی وجود دارد که دارای تیم توسعه‌دهندۀ قوی‌ای است که با هدف رشد شبکه‌های بلاکچینی فعالیت می‌کند و مقیاس‌پذیری فوق‌العاده‌ای در وب3 دارد. شما اگر قصد سرمایه‌گذاری روی یک ارز را داشته باشید، برای خرید این ارز وسوسه نمی‌شوید؟ با خواندن این مطلب با ارز آوالانچ (AVAX) آشنا شدید. در ادامۀ مطلب، به بررسی کامل این ارز و آیندۀ قیمت اولانچ خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

    معرفی و تاریخچه ارز دیجیتال آوالانچ (AVAX)

    ارز دیجیتال آوالانچ یک بلاک چین لایه یک است که به عنوان بستری برای برنامه های غیر متمرکز و شبکه های بلاک چین سفارشی عمل می کند. این یکی از رقبای اتریوم با هدف حذف اتریوم به عنوان محبوب ترین بلاک چین برای قراردادهای هوشمند است. هدف آن این است که خروجی تراکنش بالاتری را تا 6500 تراکنش در ثانیه با در نظر گرفتن اینکه مقیاس پذیری را به خطر نمی اندازد، انجام دهد.

    این امر با معماری منحصر به فرد Avalanche امکان پذیر شده است. شبکه Avalanche شامل سه بلاکچین مجزاX-Chain ، C-Chain و P-Chain است. هر زنجیره ای دارای هدف متمایزی است، که تفاوت اساسی با رویکرد استفاده از بیت کوین و اتریوم دارد، یعنی تأیید همه گره ها برای همه معاملات. بلاک چین های ارز دیجیتال آوالانچ حتی بر اساس موارد استفاده از مکانیسم های اجماع مختلف استفاده می کنند.

    پس از راه اندازی شبکه اصلی خود در سال 2020، ارز دیجیتال Avalanche روی توسعه اکوسیستم اختصاصی DApps و DeFi کار کرده است. پروژه های مختلف مبتنی بر اتریوم مانند SushiSwap و TrueUSD با Avalanche ادغام شده اند. علاوه بر این، این پلتفرم به طور مداوم بر روی بهبود قابلیت همکاری بین اکوسیستم خود و اتریوم، مانند توسعه پل ها، کار می کند.

    بنیانگذاران ارز دیجیتال آوالانچ چه کسانی هستند؟

    پروژه آوالانچ در فوریه 2019 دور سرمایه ای را که شامل سرمایه گذاران مانند Polychain ، Andreessen Horowitz و Balaji Srinivasan بود، به پایان رساند و عرضه اولیه سکه خود را در سال 2020 در کمتر از 24 ساعت بست و 42 میلیون دلار در این فرآیند جمع آوری کرد. تیم توسعه دهنده این شبکه بلاک چینی بسیار گسترده است و اکثریت این جمع را محققان دانشگاه کرنل آمریکا تشکیل داده اند. در ادامه به معرفی اعضای اصلی این پروژه می پردازیم:

    – امین گون سیرر (Emin Gun Sirer)

    بنیان گذار و مدیر اجرایی شبکه آوالانچ امین گون سیر است. وی که فارغ التحصیل و استاد دانشگاه کرنل بود، عمده فعالیتش بر روی سیستم های عامل، شبکه و سیستم های توزیع شده است. G Sn Sirer یک پیشکسوت در زمینه تحقیقات رمزنگاری است و شش سال قبل از انتشار وایت پیپر بیت کوین یک ارز مجازی مفهومی همتا به همتا را طراحی کرده است. او همچنین قبل از هک The DAO در سال 2016 در زمینه راه حل های مقیاس بندی بیت کوین و تحقیقات در مورد اتریوم مشارکت داشت. همچنین او به اولین ابداع کننده ارز دیجیتال استفاده کننده از الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) مشهور است. در حال حاضر نیز او با کوله باری از تجربیات در این حوزه به دنبال توسعه ارز دیجیتال آوالانچ است.

