Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

سرمایه گذاری موفق

هزینه فرصت
هزینه فرصت چیست و چگونه محاسبه...

آقای غفاری، یک سرمایه گذار در بورس است که قصد دارد 50 میلیون تومان در بورس سرمایه گذاری کند. او پس از بررسی های فراوان، در انتخاب دو نماد #وبار و #وسان دچار تردید شده است.

نماد #وبار در 10 روز آینده افزایش سرمایه 100 درصدی را پیش رو دارد. نماد #وسان که سهم دلاری در بازار به حساب می آید، به دلیل شرایط اقتصادی حاکم در چند ماه آینده، رشد چشمگیری را تجربه خواهد کرد.

در این بین، آقای غفوری که دوست و همکار آقای غفاری است به او پیشنهاد داده است که 50 میلیون تومان را به خرید دلار اختصاص دهد. زیرا معتقد است، طی بازه زمانی چند ماهه، سود بیش تری نسبت به خرید سهام به دست می آورد.

انتخاب برای خرید هر کدام از این دو سهم و یا خرید دلار، آقای غفاری را از سودی که می تواند از خرید سهم دیگر و یا سرمایه گذاری در بازار ارز به دست بیاورد، محروم می کند. به این محرومیت در علم اقتصاد، هزینه فرصت گفته می شود.

هزینه فرصت (Opportunity Cost)

هزینه فرصت یا هزینه فرصت از دست رفته (Opportunity Cost)، عبارت است از هزینه بهترین انتخاب ممکن از بین سایر انتخاب های دیگر که از آن صرف نظر شده است. به بیان دیگر، این هزینه زمانی رخ می دهد که به بهای یک انتخاب، فرصت انتخاب و اجرای ایده های دیگر از دست برود.

در این مثال، اگر آقای غفاری تصمیم بگیرد که نماد #وبار را خریداری نماید، از سودی که می توانست از خرید سهام # وسان و دلار کسب کند، چشم پوشی کرده است. بنابراین Opportunity Cost، تفاوت بین سود حاصل شده از یک سرمایه گذاری و سود حاصل از سرمایه گذاری است که از آن چشم پوشی شده است.

نکته مهمی که در رابطه با این هزینه باید در نظر گرفت این است که تمامی انسان ها در طی زندگی روزمره خود بارها و بارها با انتخاب هایی روبه رو می شوند که تداعی کننده این مفهوم در زندگی آن هاست و البته تنها بعد مالی زندگی افراد را شامل نمی شود بلکه زمان آن ها نیز تحت تأثیر این مفهوم خواهد بود.

برای مثال، هنگامی که شما تصمیم می گیرید تعطیلات آخر هفته را به یک مسافرت کوتاه مدت اختصاص دهید، از زمانی که می توانستید به خواندن یک کتاب آموزشی تخصیص دهید، چشم پوشی کرده اید.

ممکن است در نگاه اول، بررسی موشکافانه بین دو انتخاب در زندگی روزمره برایتان دشوار باشد، اما این نکته را هرگز فراموش نکنید که این بررسی به شما کمک می کند تا فرصت های کم تری را در زندگی از دست بدهید. بنابراین شاید بد نباشد که با فرمول این هزینه بیش تر آشنا شوید، پس در ادامه با ما همراه باشید.

هزینه فرصت از دست رفته ، چگونه محاسبه می شود؟

Opportunity Cost، از تفاوت بین بازده هر گزینه انتخابی به دست می آید. فرض کنید در مثال بالا،  آقای غفاری از خرید سهام #وبار 70 میلیون سود کرده است. این در حالی است که دوست او با خرید 50 میلیون تومانیِ دلار، در همان بازه زمانی، به سودی معادل 80 میلیون تومان رسیده است. بنابراین براساس قاعده هزینه از دست رفتن فرصت، آقای غفاری 10 میلیون تومان را بر اثر انتخاب خود، از دست داده است.

حال اگر پس از خرید  دلار توسط دوست آقای غفاری، بازار بورس ریزش شدیدی را تجربه کند و او کل سرمایه اش را از دست بدهد، هزینه فرصت سرمایه آقای غفاری معادل 130 میلیون تومان خواهد بود.

بنابراین فرمول این هزینه را می توان به صورت زیر نشان داد:

هزینه فرصت = بازگشت بهترین گزینه های از دست رفته بازگشت گزینه انتخابی

آیا هزینه فرصت، همان هزینه برگشت ناپذیر است؟

در مثال های بالا، به طور کامل با مفهوم هزینه از دست رفتن فرصت آشنا شدیم اما سؤال اصلی این است که هزینه برگشت ناپذیر اشاره به چه موضوعی دارد؟

فرض کنید آقای غفاری، 500 هزار سهم 100 تومانی از شرکت وبار خریداری کرده است. در واقع وی 50 میلیون تومان بابت خرید سهام شرکت وبار پرداخت کرده که این مبلغ به عنوان هزینه برگشت ناپذیر شناخته می شود که برگرداندن آن نیازمند فروش سهام به همان مبلغ و یا مبلغ بالاتر است.

اما هزینه از دست رفتن فرصت، بیان گر میزان بازگشت سرمایه ای است که اگر سرمایه گذاری در شرایط دیگری صورت می پذیرفت، به دست می آمد. به عنوان مثال، خرید 50 میلیون تومانی از سهام شرکت وبار، برای آقای غفاری هزینه 10 میلیونی فرصتِ ناشی از نخریدن ارز را در پی داشت.

بنابراین می توان بیان کرد، هزینه از دست رفتن فرصت و هزینه نابرگشتنی دو مفهوم متفاوت از همدیگر هستند. اما اگر قصد سرمایه گذاری دارید، پیش از انتخاب باید به هر دو مفهوم توجه نمایید.

هزینه فرصت

آیا ریسک، همان هزینه فرصت از دست رفته است؟

مفهوم ریسک در اقتصاد به تفاوت میان بازگشت سرمایه فعلی و بازگشت سرمایه مورد انتظار اشاره دارد که در نتیجه آن، این احتمال وجود دارد تمام و یا بخشی از اصل سرمایه از دست برود.

برای مثال، ریسک سرمایه گذاریِ آقای غفاری در خرید سهام ممکن است این باشد که، کل مبلغ سرمایه گذاری او و یا بخشی از آن در اثر ریزش شاخص بورس از دست برود.

بنابراین مفهوم ریسک در سرمایه گذاری، اشاره به تفاوت بین عملکرد فعلی یک سرمایه گذاری و عملکرد پیش بینی شده در رابطه با همان سرمایه گذاری دارد. اما هزینه از دست رفتن فرصت، اشاره به تفاوت عملکرد فعلی یک سرمایه گذاری با عملکرد فعلی یک سرمایه گذاری دیگر دارد. پس می توان بیان کرد که هزینه از دست رفتن فرصت و ریسک دو مفهوم کاملأ متفاوت به حساب می آیند.

ادامه مطلب
successful-investor
طرز تفکر سرمایه گذاران موفق به...

به نظر شما تفاوت بین سرمایه گذاران موفق و سایرین در چه چیزی است؟ آیا آنها قابلیت ها و توانایی های خاص و متمایزکننده ای دارند؟شاید پاسخ شما مثبت باشد ولی بد نیست بدانید که آنچه موجب تفاوت سرمایه گذاران برتر از سایرین می شود، نوع کارهای آن ها یا نحوه و زمان انجام این کارها نیست،این تمایز در چیز دیگری است. اگر شما می خواهید مانند سرمایه گذاران حرفه ای بیندیشید و جزء برندگان بازار باشید،باید بفهمید که راه حل آن نه در بازار بلکه دقیقا در ذهن خودتان است.در واقع تجربه تعداد اندکی پیروزی ممکن است تقریبا هر کسی را قانع کند که خرید و فروش سهام و سود کردن در آن کار آسانی است و تقریبا هر سهامداری این احساس را در حداقل یک معامله خود تجربه کرده است.خب پس اگر موضوع خرید و فروش و سودکردن است و سودکردن هم آسان است،پس چرا حرفه ای شدن در آن مشکل است؟چرا بسیاری از سرمایه گذاران با تناقضات آشکاری روبرو هستند و نمی توانند اطمینان داشته باشند که در خرید بعدی خود نیز قادر خواهند بود به همین شکل سود کنند؟به همین دلیل می خواهیم باهم به طور ساده بررسی کنیم که تناقض بین آن ذهنیتی که ما از خرید و فروش و سودکردن داریم با آنچه که در واقعیت در هنگام خرید و فروش به آن عمل می کنیم در چیست؟investor

۱-حس پیروزی را در درون خود تقویت کنید

پاسخ سوال قبل بسیار آسان است.موضوع اصلی اینجاست که سرمایه گذاری و سودکردن در خرید و فروش سهام به همان لذت بخشی و سهولتی است که گاهی آن را تجربه کرده اید،اما تداوم این نتایج لذت بخش به صورت مداوم تابع دیدگاه،عقاید،امیال یا همان ذهنیت شما و ساختار آن است.حس پیروزی و تداوم آن همانند شادی و لذت و رضایت،حالت هایی از ذهن ما هستند که این حالت های ذهنی نتیجه و محصول عقاید و ذهنیت های ماست.شما برای کسب سود مداوم در بازار به هیچ عنوان نباید روی بازار حساب کنید،همانطور که برای احساس رضایت و خوشحالی نباید به محیط بیرون خود متکی باشید.این حس یک حس درونی است که از خود ما نشات می گیرد، افرادی که واقعا خوشحالند به هیچ چیز برای این خوشحالی نیاز ندارند.همچنین سرمایه گذارانی که به صورت پیوسته موفق هستند سعی نمی کنند این تداوم را کسب کنند بلکه خودشان واقعا دارای یک روحیه پیروزی درونی هستند.

جیم کرامر سرمایه گذار و نویسنده مشهور آمریکایی می گوید:تا زمانی که از بازی سرمایه گذاری لذت می برید و به درستی در جهت بازار حرکت می کنید ، در بازی هستید. به همین خاطر است که من نمایش را این چنین سرگرم کننده می کنم. در غیر این صورت ، یا فرصتها را از دست می دهید یا پول تان را.

cramer2

۲-از بازار انتظار رشد نداشته باشید،شما هستید که باید با بازار هم جهت باشید

توصیه ما به شما این است  که شما نباید سعی کنید به استمرار در کسب سود از بازار برسید ، زیرا همین سعی شما خود باعث می شود شما به جای تمرکز بر روی خرید و فروشتان بر روی این استمرار تمرکز کنید و دقیقا همین کار موجب عدم موفقیتتان می شود.اگر خوب دقت کنید می بینید که بهترین معاملات شما آسان ترین و کم زحمت ترین آن ها بوده اند و شما هیچ تلاشی برای آسان کردن آنها انجام نداده اید.شما فقط در این معاملات جزئی از جریان بازار بوده اید و سعی کرده اید از دانشتان به درستی استفاده کنید.مهم ترین نکته ای که شما باید بدانید این است که وقتی شما به صورت درست در جهت جریان بازار قرار دارید هیچ نیازی به تلاش کردن نیست،زیرا هر آنچه که لازم است در دستان شماست و شما در مسیر درستی قرار دارید و بازار خودش به شما سود خواهد رساند.

مهم ترین نکته ای که شما باید بدانید این است که وقتی شما به صورت درست در جهت جریان بازار قرار دارید هیچ نیازی به تلاش کردن نیست،زیرا هر آنچه که لازم است در دستان شماست و شما در مسیر درستی قرار دارید و بازار خودش به شما سود خواهد رساند.

۳-ذهنیت خود را با عملکرد خود هم جهت کنید

اما با وجود اینکه این نحوه تفکر،معقول به نظر می رسد،در عمل اینطور نیست و مشکلات زیادی سر راه است.همه ما معمولا انتظار داریم که روند بازار آنطور که ما دوست داریم باشد،اما اشکال این طرز فکر در چیست؟اگر شما بر اساس انتظار خود به بازار نگاه کنید،زمانی که بازار بر طبق توقع شما عمل نمی کند،چه اتفاقی می افتد؟حالت دفاعی ذهن شما می خواهد این اختلاف انتظار نسبت به آنچه واقعا اتفاق افتاده را جبران کند و مانع ناراحتی تان شود.ذهن ما طوری طراحی شده که اطلاعات تهدید آمیز را مسدود کرده یا به نوعی آنها را پنهان می کند تا ما را در مقابل ناراحتی و رنجی که از نرسیدن به توقعاتمان به ما وارد می شود،حفظ کند.شاید در همان لحظه متوجه نباشید که برای مصون بودن از ناراحتی اطلاعاتی را انتخاب می کنید که با انتظارات شما هماهنگ است.یعنی این عملکرد ذهن شما باعث خواهد شد تا شما نتوانید شرایط را به درستی تجزیه و تحلیل کنید و در نتیجه فقط به دنبال اطلاعاتی می گردید که با توقع شما هم جهت باشند.اما این باعث خواهد شد که تصمیم به خرید و فروش های شما منطبق با انتظارات شما باشد نه منطبق با واقعیت بازار که این دقیقا همان تضادی است که بین ذهنیت و عمل ما به وجود می اید و مانع همراه شدن ما با جهت بازار می شود.پس به طور خلاصه می توان گفت اگر شما به جای هم جهت شدن با بازار از آن فقط انتظار رشد داشته باشید،ذهن شما به طور غیرارادی واکنشهایی نشان می دهد که باعث تصمیم گیری های اشتباه و زیان شما خواهد شد.loss

توصیه آخر به همه

سرمایه گذاران برتر و موفق بازار خود را در جهت روند و جریان بازار قرار می دهند و خرید و فروشهای خود را با جریان بازار هم جهت می کنند نه با انتظاراتشان،زیرا به دنبال اثبات چیزی به بازار نیستند و قصد مقابله با آن را ندارند. آنها به سادگی و بدون مقاومت و تلاش برای اثبات کردن توانایی هایشان به بازار خود را در جریان روند بازار قرار می دهند و از آنچه بازار ارائه می دهد،سود می برند.بازار و روند آن بسیار قوی تر از آن هستند که ما بتوانیم با آن مقابله کنیم و برخلاف آنها حرکت کنیم.تنها کار ساده ای که ما باید انجام بدهیم این است که هم جهت با بازار حرکت کنیم و از آن توقع و انتظار نداشته باشیم،چرا که تمام پیروزی و شکستها در درون ما ریشه دارند و این طرز تفکر و ذهنیت ماست که باعث پیروزی و شکست ما می شود.

توصیه آخر به نخبگان بورس

اما برای دوستانی که در دوره نخبگان بورس حضوری شرکت کرده اند و یا پکیج جامع نخبگان بورس را خریداری کرده اند قطعا می دانند وقتی ما با استراتژی های گفته شده در تحلیل تکنیکال و یا تحلیل بنیادی خرید و فروش می کنیم گاها انتظاراتمان این است که مثلا اگر ما با استراتژی خرید در کف خرید کرده ایم سهم از کف خود برگشته و شروع به رشد کند اما این اتفاق نمی افتد و در آموزش ها توضیح داده ایم که برای هر استراتژی چگونه عمل کنید و اگر سهم مطابق با استراتژی معاملاتی شما عمل نکرد راهکار جایگزین چیست و چگونه بسته به استراتژی های خود باید در معامله بمانید و یا با شرایطی خاص از سهم خارج شوید یادتان باشد تمام ابزار های تکنیکالی که شما نخبگان بورس آموخته اید برای این نیست که سهمی پیدا کنید که حتما رشد کند بلکه برخی استراتژی های آموزش داده شده برای این است که اگر سهمی مطابق با میل شما عمل نکرد چه کنید و چه تصمیمی بگیرید ، در اصل تمام ابزار های آموزشداده شده برای کنترل زیان ، مدیریت سرمایه ، خرید ، فروش ، نگه داری طراحی شده اند و کمک می کنند در شرایطی که بازار بر وفق مراد شما نیست چگونه با سهم خود رفتار کنید چیزی که بازندگان بورس ندارند و زمانی که سهمی مطابق با میل آنها عمل نکرد نمی دانند چه کاری باید انجام دهند.

ادامه مطلب
سرمایه گذاری فعال
سرمایه گذاری فعال و غیر فعال...

سرمایه گذاری فعال و غیرفعال دو استراتژی متضاد را برای افزایش سوددهی انجام می دهند؛ یعنی هر دو موفقیت سرمایه گذاری های خود را براساس معیار S&P 500 می سنجند. سرمایه گذاری غیرفعال و فعال معایب و مزایای خاص خود را دارد که آن را از دیگری متمایز می کند. اگر شما هم قصد دارید یکی از این دو نوع را شروع کنید، بهتر است ابتدا این مقاله را مطالعه کنید تا اولاً با تعاریف این دو آشنا شوید و سپس براساس آن بسنجید کدام یک روش برای شما مناسب تر است.

سرمایه گذاری فعال چیست؟

سرمایه گذاری فعال یک استراتژی شامل معاملات مکرر به منظور شکست دادن میانگین بازده شاخص سهام است. این احتمالاً همان چیزی است که مردم درباره معامله کنندگان وال استریت فکر می کنند؛ اگرچه امروزه می توانید این کار را به راحتی با گوشی تلفن همراه خود نیز انجام دهید. کوین دوگان، مشاور سرمایه گذاری و شریک ارشد در شرکت برنامه ریزی مالی Dugan Brown می گوید: «این نوع سرمایه گذاری معمولاً به سطح بالایی دانش برای تجزیه و تحلیل بازار نیاز دارد تا شخص بتواند بهترین زمان برای خرید یا فروش را تعیین کند». سرمایه گذاری فعال را می توانید خودتان یا از طریق صندوق های سرمایه گذاری مشترک و EFT ها انجام دهید. متخصصان و مشاوران این صندوق ها صدها روش سرمایه گذاری مختلف را در اختیار شما قرار خواهند داد.

مدیران صندوق های سرمایه گذاری طیف وسیعی از داده های کمی و کیفی درباره اوراق بهادار، روندهای آتی بازار و جهش های اقتصادی گسترده را جمع آوردی و ارزیابی کرده اند. با استفاده از این اطلاعات، مدیران اقدام به خرید و فروش دارایی ها می کنند تا از نوسانات کوتاه مدت سود کنند و دارایی های صندوق را در مسیر خود نگه دارند. اگر پرتفولیو به صورت مداوم و دقیق مدیریت نشود، می تواند طعمه نوسانات بازار شود و با ضررهایی که در سرمایه گذاری های کوتاه مدت متوجه دارایی های آنان شده، در سرمایه گذاری و اهداف بلندمدت نیز آسیب ببیند؛ به همین دلیل به سرمایه گذاران، توصیه می شود دارایی های خود را در سرمایه گذاری فعال قرار ندهند؛ به خصوص وقتی صحبت از پس انداز بازنشستگی به میان می آید.

مزایای سرمایه گذاری فعال

سرمایه گذاری فعال

اگر بخواهیم سرمایه گذاری فعال را دقیق تر بررسی کنیم، باید به مزایا و معایب آن نگاه کنیم. سه مزیت مهم سرمایه گذاری فعال شامل موارد زیر است:

1. انعطاف پذیری در بازارهای بی ثبات

برایان استیورز، مشاور سرمایه گذاری و مؤسس خدمات مالی استیورز می گوید: «سرمایه گذار فعال این پتانسیل را دارد تا در بازه زمانی که بازارها سیر نزولی در پیش گرفته، موقعیت دفاعی در پیش بگیرد یا دارایی هایش را نگه دارد تا از ضررهای فاجعه بار جلوگیری کند». به همین شکل، سرمایه گذارانی که به صورت فعال مشغول هستند نیز می توانند در بازه هایی که بازار شکل صعودی دارد، سهام بیشتری خریداری کنند. همچنین با پاسخ لحظه ای و سریع به شرایط بازار ممکن است بتوانند عملکرد معیارهای بازار مانند S&P 500 را در کوتاه مدت شکست دهند.

2. گزینه های معاملاتی گسترده

سرمایه گذاران فعال می توانند از استراتژی های معاملاتی مانند پوشش ریسک (Hedging) برای تولید سودهای زیاد استفاده کنند که شانس موفقیت آن ها بر شاخص های بازار را افزایش می دهد. با این حال این کار می تواند هزینه ها و ریسک های مرتبط با سرمایه گذاری فعال را تا حد زیادی افزایش دهد که تنها متخصصان و سرمایه گذاران باتجربه می توانند آن را انجام دهند.

3. مدیریت مالیات

یک مشاور مالی باهوش یا مدیر پرتفولیو می تواند از سرمایه گذاری فعال برای انجام معاملاتی استفاده کند که از سود به دست آمده آن می توان مالیات را پرداخت کرد. درحالی که می توانید از سرمایه گذاری غیرفعال هم برای جبران ضرر مالیاتی استفاده کنید، میزان معاملاتی که با استراتژی های سرمایه گذاری فعال انجام می شود، ممکن است فرصت های بیشتری را به دست آورد.

معایب سرمایه گذاری فعال

با مطالعه معایب سرمایه گذاری فعال می توان به دیدی نسبتاً جامعی از این نوع سرمایه گذاری دست یافت.

