معرفی شرکت دوده صنعتی پارس

نام شرکت: دوده صنعتی پارس

نماد: شدوص

نام صنعت: مواد شیمیایی

زیرگروه صنعت: تولید سایر محصولات شیمیایی

محصول اصلی : گریدهای مختلف دوده صنعتی

بازار فروش: بیش از ۹۰ درصد داخلی

معرفی شرکت:

شرکت دوده صنعتی پارس در سال ۱۳۶۳ با هدف تاسیس کارخانه تولید دوده صنعتی و فروش داخلی و صادراتی محصولات تولید شده تاسیس گردید و در سال ۱۳۷۸ در بازار بورس اوراق بهادار پذیرفته شد و وارد تابلوی معاملات گردید.ظرفیت اسمی تولید این شرکت معادل ۱۵۰۰۰ تن دوده صنعتی نرم و ۱۵ هزار تن دوده صنعتی سخت می باشد.

فهرست []

    اطلاعاتی در مورد شرکت دوده صنعتی پارس

     

    سایت های مرتبط

    http://dsp.co.ir/

    موارد مصرف دوده

    آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید:

    ۱)اسامی سهامداران عمده شرکت:

    ۱-۱)سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی – ( فارس)

    ۲-۱)شرکت کربن ایران – (شکربن)

    ۳-۱)سرمایه گذاری کروه توسعه ملی – ( وتوسم)

    ۴-۱)سرمایه گذاری توسعه صنعت شیمیایی

    و …

    ۲)سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

    سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت شرکت در چندین شرکت بورسی می باشد که به صورت محدود در هر کدام سرمایه گذاری کرده است.لازم به ذکر است که در سرفصل سرمایه گذاری بلندمدت شرکت شاهد سرمایه گذاری ۲ درصدی شدوص در شرکت کربن ایران و زیر یک درصدی در صنایع لاستیکی سهند هستیم.

    ۳)حساب های دریافتنی تجاری و غیرتجاری:

    عمده حساب های دریافتنی شدوص از مشتریان خود که در صنعت لاستیک فعال هستند تشکیل شده است.

    ۴)حساب ها ی پرداختنی تجاری و غیرتجاری:

    عمده حساب های پرداختنی شدوص مربوط به تامین کننده مواد اولیه یعنی شیمی بافت و هم چنین هزینه های تحمل شده و پرداخت نشده مانند هزینه گاز مصرفی و هزینه حمل و نقل می باشد.

    ۵)فروش شرکت:

    محصول شرکت دوده صنعتی می باشد که نرخ فروش داخلی بر اساس کمیته فروش و از طریق بورس کالا و فروش صادراتی نیز بر اساس مصوبات هیئت مدیره انجام می گیرد. هم چنین باید توجه داشته باشید که عمده فروش شرکت در داخل انجام می پذیرد. لازم به ذکر است که عمده فروش شرکت در چهار گرید ۵۵۰، ۶۶۰، ۳۳۹ و ۳۳۰ انجام می پذیرد.

    ۶)منابع مهم جهت تعیین نرخ فروش محصولات:

    همانطور که پیش ازین ذکر شد عمده فروش شدوص داخلی است و از آنجایی که این محصول در بورس کالا عرضه می شود بنابراین می توان از نرخ های بورس کالا به عنوان مرجع اصلی شرکت جهت تحلیل بهره برد.

    ۷)سایر داده های آماری مهم و مرتبط با فروش:

    ۱-۷)قیمت جهانی دوده صنعتی و به تبع آن قیمت داخلی آن  از قیمت جهانی نفت اثر می پذیرد و به طور کلی وقتی قیمت نفت جهش خوبی داشته و در سطوح بالاتری تثبیت می گردد قیمت این محصول  نیز رشد پیدا می کند.

    ۲-۷)با توجه به اینکه دلار آمریکا مبنای اصلی جهت ارزش گذاری قیمت تمامی کالاهای جهانی می باشد در نتیجه هرگونه تغییر در اقتصاد آمریکا و در پی آن شاخص دلار می تواند بر قیمت کامودیتی ها اثر بگذارد.

    برای نمونه وقتی بانک مرکزی آمریکا یا همان فدرال رزرو اعلام می کند که نرخ بهره خود را افزایش می دهد به تبع آن شاخص دلار بهبود پیدا کرده و قیمت کامودیتی ها کاهش پیدا می کند.

    ۷-۳)نرخ تسعیر ارز مبنای مهمی برای بسیاری از شرکت های صادرات محور می باشد که کاملا وابسته به تصمیم های کابینه اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران می باشد.با توجه به اینکه سیاست ارزی در کشور شناور مدیریت شده می باشد بنابراین در زمانی که تصمیم اقتصادی بر افزایش نرخ ارز در کشور باشد می تواند اثر مثبتی را بر فروش شرکت های صادرات محور از جمله دوده صنعتی پارس داشته باشد.

    ۷-۴)باید این نکته را مدنظر داشته باشید که معاملات در بازارهای جهانی کاملا تابع عرضه و تقاضا است و در نتیجه اگر سمت عرضه به دلیل انجام تعمیرات اساسی و یا سایر موارد ناگهانی و غیرمنتظره (مثلا طبق اعلام قبلی اعلام می گردد که یکی از واحدهای بزرگ تولید کننده در جهان برای مدت ۳ ماه جهت انجام تعمیرات اساسی تعطیل می گردد اما بر خلاف پیش بینی ها واحد مزبور بیش از سه ماه و به مدت نامعلوم متوقف می ماند) کاهش قابل ملاحظه ای داشته باشد منجر به افزایش شدید قیمت کامودیتی ها می گردد.