    – جان وو (John Wu)

    جان وو بیش از 20 سال سابقه فعالیت در حوزه تکنولوژی مالی دارد و سال ها در سمت مدیر اجرایی موسسه سرمایه گذاری دارایی های دیجیتال SharesPost فعالیت داشته است. او که علت پیوستنش به پروژه ارز دیجیتال AVAX، مدیریت این پروژه در زمینه تجاری و سرمایه گذاری بوده است، در حال حاضر به عنوان رئیس بنیاد شبکه بلاک چین آوالانچ مشغول فعالیت است.

    – تد یین (Ted Yin)

    تد یین که علاقه وافری به طراحی و ساخت عملی سیستم های توزیع شده و حل مشکلات اساسی مرتبط با آن را دارد، به عنوان معمار پروتکل ارشد (Chief Protocol Architect) در پروژه ارز دیجیتال آوالانچ فعالیت دارد. از سایر فعالیت ها و کارهای تحقیقاتی او می توان به تحقیق در حوزه پروتکل های Avalanche و Snowman و همچنین پروتکل HotStuff که توسط لیبرای فیسبوک به عنوان اساس پروتکل اجماع استفاده شده است، اشاره کرد.

    هدف پلتفرم آوالانچ چیست؟

    پلتفرم آوالانچ با هدف مبادله کردن به صورت جهانی فعالیت خود را آغاز کرد؛ این پلتفرم به صورت جهانی به مبادله کردن دارایی ها می پردازد و تمامی این ها را به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از فناوری های بروز و کارساز و قراردادهای هوشمند کنترل می کند.

    آینده ارز آوالانچ

    قیمت یک ارز به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. معامله‌گران بر حسب نوع استراتژی معاملاتی خود و همچنین شرایط بازار، باید به تحلیل و خرید و فروش ارز آوالانچ بپردازند.

    یکی از عواملی که در تعیین قیمت یک ارز بسیار مؤثر است، عملکرد شبکۀ بلاکچین آن است. اگر بلاکچین یک ارز بتواند نیاز کاربران را به خوبی پاسخ دهد و سطوح کارمزد و سرعت خود را همیشه در بهترین حالت نگه دارد، باعث افزایش تقاضا و درنتیجه رشد ارز مورد نظر می‌شود. با توجه به اینکه بلاکچین آوالانچ عملکرد بسیار خوبی دارد، می‌توان گفت که روند این ارز در بلند مدت، صعودی و مثبت خواهد بود.

    ویژگی های ارز دیجیتال آوالانچ

    • تایید کردن تراکنش ها در کمتر از یک ثانیه
    • استفاده از کل ابزار اتریوم و داشتن امنیت بالا
    • محیط کاربری یاده و کاربر پسند؛ این پلتفرم تاییدکنندگان مستقل را قادر می سازد ته به عنوان تولیدکنندگان بلاک شرکت کنند.
    • دارای بیش از 1000 نود کامل و تولید کننده بلاک که در این مورد رکورد جهانی را شکسته است.
    • انجام 4500 تراکنش در ثانیه
    • آستانه ایمنی بالاتر از استاندارد (بزرگترین تفاوت آوالانچ با سایر شبکه های غیرمتمرکز در الگوریتم اجماع)
    • کارمزدهای تراکنش در این شبکه در قالب رمز ارز AVAX پرداخت شده و فوراً سوزانده می شود؛ درنتیجه این توکن ها در طول زمان به تدریج کمیاب تر می شود.
    • رشد قیمت آوالانچ

    چه چیزی ارز دیجیتال آوالانچ را منحصر به فرد می کند؟

    آوالانچ سعی دارد معضل بلاک چین را حل کند، که نشان می دهد بلاک چین نمی تواند به میزان کافی از تمرکززدایی در مقیاس بالا دست یابد. نتیجه این امر هزینه های بالای گس است، همان مشکلی که اغلب در اتریوم اتفاق می افتد. برای حل این مشکل، Avalanche سه بلاکچین قابل همکاری طراحی کرد.

    • زنجیره مبادله (X-Chain):

    برای ایجاد و تبادل توکن های بومی AVAX و سایر دارایی ها استفاده می شود. شبیه به استاندارد ERC-20 در اتریوم، این توکن ها از مجموعه ای از قوانین استاندارد پیروی می کنند. این زنجیره از مکانیسم اجماع آوالانچ استفاده می کند.