1. هزینه های بالاتر

این روزها بیشتر کارگزاری ها برای خریدهای معمولی سهام و EFT کارمزد معاملاتی دریافت نمی کنند، اما استراتژی های معاملاتی پیچیده تر ممکن است کارمزد داشته باشد. اگر در صندوق هایی با مدیریت فعال سرمایه گذاری می کنید، باید هزینه بالاتری را پرداخت کنید. به دلیل تحقیقات و میزان معاملات انجام شده، وجود دارای مدیریت فعال نسبت هزینه بالایی را داشته که تا سال 2020 به طور متوسط 0.71 درصد بوده است.

2. ریسک بالا

اگر به سرمایه گذار این اجازه داده شود سرمایه گذاری بزرگی انجام دهد، این موضوع احتمال ریسک را بالا می برد؛ بنابراین ممکن است دارایی شما متوجه ضرر بسیار زیادی شود؛ به خصوص اگر بخشی از این دارایی به صورت قرض و حاشیه سود بوده باشد؛ بنابراین همان طور که احتمال سوددهی بالایی دارد، به همان میزان نیز ریسک بالاتری خواهید داشت.

3. قرارگرفتن در معرض ترندها

در سرمایه گذاری فعال بسیار ساده است که در مسیر حرکت قرار بگیرید و از ترندها پیروی کنید. تفاوتی هم ندارد که این ترند قرار است به کدام سمت و سو برود. شخص سرمایه گذاری را در نظر بگیرید که در 4 ژانویه 2021 تصمیم گرفته روی سهام لوازم ورزشی خانگی سرمایه گذاری کند. او سهام را با قیمت 145 دلار خریداری کرده و در تاریخ نوامبر 2021 با کاهش محدودیت های کرونا، سهام لوازم ورزشی خانگی کاهش پیدا کرده و در این لحظه در بهترین حالت او 50 دلار در اختیار دارد. این درست همان چیزی است که سرمایه گذاری مبتنی بر ترندها را سخت می کند.

سرمایه گذاری غیرفعال چیست؟

سرمایه گذاری فعال

سرمایه گذاری غیرفعال روی استراتژی خرید و نگهداری دارایی ها برای بلندمدت متمرکز است. بهتر است این روش را رویکردی توصیف کرد که براساس آن شما مسیری را انتخاب می کنید که ریسک کمتری دارد و برای بلندمدت برنامه ریزی می کنید. درحالی که سرمایه گذاری فعال روی اوراق بهادار تمرکز دارد، استراتژی های غیرفعال معمولاً شامل خرید سهام صندوق های شاخص یا ETF بوده که هدفشان تکرار عملکرد شاخص های اصلی بازار مانند S&P 500 یا Nasdaq Composite است. شما می توانید سهام این وجوه را در هر حساب کارگزاری خریداری کنید یا از یک مشاور رباتیک بخواهید سرمایه گذاری را برای شما انجام دهد. از آنجا که این رویکرد یک هدف بلندمدت دارد، سرمایه گذاری غیرفعال به توجه مداوم و روزانه نیاز ندارد؛ به خصوص درمورد وجوه، این موضوع به تراکنش های کمتر و کارمزدهای بسیار پایینی منجر می شود؛ به همین دلیل این روش برای پس انداز بازنشستگی و سایر اهداف سرمایه گذاری مورد علاقه مشاوران مالی است.

مزایای سرمایه گذاری غیرفعال

سرمایه گذاری غیرفعال نیاز به بررسی مداوم ندارد؛ بنابراین بیشتر افراد برای اهداف بلندمدت از آن استفاده می کنند.

1. هزینه های کمتر

با سرمایه گذاری غیرفعال حجم معاملات مرتبط کاهش پیدا می کند که همین موضوع سبب کاهش هزینه های سرمایه گذاری نیز می شود. علاوه بر این وجوهی که به مدیریت فعالانه نیاز ندارند، در مقایسه با صندوق های فعال هزینه کمتری دریافت می کنند؛ زیرا به تحقیقات و نگهداری بسیار کمی نیاز دارند. متوسط نسبت هزینه برای صندوق های مشترک غیرفعال در سال 2020 برابر با 0.06 درصد و ETF های غیرفعال هم 0.18 درصد بود.

2. کاهش ریسک

از آنجا که استراتژی های غیرفعال بر سرمایه متمرکز هستند، شما معمولاً در صدها یا هزاران سهام و اوراق مشارکت سرمایه گذاری می کنید. این موضوع سبب ایجاد تنوع می شود و احتمال اینکه یک سرمایه گذاری کل مجموعه دارایی شما را مختلف کند، کمتر می شود. اگر خودتان سرمایه گذاری فعال را مدیریت می کنید و تنوع مناسبی نیز ندارید، وجود یک سهام نامناسب می تواند بخش زیادی از سود شما را از بین ببرد.

3. افزایش شفافیت

در سرمایه گذاری غیرفعال شما دقیقاً چیزی را که در حال سرمایه گذاری آن هستید مشاهده می کنید. ایندکس شما هیچ وقت سرمایه گذاری های خارج از شاخص همنام را نگه نمی دارد. از سوی دیگر، وجوهی که به طور فعال مدیریت می شوند، همیشه این سطح از شفافیت را ارائه نمی دهند. بسیاری از موارد به صلاح دید مدیر واگذار می شود و حتی ممکن است برخی از تکنیک ها برای حفظ مزیت رقابتی به مردم گفته نشود.

4. میانگین بازدهی بالاتر

اگر برای بلندمدت قصد سرمایه گذاری دارید، صندوق های غیرفعال همیشه بازدهی بیشتری دارند. حدود 90 درصد از شرکت های ردیابی وجوه ایندکس در طی یک دوره 20 ساله، از شرکت های فعال مشابه خود بهتر عمل کرده اند. براساس آخرین گزارش طی یک بازه سه ساله، شاخص S&P در مقابل شاخص Dow Jones بیش از 50 درصد بهتر عمل کرده است.

معایب سرمایه گذاری غیرفعال

از آنجا که سرمایه گذاری غیرفعال به صورت بلندمدت انجام می شود، فاکتور ریسک کمتری دارد؛ با این حال بهتر است بدانید این نوع سرمایه گذاری نیز بدون عیب نیست.

1. بدون هیجان

اگر به دنبال هیجان از مشاهده بازده های سرسام آور یک سهام هستید، این نوع سرمایه گذاری اصلاً انتخاب مناسبی نیست. سرمایه گذاری غیرفعال روندی آرام و آهسته را طی می کند.

2. بدون استراتژی خروج

سرمایه گذاری غیرفعال چون به منظور اهداف بلندمدت ایجاد می شود، در طول رکود شدید بازار شیب منفی خواهد داشت؛ درحالی که از نظر تاریخی پس از هر اصلاحی، اوضاع به سمت بهبود پیش می رود، اما هیچ تضمینی نیست که روند بازار منفی نشود. این بخشی از این دلیل است که چرا باید به طور منظم تخصیص دارایی های خود را در دوره های طولانی تر بازبینی کنید. به این ترتیب با نزدیک شدن به پایان جدول زمان بندی سرمایه گذاری، می توانید سبد سهام خود را محافظه کارتر کنید تا زمان کمتری برای بازیابی پس از افت بازار داشته باشید.

نتیجه گیری

سؤالی که مطرح می شود این است که با توضیحات اخیر صندوق سرمایه گذاری فعال بهتر است یا باید سرمایه گذاری غیرفعال را انتخاب کنیم؟

با توجه به اینکه در درازمدت، سرمایه گذاری غیرفعال معمولاً بازدهی بالاتر با هزینه کمتری را دارد، ممکن است تعجب کنید که چرا برخی از افراد به سمت سرمایه گذاری فعال می روند. برای برخی از افراد این نوع سرمایه گذاری پاسخ بهتری می دهد. سرمایه گذارانی که حفظ ثروت خود را به رشد آن ترجیح می دهند، می توانند از استراتژی های سرمایه گذاری فعال بهره مند شوند. علاوه بر این برخی به دنبال استراتژی های ترکیبی هستند. به این معنا که تنها به دنبال یکی از این دو نوع نیستند، بلکه می خواهند با استفاده از سرمایه گذاری فعال برای محافظت از دارایی خود در برابر نوسانات استفاده کرده و از سرمایه گذاری غیرفعال برای سودهای بلندمدت استفاده کنند. با توجه به این مقاله شما کدام روش را تاکنون امتحان کرده اید؟ کدام روش سرمایه گذاری را بیشتر ترجیح می دهید؟ نظرات خود را در کامنت با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

اگر به دنبال سوددهی در زمان طولانی هستید، سرمایه گذاری غیرفعال هم ریسک پایین تری دارد و هم در بازه زمانی سود بالاتری را به شما می دهد.

مهم ترین تفاوت را می توان در میزان ریسک و همچنین نرخ سوددهی مشاهده کرد. سرمایه گذاری غیرفعال سوددهی بالاتر و ریسک کمتر و سرمایه گذاری فعال ریسک بالاتری دارد.

بله، کارگزاری ها هریک براساس میزان فعالیت و تحقیقی که باید روی سرمایه گذاری های شما انجام دهند، درصد کارمزد گرفته و این بخش را عهده دار می شوند.

ادامه مطلب
بهترین راه سرمایه گذاری
بهترین راه سرمایه گذاری از نظر...

از نظر بسیاری از میلیونرها، تنها یک راه برای سرمایه گذاری وجود دارد

یافتن بهترین راه سرمایه گذاری برای کسب سود و درآمد یکی از مهم ترین سوال هایی بوده که همیشه ذهن افراد را به خود اختصاص داده است.

این روزها تعداد زیادی از سرمایه گذاران به شما توصیه می کنند برای کسب سود، پول خود را به شرکت های مدیریت دارایی داده و یا هزاران دلار روی ارزهای دیجیتال برای یک شبه مییلونر شدن سرمایه گذاری کنید. با این حال فقط با اتکا به صحبت های این افراد نمی توان ریسک کرده، زیرا ممکن است شما آنقدر خوش شانس نباشید که راه صدساله رو یک شبه بروید. مطمئن ترین و بهترین راه سرمایه گذاری این بوده که با چند تن از میلیونرهای خودساخته صحبت کرده تا برایمان مشخص شود این افراد ثروت خود را چگونه به دست آورده و در کجا سرمایه گذاری کرده اند. در این مقاله قصد داریم تا یافته های به دست آمده از مصاحبه با میلیونرها را با شما در میان بگذاریم.

تحقیقات نشان داده است که تعداد زیادی از این ثروتمندان از قشر فقیر جامعه بوده و سالیان سال در میان آن ها زندگی کرده اند اما با امروزه توانسته اند بخشی از طبقه مرفه جامعه باشند. این افراد برای موفقیت موارد زیر را توصیه می کنند:

  1. به جای خرید قسطی یک خودروی نو بهتر است خودروهای دست دوم خریده و پول آن را یکجا پرداخت کنید.
  2. به هیچ عنوان پول خود را برای چیزهایی که دارایی محسوب نمی شوند، خرج نکنید. به عنوان مثال خرید طلا و جواهرات به نوعی دارایی محسوب می شوند اما خرید مبلمان و لوازم چوبی در آینده به هیچ وجه جزئی از دارایی شما محسوب نخواهند شد.
  3. برای یافتن یک استراتژی سرمایه گذاری مناسب تحقیق کنید. سپس پول خود را عاقلانه سرمایه گذاری کنید تا در طی سالیان برای شما کسب سود کند.

نکته سوم موردی بوده که اغلب مردم درباره آن اطلاعاتی نداشته و یا اصلا به آن توجه نمی کنند. اکنون سوال مهم و اساسی ما این بوده که بهترین راه سرمایه گذاری از نظر میلیونرها چه چیزی است؟

نکته طلایی؛ بخرید و نگه دارید

به جای اینکه هر چند وقت یکبار تعدادی سهام ارزان قیمت بخرید و به محض اینکه افزایش پیدا کرد آن را بفروشید، بهتر است همانطور که وارن بافت نابغه سرمایه گذاری و امور مالی توصیه می کند، بهترین راه سرمایه گذاری این بوده که سهام ارزان قیمت بخرید و هرگز دست به فروش آن نزنید. در کتاب همسایه میلیونر نوشته توماس جی. استنلی که این مقاله مطالب خود را به آن مدیون است، گفته می شود که اکثر افراد ثروتمند هرگز دارایی های خود شامل سهام، اوراق قرضه، صندوق سرمایه گذاری، املاک و مستغلات را نمی فروشند.

سوالی که پیش می آید این است که اگر این افراد هیچ گاه دارایی های خود را نمی فروشند پس از چه راهی درآمد کسب می کنند؟ در پاسخ باید به شما بگوییم که شعار ″سهام ارزان بخر و هیچوقت آن را نفروش″ تا حدی اغراق آمیز به نظر می رسد. شاید شکل درست تر این باشد که دارایی خود را تا مدت زمان زیادی حفظ کنید. برای درک بیشتر این جمله به این مثال توجه کنید:

فردی در سال 1998 یک جعبه کارت بازی به قیمت 80 دلار خریداری کرده و در طی سال ها هرگز آن را باز نمی کند. این جعبه کارت سال به سال در حال افزایش قیمت است تا حدی که در حال حاضر بین 16 تا 40 هزار دلار در eBay به فروش می رسد. این مثال می تواند نمونه ای خوب از نگهداشتن دارایی باشد.

حال فرض کنید که برای فروش این جعبه کارت بازی قرار است یک میلیونر به شما مشاوره دهد. او خواهد گفت که اگر با پول حاصل از فروش آن قصد ندارید تا سرمایه گذاری بزرگتری انجام دهید و یا فرزندان خود را به دانشگاه بفرستید، بهتر این بوده که حتی با قیمت 40 هزار دلار نیز دست به فروش آن نزنید. دلیل این بوده که هرچه زمان بیشتر و بیشتر سپری شود کارت های داخل این جعبه نایاب تر شده و به همان میزان افزایش قیمت پیدا می کند. شاید بهترین راه سرمایه گذاری این بوده به جای 40 هزار دلار به قیمت 100 هزار دلار آن را به فروش برسانید!

همه چیز در نهایت گران تر خواهد شد

برطبق تجربه و همچنین آمارهای موجود همه چیز به مرور زمان گران تر خواهد شد. از صندوق سرمایه گذاری گرفته تا املاک و مستغلات، اگر مالکیت این قبیل دارایی ها را برای مدت زمان کافی حفظ کنید مطمئنا شاهد افزایش قیمت آن ها خواهید بود. مصداق بارز این را می توان در بیت کوین نیز مشاهده کرد. بسیاری از مردم کمتر از یک دهه پیش بیت کوین را با قیمت چند صد دلار خریداری کرده بودند. امروزه با وجود تغییرات رو به رشد و مثبتی که بازار رمز ارزها تجربه می کند، قیمت هر بیت کوین تا 60 هزار دلار نیز رسیده است.

بنابراین افرادی که سال ها پیش این دارایی را تهیه کرده و هنوز هم اقدام به فروش آن نکرده باشند دارایی چندین هزار دلار سود هستند. انجام هرنوع سرمایه گذاری با این ذهنیت که قرار نیست تا دهه ها اقدام به فروش آن کنید باعث می شود تا در درازمدت سود بیشتری کسب کنید.

تنوع در سرمایه گذاری؛ کلید موفقیت

بهترین راه سرمایه گذاری

از مصاحبه با میلیونرها، علاوه بر اینکه متوجه شدیم آن ها دارایی های خود را نمی فروشند به یک اصل مهم دیگر نیز پی بردیم. این افراد اعتراف می کنند که سبد سرمایه گذاری آن ها کاملا متنوع است. به عبارتی سعی می کنند تا تخم مرغ های خود را در سبد های مختلفی قرار دهند. به طور عمده آن ها پول خود را در موارد زیر سرمایه گذاری می کنند:

  • اوراق قرضه
  • صندوق سرمایه گذاری
  • املاک و مستغلات
  • فلزات گرانبها مانند طلا و نقره

باتوجه به این که این روزها اوراق قرضه دیگر مانند قبل بازدهی مالی بالایی ندارند، شما می توانید پول خود برای خرید رمز ارزها که یک راه سرمایه گذاری جدیدتر محسوب می شود، اختصاص دهید.

سرمایه گذاری طولانی مدت روشی کاربردی از قدیم تا حال

بهترین راه سرمایه گذاری

باعث تعجب است که اکثر مردم سرمایه گذاری بلند مدت را انجام نمی دهند با وجودی که تمام آمارها نشان می دهد بهترین راه سرمایه گذاری محسوب می شود. این روش در گذر زمان کارایی خود را ثابت کرده و هرکس می تواند فقط با مشاهده نمودار رشد 5 ساله هر دارایی، از جمله املاک متوجه آن شود. سرمایه گذاری شما چه در حوزه املاک و مستغلات باشد چه صندوق سرمایه گذاری اگر مدت کافی از زمان خرید آن گذشته باشد، به احتمال بسیار زیاد ارزش آن چندین برابر شده است.

با یک گشت و گذار در بازار ممکن است ببینید که برخی از افراد با فروش توکن های غیرقابل معاوضه (NFT) به درآمدهای میلیون دلاری رسیده باشند. با وجود وسوسه برانگیز بودن این راه برای درآمد زایی باید به شما بگوییم که این نوع سرمایه گذاری، دارایی طولانی مدت به شمار نخواهد رفت. اگر ارزش این دارایی روزانه در حال افزایش بوده و این افزایش به نظر می رسد که بی دلیل است، روزی هم خواهد رسید که کاملا بدون دلیل بی ارزش شود. با این حال سودآوری سرمایه گذاری های بلند مدت مانند املاک و مستغلات، صندوق های سرمایه گذاری و غیره با داشتن دهه ها پیشینه تاریخی، قابل اثبات هستند. پس خرید دارایی هایی که رو به رشد بوده و عدم فروش آن ها باعث شده تا میلیونرها ثروتمندتر شده، ثروتمند بمانند و این را به نسل بعدی خانواده شان نیز منتقل کنند.

ادامه مطلب
سرمایه گذاری در ایران
چگونه سرمایه گذاری کنیم؟ 6 روش...

نحوه سرمایه گذاری یکی از دغدغه های بزرگ زندگی امروز بشر شده است. پیشرفت تکنولوژی های نو و روند افزایش قیمت محصولات در صنایع مختلف به همگان ثابت نموده است که بدون سرمایه گذاری امیدی به آینده نخواهد بود؛ اما چالش اصلی در این میان انتخاب روش سرمایه گذاری در ایران و نحوه ی سرمایه گذاری در بازارهای مناسب برای آن می باشد.

بسیاری از مردم به تصور سود ده بودن یک بازار و بدون داشتن شناخت کافی اقدام به وارد کردن کل سرمایه زندگی خود در آن نموده که در اکثریت موارد شاهد از بین رفتن سرمایه های این افراد در این مواقع هستیم. ازاین رو داشتن اطلاعات کافی درباره نحوه سرمایه گذاری و آشنایی با اصول اولیه ورود به هر بازاری، لازمه آن می باشد.

سرمایه گذاری به چه معنی است؟

قبل از هر چیزی افراد بایستی با مفهوم سرمایه گذاری آشنا باشند. در یک تعریف کلی، سرمایه گذاری به وارد کردن پول و سرمایه نقدی به بازاری و خرید محصولات آن بازار برای کسب سود و افزایش ارزش سرمایه اولیه است. اما این تعریف خیلی کلی است و تنها استناد به آن نمی تواند معنای واقعی سرمایه گذاری را به مخاطب ابلاغ نماید.

یکی از اصول مهم در نحوه سرمایه گذاری نرخ رشد سرمایه است. برای مثال شما اگر محصولی را می خرید که بعد از دو سال ۲۰ درصد سود برای شما به ارمغان بیاورد، نرخ رشدی کمتر از سود بانکی داشته اید. هرچند به معنای ریالی سرمایه شما افزایش یافته است اما در واقعیت شما بازنده این سرمایه گذاری بوده اید.

سرمایه گذاری سخت است یا آسان

تجربه نقش بسیار مهم و حیاتی در سرمایه گذاری در هر بازاری ایفا می نماید. سرمایه گذاری بنا به بازاری که شما به آن ورود می کنید، هم می تواند سخت بوده و هم بسیار آسان باشد.

در واقع شما اگر از راه اصولی با نحوه سرمایه گذاری آشنا نشده و بی مهابا وارد بازاری شده باشید، مسلماً افراد دیگری که در آن بازار قرار دارند، از شما تجربه بیشتری داشته و این منجر به سخت شدن کار برای شما خواهد بود.

حال همین وضعیت را در حالتی در نظر بگیرید، که شما با آموزش های لازم و از راه اصولی به آن ورود کرده باشید. مسلماً نتایج عالی و سهولت در سرمایه گذاری پاسخ به سؤال بالا خواهد بود.

چه روش هایی برای سرمایه گذاری وجود دارد؟

در این بخش قصد داریم مهم ترین بازارهای سرمایه گذاری در ایران را با هم مرور کنیم. با بررسی مزایا و معایب هر یک شما می توانید نسبت به ورود به آن ها اقدام نمایید.