    ۸)مواد اولیه شرکت:

    مواد اولیه شرکت مشتمل بر روغن های فورفورال، cfo، co، قطران و مواد بسته بندی می باشد که عمدتا از آرین شیمی، پتروشیمی آبادان، سپاهان، نفت پارس و نفت ایرانول خریداری می نماید. برای تعیین نرخ مواد اولیه می توان به شرح زیر محاسبه کرد:

    استفاده از نرخ های بورس کالا. دوم رجوع به آخرین گزارش حسابرسی شده شرکت و محاسبه نرخ هر کدام از مواد اولیه و اعمال تغییراتی در آن در صورت نیاز. سوم استفاده از روش تحلیل افقی در محاسبه ارزش مواد اولیه که این آیتم را می بایست با روش دوم تلفیق کرد.

    ۹)بهای تمام شده شرکت:

    علاوه بر مواد اولیه به عنوان اصلی ترین آیتم بهای تمام شده، هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه استهلاک بخش قابل توجهی از بهای تمام شده کالای فروش رفته را تشکیل داده است.

    ۱۰)سایر آیتم های اثرگذار بر سودآوری:

    ۱)هرگونه افزایش در قیمت در قیمت مواد اولیه یعنی روغن های فورفورال، cfo و co می تواند منجر به کاهش حاشیه سود ناخالص گردد.

    ۲)با توجه به کاربرد گسترده دوده صنعتی در صنعت تایرسازی در صورت رونق این صنعت و در نقطه مقابل رکود شدید نیز به لحاظ فروش مقداری، شرکت را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

    ۱۱)سایر اقلام عملیاتی:

    در شرکت دوده صنعتی پارس هزینه های جذب نشده تولید سنگینی وجود دارد که به صورت سالانه در این آیتم گزارش می گردد.

    ۱۲)سایر نکات بااهمیت:

    یکی از اهداف شرکت عملیاتی کردن طرح توسعه ای است که به دنبال آن ظرفیت تولید یکی از فازهای شرکت به ۲۰ هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد و از طرفی موجب بهبود فرایند عملیاتی شرکت و کاهش هزینه های تولید می گردد که البته در حال حاضر فاصله زیادی تا عملیاتی شدن دارد.

    ریسک ها و فرصت های شرکت دوده صنعتی پارس

    ۱)نوسانات نرخ ارز:

    با توجه به اینکه تنها ارتباط شرکت با نرخ ارز، در رابطه با درآمدها می باشد بنابراین هرگونه افزایش نرخ ارز می تواند موجب افزایش سودآوری شرکت گردد.توجه فرمایید که تا تاریخ تهیه این گزارش هیچ وام ارزی رویت نشده است پس هیچ نکته منفی در این رابطه نمی توان منظور کرد.البته توجه فرمایید که این شرکت به دنبال اخذ وام های ارزی جهت تامین مالی طرح های توسعه خود می باشد که در صورت تحقق، هرگونه افزایش نرخ ارز می تواند اثر منفی بر سود شرکت خواهد داشت.

    ۲)ریسک نوسانات نرخ بهره:

    وقتی به ترازنامه شرکت مراجعه می کنیم متوجه این موضوع می شویم که شرکت در طی سال های اخیر وام سنگینی اخذ نکرده به همین دلیل ریسک نرخ بهره(در واقع ریسک افزایش نرخ سود سپرده بانکی) چندان برای آن وجود ندارد.اما افزایش نرخ بهره به طور کلی منجر به افزایش حداقل نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذاران می شود و به طور عمومی موجب افزایش ریسک نرخ بهره در سطح کلی بازار و بالاخص دوده صنعتی پارس می گردد.در نقطه مقابل با کاهش نرخ بهره بانکی نسبت قیمت به درآمد بازار افزایش پیدا کرده و همین عامل موجب افزایش جذابیت در تمامی نمادها من جمله شدوص می گردد.

    ۳)ریسک متغیرهای کلان:

    همانطور که پیش از این مطرح شد بخشی از محصولات شرکت صادر و بخش دیگر از طریق بورس کالا به فروش می رسد.بنابراین مسائل تحریم اقتصادی و برخی تصمیمات دولت در رابطه با شیوه قیمت گذاری محصولات در بورس کالا می تواند بر افزایش یا کاهش شدید قیمت محصولات شدوص موثر واقع شود.هم چنین توجه فرمایید که با توجه به سهم پایین صادرات در این شرکت، تحریم ها تاثیر چندانی بر وضعیت شرکت نخواهد داشت.

    ۴)ریسک پایین بودن تکنولوژی تولید:

    همانطور که پیش ازین ذکر شد تجهیزات تولیدی شدوص قدیمی می باشد و به همین دلیل هزینه های تولید را افزایش و کیفیت محصولات را پایین می آورد.به همین جهت همواره ریسک پایین بودن محصولات شرکت به عنوان یک تهدید برای این شرکت محسوب می شود به ویژه اینکه واردات دوده صنعتی رو به فزونی است و تعرفه های قابل ملاحظه ای برای آن وضع نمی شود.

    مولف: احمد لحیم گرزاده