    • زنجیره قرارداد (C-Chain):

    میزبان قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز است. این زنجیره که ماشین مجازی خود را دارد، شبیه ماشین مجازی اتریوم، به توسعه دهندگان اجازه می دهد DAppهای سازگار با EVM را فورک کنند. این زنجیره از مکانیسم اجماع Snowman استفاده می کند.

    • Platform Chain (P-Chain):

    اعتبارسنجان شبکه را هماهنگ می کند، زیر شبکه های فعال را ردیابی می کند و ایجاد زیر شبکه های جدید را امکان پذیر می کند. زیرشبکه ها مجموعه ای از اعتبارسنجان هستند (نوعی کارتل اعتبارسنج). هر زیر شبکه می تواند چندین بلاکچین را تأیید کند، اما یک بلاک چین فقط می تواند توسط یک زیر شبکه اعتبارسنجی شود. همچنین از مکانیزم اجماع Snowman استفاده می کند.

    این تقسیم وظایف محاسباتی، بدون آسیب رساندن به تمرکززدایی، توان عملیاتی بالاتری را امکان پذیر می کند. به عنوان مثال، بلاک چین های خصوصی در شبکه می توانند از اعتبارسنج های زیر شبکه خود بخواهند که از لحاظ جغرافیایی به طور کافی غیر متمرکز یا از قوانین خاصی پیروی کنند. به دنبال این ساختار مدولار، شبکه آوالانچ قابلیت همکاری خود را با بلاک چین های دیگر که مایل به ادغام با اکوسیستم آوالانچ هستند، بهبود می بخشد. علاوه بر این، دو مکانیسم اجماع متفاوت با در نظر گرفتن الزامات هر بلاکچین طراحی شده است و کارایی آن ها را بیش تر می کند.

    چند سکه آوالانچ (AVAX) در گردش است؟

    مجموع عرضه AVAX ،720 میلیون است. توزیع توکن آن به شرح زیر است:

    2.5 % اختصاص داده شده به فروش سید (Seed)، 10 % آن در راه اندازی شبکه اصلی و مابقی هر سه ماه منتشر می شود.

    3.5٪ اختصاص داده شده به فروش خصوصی ، 10٪ آن هنگام راه اندازی شبکه اصلی و مابقی هر سه ماه منتشر می شود.

    10% مختص فروش عمومی، %10 آن در راه اندازی شبکه اصلی و 15% آن هر سه ماه در مدت 18 ماه منتشر شد.

    9.26 % به بنیاد اختصاص داده شده که در طول 10 سال منتشر می شود.

    7% وقف جامعه، آزاد شده در طول دوازده ماه.

    0.27٪ برنامه تشویقی testnet، که بیش از یک سال منتشر شد.

    5٪ شرکای استراتژیک، که طی چهار سال منتشر شده است.

    2.5% مختص airdrops ، که طی چهار سال منتشر شد.

    10% مختص تیم، بیش از چهار سال آزاد شد.

    50% مختص پاداش سهام

    Staking AVAX در حال حاضر پاداش سالانه 11.57 را ارائه می دهد و حداقل زمان برای شرط بندی دو هفته با حداقل 2000 AVAX است.

    امنیت شبکه ارز دیجیتال آوالانچ

    AVAX در زنجیره مبادله معامله می شود که از مکانیسم اجماع آوالانچ خود پیروی می کند. بر خلاف اثبات کار یا اثبات سهام، مکانیزم اجماع آوالانچ یک رهبر ندارد که تراکنش ها را پردازش کند و توسط دیگران تأیید شود. در عوض، همه نودها با استفاده از یک پروتکل گراف غیر گردشی (DAG) معاملات را پردازش و تأیید می کنند. به این ترتیب، معاملات به طور همزمان پردازش می شوند و نظرسنجی تصادفی اعتبارسنجان از صحت معاملات با اطمینان آماری اطمینان می دهد. هیچ بلوکی در این مکانیسم اجماع وجود ندارد که امکان نهایی سازی فوری و بهبود قابل توجه سرعت بلاک چین را فراهم می کند.