1- سرمایه گذاری در بازار بورس

سرمایه گذاری در ایران

پربازده ترین بازار ایران در ۲۰ سال گذشته بازار بورس بوده است. این بازار متشکل از سهام شرکت های معتبر و بزرگ ایران است که در آن قیمت ها با توجه به میزان عرضه و تقاضا در میان فعالین این بازار بالا  و پایین می رود.

مدرن ترین بازار حال حاضر ایران بازار بورس می باشد که شما با ورود به این بازار با کمترین دغدغه و بدون پیش نیاز با مراجعه به سازمان و شرکتی می توانید در خانه و با یک سیستم کامپیوتری و خط اینترنت در آن به سرمایه گذاری بپردازید.

مزایای بازار بورس

  • امکان ورود به بازار با سرمایه های بسیار کم تر از ۵۰۰ هزار تومان
  • بدون نیاز به رفت وآمد و خریدوفروش سهام به صورت آنلاین
  • بازده بسیار بالا در مدت زمان یکسان نسبت به سایر بازارها
  • تنوع در سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت
  • کسب سود هم با سهام داری در شرکت های مختلف و هم با نوسان قیمت
  • نقد شوندگی بسیار بالای بازار
  • تبادلات مالی در کمتر از چند دقیقه
  • رونق تولید در کارخانه ها و شرکت های عضو بازار بورس

معایب بازار بورس

  • محدود بودن به ساعات مشخصی در طول روز
  • ریسک متوسط در سرمایه گذاری
  • تأثیر اخبار سیاسی، اقتصادی و جهانی در این بازار با قدرت زیاد

2- سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه

سرمایه گذاری در ایران

دومین بازاری که ایرانی ها علاقه بسیار زیادی هم به آن دارند، بازار طلا و سکه است. نحوه سرمایه گذاری در این بازار نیز اصول خاص خود را دارد. طلا پشتوانه ای برای مردم در زمان های قحطی و جنگ می باشد. ازاین رو قیمت این فلز ارزشمند در تاریخ زندگی بشر دائماً در حال افزایش بوده است.

قیمت طلا در بازار ایران بستگی به بازارهای جهانی دارد اما بازار سکه نوسانات بسیار بیشتری را دارا می باشد. روند نوسان قیمت سکه در چند دهه گذشته در بازار ایران نسبت سود سالانه ای بالاتر از میزان تورم را ثبت نموده که از دلایل اهمیت این بازار برای مردم است.

بازار طلای آب شده، طلای دست دوم و سکه های چند گرمی نیز به داغ شدن این بازار کمک کرده و تعداد کاربران آن را بالاتر برده است.

مزایای بازار طلا و سکه

  • امکان سرمایه گذاری با سرمایه های متوسط
  • اطمینان به افزایش قیمت در بازه های زمانی طولانی مدت
  • بازدهی زیاد در بازار سکه
  • حرکت قیمتی بالاتر از میزان تورم
  • نقد شوندگی خوب بازار

معایب بازار طلا و سکه

  • تأثیر فوق العاده شدید از خبرهای سیاسی و اقتصادی در دنیا و ایران
  • سخت بودن پیدا کردن افرادی با اعتماد برای خریدوفروش در این بازار برای تازه واردان
  • حباب های شدید قیمتی در کوتاه مدت
  • اعمال هزینه اجرت در خرید طلاهای زینتی
  • هزینه های لازم برای نگهداری طلا و سکه در حجم های سنگین
  • ریسک زیاد بازار در کوتاه مدت

3- سرمایه گذاری در بازار مسکن و ملک

سرمایه گذاری در ایران

بازار مسکن به چند دلیل از جذاب ترین بازارهای سرمایه گذاری در ایران می باشد. بسیاری از ایرانی ها حتی با داشتن سرمایه های زیاد انتخابی جز این بازار در سر ندارند.

روند رو به رشد قیمت ها در این بازار از همان ابتدا باعث شده ذهن برخی از سرمایه گذاران روی این بازار قفل شود. البته نداشتن ریسک از بین رفتن سرمایه و بازدهی حتمی آن در طولانی مدت از دیگر دلایلی است که بازار مسکن را نیز تبدیل به بازاری جذاب در ایران کرده است.

مزایای بازار مسکن و ملک

  • سوددهی حتمی آن در طولانی مدت
  • بدون نیاز به داشتن تخصص های خیلی زیاد برای خریدوفروش
  • رشد قیمت ها نسبت به ارز و تورم سالیانه

معایب بازار مسکن

  • نیاز به سرمایه بسیار زیاد اولیه برای ورود به بازار
  • خواب سرمایه زیاد در پاره ای از مواقع و دیر بازده بودن بازار
  • نقد شوندگی بسیار پایین بازار، گاها شما نیاز به ماه ها زمان برای فروش ملک خود خواهید داشت.
  • عدم وجود سازمانی قاطع برای قیمت گذاری در این بازار
  • نیاز به صرف زمان زیاد برای خرید

4- سرمایه گذاری در بازار خودرو

سرمایه گذاری در ایران

بازار خودرو هم ازجمله بازارهایی است که با وجود اعتراض های زیادی که در سال های اخیر از سوی کاربران داشته است، روند رو به رشد و افزایشی خود را همچنان ادامه می دهد. خودروها نیز در چند سال اخیر رشد فزاینده ای در قیمت داشته اند.

مزایای بازار خودرو

  • نوسان گیری قیمتی در کوتاه مدت
  • عدم نیاز به تخصص خیلی بالا و تجربه زیاد

معایب بازار خودرو

  • نقد شوندگی متوسط بازار
  • استهلاک زیاد خودرو در طول زمان
  • افت قیمت با افزایش سال تولید خودرو
  • نیاز به سرمایه نسبتاً بالا برای ورود

5- سرمایه گذاری در بازار ارز

سرمایه گذاری در ایران

بازار ارز بازاری بسیار جذاب برای حرفه ای های این بازار و پر از ریسک برای تازه واردین است. کسانی که به دلیل رشد زیاد چند سال اخیر در این بازار با امید به چند برابر شدن سرمایه خود به آن وارد شده اند، در نوسانات شدید آن در خطر از بین رفتن سرمایه خود قرار می گیرند. ازاین رو در این بازار نیاز به احتیاط بسیار زیادی خواهید داشت.

مزایای بازار ارز

  • رشد قیمت ها همسو با بازار جهانی
  • حفظ ارزش پول در میان مدت برای سرمایه گذاران
  • امکان ورود با سرمایه نسبتاً متوسط
  • نقد شوندگی نسبتاً خوب بازار

معایب بازار ارز

  • وجود محدودیت های دولتی برای این بازار
  • نوسانات شدید در کوتاه مدت

6- سرمایه گذاری در استارتاپ ها و کسب و کارهای مختلف

سرمایه گذاری در ایران

یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری متداول در بازار ایران، سرمایه گذاری پرخطر روی کسب و کارها و استارتاپ های اینترنتی و غیر اینترنتی است. با آشنایی با نحوه سرمایه گذاری در این بازار و انتخاب کسب و کار مناسب می توانید علاوه بر کسب سود در آن به تولید و رونق چنین کسب و کارهایی هم کمک کنید.

مزایای ورود به سرمایه گذاری در کسب و کارها

  • کمک به اقتصاد کشور و افزایش تولید ناخالص داخلی
  • کاهش میزان نرخ بیکاری در جامعه

معایب سرمایه گذاری در کسب و کارها

  • امکان از بین رفتن کل سرمایه در صورت شکست
  • خواب سرمایه
  • نقد شوندگی کم
  • ریسک بالا

افراد بیشتر در کدام بازار سرمایه گذاری می کنند؟ چرا؟

دسته بندی افراد برای انتخاب نحوه سرمایه گذاری به عوامل مختلفی بستگی دارد. اصلی ترین معیار برای انتخاب یکی از بازارهای سرمایه میزان بودجه موجود برای سرمایه گذاری است. با این حال در سال های گذشته درصد ورود افراد به بازار بورس به دلیل مزایایی که برای آن عرض کردیم بسیار بیشتر از سایر بازارها شده است.

بازار طلا و سکه در رده دوم بهترین های منتخب مردم ایران بوده و بعد از آن ورود به سایر بازارها در اولویت قرار می گیرد. دلایل این انتخاب نیز کاملاً واضح است. همه مردم به نوعی به دنبال کسب بیشترین سود در کمترین زمان و با کمترین میزان ریسک هستند. با توجه به جمع بندی این سه پارامتر و مقایسه بازارها در این پارامترها اولین پاسخی که به ذهن هر مخاطب می رسد، بازار بورس است.

معیارهای انتخاب روش سرمایه گذاری؟ چگونه تشخیص دهیم که کدام روش سرمایه گذاری برای ما بهتر است؟

مسلماً بهترین بازار برای هر کس بازاری است که بیشترین سود را برای وی به دنبال داشته باشد. اما معیارهایی برای انتخاب بازار مناسب وجود دارد که شما را در انتخاب آن ها محدود می نماید.

برای مثال برای ورود به بازار مسکن نیاز به سرمایه اولیه بسیار هنگفتی خواهید داشت. حال اگر شما خیلی هم به این بازار و افزایش قیمت ها در آن علاقه داشته باشید، بدون چنین سرمایه ای راهی به داخل آن نخواهید داشت. پارامترهای زیر ازجمله فاکتورهای مهم انتخاب بازار سرمایه برای هر فرد می باشند:

  • میزان دارایی موجود برای سرمایه گذاری
  • میزان ریسک پذیری خود فرد
  • عدم نیاز به سرمایه در دسترس در کوتاه مدت
  • شناخت از بازارها

با تحلیل این پارامترها و شخصیت و وضعیت زندگی خود می توانید بهترین بازار را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید. فارغ از این پارامترها که مهم هم هستند، یک معیار دیگر هم وجود دارد که بر همه این ها اولویت خواهد داشت.

داشتن آموزش های لازم برای نحوه سرمایه گذاری در بازارها معیاری است که می تواند نقطه عطفی برای موفقیت شما در آن بازارها باشد. در واقع آموزش های اصولی هر بازاری در کنار داشتن یک مربی، کلید اصلی موفقیت در هر بازاری هستند.

مربی کارکشته و کاربلد در کنار شما می تواند تبدیل به سکوی پرتابی برای وضعیت مالی شما باشد. هرگز این گزینه را برای سرمایه گذاری، پیش پا افتاده تلقی نکنید.

چگونه سرمایه گذاری در بازار مورد نظرمان را شروع کنیم؟

اولین قدم برای ورود به هر بازاری برای سرمایه گذاری، داشتن آموزش های لازم برای آن است. هیچ نگران نباشید زیرا در حال حاضر مؤسسات آموزشی زیادی این آموزش ها را برای هر بازاری که تمایل به ورود به آن را داشته باشید، در اختیار شما قرار خواهند داد.

البته انتخاب موسسه آموزشی برتر که خود نیز در بازار نامبرده موفق بوده باشد، نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. آموزش های اولیه شما در یک بازار سرمایه می توانند جهت دهی دائمی شما را در آن بازار رقم بزنند. ازاین رو به هیچ وجه این آموزش ها و موسسه آموزشی مدنظر خود را ساده تلقی نکنید. یک قدم بزرگ و درست در این مرحله می تواند بیمه نامه ای برای شما در کل مسیر سرمایه گذاری باشد

آموزش نحوه سرمایه گذاری نیاز به تخصص در دو زمینه دارد. در درجه اول آموزش دهنده باید خود فردی موفق و باتجربه در بازار حاضر باشد و در درجه دوم توانایی انتقال معلومات خود را به سایرین داشته باشد. جمع این معیار در انتخاب یک موسسه آموزشی می تواند شما را راهنمایی نماید.

خانه سرمایه با برگزاری دوره بورس نخبگان اقدام به برگزاری کلاس آموزشی در حوزه سرمایه گذاری در حوزه بورس کرده و با ثبت نام در آن می توانید دانش سرمایه گذاری خود را ارتقا دهید و به کسب درآمد مطمئن برسید.

بهترین روش سرمایه گذاری با پول کم چیست؟

مزایا و معایب ورود به بازارهای اصلی سرمایه گذاری در ایران را با هم مرور کردیم. با دقت به بندهای این بخش متوجه خواهید شد که بازار بورس در حال حاضر بهترین بازار برای ورود سرمایه های کم است. ورود به سایر بازارها با سرمایه های کم به چند دلیل منطقی نخواهد بود.

در درجه اول سود حاصل در سرمایه گذاری در بازارهایی با نیاز به سرمایه بالا چندان قابل توجه برای فرد نخواهد بود. در درجه دوم کمیسیون ها و مالیات های موجود در بازارهای دیگر به نسبت زیاد بوده و خطری برای چنین سرمایه هایی محسوب می شوند.

ازاین رو بازار بورس با نداشتن هیچ کدام از این مشکلات و فراهم نمودن شرایط کسب سود با نرخ های قابل توجه برای هر میزان سرمایه ای، بستری عالی برای ورود سرمایه های کم می باشد.

با مبالغ زیاد در کجا می توانیم سرمایه گذاری کنیم؟

سرمایه گذاران حرفه ای که با نحوه سرمایه گذاری در بازارهای مدرن آشنا هستند، می دانند که مهم تر از مبلغ اولیه برای سرمایه گذاری نرخ رشدی است که برای پول خود ایجاد می نمایند.

کسب سود کم با مبالغ هنگفت هم می تواند پول زیادی باشد، اما نرخ رشدهای کم در درازمدت شما را تبدیل به یک ورشکسته خواهد کرد که روزبه روز دارایی خود را کمتر و کمتر می بیند.

به عنوان یک سرمایه گذار باتجربه پیشنهاد می کنیم برای مبالغ بالا سبدی از بازارهای سرمایه گذاری را انتخاب نموده و پول خود را با نسبت های مشخصی در بازارهای مختلف سرمایه گذاری کنید تا هم از سود همه آن ها برخوردار شوید و هم ریسک کمتری متوجه سرمایه شما باشد.

تعیین بازده هر روش سرمایه گذاری

مسلماً در کوتاه مدت نمی توان بازدهی بازارهای سرمایه گذاری را تعیین کرد. بسیاری از بازارها در کوتاه مدت و میان مدت اصلاً سود چندانی نداشته و در درازمدت می توانند نرخ رشد مناسبی برای فرد سرمایه گذار ایجاد نمایند؛ اما یک راه حل ساده برای حل این مشکل استفاده از داده های آماری است.

تجربه ثابت نموده که همه بازارها در یک روند طولانی مدت و چندساله، مسیر ثابتی را طی می کنند. گاهی بازار رونق دارد، گاهی هم رکود. با تحلیل داده های آماری بازارها می توانید بازده هر یک از آن ها را برای خود محاسبه کنید.

در ده سال گذشته بورس بیشترین بازده را در میان همه بازارها به خود اختصاص داده و بعد از آن بازار سکه و سپس بازار طلا در رده های بعدی قرار داشته اند.

پس از سودآوری، بهتر است با سود حاصل چه کنیم؟

یک اصل مهم و البته حیاتی در نحوه سرمایه گذاری در بازارها که با عنوان نرخ مرکب شناخته می شود، توصیه اکید دارد که حتماً سود حاصل از هر بازاری را دوباره سرمایه گذاری کنید تا در درازمدت با نرخ مرکب سرمایه خود را رشد دهید.

البته این مزیت برای هر بازاری وجود ندارد. بازار سکه و به صورت عمده تر بازار بورس این نرخ را برای شما فراهم می آورند. البته سودهای مبالغ بالای حاصل از سرمایه گذاری در بازارهایی مانند بورس و سکه را می توانید به بازار مسکن نیز انتقال دهید.

گرانی و تورم چگونه در انتخاب روش سرمایه گذاری مؤثرند؟

یکی از بزرگ ترین مزیت های بازار سرمایه مانند بورس، البته اگر با نحوه سرمایه گذاری در آن آشنا باشید، رشد چند برابری آن ها در تورم و گرانی های بازار سنتی است. بازارهایی مانند بازار بورس، سکه و دلار و کمی با تاخیرتر بازار مسکن نسبت به گرانی همیشه جلوتر هستند.

سرمایه گذاری در این بازارها علاوه بر حفظ ارزش سرمایه های شما باعث ایجاد ارزش افزوده نیز برای آن ها خواهد شد. با شناخت نحوه سرمایه گذاری و البته تأثیرپذیری هرکدام از بازارها از گرانی می توانید نسبت به سرمایه گذاری در آن ها اقدام نمایید.

اولین تأثیر گرانی را در بازار ارز مشاهده خواهید کرد. این تأثیر با اندک فاصله ای به بازار طلا و سکه رسوخ خواهد نمود و در نهایت همه فرصت ها برای رشد چند برابری در بازار بورس خواهد بود.

تأثیر تحریم ها بر سرمایه گذاری در ایران

سرمایه گذاری در ایران

اصل اساسی سرمایه گذاری و دلیل ورود به آن بی تأثیر کردن تحریم ها و سایر فشارهای اقتصادی خارجی بر میزان دارایی ها و سرمایه های یک فرد است. تحریم هایی که علیه ایران تصویب شده اند، اولین تأثیر خود را در قیمت ارز نشان می دهند.

افزایش قیمت ارز نیز باعث نوسان و افزایش قیمت در سایر بازارها مانند بورس می شود. ازاین رو اگر در روزها و ماه های گذشته شاهد آن بوده ایم که بازار بورس ایران برخلاف سایر بازارهای بورس جهانی و حتی وضعیت اقتصادی ایران در حال رشد است، دقیقا به همین علت است.

ادامه مطلب
سرمایه گذاری ارزشی
سرمایه گذاری ارزشی چیست و چه...

سرمایه گذاران، می توانند از روش های مختلفی برای سرمایه گذاری استفاده کنند. انتخاب این روش ها، کاملاً مرتبط با روحیات افراد، شرایط زندگی، ریسک پذیری و میزان سرمایه آن ها است. در این مقاله قصد داریم با سرمایه گذاری ارزشی (یکی از روش های موفق سرمایه گذاری که وارن بافت از آن استفاده می کرده) آشنا شویم.

سرمایه گذاری ارزشی (Value Investing)

یک نوع سرمایه گذاری است که در آن ارزش جنس یا سهم، ملاک خرید است. روش های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد که روش سرمایه گذاری بر اساس ارزش، از مهم ترین روش ها محسوب می شود.

در این استراتژی، تنها سهام یا اجناسی خریداری می شوند که دارای قیمت پایین تری نسبت به ارزش واقعی خود هستند. کسانی که از اصول سرمایه گذاری بر اساس ارزش پیروی می کنند عقیده دارند که ارزان خریدن همیشه بهتر از گران فروختن است؛ یعنی سود خود را هنگام خرید می برند نه هنگام فروش.

سرمایه گذاران ارزشی به شکل فعالی به دنبال سهام شرکت هایی هستند که عقیده دارند بازار آن ها را کمتر ازآنچه هستند ارزش گذاری کرده است. آن ها باور دارند که بازار به اخبار خوب و بد بیش ازحد واکنش نشان می دهد و درنتیجه منجر به نوسان قیمت سهام می شود که با اصول بنیادی بلندمدت شرکت همخوانی ندارد.

وجود سهم های ارزان در بازار، احتمالاً به دلیل رفتار غیر عقلایی سرمایه گذاران است و سرمایه گذاران ارزشی تلاش می کنند تا از این رفتار غیر عقلایی به نفع خود استفاده نمایند.

آن ها این کار را از طریق انتخاب سهم هایی که نسبت قیمت به ارزش دفتری یا نسبت قیمت به سود هر سهم آن ها کمتر از میانگین است، انجام می دهند و یا به سراغ سهم هایی می روند که سود نقدی بیشتری پرداخت می کنند.

البته مواردی که ذکر شد به تنهایی برای تعیین سهام مناسب کافی نیستند و عوامل متعددی در این زمینه باید بررسی گردند. تعریف دقیق سرمایه گذاری ارزشی بسیار ذهنی است.

بعضی از سرمایه گذاران ارزشی فقط به دارایی ها و درآمدهای شرکت ها نگاه می کنند و هیچ ارزشی برای رشد آینده قائل نمی شوند. سایر سرمایه گذاران ارزشی استراتژی های خود را کاملاً حول تخمین رشد آینده و جریان های نقدی بنا می کنند.

مزیت های سرمایه گذاری ارزشی

سود این نوع سرمایه گذاری بالاست ولی نقد شوندگی آن کمتر از روش های دیگر سرمایه گذاری است. با توجه به ریسک پایین این نوع سرمایه گذاری، طرفداران زیادی برای آن وجود دارد.

مزیت دیگر این نوع سرمایه گذاری، نیاز به تخصص کمتر برای فروش است. ازآنجایی که ارزش جنس یا سهام خریداری شده بالاتر است، مشتری شاید دغدغه زیادی برای خرید نداشته باشد. چه بسا معامله های ارزشی وجود داشته که لحظاتی پس از امضا قرارداد، مشتری جدیدی پیداشده که ارزش کالا را درک کرده و پول بیشتر برای آن پرداخت کرده است.

سرمایه گذاری ارزشی

معضل سرمایه گذاران ارزشی

معضلی که سرمایه گذاران ارزشی با آن مواجه هستند، تعیین دقیق ارزش ذاتی سهم است. ممکن است دو تحلیلگر با در اختیار داشتن اطلاعات یکسان، در مورد یک شرکت، ارزش ذاتی متفاوتی را تخمین زنند. به همین دلیل مفهوم کلیدی دیگری که درزمینه ی سرمایه گذاری ارزشی مطرح می گردد، میزان حاشیه ایمنی سرمایه گذاری است.

سرمایه گذاران ارزشی برای در امان ماندن از خطاهای مربوط به تخمین ارزش ذاتی، اغلب سهم هایی را خریداری می کنند که قیمت بازار آن ها با اختلاف زیادی از ارزش ذاتی شان پایین تر باشد.

در بازار سهام، با ارزش گذاری شرکت ها و تحلیل بنیادی، می توان سهامی را پیدا کرد که ارزش واقعی شان بیشتر باشد؛ و درواقع آن ها را ارزان تر خریداری کرد؛ اما نکته مهم این است که شاید هزینه برآورد ارزش یک سهم، کم نباشد.

برای حل این مشکل معمولاً سرمایه گذاران حاشیه ارزشی برای هر بازار یا سهمی تعیین می کنند و آن ها باقیمت پایین تر از حاشیه خریداری می کنند تا ریسک های احتمالی پوشش داده شود. سرمایه گذاری بر اساس ارزش همیشه بدون ضرر هم نیست.

شاید مهم ترین عیب سرمایه گذاری ارزشی تأثیر جو روانی جامعه است که ممکن است مدت زمان طولانی برای تغییر این جو زمان لازم باشد. ممکن است سرمایه گذار مدت زیادی منتظر فروش بماند و طمع کند؛ بنابراین این نوع سرمایه گذاری معمولاً برای سرمایه گذاری های بلندمدت توصیه می شود.

سرمایه گذاری ارزشی

تفاوت طرز فکر سرمایه گذاران

سرمایه گذاری ارزشی تا حدی ذهنی و وابسته به طرز تفکر سرمایه گذار است. برخی فقط به دارایی ها و سودهای فعلی شرکت نگاه می کنند و هیچ ارزشی را برای رشد آتی شرکت در نظر نمی گیرند. برخی دیگر ممکن است استراتژی کاملاً متفاوتی داشته باشند و فقط بر رشد آتی و جریانات نقدی شرکت تمرکز کنند.

علی رغم روش های متفاوتی که سرمایه گذاران ارزشی استفاده می کنند اما همه آن ها باور دارند که باید چیزی را بخرند که به نظرشان بسیار ارزان تر از ارزش واقعی اش باشد.

سرمایه گذاران ارزشی افرادی هستند که رویکرد بلندمدت و محافظه کارانه دارند. آن ها، برخلاف اکثر سرمایه گذاران، به هیچ عنوان احساسی عمل نمی کنند.

همچنین، اغلب به دنبال راهی برای غلبه بر بازار هستند. استراتژی آن ها، یکی از روش های اثبات شده ای است که توسط بزرگان بازار سرمایه بکار گرفته شده است.

سرمایه گذاران ارزشی مشهور توانسته اند نتایجی بهتر از شاخص کل به دست آورند. گرچه مشهورترین آن ها وارن بافت است اما در این زمینه می توان از افراد دیگری نیز مانند بنیامین گراهام، دیوید داد، کریستوفر براون، چارلی مانگر و ست کالرمان نام برد.

شباهت استراتژی سرمایه گذاری ارزشی به حراج

این روش تا حدودی شبیه به خرید در مواقع حراج است. کسی که خرید خود را در هنگام حراج انجام می دهد می داند که وقت مناسب خرید کالا زمان خارج از حراج و باقیمت معمول نیست و درصورتی که منتظر بماند می تواند آن کالا را باقیمت کمتر بخرد. حتی در مورد برخی کالاها می توان با پیش بینی چرخه قیمت، آن ها را در کم ترین قیمت ممکن خرید کرد.

سرمایه گذاری ارزشی

پنج اصلی که در این روش باید بدانیم

اصل اول: شرکت ها دارای ارزش ذاتی هستند.

ایده اساسی این است که اگر شما ارزش واقعی چیزی را بدانید و در مواقع تخفیف قیمتی آن را بخرید می توانید پول زیادی را برای خود صرفه جویی کنید. سهام شرکت ها در طول زمان دچار افزایش و کاهش تقاضا می شوند و این باعث نوسان قیمتی می شود.

 اصل دوم: به حاشیه امنیت و توسعه آن اهمیت دهید.

هرچه بتوان سهمی را باقیمت های پایین تری از ارزش ذاتی خریداری نمود در افت های احتمالی ضرر کمتری خواهید داشت و بالعکس در رشدهای احتمالی سود بیشتری خواهید نمود. بنیامین گراهام که به پدر استراتژی سرمایه گذاری ارزشی معروف است، زمانی سهمی را می خرید که به دوسوم ارزش ذاتی خود و یا کمتر رسیده بود.

 اصل سوم: فرضیه بازار کارا اشتباه است.

این سرمایه گذاران، فرضیه بازار کارا را قبول ندارند. طبق فرضیه بازار کارا، قیمت در همه حال تمامی مطالعات مربوط به شرکت را در خود لحاظ کرده است. آن ها معتقدند سهام شرکت ها برخی اوقات به زیر ارزش ذاتی می رسد. این اتفاق ممکن است به علت رکود رخ دهد.

اصل چهارم: سرمایه گذاران موفق پیرو جمع نیستند.

سرمایه گذاران ارزشی برخلاف جریان شنا می کنند. آن ها وقتی همه خریدارند می فروشند و یا کنار می نشینند و وقتی همه فروشنده هستند، خریدارند و یا سهم خود را نگه می دارند. آن ها از خریداری سهم های رایج و جنجالی بازار خودداری می کنند چون معمولاً گران هستند و برعکس به سهم هایی نظر دارند که در بازار افت داشته اند.

اصل پنجم: سرمایه گذاری نیازمند تلاش و صبر است.

این روش، یک استراتژی بلندمدت است. گاهی اوقات لازم است سال ها صبر نمود. همچنین بکارگیری آن تا حدودی یک هنر است و انتخاب سهم مناسب چندان آسان نیست. شما باید صبر داشته باشید و سعی نمایید به فلسفه سرمایه گذاری خود پایبند باشید هرچند در مواقعی نیز پول از دست بدهید.

همچنین گاهی اوقات شما تصمیم به سرمایه گذاری در یک سهم بنیادی دارید اما چون قیمت آن بالاست لازم است صبر کنید تا قیمت آن پایین بیاید. نکته دیگر اینکه اگر سهمی باقیمت مناسب پیدا نمی کنید، باید صبر پیشه کند و خرید خود را تا زمان مناسب به تعویق اندازید.

سرمایه گذاری ارزشی

چگونه سهام ارزشی انتخاب کنیم؟

برای انتخاب سهم هایی با زیر ارزش ذاتی دو گام اساسی وجود دارد:

  • تهیه لیست اولیه شامل سهم هایی که با معیارهای اساسی شما مطابقت دارد و می خواهید در مورد آن ها تحقیق کنید.
  • تحلیل دقیق تر آن سهم ها با بررسی اطلاعات مالی آن ها.

در گام اول اطلاعات مختلفی ازجمله صورت های مالی میان دوره ای، قیمت سهم، تعداد سهام شرکت، سود هر سهم و اخبار پیرامون شرکت و صنعت، سهامداران عمده و معاملات اخیر آن ها و … را جستجو می کنیم.

در گام دوم با استفاده از تحلیل بنیادی به بررسی دقیق تر شرکت ها می پردازیم. البته بکارگیری نسبت های مالی پر کاربرد پی بر ای، در این روش کارآمد است.

بررسی میزان درآمد هر سهم و مقایسه آن با سال های پیشین نیز می تواند دید خوبی به سرمایه گذار بدهد. این نوع سرمایه گذاران به تحرکات خرید مدیران و سهامداران عمده نیز توجه می کنند.

سرمایه گذاری ارزشی

مدیریت ریسک در سرمایه گذاری ارزشی

هرچند سرمایه گذاری ارزشی اگر به درستی انجام شود یک روش کم ریسک به حساب می آید، باز هم احتمال از دست دادن سرمایه در آن وجود دارد. این بخش ریسک های کلیدی این روش و چگونگی کاهش آن ها را بررسی می کند.

قرار دادن محاسبات بر روی اعداد و ارقام اشتباه

ازآنجاکه تصمیمات این نوع سرمایه گذاری مبتنی بر تحلیل صورت های مالی است، لازم است که این محاسبات به درستی انجام شود تا به یک سرمایه گذاری ضعیف و از دست دادن پول و یا از دست دادن فرصت های سرمایه گذاری عالی دچار نشویم.

 نادیده انگاشتن سود و یا زیان شدید

طی برخی از سال ها، ممکن است شرکت ها سودها و زیان های بزرگ و غیرمعمولی را به دلیل حوادث طبیعی، تغییر ساختار سازمانی و یا پرونده های حقوقی تجربه کنند.

هنگام محاسبات باید این شرایط غیرمعمول مالی را از معادلات حذف کرد تا درک بهتری از عملکرد شرکت در شرایط معمولی به دست آورد.

ضمناً توجه داشته باشید که اگر شرکتی زیان غیرمنتظره ای طی چند سال گزارش کرد، آن شرکت دچار مشکلات شدید مالی است.

غفلت از معایب تحلیل نسبت های مالی

گرچه استفاده از نسبت های مالی برای بررسی سلامت شرکت مفید است اما باید به این نکته توجه کنیم، روش های مختلفی برای محاسبه آن ها وجود دارد و نتایج یکسانی برای آن وجود ندارد.

روش های مختلف حسابداری در شرکت های مختلف مقایسه نسبت های مالی شرکت ها را با مشکل مواجه می سازد.

سرمایه گذاری بیش ازحد بر روی یک سهم

وقتی بیش ازحد از سهمی خرید نکنیم درواقع ضرر بالقوه ناشی از عملکرد ضعیف آن سهم را کم کرده ایم. یکی از اصول زیربنایی این روش، حفظ یک حاشیه امنیت در سرمایه گذاری است. به این منظور نباید سهمی را باقیمت بیش از دوسوم قیمت ذاتی آن خریداری کرد.

عدم متنوع سازی

در این روش، تک سهم شدن نفی می شود و توصیه می شود سبد سهام متنوع چیده شود. سرمایه گذاران ارزشی معروف در مورد تعداد سهم موجود در پرتفوی تا سی سهم را هم توصیه نموده اند.

گرچه با بالا رفتن تعداد سهم احتمال کسب بازدهی نزدیک به شاخص افزایش می یابد اما فرصت کمتری برای بررسی و رصد دقیق تر سهم های خود خواهید داشت.

گوش دادن به احساسات خود

نادیده گرفتن احساسات در هنگام اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری و خرید یک سهم خاص بسیار سخت است. مهم تر اینکه بعد از خرید هم کاهش قیمت ممکن است شما را به فروش سهم اغوا کند. تاثر از احساسات، سودآوری شما را به خطر می اندازد.

سرمایه گذاری ارزشی یک استراتژی بلندمدت است و مثلا وارن بافت یک سهم را برای مدت تقریباً نامحدود خریداری می کرد. او می گوید من سهم را با این فرض خرید می کنم که فردا بازار بسته می شود و پنج سال بعد باز می شود.

مقایسه نکردن شرکت ها با شرکت های مشابه

مقایسه سهم یک شرکت با سهم رقبا، یکی از راه هایی است که سرمایه گذاران در این روش، برای تحلیل سرمایه گذاری های بالقوه از آن استفاده می کنند. بااین حال باید توجه داشت که شرکت ها از روش های مختلف حسابداری استفاده می کنند.

اگر پی به ای دو شرکت را باهم مقایسه می کنید باید اطمینان حاصل کنید که هر دو از یک روش برای محاسبه پی به ای استفاده می کنند. همچنین شما نمی توانید شرکتی را با شرکتی در صنعت دیگر مقایسه نمایید. پس باید توجه نمود در مقایسه ها دچار اشتباه نشویم.

 فروش در زمان نادرست

حتی اگر در تحلیل و خرید سهم به خوبی عمل کرده باشیم اگر در زمان نادرستی سهم را بفروشیم کل استراتژی به شکست می انجامد. یکی از این زمان های نادرست زمانی است که بازار وحشت زده است و قیمت ها پایین می آید. زمان ایده آل برای فروش سهم زمانی است که سهم به بالاتر از ارزش ذاتی خود رسیده است.

ادامه مطلب
سرمایه گذاری بر مبنای رشد
سرمایه گذاری بر مبنای رشد چیست؟

سرمایه گذاری بر مبنای رشد نوعی سبک و استراتژی در سرمایه گذاری است که روی افزایش مجموع سرمایه سرمایه گذار متمرکز شده است.

سرمایه گذارانی که بر مبنای رشد وارد عمل می شوند، در سهامی سرمایه گذاری می کنند که به تازگی قدم به عرصه گذاشته و به شرکت های کوچک تعلق دارند. غالبا انتظار می رود که میزان درآمد چنین شرکت هایی در مقایسه با دیگر بخش های صنعت و به نسبت تمام بازار از نرخ میانگین بالاتر باشد.

سرمایه گذاری بر مبنای رشد برای بسیاری از سرمایه گذاران بسیار جذاب است؛ چراکه خرید سهام شرکت هایی که به تازگی وارد عمل شده اند، اگر به موفقیت برسد ممکن است سود بالایی را در داشته باشد. اگرچه برخی از شرکت ها در بوته آزمایش قرار نگرفته و خطرات متعددی را به همراه خواهند داشت.

 نکات کلیدی

  • سرمایه گذاری بر مبنای رشد به استراتژی خرید سهام اطلاق می شود. در این حالت سهام شرکت هایی خریداری می شود که انتظار می رود در آینده رشد خوبی داشته باشند و در مقایسه با صنعت و همین طور بازار از نرخ میانگین بالاتری برخوردار باشند.
  • سرمایه گذاری بر مبنای رشد شرکت های جوان و کوچک را برای سرمایه گذاری ترجیح می دهد. این شرکت ها شانس بالایی برای توسعه دارند و انتظار می رود که بهای سهام آن ها افزایش پیدا کند.
  • در سرمایه گذاری بر مبنای رشد ۵ عامل را باید در ارزیابی متن در نظر بگیرید: تاریخچه و آینده درآمدزایی های کسب و کار، حاشیه سود، بازدهی سهام شرکت و نحوه عملکرد قیمت هر سهم.
  • در نهایت سرمایه گذاری بر مبنای رشد به دنبال افزایش دارایی از طریق افزایش سرمایه اصلی در درازمدت یا کوتاه مدت است.

درک بهتر سرمایه گذاری بر مبنای رشد

سرمایه گذارانی که بر اساس میزان رشد وارد عمل می شوند، غالبا به دنبال سرمایه گذاری در صنایعی هستند که به سرعت در حال رشد هستند. غالبا این صنایع تکنولوژی های جدید را به کار می گیرند، خدمات خود را توسعه می دهند و به دنبال افزایش سود از طریق افزایش ارزش سرمایه هستند.

این امر به معنای سودی است که آن ها از طریق سهام به دست می آورند و در نقطه مقابل سودی قرار دارد که در ازای مالکیت سهام دریافت می کنند. در حقیقت اکثر شرکت هایی که شاهد افزایش ارزش سهام خود هستند، به جای آنکه سود ناشی از سهام را به سهام داران پرداخت کنند، به دنبال سرمایه گذاری درآمد در کسب و کار خود هستند.

این شرکت های غالبا کوچک و نوپا از پتانسیل بالایی برخوردار هستند. ایده اصلی این است که شرکت رشد می کند و توسعه پیدا می کند و رشد درآمد یا سود درنهایت در آینده منجر به افزایش قیمت سهام شرکت خواهد شد.

چراکه سرمایه گذاران به دنبال افزایش مجموع درآمد خود هستند. سرمایه گذاری بر مبنای رشد با نام سرمایه گذاری برای افزایش سرمایه یا استراتژی افزایش ارزش دارایی نیز شناخته می شود.

ارزیابی پتانسیل یک شرکت برای رشد

سرمایه گذاری بر مبنای رشد

سرمایه گذارانی که به دنبال رشد هستند، به دنبال شرکت ها و بازار هایی هستند که پتانسیل بالایی برای رشد دارند. فرمول واحد و قطعی برای ارزیابی چنین پتانسیلی وجود ندارد. این کار به قدرت تشخیص و تفسیر بالایی نیاز دارد که باید با در نظر گرفتن دیدگاه شخصی و در آن واحد بدون در نظر گرفتن آن انجام شود و به قضاوت صحیح نیاز دارد.

سرمایه گذارانی که بر مبنای رشد وارد عمل می شوند، از روش های مشخص به عنوان چارچوبی برای تحلیل های خود استفاده می کنند. اما این شیوه ها باید با در نظر گفتن شرایط مخصوص یک شرکت پیاده سازی شوند. مخصوصا باید عملکرد فعلی شرکت در مقایسه با عملکرد آن در گذشته و تاریخچه مالی آن در نظر گرفته شود.

روی هم رفته سرمایه گذارانی که بر مبنای رشد عمل می کنند، ۵ عامل کلیدی را در انتخاب شرکت هایی که برای افزایش ارزش سرمایه مناسب هستند در نظر می گیرند.

این پنچ عامل عبارت اند از:

۱- تاریخچه قوی که نشان دهنده رشد درآمد است

شرکت ها باید تاریخچه ای از عملکرد خود را نشان دهند که حاکی از افزایش درآمد شرکت طی ۵ تا ۱۰ سال گذشته باشد. حداقل درآمد به ازای هر سهم در شرکت به اندازه شرکت بستگی دارد.

به عنوان مثال ممکن است به دنبال کسب حداقل ۵ درصد سود در شرکت هایی باشید که سرمایه ای بیش از ۴ بیلیون دلار را در اختیار دارند، ۷ درصد سود در شرکت ها  که سرمایه ای از ۴۰۰ میلیون تا ۴ بیلیون دلار دارند و ۱۲ درصد سود برای شرکت های کوچکی که کمتر از ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه دارند.

ایده اصلی این است که اگر شرکت ها در سابقه خود رشد خوبی را از خود به نمایش گذاشته باشند،  این احتمال وجود دارد که شرکت همچنان به روند رو به رشد خود ادامه دهد.

۲- روند رو به رشد قدرتمند در میزان درآمد

اعلان میزان درآمد بیانیه ای عمومی است که میزان سود شرکت را در یک بازه زمانی مشخص نشان می دهد. غالبا این بازه زمانی مشخص یک فصل است.

این اعلان ها در تاریخ مشخصی در طول فصل مورد نظر تهیه می شوند و تحلیل هایی درباره سهام و میزان درآمد تخمینی نیز به دنبال آن ها منتشر می شود. سرمایه گذارانی که بر مبنای رشد عمل می کنند، برای تعیین شرکتی که در آینده با رشد خوبی همراه خواهد بود و از میانگین رشد صنعت نیز پیشی می گیرد، توجه ویژه ای به این آمارهای تخمینی می کنند.

۳- حاشیه سود قدرتمند

حاشیه سود شرکت پیش از پرداخت مالیات با در نظر گرفتن هزینه فروش بدون مالیات وارد آمده بر آن  تقسیم بر میزان فروش محاسبه می شود. عدد به دست آمده معیار ارزشمندی است؛ چراکه ممکن است شرکتی رشد فوق العاده ای در میزان فروش داشته باشد اما درآمد کمی را به خود اختصاص دهد.

این امر نشان دهنده آن است که مدیریت به درستی هزینه ها و میزان درآمد را محاسبه نکرده است. روی هم رفته اگر شرکتی از متوسط سود پنج ساله خود پیش از محاسبه مالیات پیشی بگیرد و از رقبای حاضر در صنعت خود نیز جلو بزند، این شرکت آینده خوبی در پیش دارد و به رشد خوبی دست پیدا می کند.

۴- بازدهی قوی روی هر سهم

میزان بازگشت حاصل از سهام یا ROE میزان سودآوری شرکت را با نمایان کردن میزان سودی نشان می دهد که شرکت با استفاده از سرمایه سهام داران به دست آورده است. این عدد از طریق تقسیم مجموع درآمد ناشی از سود سهام بر سهام سهام داران محاسبه می شود.

یک قانون درجه اول می گوید همواره بازدهی سهام فعلی شرکت را با متوسط بازدهی سهام آن در ۵ سال گذشته و تمام صنعتی که شرکت در آن فعالیت دارد، مقایسه کنید.

بازدهی سود ثابت یا در حال افزایش نشان دهنده آن است که مدیریت به خوبی در تولید سود بیشتر از سرمایه سهامداران عمل کرده و  تجارت را به خوبی هدایت کرده است.