    تفاوت آوالانچ با بیت کوین و بیت کوین کش و اتریم در چیست؟

    اصلی ترین تفاوت آوالانچ با این سه ارز دیجیتال در زمان تایید نهایی تراکنش ها است؛ به این صورت که در بیت کوین تایید نهایی تراکنش ها یک ساعت زمان می برد، اما در آوالانچ این عملیات در کسری از ثانیه انجام می شود.

    دومین تفاوت مربوط به تولید بلاک در یک بلاک چین است؛ در بیت کوین برای تولید بلاک در یک بلاک چین به چندین استخر متمرکز نیاز است، حال آنکه شبکه آوالانچ قادر است تا میلیون ها تولید کننده بلاک را بدون اینکه ارزشی از سیستم خارج شود، در خود جای دهد.

    تفاوت سوم مربوط به تعداد تراکنش هاست؛ به عنوان مثال در بیت کوین تنها از 7 تراکنش در ثانیه پشتیبانی می شود، حال آن که این مقدار در آوالانچ تا 6500 تراکنش در ثانیه است، که حدود سه برابر درگاه ویزا است.

    ذخایر محدود توکن اولانچ

    مکانیزم ارز دیجیتال آوالانچ را تا حدودی می توان مشابه به ساختار ارز دیجیتال بایننس کوین دانست. آوالانچ بر خلاف اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال که دارای تورم سالیانه هستند، حداکثر تعداد آن 720 میلیون واحد خواهد بود. از این مقدار توکن، 360 میلیون آن از طریق فرآیند استیکینگ، در طول زمان و به صورت تدریجی به کاربران اعطا می شود. همچنین تمام کارمزدهای دریافتی سوزانده و از چرخه حذف می شوند، همین امر سبب شده تا هیچ گاه تعداد ارزهای AVAX به 720 میلیون واحد نرسد.

    فرآیند استیکینگ

    ساختار ارز دیجیتال آوالانچ، سبک و ساده است و فرآیند استیکینگ آن نسبت به سایر پلتفرهای بلاک چینی شفاف تر است. در این شبکه برای تبدیل شدن به یک نود تایید کننده لازم است تا اقدام به خرید حداقل 2000 واحد توکن AVAX و استیک کردن آن نمایید. تمامی کاربرانی که از سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس و سایر زیرساخت های ابری استفاده می کنند، قادر به تبدیل شدن به گروه تایید کننده آوالانچ هستند.

    پاداش استیکینگ

    در مکانیزم شبکه آوالانچ، پاداش استیکینگ با توجه به میزان رشد سیستم تغییر می کند. به عنوان مثال در اولین سال از فعالیت این شبکه نرخ پاداش بین 7 تا 12% از مقدار ارز دیجیتال آوالانچ استیک شده است.

    خرید ارز دیجیتال AVAX

    مانند سایر ارزهای دیجیتال برای خرید رمز ارز آوالانچ نیز راه های مختلفی وجود دارد و شما نیز می توانید از طریق صرافی های داخلی یا خارجی اقدام به خرید این ارز رمزنگاری شده نمایید. در ادامه شما را با مزایا و معایب خرید از هر یک از صرافی های داخلی یا خارجی آشنا خواهیم کرد:

    صرافی های خارجی

    دلیل اصلی محبوبیت صرافی های خارجی ارزهای دیجیتال داشتن طیف وسیعی از رمز ارزها و حجم بالای معاملات و تراکنش ها است. یکی از صرافی های بزرگ و در عین حال محبوب خارجی که کاربران می توانند در آن اقدام به خرید توکن آوالانچ کنند، صرافی بایننس است. کابران در این صرافی می توانند از طریق تبدیل یکی از جفت ارزهای بایننس یو اس دی (BUSD)، بیت کوین (BTC) و بایننس کوین (BNB)به توکن آوالانچ، اقدام به خرید این ارز دیجیتال آوالانچ نمایند. اما به دلیل تحریم های صورت گرفته از طرف بایننس برای کاربران ایرانی، این عمل را با محدودیت هایی روبرو ساخته و لازم است تا افراد ایرانی برای استفاده از این صرافی برای تغییر آی پی خود از VPN یا VPS استفاده کنند؛ با این حال اگر صرافی بایننس تشخیص دهد که یک کاربر ایرانی است به سرعت حساب کاربری و دارایی او را مسدود می کند.