۵- عملکرد قوی سهام

معمولا اگر ارزش سهام در طی ۵ سال دو برابر نشود، به احتمال زیاد در دسته سهام های ارزشمند و رو به رشد نیز دسته بندی نمی شود. این نکته را به یاد داشته باشید که اگر نرخ رشد ۱۰ درصد باشد، سهام طی ۷ سال دو برابر می شود.

برای دو برابر شدن ارزش سهام در طی ۵ سال، نرخ رشد باید ۱۵ درصد باشد. برخی از اوقات این کار برای شرکت های نوپایی که در صنایع در حال رشد کار خود را آغاز کرده اند، دست یافتنی و امکان پذیر است.

نکته حائز اهمیت

شما قادر خواهید بود سهام های درحال رشد را در بازار مبادلات و در بخش های متفاوت صنعت نیز پیدا کنید، اما معمولا احتمال یافتن این گونه سهام ها در صنایعی که درحال رشد هستند، به مراتب بیشتر است.

سرمایه گذاری بر مبنای رشد در مقایسه با سرمایه گذاری ارزشی

در نهایت سرمایه گذاری بر مبنای رشد به دنبال افزایش دارایی از طریق افزایش ارزش دارایی در بلند مدت یا کوتاه مدت هستند. البته که سرمایه گذاری بر مبنای رشد، تنها استراتژی موجود برای افزایش ارزش سرمایه نیست. سرمایه گذاری بر بنای ارزش نوع دیگری از استراتژی های موجود و شناخته شده برای دستیابی به این هدف است.

برخی سرمایه گذاری بر مبنای رشد و سرمایه گذاری بر مبنای ارزش را در نقطه مقابل یکدیگر تصور می کنند. سرمایه گذارانی که بر مبنای ارزش عمل می کنند، به دنبال سهامی هستند که از ارزش واقعی خود پایین تر مبادله می شود.

این در حالی است سرمایه گذارانی که بر مبنای رشد وارد عمل می شوند، با این وجود که ارزش بنیادی شرکت را در نظر می گیرند، اما تمایل بیشتری به نادیده گرفتن استانداردهایی دارند که نشان می دهد ممکن است سهام بیش از ارزش واقعی خود مبادله شده باشد.

در حالی که سرمایه گذارانی که بر پایه ارزش وارد عمل می شوند، به دنبال سهامی هستند که امروز به بهایی کمتر از ارزش واقعی خود فروخته می شوند. این درحالی است که سرمایه گذارانی که بر مبنای رشد وارد عمل می شوند، روی پتانسیل آتی شرکت متمرکز هستند و توجه چندانی به ارزش فعلی سهام آن نمی کنند.

این سرمایه گذاران بر خلاف سرمایه گذارانی که بر پایه ارزش وارد عمل می شوند، ممکن است سهام شرکت هایی را خریداری کنند که در حال حاضر سهام خود را به ارزشی بالاتر از ارزش واقعی خود به فروش می رساند. این کار با این پیش فرض انجام می شود که ارزش واقعی سهام شرکت در آینده رشد می کند و از نوسانات فعلی پیشی می گیرد.

راهنما و مرشدی برای سرمایه گذاری بر مبنای رشد

یکی از شناخته شده ترین چهره های سرمایهگذاری بر مبنای رشد توماس راپرایس جونیور (Thomas Rowe Price. Jr) است. او به عنوان پدر سرمایه گذاری بر مبنای رشد شناخته می شود.

در سال ۱۹۵۰ او صندوق سهام در حال رشد را راه اندازی کرد. این صندوق نخستین صندوق مشترکی بود که از سوی تیم مشاور شرکت او پیشنهاد شد. این صندوق نو بدیع به مدت ۲۲ سال، سالانه رشدی بالغ بر ۱۵ درصد را تجربه کرد.

امروز گروه T. Rowe Price یکی از بزرگ ترین شرکت های جهان هستند که در زمینه عرضه خدمات مالی فعالیت دارند.

سرمایه گذاری بر مبنای رشد

فیلیپ فیشر (Philip Fisher) نام آشنایی در دنیای سرمایه گذاری بر مبنای رشد است. او سبک سرمایه گذاری بر مبنای رشد خود را در کتابی با عنوان سهام متدوال و سود غیر متداول (Common stock and uncommon profits) در سال ۱۹۵۸ منتشر کرد.

این کتاب اولین سری از کتاب های بی شماری بود که او در ادامه منتشر کرد. او بر اهمیت تحقیقات تاکیید داشت و این نکته تا به امروز یکی از مهم ترین نکاتی است که در سرمایه گذاری بر مبنای رشد در نظر گرفته می شود.

سرمایه گذاری بر مبنای رشد

پیتر لینچ (Peter Lynch) مدیری سرمایه گذاری Magellan Fund است. او اولین کسی بود که مدل دوگانه سرمایه گذاری بر مبنای سرمایه و ارزش را به کار گرفت. امروز از این شیوه با نام استراتژی رشد بر مبنای یک قیمت معقول یا GAPR یاد می شود.

سرمایه گذاری بر مبنای رشد

ادامه مطلب
نحوه سرمایه گذاری
چگونه سرمایه گذاری کنیم؟

نحوه سرمایه گذاری یکی از دغدغه های بزرگ زندگی امروز بشر شده است. پیشرفت تکنولوژی های نو و روند افزایش قیمت محصولات در صنایع مختلف به همگان ثابت نموده است که بدون سرمایه گذاری امیدی به آینده نخواهد بود؛ اما چالش اصلی در این میان انتخاب روش سرمایه گذاری و نحوه سرمایه گذاری در بازارهای مناسب برای آن می باشد.

بسیاری از مردم به تصور سود ده بودن یک بازار و بدون داشتن شناخت کافی اقدام به وارد کردن کل سرمایه زندگی خود در آن نموده که در اکثریت موارد شاهد از بین رفتن سرمایه های این افراد در این مواقع هستیم. از این رو داشتن اطلاعات کافی درباره نحوه سرمایه گذاری و آشنایی با اصول اولیه ورود به هر بازاری، لازمه آن می باشد.

 سرمایه گذاری به چه معنی است؟

قبل از هر چیزی افراد بایستی با مفهوم سرمایه گذاری آشنا باشند. در یک تعریف کلی، سرمایه گذاری به وارد کردن پول و سرمایه نقدی به بازاری و خرید محصولات آن بازار برای کسب سود و افزایش ارزش سرمایه اولیه است. اما این تعریف خیلی کلی است و تنها استناد به آن نمی تواند معنای واقعی سرمایه گذاری را به مخاطب ابلاغ نماید.

یکی از اصول مهم در نحوه سرمایه گذاری نرخ رشد سرمایه است. برای مثال شما اگر محصولی را می خرید که بعد از دو سال ۲۰ درصد سود برای شما به ارمغان بیاورد، نرخ رشدی کمتر از سود بانکی داشته اید. هرچند به معنای ریالی سرمایه شما افزایش یافته است اما در واقعیت شما بازنده این سرمایه گذاری بوده اید.

سرمایه گذاری سخت است یا آسان؟

تجربه نقش بسیار مهم و حیاتی در سرمایه گذاری در هر بازاری ایفا می نماید. سرمایه گذاری بنا به بازاری که شما به آن ورود می کنید، هم می تواند سخت بوده و هم بسیار آسان باشد.

در واقع شما اگر از راه اصولی با نحوه سرمایه گذاری آشنا نشده و بی مهابا وارد بازاری شده باشید، مسلماً افراد دیگری که در آن بازار قرار دارند، از شما تجربه بیشتری داشته و این منجر به سخت شدن کار برای شما خواهد بود. حال همین وضعیت را در حالتی در نظر بگیرید، که شما با آموزش های لازم و از راه اصولی به آن ورود کرده باشید.

مسلماً نتایج عالی و سهولت در سرمایه گذاری پاسخ به سؤال بالا خواهد بود.

چه روش هایی برای سرمایه گذاری وجود دارد؟

در این بخش قصد داریم مهم ترین بازارهای سرمایه گذاری در ایران را با هم مرور کنیم. با بررسی مزایا و معایب هر یک شما می توانید نسبت به ورود به آن ها اقدام نمایید.

۱- بازار بورس

نحوه سرمایه گذاری

پربازده ترین بازار ایران در ۲۰ سال گذشته بازار بورس بوده است. این بازار متشکل از سهام شرکت های معتبر و بزرگ ایران است که در آن قیمت ها با توجه به میزان عرضه و تقاضا در میان فعالین این بازار بالا و پایین می رود.

مدرن ترین بازار حال حاضر ایران بازار بورس می باشد که شما با ورود به این بازار با کمترین دغدغه و بدون پیش نیاز با مراجعه به سازمان و شرکتی می توانید در خانه و با یک سیستم کامپیوتری و خط اینترنت در آن به سرمایه گذاری در بورس بپردازید.

مزایای بازار بورس

  • امکان ورود به بازار با سرمایه های بسیار کم تر از ۵۰۰ هزار تومان
  • بدون نیاز به رفت وآمد و خریدوفروش سهام به صورت آنلاین
  • بازده بسیار بالا در مدت زمان یکسان نسبت به سایر بازارها
  • تنوع در سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت
  • کسب سود هم با سهام داری در شرکت های مختلف و هم با نوسان قیمت
  • نقد شوندگی بسیار بالای بازار
  • تبادلات مالی در کمتر از چند دقیقه
  • رونق تولید در کارخانه ها و شرکت های عضو بازار بورس

معایب بازار بورس

  • محدود بودن به ساعات مشخصی در طول روز
  • ریسک متوسط در سرمایه گذاری
  • تأثیر اخبار سیاسی، اقتصادی و جهانی در این بازار با قدرت زیاد

۲- بازار طلا و سکه

نحوه سرمایه گذاری

دومین بازاری که ایرانی ها علاقه بسیار زیادی هم به آن دارند، بازار طلا و سکه است. نحوه سرمایه گذاری در این بازار نیز اصول خاص خود را دارد.

طلا پشتوانه ای برای مردم در زمان های قحطی و جنگ می باشد. ازاین رو قیمت این فلز ارزشمند در تاریخ زندگی بشر دائماً در حال افزایش بوده است.

قیمت طلا در بازار ایران بستگی به بازارهای جهانی دارد اما بازار سکه نوسانات بسیار بیشتری را دارا می باشد. روند نوسان قیمت سکه در چند دهه گذشته در بازار ایران نسبت سود سالانه ای بالاتر از میزان تورم را ثبت نموده که از دلایل اهمیت این بازار برای مردم است.

بازار طلای آب شده، طلای دست دوم و سکه های چند گرمی نیز به داغ شدن این بازار کمک کرده و تعداد کاربران آن را بالاتر برده است.

مزایای بازار طلا و سکه

  • امکان سرمایه گذاری با سرمایه های متوسط
  • اطمینان به افزایش قیمت در بازه های زمانی طولانی مدت
  • بازدهی زیاد در بازار سکه
  • حرکت قیمتی بالاتر از میزان تورم
  • نقد شوندگی خوب بازار

معایب بازار طلا و سکه

  • تأثیر فوق العاده شدید از خبرهای سیاسی و اقتصادی در دنیا و ایران
  • سخت بودن پیدا کردن افرادی با اعتماد برای خریدوفروش در این بازار برای تازه واردان
  • حباب های شدید قیمتی در کوتاه مدت
  • اعمال هزینه اجرت در خرید طلاهای زینتی
  • هزینه های لازم برای نگهداری طلا و سکه در حجم های سنگین
  • ریسک زیاد بازار در کوتاه مدت

۳- بازار مسکن و ملک

نحوه سرمایه گذاری

بازار مسکن به چند دلیل از جذاب ترین بازارهای سرمایه گذاری در ایران می باشد. بسیاری از ایرانی ها حتی با داشتن سرمایه های زیاد انتخابی جز این بازار در سر ندارند.

روند رو به رشد قیمت ها در این بازار از همان ابتدا باعث شده ذهن برخی از سرمایه گذاران روی این بازار قفل شود. البته نداشتن ریسک از بین رفتن سرمایه و بازدهی حتمی آن در طولانی مدت از دیگر دلایلی است که بازار مسکن را نیز تبدیل به بازاری جذاب در ایران کرده است.

مزایای بازار مسکن و ملک

  • سوددهی حتمی آن در طولانی مدت
  • بدون نیاز به داشتن تخصص های خیلی زیاد برای خریدوفروش
  • رشد قیمت ها نسبت به ارز و تورم سالیانه

معایب بازار مسکن

  • نیاز به سرمایه بسیار زیاد اولیه برای ورود به بازار
  • خواب سرمایه زیاد در پاره ای از مواقع و دیر بازده بودن بازار
  • نقد شوندگی بسیار پایین بازار، گاها شما نیاز به ماه ها زمان برای فروش ملک خود خواهید داشت.
  • عدم وجود سازمانی قاطع برای قیمت گذاری در این بازار
  • نیاز به صرف زمان زیاد برای خرید

۴- بازار خودرو

نحوه سرمایه گذاری

بازار خودرو هم ازجمله بازارهایی است که با وجود اعتراض های زیادی که در سال های اخیر از سوی کاربران داشته است، روند رو به رشد و افزایشی خود را همچنان ادامه می دهد. خودروها نیز در چند سال اخیر رشد فزاینده ای در قیمت داشته اند.

مزایای بازار خودرو

  • نوسان گیری قیمتی در کوتاه مدت
  • عدم نیاز به تخصص خیلی بالا و تجربه زیاد

معایب بازار خودرو

  • نقد شوندگی متوسط بازار
  • استهلاک زیاد خودرو در طول زمان
  • افت قیمت با افزایش سال تولید خودرو
  • نیاز به سرمایه نسبتاً بالا برای ورود

۵- بازار ارز

نحوه سرمایه گذاری

بازار ارز بازاری بسیار جذاب برای حرفه ای های این بازار و پر از ریسک برای تازه واردین است. کسانی که به دلیل رشد زیاد چند سال اخیر در این بازار با امید به چند برابر شدن سرمایه خود به آن وارد شده اند، در نوسانات شدید آن در خطر از بین رفتن سرمایه خود قرار می گیرند. از این رو در این بازار نیاز به احتیاط بسیار زیادی خواهید داشت.

مزایای بازار ارز

  • رشد قیمت ها همسو با بازار جهانی
  • حفظ ارزش پول در میان مدت برای سرمایه گذاران
  • امکان ورود با سرمایه نسبتاً متوسط
  • نقد شوندگی نسبتاً خوب بازار

معایب بازار ارز

  • وجود محدودیت های دولتی برای این بازار
  • نوسانات شدید در کوتاه مدت

۶- سرمایه گذاری خطرپذیر

یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری متداول در بازار ایران، سرمایه گذاری خطرپذیر (روی کسب و کارها و استارت آپ های اینترنتی و غیر اینترنتی) است. با آشنایی با نحوه سرمایه گذاری در این بازار و انتخاب کسب وکار مناسب می توانید علاوه بر کسب  سود در آن به تولید و رونق چنین کسب وکارهایی هم کمک کنید.

مزایای سرمایه گذاری خطرپذیر

  • کمک به اقتصاد کشور و افزایش تولید ناخالص داخلی
  • کاهش میزان نرخ بیکاری در جامعه

معایب سرمایه گذاری خطرپذیر

  • امکان از بین رفتن کل سرمایه در صورت شکست
  • خواب سرمایه
  • نقد شوندگی کم
  • ریسک بالا

افراد بیشتر در کدام بازار سرمایه گذاری می کنند؟ چرا؟

دسته بندی افراد برای انتخاب نحوه سرمایه گذاری به عوامل مختلفی بستگی دارد. اصلی ترین معیار برای انتخاب یکی از بازارهای سرمایه میزان بودجه موجود برای سرمایه گذاری است.

با این حال در سال های گذشته درصد ورود افراد به بازار بورس به دلیل مزایایی که برای آن عرض کردیم بسیار بیشتر از سایر بازارها شده است.

بازار طلا و سکه در رده دوم بهترین های منتخب مردم ایران بوده و بعد از آن ورود به سایر بازارها در اولویت قرار می گیرد. دلایل این انتخاب نیز کاملاً واضح است. همه مردم به نوعی به دنبال کسب بیشترین سود در کمترین زمان و با کمترین میزان ریسک هستند.

با توجه به جمع بندی این سه پارامتر و مقایسه بازارها در این پارامترها اولین پاسخی که به ذهن هر مخاطب می رسد، بازار بورس است.

چگونه تشخیص دهیم که کدام روش سرمایه گذاری برای ما بهتر است؟

مسلماً بهترین بازار برای هر کس بازاری است که بیشترین سود را برای وی به دنبال داشته باشد. اما معیارهایی برای انتخاب بازار مناسب وجود دارد که شما را در انتخاب آن ها محدود می نماید.

برای مثال برای ورود به بازار مسکن نیاز به سرمایه اولیه بسیار هنگفتی خواهید داشت. حال اگر شما خیلی هم به این بازار و افزایش قیمت ها در آن علاقه داشته باشید، بدون چنین سرمایه ای راهی به داخل آن نخواهید داشت.

پارامترهای زیر ازجمله فاکتورهای مهم انتخاب بازار سرمایه برای هر فرد می باشند:

  • میزان دارایی موجود برای سرمایه گذاری
  • میزان ریسک پذیری خود فرد
  • عدم نیاز به سرمایه در دسترس در کوتاه مدت
  • شناخت از بازارها

با تحلیل این پارامترها و شخصیت و وضعیت زندگی خود می توانید بهترین بازار را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید. فارغ از این پارامترها که مهم هم هستند، یک معیار دیگر هم وجود دارد که بر همه این ها اولویت خواهد داشت.

داشتن آموزش های لازم برای نحوه سرمایه گذاری در بازارها معیاری است که می تواند نقطه عطفی برای موفقیت شما در آن بازارها باشد.

در واقع آموزش های اصولی هر بازاری در کنار داشتن یک مربی، کلید اصلی موفقیت در هر بازاری هستند. مربی کارکشته و کاربلد در کنار شما می تواند تبدیل به سکوی پرتابی برای وضعیت مالی شما باشد.

هرگز این گزینه را برای سرمایه گذاری، پیش پاافتاده تلقی نکنید!

چگونه سرمایه گذاری در بازار مورد نظرمان را شروع کنیم؟

اولین قدم برای ورود به هر بازاری برای سرمایه گذاری، داشتن آموزش های لازم برای آن است. هیچ نگران نباشید زیرا در حال حاضر مؤسسات آموزشی زیادی این آموزش ها را برای هر بازاری که تمایل به ورود به آن را داشته باشید، در اختیار شما قرار خواهند داد.

البته انتخاب موسسه آموزشی برتر که خود نیز در بازار نامبرده موفق بوده باشد، نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. آموزش های اولیه شما در یک بازار سرمایه می توانند جهت دهی دائمی شما را در آن بازار رقم بزنند.

ازاین رو به هیچ وجه این آموزش ها و موسسه آموزشی مدنظر خود را ساده تلقی نکنید. یک قدم بزرگ و درست در این مرحله می تواند بیمه نامه ای برای شما در کل مسیر سرمایه گذاری باشد. آموزش نحوه سرمایه گذاری نیاز به تخصص در دو زمینه دارد.

در درجه اول آموزش دهنده باید خود فردی موفق و باتجربه در بازار حاضر باشد و در درجه دوم توانایی انتقال معلومات خود را به سایرین داشته باشد.

جمع این معیارها در انتخاب یک موسسه آموزشی می تواند شما را راهنمایی نماید. خانه سرمایه به عنوان چنین موسسه ای می تواند با شما همراه باشد و شما می توانید با شرکت در دوره آموزش بورس نخبگان در مدت ۳ ماه به صورت کاملا حرفه ای بورس را آموزش ببینید.

بهترین روش سرمایه گذاری با پول کم چیست؟

نحوه سرمایه گذاری

مزایا و معایب ورود به بازارهای اصلی سرمایه گذاری در ایران را با هم مرور کردیم. با دقت به بندهای این بخش متوجه خواهید شد که بازار بورس در حال حاضر بهترین بازار برای ورود سرمایه های کم است. ورود به سایر بازارها با سرمایه های کم به چند دلیل منطقی نخواهد بود.

در درجه اول سود حاصل در سرمایه گذاری در بازارهایی با نیاز به سرمایه بالا چندان قابل توجه برای فرد نخواهد بود. در درجه دوم کمیسیون ها و مالیات های موجود در بازارهای دیگر به نسبت زیاد بوده و خطری برای چنین سرمایه هایی محسوب می شوند.

از این رو بازار بورس با نداشتن هیچ کدام از این مشکلات و فراهم نمودن شرایط کسب سود با نرخ های قابل توجه برای هر میزان سرمایه ای، بستری عالی برای ورود سرمایه های کم می باشد.

با مبالغ زیاد در کجا می توانیم سرمایه گذاری کنیم؟

سرمایه گذاران حرفه ای که با نحوه سرمایه گذاری در بازارهای مدرن آشنا هستند، می دانند که مهم تر از مبلغ اولیه برای سرمایه گذاری نرخ رشدی است که برای پول خود ایجاد می نمایند.

کسب سود کم با مبالغ هنگفت هم می تواند پول زیادی باشد، اما نرخ رشدهای کم در درازمدت شما را تبدیل به یک ورشکسته خواهد کرد که روزبه روز دارایی خود را کمتر و کمتر می بیند.

به عنوان یک سرمایه گذار باتجربه پیشنهاد می کنیم برای مبالغ بالا سبدی از بازارهای سرمایه گذاری را انتخاب نموده و پول خود را با نسبت های مشخصی در بازارهای مختلف سرمایه گذاری کنید تا هم از سود همه آن ها برخوردار شوید و هم ریسک کمتری متوجه سرمایه شما باشد.

تعیین بازده هر روش سرمایه گذاری

مسلماً در کوتاه مدت نمی توان بازدهی بازارهای سرمایه گذاری را تعیین کرد. بسیاری از بازارها در کوتاه مدت و میان مدت اصلاً سود چندانی نداشته و در درازمدت می توانند نرخ رشد مناسبی برای فرد سرمایه گذار ایجاد نمایند؛ اما یک راه حل ساده برای حل این مشکل استفاده از داده های آماری است.

تجربه ثابت نموده که همه بازارها در یک روند طولانی مدت و چندساله، مسیر ثابتی را طی می کنند. گاهی بازار رونق دارد، گاهی هم رکود. با تحلیل داده های آماری بازارها می توانید بازده هر یک از آن ها را برای خود محاسبه کنید.

در ده سال گذشته بورس بیشترین بازده را در میان همه بازارها به خود اختصاص داده و بعد از آن بازار سکه و سپس بازار طلا در رده های بعدی قرار داشته اند.

پس از سودآوری، بهتر است با سود حاصل چه کنیم؟

یک اصل مهم و البته حیاتی در نحوه سرمایه گذاری در بازارها که با عنوان نرخ مرکب شناخته می شود، توصیه اکید دارد که حتماً سود حاصل از هر بازاری را دوباره سرمایه گذاری کنید تا در درازمدت با نرخ مرکب سرمایه خود را رشد دهید.

البته این مزیت برای هر بازاری وجود ندارد. بازار سکه و به صورت عمده تر بازار بورس این نرخ را برای شما فراهم می آورند. البته سودهای مبالغ بالای حاصل از سرمایه گذاری در بازارهایی مانند بورس و سکه را می توانید به بازار مسکن نیز انتقال دهید.

گرانی و تورم چگونه در انتخاب روش سرمایه گذاری مؤثرند؟

یکی از بزرگ ترین مزیت های بازار سرمایه مانند بورس، البته اگر با نحوه سرمایه گذاری در آن آشنا باشید، رشد چند برابری آن ها در تورم و گرانی های بازار سنتی است.

بازارهایی مانند بورس، سکه و دلار و کمی با تاخیرتر بازار مسکن نسبت به گرانی همیشه جلوتر هستند. سرمایه گذاری در این بازارها علاوه بر حفظ ارزش سرمایه های شما باعث ایجاد ارزش افزوده نیز برای آن ها خواهد شد.

با شناخت نحوه سرمایه گذاری و البته تأثیرپذیری هرکدام از بازارها از گرانی می توانید نسبت به سرمایه گذاری در آن ها اقدام نمایید. اولین تأثیر گرانی را در بازار ارز مشاهده خواهید کرد.

این تأثیر با اندک فاصله ای به بازار طلا و سکه رسوخ خواهد نمود و در نهایت همه فرصت ها برای رشد چند برابری در بازار بورس خواهد بود.

تأثیر تحریم ها بر سرمایه گذاری در ایران

اصل اساسی سرمایه گذاری و دلیل ورود به آن بی تأثیر کردن تحریم ها و سایر فشارهای اقتصادی خارجی بر میزان دارایی ها و سرمایه های یک فرد است.

تحریم هایی که علیه ایران تصویب شده اند، اولین تأثیر خود را در قیمت ارز نشان می دهند. افزایش قیمت ارز نیز باعث نوسان و افزایش قیمت در سایر بازارها مانند بورس می شود.

اگر در روزها و ماه های گذشته شاهد آن بوده ایم که بازار بورس ایران برخلاف سایر بازارهای بورس جهانی و حتی وضعیت اقتصادی ایران در حال رشد است، دقیقا به همین علت است.

ادامه مطلب
چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟
بهترین روش های سرمایه گذاری آنلاین...

افزایش هزینه ها و کاهش قدرت خرید بسیاری از افراد را به دوراندیشی وامی دارد. افراد زیرکی که هوش مالی بالایی دارند، همیشه به آینده نگاه می کنند تا بتوانند از درآمدشان نیز، دوباره کسب درآمد کنند؛ در نتیجه به سرمایه گذاری می پردازند. شاید وقتی صحبت از سرمایه گذاری شود، به یاد تالارهای بورس و ملاقات حضوری با کارگزار بیافتید و به دلیل مشغله، صرف زمان و انرژی برای رفت وآمد، سرمایه گذاری را به تعویق اندازید. اما مژده اینکه به شیوه آنلاین و غیرحضوری نیز می توانید وارد دنیای سرمایه گذاری شوید. در این مقاله شما را با روش های سرمایه گذاری آنلاین، میزان ریسک و سوددهی آن ها آشنا می کنیم.

سرمایه گذاری آنلاین

پیش از هر چیز به تعریف سرمایه گذاری می پردازیم. از نظر اقتصادی، سرمایه گذاری خرید دارایی ای است که امروز مصرف نمی شود؛ به امید اینکه در آینده سودده باشد یا بتوان از آن کسب درآمد کرد؛ بدین معنا که مبلغی را برای آغاز یا گسترش پروژه ای، خرید دارایی و بهره صرف کرد با هدفِ افزایش درآمد و بالارفتن ارزش آن در گذر زمان. در علم مالی، سرمایه گذاری را این چنین تعریف می کنند:

«فرد دارایی مالی ای همچون سهام را خریداری کند و پیش بینی کند قیمت این دارایی در آینده افزایش می یابد؛ در نتیجه با خرید دارایی به مبلغ پایین و فروش آن به مبلغی بالا، سود دریافت می کند». سرمایه گذاری آنلاین که موضوع مورد بحث ما در این مقاله است، نوعی سرمایه گذاری است که به صورت اینترنتی و غیرفیزیکی، شخص خریدار در معامله ای شرکت کرده و دارایی را به امید سوددهی و کسب درآمد در آینده خریداری می کند. در همین راستا، شاید بهتر باشد از انواع بازار مالی بیشتر بدانید. بازار مالی را می توان از به چند دسته تقسیم بندی کرد که به اقتضای زمان و موقعیت، گروهی طرفداران بیشتری داشتند؛ هرچند هنوز هم معاملات به تمامی روش ها در جهان صورت می پذیرد.

  • از منظر طول عمر، بازار مالی به سه دسته تقسیم می شود:
  1. بازارهای سنتی و قدیمی: منظور همان سرمایه گذاری روی کالاهای فیزیکی و نگهداری از آن ها به امید بالارفتن قیمت شان در آینده است همانند: سرمایه گذاری در طلا و سکه و خودرو، خرید و فروش ملک و مسکن، سرمایه گذاری در بانک، سرمایه گذاری در بازار ارز… در امریکا هم بازار بورس و اوراق قرضه، بازاری سنتی است و تعداد زیادی از مردم آن در این بازار سرمایه گذاری می کنند.
  2. بازارهای جدید: مانند بازار سهام، اوراق و صندوق های سرمایه گذاری
  3. بازارهای نوظهور: مانند سرمایه گذاری در استارت آپ ها، بیت کویین، فارکس و…
  • بازار معاملات را بر اساس دسترسی آسان، به دو دسته تقسیم می کنند:
  1. بازارهایی با معاملات حضوری: خریدار به صورت حضوری و فیزیکی به خرید دارایی می پردازد.
  2. بازارهایی با معاملات غیرحضوری: خریدار با استفاده از تلفن، اینترنت و غیره به صورت غیرحضوری به خرید دارایی می پردازد.

امروزه بازارهای خلاقانه و مدرنی در جهان به وجود آمده اند که توان تولید درآمد بالایی را دارند.

چرا سرمایه گذاری آنلاین رواج یافته است؟

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

سرمایه گذاری آنلاین روشی برای تجارت در بازار مالی است و دارایی مورد نظر از طریق اینترنت خریداری می شود. گسترش اینترنت انجام معاملات را دستخوش تغییر کرده، چراکه هر فرصت سرمایه گذاری تنها به اندازه یک کلیک با ما فاصله دارد. اگر در گذشته تجارت به صورت سنتی و توسط کارگزار انجام می شد، امروزه به دلیل اینکه سرمایه گذاری اینترنتی ساده تر و آسان تر است، تغییر یافته است. برای مثال، با سرمایه گذاری آنلاین می توان نیاز ملاقات با یک کارگزار برای تصیم گیری دربارۀ خرید اوراق بهادار را حذف کرد. دلایل زیادی برای رواج این نوع سرمایه گذاری وجود دارد که در ادامه بدان می پردازیم.

چرا سرمایه گذاری آنلاین توصیه می شود؟

۱- سرمایه گذاری آنلاین، یک معامله تجاری سریع است

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

فایدۀ اصلی سرمایه گذاری آنلاین، سرعت آن در انجام معاملات تجاری است. با یک کلیک ساده، معامله گران می توانند سهم و دارایی مورد نظر خود را خریداری کنند. کلیک دیگر ممکن است به آن ها این امکان را بدهد که با افراد دیگری نیز معامله کنند.

۲- اجرایی ساده و بدون تشریفات دارد

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

سرمایه گذاری اینترنتی ساده ترین روش برای انجام هرگونه معاملات اینترنتی است. در اینجا دیگر کاغذکاری و پرداخت نقدی دخالت نمی کند. علاوه بر این، چند روش رسمی برای ثبت نام در سرمایه گذاری اینترنتی وجود دارد. رشد گستردۀ اینترنت، دسترسی سرمایه گذاران کوچکی را که در شهرهای کوچک زندگی می کنند، برای انجام معاملات آسان می کند.

۳- راحتی و دسترسی آسان به همراه دارد

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

شما می توانید در این روش از سرمایه گذاری، روی مبل راحتی منزل تان بنشینید و به راحتی اقدام به انجام معامله کنید. معامله گران نیاز ندارند که برای خرید بورس سهام به نقطه ای دیگر سفر کنند. تنها کاری که باید انجام دهند این است که با پرداخت مبلغ مشخصی، در یکی از شرکت های سرمایه گذاری آنلاین ثبت نام کنند.

۴- انجام معاملات توسط سرمایه گذاری آنلاین، امنیت دارد

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

وبسایت یک شرکت سرمایه گذاری آنلاین، تسهیلات ایمنی را برای معاملات فراهم کرده است و اجازۀ منتشرشدن غیرقانونی اطلاعات از حساب تان را نمی دهد. امنیت نرم افزار و رمز عبور آن، حس اعتماد و آرامش را به سرمایه گذاران منتقل می کند.

۵- سرمایه گذاری آنلاین، به روز است

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

مزیت اصلی سرمایه گذاری اینترنتی این است که وب سایت های سهام، اطلاعات خود را به طور منظم از بازار بورس آنلاین به روزرسانی می کنند. آن ها این امکان را به سرمایه گذار می دهند تا از نوسان ها و حال بازار آنلاین مطلع شود تا بتواند تصمیم مناسبی بگیرد. وجود همین مزیت هاست که سرمایه گذاری آنلاین را بین مردم پُرطرفدار کرده است و آن را به یکدیگر توصیه می کنند.

روش های مختلف سرمایه گذاری آنلاین و سوددهی هر روش

شاید روش های خلاقانه و زیادی برای سرمایه گذاری های اینترنتی وجود داشته باشد. در این مقاله، به چند مورد از مهم ترین و رایج ترین روش ها می پردازیم.

۱- سرمایه گذاری در بورس و خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

با گسترش دنیای اینترنت، دیگر نیازی به تماس تلفنی یا مراجعه حضوری و ملاقات مستقیم با کارگزار برای خرید بورس نیست. شما می توانید با حداقل ۵۰۰ هزار تومان در بازار بورس سرمایه گذاری کنید. شاید این تصور را داشته باشید که چون معامله به صورت اینترنتی انجام می شود و نیاز به ملاقات مستقیم با کارگزار نیست، به کد بورسی هم احتیاجی ندارید، اما این طور نیست. کماکان کارگزار واسطۀ شما و بازار سرمایه است و داشتن کد بورسی به معنای داشتن حساب کاربری است. این قانون تنها مختص ایران نیست و در کشورهای دیگر نیز برای خریدوفروش اوراق بهادار باید به کارگزار مراجعه کرد. اگر جایی درخصوص کد آنلاین خواندید تعجب نکنید. کد بورسی با کد آنلاین هیچ تفاوتی ندارد و منظور همان کد بورسی آنلاین است. به این کد، کد سهامداری و کد معاملاتی نیز گفته می شود؛ اما یادتان باشد کد اقتصادی چیز دیگری است و نباید آن را با کد بورسی اشتباه بگیرید. منظور از کد اقصادی، کدی برای مشخص کردن عملکرد شرکت (خرید و فروش و خدمات) در قراردادها و فاکتورهاست که داشتن آن برای شرکت ها الزامی است.

بیان این نکته حائز اهمیت است که دریافت کد بورسی به منزله این نیست که حتماً بلافاصله باید معامله انجام دهید. شما حتی می توانید چند سال بعد با این کد وارد معامله شوید. عده ای که ظرفیت ریسک پایین تری دارند، بلافاصله پس از دریافت کد بورسی اقدام به خرید سهام در عرضه اولیه می کنند. مزیت دیگر این است که اگر حتی کد بورسی تان را فراموش کنید، کارگزار می تواند با استفاده از کد ملی تان، کد بورسی شما را استعلام کرده و به دست آورد؛ پس حتما نیاز نیست که با کارگزار سابق تان ملاقات کنید. کد بورسی مشکلی از نظر امنیت ندارد و حتی اگر کسی کد بورسی شما را بداند نیز نمی تواند کاری انجام دهد. البته باید مشخصات ورود به حساب کاربری تان را در جای امنی نگهداری کنید؛ باوجوداین حتی اگر کسی مشخصات ورود شما را هم داشته باشد نمی تواند شماره حساب تان را تغییر داده یا پولی از حساب تان خارج کنند. تغییر در شماره حساب تنها با دادن درخواست به کارگزار امکان پذیر است. سهام یکی از انواع سرمایه گذاری های مالکیتی است که با خرید آن نشان می دهید شما نیز مالک بخشی از یک شرکت یا کارخانه هستید.

البته سهام تنها یک مدرک و قرارداد است اما با داشتن آن یعنی شما نیز مالک بخشی از ارزش آن شرکت یا کارخانه هستید. اینکه در این نوع سرمایه گذاری چه سودی به شما برسد، بستگی دارد به بازاری که دارایی تان در آن است. اگر سودی به شرکت یا کارخانه برسد، سرمایه گذار می تواند سهمش را از آن ها طلب کند. این تقاضا موجب افزایش قیمت سهام شده و در نتیجه با فروختن سهام می توان سود بیشتری به دست آورد. خرید و فروش سهام ریسک بالایی دارد اما سودی چند برابر بیشتر از سود بانکی به شما می دهد، به ورود نقدینگی در صنعت کشور کمک می کند و خرید و فروش آن هم به شکل حضوری و هم آنلاین انجام می پذیرد. اوراق درآمد ثابت دستۀ دیگر سرمایه گذاری است که ریسک کمتر و سود کمتری دارد اما مطمئن است و به صورت حضوری و غیرحضوری (آنلاین) خرید و فروش می شود.

۲- سرمایه گذاری در آتی سکه

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

قرارداد آتی به قراردادی می گویند که طی آن شما اکنون اقدام به خرید کالایی می کنید اما تحویل و پرداخت مبلغ آن در آینده انجام می شود. در این قرارداد، دو طرف موظف به تحویل کالا و پرداخت وجه هستند و برای تضمین آن باید خریدار و فروشنده مبلغی را نزد شخص امینی (بورس کالا) قرار دهند. حتی می توان بدون داشتن کالا، آن را با مشخصات معینی فروخت و در آینده تحویل داد و مبلغ توافق شده را دریافت کرد. در میان بازارهای آتی، بازار آتی سکه طرفداران زیادی دارد و آنلاین نیز معامله می شود. این معامله ها ریسک کمتری دارد و سرمایه گذاری در آن مطمئن است. اما در هرحال، تأثیر عوامل غیراقتصادی روی قیمت و احتمال دستوری شدن بازار نیز وجود دارد.

۳- سرمایه گذاری در آتی زعفران

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

از دیگر قراردادهای آتی می توان به آتی زعفران اشاره کرد. این قرارداد از سال ۹۷ وارد بازار بورس شد و در حال حاضر زعفران مورد تائید بورس کالای ایران، زعفران رشته ای بریده ممتاز و زعفران رشته ای درجه یک تعیین شده که بر اساس استاندارد مشخص شده از سوی بورس کالا است و افراد می توانند به صورت آنلاین زعفران خرید و فروش کنند.

۴- سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

ارز دیجیتال نوعی پول دیجیتالی بوده که رمزگذاری شده است و طی فرایند استخراج یا ماینینگ به دست می آید. منظور از ماینینگ، فرایندی است که در آن تراکنش های صورت گرفته در شبکه توسط ماینرها تأیید و پردازش شده و در آخر تعداد مشخصی ارز دیجیتال به عنوان پاداش به آن ها داده می شود. بیشترِ این ارزها به خاطر تغییرناپذیری، شفافیت و غیرمتمرکزبودن از بلاک چین استفاده می کنند. بلاک چین نوعی سیستم ذخیرۀ اطلاعات است و تفاوتش با دیگر سیستم ها در این است که اطلاعات را بین اعضای یک شبکه به اشتراک می گذارد. بدین ترتیب، امکان دستکاری اطلاعات، حذف و هک آن از بین می رود. فرایند ماینینگ می تواند توسط چند سخت افزار انجام شود:

ASIC، کارت گرافیک (GPU) و پردازنده کامپیوتر (CPU). تعریف ارز دیجیتال ابتدا با روی کار آمدن بیت کویین صورت گرفت. در سالیان متمادی، همواره بیت کویین یکی از بهترین ارزهای دیجیتال بوده است. این ارز دیجیتال در فرایند استخراج، از دستگاه های ASIC استفاده می کند. بیان این نکته نیز دارای اهمیت است که گاهی به دلیل افت شدید قیمت بیت کویین و دشواری استخراج در شبکۀ آن، ماینر به سمت ارزهای دیجیتالی دیگری سوق می یابد. به ارزهای دیجیتالی غیر از بیت کویین، آلت کویین می گویند. از دیگر ارزهای دیجیتال می توان به اتریوم اشاره کرد. در مقام مقایسه، بیت کویین در لحظه سودآوری بیشتری نسبت به اتریوم دارد. شاید ارزهای دیجیتال کوچک چون اتریوم به نظر توجیه اقتصادی نداشته باشند، اما با توجه به دشواری استخراج شبکه در بیت کویین و جمعیت زیادی که به دنبال آن هستند، عده فراوانی سراغ ارزهای دیجیتالی کوچک می روند برای اینکه آن را ذخیره کنند؛ به امید اینکه در آینده برایشان سودآوری داشته باشد. اما ماینر بیت کویین می تواند بلافاصله این ارز دیجیتال را بفروشد. عواملی چون مقبولیت، پیش بینی قیمت، نوسان قیمتی اخیر، حجم بازار سرمایه و افرادی که در این زمینه به فعالیت می پردازند، پیشینۀ توسعه دهندگان، ایجاد محدودیت توسط دولت به دلیل پولشویی، نداشتن پشتوانه مالی لازم و غیره می تواند روی ارز دیجیتال و انتخاب آن مؤثر باشد. اینکه ماینر چه ارز دیجیتالی را انتخاب کند تصمیم چالش برانگیزی است که برای آن می توان از تحلیل بنیادی استفاده کرد. تحلیل بنیادی با استفاده از ماهیت پروژه، ارزش بازار، مسیر، فناوری و غیره ارزهای دیجیتال مختلف را مورد بررسی قرار می دهد. از دیگر ارزهای دیجیتال می توان به اتریوم کلاسیک، زی کش، مونرو، گرین، ریون کوین، بیت کوین گلد، بیت کوین اس وی، هوریزن و… اشاره کرد. از جمله ویژگی های ارزهای دیجیتال امنیت بالا، ناشناس ماندن فرستنده و گیرنده و نوسان قیمت بالاست.