    صرافی های داخلی

    با توجه به محدودیت هایی که برای خرید و تبدیل ارزهای دیجیتال برای کاربران ایرانی وجود دارد، کاربران زیادی بیش از پیش تمایل به استفاده از صرافی های خارجی پیدا کرده اند؛ یکی از این صرافی های ایرانی که می توان با اطمینان در آن به خریدوفروش ارز دیجیتال AVAX پرداخت، صرافی بیت 24 است. حجم معالات در این صرافی بسیار بالات و به شما این امکان را می دهد که با پرداخت ریالی و با سرعت بالا مانند صرافی بایننس بدون هیچ گونه نگرانی از مسدود شدن حساب به انجام معاملات خود بپردازید.

    کیف پول ارز دیجیتال AVAX

    به دلیل اینکه این پروژه به تازگی راه اندازی شده، هنوز کیف پول های معروفی مانند تراست ولت و کوینومی امکان نگهداری این رمز ارز آوالانچ را به پلتفرم خود اضافه نکرده اند؛ در حال حاضر تنها یک کیف پول برای نگهداری توکن های AVAX وجود دارد و آن ولت رسمی ارائه شده توسط تیم پروژه آوالانچ است. شما می توانید از طریق آدرس http://wallet.avax.network به این کیف پول دسترسی داشته باشید.

    آواکس یا اتریوم؟ | مسئله این است!

    باید بدانید آوالانچ یکی از اصلی‌ترین رقبای اتریوم است، اما اتریوم به عنوان ملکۀ بازار و دومین ارز محبوب دنیای کریپتو‌کارنسی، سرمایۀ در گردش و حجم بیش‌تری از بازار را در اختیار دارد. همچنین، اجرای قراردادهای هوشمند در این شبکه مقیاس‌پذیری بالاتری دارد و مناسب طیف بیش‌تری از توسعه‌دهندگان است.

    اما در مقابل، آوالانچ هم برتری‌های خاصی نسبت به اتریوم دارد. اتریوم در هنگام شلوغی شبکه، کارمزدهای بالایی از کاربران دریافت می‌کند و افت سرعت بسیار قابل توجهی دارد و ممکن است تأیید برخی تراکنش‌ها چندین ساعت به طول بیانجامد؛ اما در مقابل، آواکس توانسته با بلاکچینی کاملاً منحصر به فرد، با حفظ تمرکز زدایی در شبکۀ خود، سرعت بسیار بالایی در تأیید تراکنش‌ها داشته باشد. افت سرعت، موضوعی کاملاً بی‌معنی در این شبکه است. همچنین، میزان کارمزدهای کم و منصفانه، این ارز را به یکی از محبوب‌ترین ارزهای دنیای رمزارزها تبدیل کرده است.

    جمع بندی

    در این مقاله به معرفی و بررسی ارز دیجیتال آوالانچ پرداختیم؛ آوالانچ اولی شبکه قراردادهای هوشمند است که در سپتامبر 2020 شبکه اصلی خود را راه اندازی کرد؛ این پلتفرم در کمتر از یک ثانیه به تایید تراکنش ها می پردازد و در تلاش است تا با ادغام پروژه خود با تکنولوژی های جدید، تجربه های کاربری جدید برای تمامی کاربران خود رقم بزند.

    سوالات متداول

    در حال حاضر تنها یک کیف پول برای نگهداری توکن های AVAX وجود دارد و آن ولت رسمی ارائه شده توسط تیم پروژه آوالانچ است.

    این پلتفرم به صورت جهانی به مبادله کردن دارایی ها می پردازد و تمامی این ها را به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از فناوری های بروز و کارساز و قراردادهای هوشمند کنترل می کند.

    در مکانیزم شبکه آوالانچ، پاداش استیکینگ با توجه به میزان رشد سیستم تغییر می کند. به عنوان مثال در اولین سال از فعالیت این شبکه نرخ پاداش بین 7 تا 12% از مقدار ارز دیجیتال آوالانچ استیک شده است.