۵- سرمایه گذاری روی استارت آپ یا سرمایه گذاری خطرپذیر

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

استارت آپ در لغت به معنای «کسب و کار جدید» است و در تعریف دقیق تر به پروژه هایی از کسب و کار جدید گفته می شود که از مرحله آغازین یعنی ایده خام، با تلاش گروهی منجر به ایجاد محصول یا خدمات می شود و زمینه ای را برای فروش آن به مشتری فراهم می کند. استارت آپ کل صفر تا صد مسیر را با یادگیری اصول یا آزمون و خطا طی می کند تا در نهایت به فروش محصول و خدمات خود برسد. شاید استفاده از فناوری، ویژگی عمومی استارت آپ ها نباشد، اما در دنیای امروز و با وجود اینترنت، بسیاری از استارت آپ ها از خدمات آنلاین استفاده می کنند.

سرمایه گذاری روی استارت آپ شبیه نوعی کارآفرینی است که شما با هدف ارزشمندی و فروش بیشتر در آینده، راه اندازی اش می کنید. این سرمایه گذاری زمان آغاز ایده پردازی، شکل گیری ایده و زمان گذران مراحل اولیه و پس از آن را شامل می شود؛ به عبارتی از صفر تا صد فرایند راه اندازی استارت آپ. زمان سودآوری استارت آپ ها طولانی بوده و ریسک بالای شکست را با خود به همراه دارند.

حتما نام «آمازون» (Amazon) به گوش تان خورده است. جف بزوس، مؤسس استارت آپ آمازون، از معروف ترین کارآفرینان جهان است. او از ابتدا به علم کامپیوتر علاقه مند بود و در دانشگاه، کامپیوتر و مهندسی برق را دنبال می کرد. وی پس از فارغ التحصیلی در وال استریت مشغول به کار شد و چند سال بعد به سمت قائم مقامی شرکت سرمایه گذاری D.E رسید. پس از چهار سال شغلش را رها کرد و تصمیم به راه اندازی آمازون در قالب یک کتابفروشی آنلاین گرفت. وی ابتدا شرکت آمازون را در پارکینگ منزلش مستقر کرد و به همراه چند کارمند، مشغول نوشتن نرم افزار شد. بزوس در مدت زمانی اندک و بدون تبلیغ توانست کتاب های زیادی را توسط سایت اش بفروشد. رفته رفته این استارت آپ در حوزه های مختلفی شروع به ارائه خدمات کرد و جف تبدیل به یکی از ثروتمندترین سرمایه گذاران جهان شد.

استارت آپ به فرایند کاشت ایده، شکل گیری و پردازش آن، عبور از مراحل اولیه و تلاش تیم برای تولید محصول و ارائه خدمات به مشتری گفته می شود. سرمایه گذاری روی این بخش دارای ریسک است و احتیاج به صبرکردن دارد و از آنجا که خلاقیت در انجام این کارآفرینی نقش اساسی ایفا می کنند، نیازمند تلاش بیشتری است. اما اگر بتوانید در آن موفق عمل کنید، در درازمدت به سود خوبی می رسید. در مقاله حاضر به طور مفصل دربارۀ این شیوۀ سرمایه گذاری توضیح دادیم. در ایران می توان از «دیجی کالا»، «اسنپ فود»، «دیوار»، «پلاک»، «شیپور» وغیره به عنوان معروف ترین استارت آپ ها یاد کرد.

۶- سرمایه گذاری در فارکس

چگونه سرمایه گذاری آنلاین داشته باشیم؟

به بازار مبادلات ارز خارجی (Foreign Exchange)، به اختصار فارکس (Forex) می گویند. این نوع سرمایه گذاری به بازاری جهانی و بدون مکان اشاره دارد که در آن صرافان، معامله گران، بانک ها، سرمایه گذاران و سایرین به دنبال تبدیل ارز یک کشور به ارز کشوری دیگر برای تجارت یا گردشگری هستند. این تجارت در مقیاسی بزرگ انجام می پذیرد. فارکس از بزرگ ترین بازارهای تجارت بوده و گردش مالی آن روزانه پنج تریلیون دلار است و می تواند سود بالایی داشته باشد. یکی از دلایل ضرر در این بازار، بی توجهی معامله گران به حد سود و ضرر و ادامه دادنِ معامله است، در حالی که باید به شاخص هایی چون مطلوبیت، مقاومت و حمایت توجه کنند. ماهیت این بازار شبیه بازار آتی بوده و دوطرفه است. اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار فارکس از نوسان های ارزی آن برای پوشش ریسک یا سفته بازی استفاده می کنند. در حال حاضر، انجام معاملات فارکس در ایران ممنوع است. و سرمایه گذاری در این بازار را هم توصیه نمی کنیم.

سخن پایانی

به قول رابرت کیوساکی، نویسنده و سرمایه گذار بزرگ امریکایی، افرادی که فارغ از میزان درآمدشان بتوانند میزانی از آن را سرمایه گذاری کنند، هوش مالی بالاتری دارند، چراکه می دانند چطور از درآمد فعلی خود، درآمد جدیدی به دست آورند. با پیشرفت فناوری و گسترش اینترنت، روش های زیادی برای سرمایه گذاری آنلاین وجود دارد که با توجه به دسترسی آسان، سرعت بالا و امنیت، طرفداران زیادی پیدا کرده اند. چرا شما یکی از آن سرمایه گذاران نباشید؟!

ادامه مطلب
بهترین سرمایه گذاری در ایران
بهترین روش های سرمایه گذاری در...

اگر بخواهید همین اول کار بدانید که بهترین سرمایه گذاری در ایران برای شما کدام است باید به شما بگوییم که ایران کشوری با منابع فراوان و بهترین فرصت های سرمایه گذاری در جنبه های مختلف است. زیرا این کشور در حال توسعه بوده و زیرساخت های آن در اکثر زمینه ها تازه شروع به رشد کرده اند. از بزرگ ترین صنایع موجود در ایران تا بازارهای مالی و ملکی همگی مستعد رشد هستند. ایران احتمالاً از نظر اقتصادی فاصله زیادی با این کشورهای توسعه یافته دارد؛ اما فراموش نکنید که ساخت و تولید در زندگی امروزه بشر دست خوش استفاده از تکنولوژی های مدرنی شده است. این مهم باعث می شود تا سرعت رشد در صنایع مختلف با شیب تندی به جلو حرکت کند. از همین رو است که اگر شما به عنوان یک سرمایه گذار مسیر درستی را انتخاب نمایید، تبدیل به یکی از سرمایه دارهای آینده این مملکت خواهید شد.

هزاران روش سرمایه گذاری که سال ها امتحان خود را پس داده و عملیاتی شده اند، اکنون در ایران امکان پیاده سازی دارند. انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران از میان این همه صنایع در حال رشد چالش برانگیز اما مجذوب کننده است. بازار بورس ایران را در نظر بگیرید. بسیاری از افراد فعال در این بازار مالی در یک سال گذشته رشدهای بالای ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده اند. مسلماً آن ها در حال حاضر به یک توسعه ، رشد و نزول پایدار رسیده اند. از این رو انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران حتی امروز هم اصلاً دیر نشده و به راحتی می توانید با یک ایده درست قدمی مثبت برای آینده خود بردارید. در ادامه این مقاله سعی کردیم برخی از روش های سرمایه گذاری عالی که شاید برای کشورهای بزرگ و صنعتی یک تجربه چندین دهه ای هستند، اما در ایران تازه شکوفا شده اند را مورد بررسی قرار دهیم. این ها روش هایی هستند که همگی می توانند برحسب نوع رفتار و سرمایه در دست افراد تبدیل به بهترین سرمایه گذاری در ایران شوند.

سرمایه گذاری در ایران و جهان به چه مفهومی است؟

بهترین سرمایه گذاری در ایران

قبل از انتخاب روش بهترین سرمایه گذاری در ایران لازم است خود سرمایه گذاری را تعریف کنیم. سرمایه گذاری در واقع مجموعه ای از فرآیندهایی است که فرد روی پول و سرمایه فعلی خود اعمال می نماید تا در آینده این سرمایه به میزان بیشتری تبدیل شود. حال این سرمایه گذاری می تواند برای ۱ سال آینده، ۵ سال آینده، ۱۰ سال آینده و یا حتی ۲۰ سال آینده و بیشتر باشد. اما شناخت فاکتورهای اساسی آن می تواند شما را در مسیری درست قرار دهد. متأسفانه روش ها و تعریف های غلطی از سرمایه گذاری نیز در میان مردم ایران وجود دارد. یکی از این تعریف های غلط سفته بازی است. سفته بازی روشی غیراصولی و نادرست است که متأسفانه برای برخی از افراد به عنوان یک سرمایه گذاری شناخته می شود. برای مثال خرید یک جنس کم یاب یا نایاب و جمع کردن همه آن ها از بازار و ارائه آن با قیمت های بالاتر در زمان نیاز مردم می تواند یکی از این روش ها باشد.

جالب است بدانید که همین رفتار برخی از افراد سودجو باعث بدنامی بسیاری از سرمایه داران اصلی و باهوش ایرانی نیز شده است. این روش های غلط به قدری در بین مردم رواج پیداکرده که بسیاری از ما ، تمام سرمایه داران بزرگ را به حضور در چنین بازی هایی متهم می نماییم. اما باید بدانید که این روش ها همیشه نتایجی موقتی داشته و در آینده ای نزدیک راهی به سوی موفقیت پایدار نخواهند داشت. سرمایه گذاری درست و منطقی باید با اصول و قواعد اصلی آن صورت پذیرد. برای مثال سرمایه گذاری روی صادرات جنسی که در کشورهای دیگر نایاب است؛ اما در ایران به وفور یافت می شود یا واردات کالایی که در ایران امکان تولید آن نیست اما تقاضا برای آن رو به افزایش است. با پیشرفته شدن تکنولوژی، ورود به این عرصه ها بسیار راحت تر از قبل شده و هر کسی با استفاده از یک مشاور در این زمینه و کمی مطالعه می تواند در بین این ها بهترین روش سرمایه گذاری در ایران را برای خود انتخاب نماید.

چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟

بهترین سرمایه گذاری در ایران

همین که این سؤال به ذهن شما رسیده است نشان از این دارد که اولین قدم های انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران را به خوبی بر می دارید. واقعاً چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟ آیا همین حقوق ماهانه و خرید و فروش های روزمره کفاف زندگی آینده ما را نخواهد داد؟ یکی از اصلی ترین دلایل سرمایه گذاری امنیت و استقلال مالی است. دنیا پیشرفت کرده است. امروزه این ایده ها هستند که در حال پول سازی می باشند. شما اگر در شغل فعلی خود به جای ۸ ساعت در روز، کل ۲۴ ساعت را هم به فعالیت ادامه دهید، هیچ وقت یک سرمایه دار واقعی نخواهید شد. از این راه، رسیدن به استقلال مالی در آینده غیرممکن است و امنیت مالی عبارتی گم و بی معنا برای شما خواهد بود. قیمت تمام چیزها روز به روز در حال افزایش است. آیا حقوق شما نیز با همین سرعت رو به فزونی است؟ حتی اگر چنین هم باشد، این دو در نهایت می توانند هم راستا حرکت کنند.

به نوعی اگر شما با حقوق ۵ میلیون تومان در ماه امسال می توانید یک سفر تفریحی برای خانواده خود برنامه ریزی نمایید و رفاه زندگی مشخصی داشته باشید، سال آینده برای چنین برنامه ای نیاز به ۷ میلیون تومان حقوق خواهید داشت. از این رو افزایش حقوق و دستمزد شما حتی اگر متناسب با تورم باشد، هیچ کیفیتی به زندگی شما اضافه نخواهد کرد و شما به فردی با درآمد بیشتر اما با هزینه های بالاتر تبدیل خواهید شد. تنها راه برای پیشی گرفتن از تورم و رسیدن به یک استقلال مالی در آینده سرمایه گذاری است. پس لازم است روش های بهترین سرمایه گذاری در ایران را بشناسیم. از همین امروز با فکر فردا را در ذهن داشته باشیم.

برای سرمایه گذاری در ایران و جهان باید چه فاکتورهایی را مدنظر قرار داد و چه نکاتی را رعایت کرد؟

برای انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران نیاز به دانستن چه نکاتی داریم؟ چه معیارهایی را برای یک انتخاب ایده آل باید مدنظر قرار دهیم؟ آیا تنها اخبار و شنیده ها بری ورود به یک بازار سرمایه گذاری برای ما کافی هستند؟ اگر به دور و بر خود نگاه کنید، افراد کمی در حال سرمایه گذاری برای آینده مالی خود هستند. از میان همین افراد کم، باز هم درصد پایینی از آن ها مسیر درستی را انتخاب نموده اند. دلایل این نقطه ضعف ها در میان افراد چیست؟ احتمالاً نداشتن اطلاعات کافی و عدم شناخت بازارهای مالی می تواند عمده ترین دلیل این مسئله باشد. انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران نیازمند رعایت برخی نکات است. در زیر تعدادی از مهم ترین این نکات را باهم مرور می کنیم. شما برای شروع یک سرمایه گذاری باید بدانید که:

  • آیا افراد دیگر در بازار مورد نظر شما توانسته اند تجارب موفقی داشته باشند؟
  • احتمال موفقیت در آن چقدر است؟
  • احتمال شکست و عدم موفقیت چقدر است؟
  • در صورت موفقیت چه چیزی نصیب شما می شود؟ آیا این مقدار کافی است؟
  • در صورت عدم موفقیت چه چیزی از دست می دهید؟
  • آیا نسبت ریوارد(reward) به ریسک شما در این مسیر منطقی است؟
  • آیا هر لحظه که اراده کردید می توانید سرمایه خود را از آن بیرون بکشید؟
  • نیاز به چه پیش نیازهایی برای حضور در این روش سرمایه گذاری دارید؟

پاسخ این سؤالات می تواند برای افراد مختلف، متفاوت باشد. هر کس با توجه به میزان  ریسک پذیری ای که در خود می بیند، به این سؤال ها پاسخ خواهد داد؛ از این رو است که بهترین سرمایه گذاری در ایران برای هر فرد می تواند روش خاص و متفاوتی باشد.

عمومی ترین روش های سرمایه گذاری در ایران در حال حاضر

وقتی صحبت از انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران به میان می آید، همیشه روش های عمومی در صدر تجزیه و تحلیل افراد قرار می گیرند. در این بند قصد داریم عمومی ترین روش های سرمایه گذاری در ایران که احتمالا شما نیز با آن ها آشنایی دارید را مورد بررسی قرار دهیم. البته قبل از آن ذکر این نکته ضروری است که برخی از افراد بدون داشتن دانش لازم درباره این روش های سرمایه گذاری اظهارنظرهای غیر کارشناسانه دارند. برای مثال بسیاری از مردم تصور می کنند که سرمایه گذاری در بورس دیگر نامناسب است و این بازار دیگر سوددهی ندارد؛ یا قیمت ملک در فلان نقطه به قدری افزایش یافته که تا ۱۰ سال دیگر هیچ تکانی نخواهد خورد یا برخی با خود خواهند گفت که سکه مگر از این بالاتر هم می رود؟

هر بار که این حرف ها به میان می آیند، باید یک سؤال بزرگ از خود بپرسید. اگر بازار بورس ایران اشباع شده، پس افرادی که با سرمایه های میلیاردی و هوش مالی زیاد هنوز در این بازار هستند، دنبال چه چیزی می گردند؟ آیا تاکنون با خود اندیشیده اید که در هنگام اوج قیمت و گرانی سکه هم اگر چیزی برای فروش داشته باشید، باز هم طلا فروش ها خریدار آن خواهند بود؟ آیا آن ها درک درستی از این بازار ندارند؟ پاسخ این سؤال ها می تواند دید بهتری درباره وضعیت این بازارها در ایران برای شما به همراه داشته باشد.

۱- خرید ملک

بهترین سرمایه گذاری در ایران

یکی از متداول ترین و اولین روش های سرمایه گذاری در ذهن هر فردی خرید و فروش ملک است. درصد بالایی از افراد بر این باورند که با خرید و فروش ملک هیچگاه ضرر نخواهند کرد. این باور در طولانی مدت می تواند کاملاً درست باشد. مسلماً خرید ملک یکی از روش های سرمایه گذاری است که حتی می تواند برای برخی از افراد بهترین سرمایه گذاری در ایران نیز باشد. این بازار از سال های بسیار دور چند قدم جلوتر از تورم موجود در کشور حرکت کرده است. از این رو داشتن دید بلندمدت برای ورود به بازار ملک امری ضروری است. اما ورود به این بازار به این سادگی ها هم نیست. قبل از ورود به هر بازاری شما باید با برخی از فوت و فن های آن آشنا باشید. آشنایی با این تکنیک ها یک بازار را برای یک فرد تبدیل به بهترین سرمایه گذاری و برای فرد دیگر به بدترین آن ها تبدیل می کند. برای مثال اگر قصد دارید در شهر تهران برای سرمایه گذاری ملکی بخرید، سؤالات زیر می تواند در انتخاب روش درست خرید در این بازار برایتان کارگشا باشد.

  • کدام منطقه از تهران بازدهی بهتری دارد؟
  • کدام ملک سود بیشتری برای شما به ارمغان می آورد؟
  • خرید و فروش ملک های نوساز گزینه بهتری است یا دست گذاشتن روی املاک چند ساله و انجام عملیات بازسازی آن ها؟
  • هزینه های جانبی خرید و فروش ملک چیست و چقدر است؟
  • بهتر است از چه کسی ملک را خریداری کنید؟
  • کدام مشاور می تواند راهنمای خوبی برای خرید ملک برای شما باشد؟
  • آیا نیازی به مشاوره در این باره دارید؟

چه بخواهید و چه نخواهید، تک تک این سؤالات در نتیجه سرمایه گذاری شما در بازار ملک مؤثر است. داشتن یک برنامه ریزی درست و منطقی با پاسخ به این سؤالات می تواند خرید ملک را برای شما تبدیل به بهترین سرمایه گذاری در ایران نماید. اما نکاتی درباره این بازار وجود دارد که باید آن ها را نیز مدنظر قرار دهید.

  • بازار ملک همیشه در طولانی مدت سوددهی خواهد داشت.
  • نگاه کوتاه مدت به این بازار می تواند هم باعث زیان شود و هم خواب ِ سرمایه شما را به دنبال داشته باشد.
  • میزان نقد شوندگی این بازار تقریباً کم است. به این معنی که اگر قصد فروش ملک خود را داشته باشید، این مسئله تبدیل به یک فرآیند زمان بر و حتی چند ماهه خواهد شد. البته اگر درست خرید کرده باشید، راحت هم می فروشید.
  • بازار ملک یکی از بازارهای کم ریسک در ایران است؛ به این معنی که ضرر در این بازار خیلی به ندرت و در مواقع خاص رخ می دهد.
  • بازدهی بازار ملک معمولاً خوب است؛ اما عالی نیست.
  • ورود به این بازار نیاز به سرمایه زیادی دارد.

۲- خرید خانه و اجاره دادن آن

بهترین سرمایه گذاری در ایران

برخی از اقتصاددانان و افراد سرمایه گذار معتقدند که خرید خانه برای سکونت اصلاً سرمایه گذاری نیست. این عقیده حتی در برخی از سازندگان مشهور ملک در ایران نیز صادق است. بسیاری از سازنده ها باوجود اینکه چندین خانه در حال ساخت و آماده دارند، اما خود همچنان مستأجر هستند. خرید ملک و سکونت در آن از دید این افراد یک خواب سرمایه بزرگ محسوب می شود؛ اما خرید خانه برای اجاره دادن آن همیشه و از دید همه متخصصان یکی از روش های سرمایه گذاری ایده آل در همه نقاط جهان است. این روش حتی می تواند یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در ایران نیز باشد. مزیت های این سرمایه گذاری عبارت اند از:

  • تمامی مزیت هایی که برای خرید خانه وجود دارد.
  • شما می توانید از اجاره یا رهن دادن خانه خود برای سرمایه گذاری در سایر بازارها و یا همین بازار استفاده نمایید. در واقع چنین املاکی با خود ارزش افزوده به همراه دارند.
  • برخلاف خانه ای که در آن سکونت دارید، خانه ای که اجاره داده اید معمولاً هزینه آن چنانی برای شما نخواهد داشت.

نکته بسیار مهمی که در این روش سرمایه گذاری وجود دارد اما بسیاری از افراد از آن غافل هستند، روش صرف مبلغ اجاره یا رهن ملک است. شما باید به عنوان یک سرمایه گذار موفق همیشه به دارایی های خود بیفزایید. بسیاری از مردم از این روش به عنوان بهترین سرمایه گذاری در ایران استفاده می کنند؛ اما درآمدهای ناشی از آن را صرف امورات خانه و زندگی خود می کنند. این روش درصد بالایی از سودهای شما را در آینده از بین خواهد برد. روش اصولی و درست چنین سرمایه گذاری، هزینه کردن درآمدهای ناشی از آن در سایر بازارهای مالی و یا خود همین بازار است.

۳- خرید سکه، طلا و طلای آب شده

بهترین سرمایه گذاری در ایران

یک بررسی ساده از بازار سکه، طلا و طلای آب شده نشان می دهد که این بازار در درازمدت به طور متوسط سود سالانه d 25 تا ۳۰ درصدی را برای فعالین در این بازار به ارمغان آورده است. این رقم البته با میزان تورم افزایش نیز می یابد. اما قیمت طلا که از اول سال تاکنون ۳۰ درصد افزایش نیافته است و یا در فلان سال اصلاً تغییری نکرده است؛ پس چطور ۳۰ درصد در سال کسب سود از بازار طلا را می توانیم متصور شویم؟ بزرگ ترین اصل و اساس برای ورود به بازار سرمایه گذاری در هر عرصه ای داشتن دید بلندمدت است. به یاد داشته باشید که شما برای گذران زندگی روزمره خود دست به این سرمایه گذاری ها نزده اید. داشتن دید بلندمدت می تواند موفقیت شما را در اکثر بازارهای مالی تضمین نماید. اگر به قیمت های ۱۰ یا ۲۰ سال پیش طلا، سکه و طلای آب شده بازگردیم و میزان رشد آن ها را تاکنون تقسیم بر این تعداد سال نماییم، متوجه خواهیم شد که این بازار این میزان سود را در بلندمدت برای سرمایه گذاران خود دارا بوده است. البته ورود به این بازار نیز چالش های خاص خود را دارد. برای ورود به بازار طلا باید نکات زیر را به خوبی بشناسید.

  • نوسانات این بازار در کوتاه مدت می تواند بسیار زیاد باشد. از این رو داشتن دید کوتاه مدت، روش صحیحی برای سرمایه گذاری نخواهد بود. بهترین افراد در این زمینه خود طلا فروش ها هستند. آن ها بی تفاوت به قیمت ها و نوسانات روز بازار طلا همیشه در حال خریدن این جنس ناب و زرین می باشند.
  • انتخاب میان طلا، سکه و طلای آب شده باید با دلیل و منطق باشد. طلای آب شده کمترین میزان دستمزد و هزینه های جانبی را دارد. بازار سکه از نوسانات بیشتری برخوردار است. طلا دارای هزینه های جانبی مانند اُجرت می شود. طلای آب شده به نسبت کمتر دچار نوساناتی مانند سکه می شود.
  • بازار طلا یک بازار با بازدهی بالا است.
  • میزان ریسک در این بازار می تواند زیاد باشد.
  • نقد شوندگی بازار طلا بالا است و هر زمان که اراده کردید می توانید دارایی خود را به پول تبدیل نمایید.
  • ورود به این بازار با سرمایه کم هم امکان پذیر است.

۴- خرید دلار و ارزهای معتبر

بهترین سرمایه گذاری در ایران

خرید و فروش دلار و سایر ارزهای جهانی هم یکی از روش های سرمایه گذرای در ایران است که در سال های اخیر با چالش های بسیار زیادی روبرو شده است. نکته مهم درباره ورود به بازار دلار و سایر ارزها دقت در تأثیر این بازار در سایر بازارها است. بازار ایران در چند دهه گذشته ثابت کرده است که به شدت متأثر از قیمت ارز و دلار می باشد؛ اما تأثیر قیمت ارز در سایر بازارها به صورت دسته جارو عمل می نماید. به این صورت که اگر بازار ارز و دلار را دسته جارو در نظر بگیریم، نوسانات سایر بازارهای مرتبط با ارز سر جارو خواهند بود. اگر دسته جارو یک سانتی متر حرکت کند، سر جارو ۱۰ سانتی متر جابجا خواهد شد. این اصل در بازار سرمایه نیز به همین شکل صادق است. برای مثال افزایش ۱۰ درصدی قیمت ارز می تواند باعث بالا رفتن قیمت ملک به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد یا ۳۰ تا ۳۵ درصد در بازار بورس شود. با همه این اوصاف ورود به بازار دلار نیز از جمله روش هایی است که برای برخی از افراد تبدیل به بهترین سرمایه گذاری در ایران شده است. نکاتی که درباره ورود به این بازار لازم است بدانید عبارت اند از:

  • میزان ریسک در این بازار زیاد است.
  • میزان بازدهی این بازار گاهی متوسط و گاهی بالا است.
  • امکان نقد شوندگی در این بازار زیاد است.
  • ورود به این بازار با سرمایه کم هم امکان پذیر است.

۵- سرمایه گذاری در بورس

بهترین سرمایه گذاری در ایران

برای داشتن یک درک درست از بازار بورس ایران و سرمایه گذاری در آن، این بخش را با یک مثال ساده شروع می کنیم. شرکت ایران خودرو با نماد خودرو در بازار بورس ایران مشخص شده است. اگر به زمستان سال ۹۷ برگردیم، جایی که بسیاری از کارشناسان معتقد بودن که بازار بورس ایران به روزهای انتهایی و افول خود رسیده است، قیمت سهام این شرکت در اول برج ۱۰ سال ۹۷ برابر با ۲۵۰۰ ریال بود؛ اما در اول برج ۱۰ سال ۹۸ و بعد از یک سال به حدود ۹۰۰۰ ریال رسیده است. با یک حساب سرانگشتی متوجه خواهید شد که این سهم برای سهام داران خود در طول همین یک سال ۳۶۰ درصد سود به ارمغان آورده است. حال این میزان رشد را با میزان افزایش قیمت بی رویه ی خودروها در ایران مقایسه کنید. قیمت یک دستگاه پژو پارس در ابتدای برج ۱۰ سال ۹۷ حدود ۷۰ میلیون تومان بوده و زمستان سال ۹۸ به حدود ۱۲۰ میلیون تومان رسیده است. سوال مهم اینجاست که اگر فردی به جای خرید یک دستگاه پژو پارس در ابتدای زمستان سال ۹۷، به همین میزان مبلغ سهام شرکت ایران خودرو را خریداری کرده بود، به چه میزان بازدهی رسیده بود:

۷۰,۰۰۰,۰۰۰ × ۳۶۰% = ۲۵۲,۰۰۰,۰۰۰

این محاسبه ساده نشان می دهد که این فرد با انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران و ورد به بازار بورس می توانست همین امروز دو دستگاه پژو پارس خریداری نماید. البته این بازار نیز مانند سایر بازارهای سرمایه گذاری دارای افت و خیزهایی است. حضور در این بازار نیاز به دانش کافی و قدرت تجزیه و تحلیل اخبار، حوادث سیاسی و اقتصادی دارد.

نکات مهم ورود به بازار بورس ایران عبارت اند از:

  • بازدهی این بازار بسیار بالا است.
  • ریسک در این بازار زیاد است.
  • نقد شوندگی بازار بورس متوسط رو به بالا است.
  • با سرمایه کم هم می توان به این بازار ورود کرد. حداقل میزان سرمایه گذاری در بازار بورس ایران امروز حدود ۲۰۰ هزار تومان است.

برخی از منتقدان بازار بورس ایران معتقد هستند که این بازار در حال اشباع شدن است. این عقیده درباره این بازار از چند جنبه قابل بررسی است. نکته اول که استدلال این عده نیز بر این اصل پایه گذاری شده است، رشد درصدهای بالا و هیجانی این بازار در چند سال گذشته است. در پاسخ به این نکته باید بگوییم که نه فقط بازار بورس بلکه همه بازارها در چند سال گذشته دست خوش نوسانات زیادی بوده اند. نکته دوم هم مقایسه بازار بورس ایران با بازارهای جهانی است. در این مقایسه متوجه می شویم که ارزش تمام معاملات یک سال بازار بورس ایران در کمتر از یک ساعت در بازارهای جهانی معامله می شود. این نکته نشان می دهد که هنوز جا برای رشد بازار ایران به میزان قابل توجهی باز می باشد.

۶- سرمایه گذاری در اوراق قرضه و اوراق مشارکت

بهترین سرمایه گذاری در ایران

یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری معمول در ایران و جهان سرمایه گذاری در اوراق قرضه و مشارکت است. این اوراق در همه جای دنیا از جمله روش های سرمایه گذاری بوده و  فقط مختص ایران نیست. سرمایه گذاری در این اوراق قواعد خاص خود را دارد. اوراق قرضه به اوراقی گفته می شود که شخص سرمایه گذار به نوعی پولی را بابت فعالیت یک شرکت به مدیران آن قرض می دهد و در سررسیدی مقرر، اصل پول را به همراه بهره آن دریافت می نماید. اوراق مشارکت نیز به همین ترتیب هستند؛ اما در این اوراق مسیر جریان پولی معمولاً مشخص است. شرکت صادرکننده این اوراق، سرمایه وارد شده را در پروژه های مختلف عمرانی یا اقتصادی دیگر هزینه و افراد را در سود این پروژه ها سهیم  می کند. سرمایه گذاری در اوراق قرضه و مشارکت به نوعی یکی  از  روش های پس انداز با سود نسبی و مشخص است. افرادی که در این روش سرمایه گذاری وارد می شوند، پول و سرمایه خود را از خطرات و ریسک های بزرگ در امان نگه می دارند و اصل پول و سود نسبی آن ها تقریباً تضمین شده است. در این روش سرمایه گذاری ساده است اما بازدهی هم خیلی بالا نخواهد بود. معمولاً درصد سود چنین اوراقی کمی بالاتر از نرخ سودهای بانکی است. این روش سرمایه گذاری دربردارنده ویژگی های زیر است:

  • ریسک کمی دارد.
  • بازدهی این بازار پایین است.
  • با سرمایه اندک هم می توان به این بازار وارد شد.
  • نقد شوندگی در این بازار کم است.

۷- سرمایه گذاری در ایران رنتر

  • ایرانرنتر چیست؟

بسیاری از افراد جامعه ایران که اتفاقاً تعداد آن ها کم هم نیست، برای خریدهای نقدی خود مشکلاتی دارند. خیلی از این افراد کارمند بوده و پس انداز بالایی ندارند. از این رو امکان خرید کالاهای گران قیمت مانند موبایل، لوازم خانگی و یا هر وسیله دیگری را به صورت نقدی و درجا ندارند. بهترین راهی که در این مواقع به ذهن این افراد خطور می نماید، دریافت وام خرید کالا و یا خرید اقساطی آن ها است؛ وام ها و خریدهایی که با تضمین هایی مانند چک، سفته و سایر اسناد تجاری صورت می گیرد. ایرانرنتر شرکتی است که با یک ایده جدید در ایران اقدام به فراهم نمودن شرایط خرید اقساطی برای کاربران نموده است. البته ایده ایرانرنتر از سال های بسیار دور در جهان وجود داشته و در ایران نیز به روش های سنتی انجام می شده است. بسیاری از فروشگاه ها به شخصه با دریافت مدارک و تضمین های لازم امکان خرید اقساطی را برای مشتریان خود به وجود می آورند؛ اما ایرانرنتر این شرایط را برای درصد بالایی از کاربران خریدهای اینترنتی فراهم نموده است.

  • نحوه کار ایران رنتر چگونه است؟

اگر با روند کار ایرانرنتر آشنایی پیدا کنید، متوجه خواهید شد که این تکنیک می تواند یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در ایران باشد. روند کار ایرانرنتر به این صورت است که این شرکت با فروشگاه های اینترنتی مشهور و پربازدید قرارداد همکاری امضا کرده است. در این قرارداد ایرانرنتر برای خریدارانی که امکان خرید نقدی ندارند، شرایط خرید اقساطی را فراهم آورده و از آن ها برای خرید اعتباری سندهای تجاری مانند چک و سفته به عنوان ضمانت بازگشت اقساط دریافت می نماید. نرخ سودهای تعیین شده توسط این شرکت بسته به موارد مختلفی از ۲۰ تا ۳۰ درصد متغیر است.

چرا سرمایه گذاری در ایران رنتر به تازگی رواج یافته است؟

سرمایه گذاری در ایرانرنتر و موارد مشابه آن می تواند یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در ایران باشد. در این روش سرمایه گذار با اختصاص سرمایه خود به ایرانرنتر شرایط را برای خرید اقساطی سایر افراد فراهم نموده و در سود بازپرداخت اقساط آن ها شریک می شود. این روش سرمایه گذاری به تازگی در میان افراد جامعه رواج پیداکرده است. از دلایل این محبوبیت می توان به کسب سودهای بیشتر از نرخ های بانکی، دریافت سود تضمین شده و بدون ریسک و امکان مشارکت با سرمایه کم اشاره نمود.

۸- سرمایه گذاری در کسب و کار خودمان

بهترین سرمایه گذاری در ایران

  • شرایط فعلی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران چگونه است؟

وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران در حال حاضر در شرایط خاصی است؛ اما این ها نمی تواند بهانه ای برای عدم حضور در بازارهای مالی مختلف شود. در همین وضعیت، بسیاری از افراد با سرمایه گذاری در صنایع مختلف  به رشدهای اقتصادی بسیار بزرگی رسیده اند.

  • شرایط سیاسی

سرمایه گذاری در ایران تحت تأثیر مسائل سیاسی مختلف داخلی و خارجی است. برخی از مهم ترین مسائل سیاسی تأثیرگذار روی انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران را در زیر بررسی می کنیم:

  • تحریم ها

یکی از اساسی ترین شرایط سیاسی ایران اعلام تحریم های مختلف در صنایع مختلف علیه این کشور از سوی آمریکا و هم پیمانانش است. کشور ما در حال حاضر در بسیاری از جنبه های اقتصادی و صنایع مختلف مانند پتروشیمی، هواپیماسازی، صادرات، واردات و بسیاری موارد دیگر تحریم است. بانک های ایرانی در تحریم کامل به سر می برند و هیچ راهی برای نقل وانتقال پول به صورت مستقیم در بازارهای جهانی ندارند. صادرات نفت و محصولات نفتی ایران کاملاً تحریم است. آمریکا با تحت فشار قرار دادن کشورهای مختلف و شرکت های بزرگ دنیا آن ها را از حضور در بازار ایران منع می نماید. در چنین شرایطی مسلماً سرمایه گذاری روی برخی از صنایع و مسائل مرتبط می تواند با ریسک های بالای بین المللی همراه باشد. بلوکه شدن پول و عدم امکان ترخیص کالاها چه در صادرات و چه در واردات و از این قبیل موارد چیزهایی است که باید مراقب آن ها نیز باشیم.

  • انتخابات

جدای از تحریم ها سایر تحولات سیاسی نیز می تواند روی انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران تأثیرگذار باشد. یکی از این تحولات سیاسی انتخابات است. معاملات بازار ارز و طلا، قیمت برخی از اجناس و بسیاری از موارد دیگر همیشه تحت تأثیر انتخابات و نتیجه آن در ایران بوده است. برای مثال بسیاری از سرمایه گذاران همیشه این اعتقاد را دارند که قیمت ارز تا قبل از انتخابات توسط دولت کنترل شده و از این رو بعد از آن شاهد رشد در این بازار هستیم. همین رشد دلار می تواند تأثیری مستقیم در قیمت اجناس و کالاهای مختلف نیز داشته باشد.

  • شرایط اقتصادی

شرایط اقتصادی ایران نیز به دلیل عدم فراهم شدن زیرساخت های لازم و کافی هنوز به حالت پایدار نرسیده است. اقتصاد ایران به شدت تحت تأثیر اخبار سیاسی و اقتصادی مختلف در جهان است. در زیر به بررسی برخی از موارد مهم اخبار اقتصادی تأثیرگذار در بازار ایران می پردازیم:

  • قیمت دلار

هر نوسان ارز در بازار ایران تبدیل به یک موج هیجان بزرگ در سایر بازارهای مالی مانند طلا، بورس، ملک و حتی اجناس ضروری می شود. قیمت دلار در سال های گذشته مشخص کننده اصلی جهت اقتصاد ایران بوده است. ثبات در قیمت دلار باعث ثبات در قیمت اجناس و کالاها شده و نوسان آن باعث افزایش قیمت و رشد در بازارهای مختلف شده است. تأثیر افزایش قیمت دلار به ترتیب ابتدا در بازار طلا، سپس در بازار ملک و در آخر در بازار بورس ایران مشاهده می شود؛ از این رو با مشاهده این نوسان نیز می توانید نسبت به انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران تصمیمی درست اتخاذ نمایید.

  • قیمت طلا

یکی دیگر از آیتم های مؤثر در رشد و ثبات در بازار ایران قیمت طلا است. طلا در سال های گذشته در بازارهای جهانی روندی صعودی داشته است. اما تأثیرات خبرهایی مانند خبرهای جنگ و برخوردهای نظامی همیشه باعث حرکت های شارپی در آن شده و بلافاصله این تأثیر در بازار اقتصاد ایران نیز قابل مشاهده بوده است. برخلاف بازارهای جهانی که قیمت طلا و دلار غیرهمسو بوده و رفتاری عکس دارند، در بازار ایران قیمت دلار به ریال ایران بستگی دارد و قیمت طلا نیز همیشه همسو  با دلار بوده است.

  • قیمت نفت جهانی

هرچند صنعت نفت ایران به طور کامل توسط آمریکا به حالت تحریم درآمده است، اما باز هم اقتصاد ایران به شدت به نفت وابسته است؛ از این رو کاهش و افزایش قیمت نفت جهانی روی اقتصاد ایران نیز تأثیر متقابلی می گذارد. البته به نسبت طلا و ارز، نفت نوسانات کمتری را ایجاد می کند. با توجه به محدودیت های فروش ایران در بازار نفت جهانی و کاهش شدید صادرات ایران در این زمینه، نوسانات نفتی در ایران کمتر از طلا و دلار می باشد.

  • سکه

سکه یکی از پرنوسان ترین شاخص های اقتصادی در ایران است. قیمت سکه در بازار ایران نسبت به طلا و طلای آب شده با تغییرات بسیار شدیدتری  روبرو شده و همانند بازار دلار این کالا هم از اهمیت خاصی در اقتصاد ایران برخوردار است. نوسان سکه در بازار ایران تحت تأثیر چند عامل مختلف است. افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت طلای جهانی و نوسانات قیمتی نفت و همچنین بروز خبرهای سیاسی مختلف نظیر تنش های بین المللی یا انتخابات به صورت مضاعف وارد بازار سکه شده و نوسانات چند برابری در این بازار ایجاد می نماید. درباره تغییر قیمت سکه کمی باید تیز بین باشید. طلا ارزش ذاتی زیادی دارد. این کالا در همه بازارهای جهانی قابلیت نقد شوندگی دارد. به این صورت که اگر شما مقادیر زیادی طلا در اختیار داشته باشید، با همان قیمت روز طلای جهانی می توانید آن ها را در هر کشوری به فروش برسانید. از این جهت قیمت طلا در بازار ایران برای جلوگیری از قاچاق آن باید با قیمت طلای جهانی متناسب باشد. افزایش قیمت طلا به عددهایی بسیار بالاتر از قیمت طلای جهانی، می تواند باعث ورود طلا به کشور شده و کاهش زیاد قیمت آن نیز طلاهای داخلی را از کشور خارج خواهد کرد. از این رو برای کنترل این وضعیت بازار همیشه قیمت طلا را در داخل کشور با قیمت طلای جهانی در حالت تعادل نگه می دارند. اما درباره سکه وضعیت کمی تفاوت دارد. سکه علاوه بر ارزشی که طلای موجود در آن دارد، در ایران دارای ارزش ذاتی دیگری نیز هست. این ارزش ذاتی سکه فقط مختص ایران بوده و خروج آن از کشور هیچ عایدی برای کسی به دنبال نخواهد داشت. زیرا در بازار بین المللی سکه ها را تنها به وزن طلای موجود در آن معامله می کنند و بس. از طرفی ضرب سکه نیز در ایران محدود بوده و آخرین تاریخ ضرب سکه در ایران به سال ۸۶ برمی گردد.  از این رو افزایش تقاضا در این بازار می تواند تأثیرات زیادی در قیمت آن داشته باشد.

  • تورم

آیا تورم همیشه نکته های منفی با خود به دنبال دارد؟ اگر شما در مسیر درستی قدم برداشته و در انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران راه درستی رفته باشید، متوجه خواهید شد که تورم آن قدرها هم بد نیست. تعریف های زیادی برای تورم وجود دارد. اما در یک تعریف عامیانه به افزایش بی رویه و نامنظم قیمت ها در بازار تورم می گویند. مسلماً افزایش قیمت کالاها می تواند برای بسیاری از افراد تأثیرات منفی ای به دنبال داشته باشد. اما چرا همه از تورم بالای ایران شکایت نمی کنند؟ برای روشن تر شدن این موضوع باید بگوییم که دلیل اصلی افزایش قیمت همه چیز به تورم برمی گردد. قیمت دلار، طلا، ملک، بازار بورس و همه روش های سرمایه گذاری، با تورم رشد می نمایند. اینکه خرید و فروش یک ملک در یک کشور توسعه یافته و پیشرفته سود آن چنان زیادی نداشته و تنها یک درآمد معمولی را منجر می شود، به دلیل ثابت بودن و پایین بودن نرخ تورم در آن کشور است. اما شرایط در ایران کاملاً برعکس است. افزایش نرخ تورم و بالا بودن آن باعث افزایش قیمت مواردی مانند ملک و طلا و … می شود. پس صاحبان این کالاها و کسانی که در این بازارها سرمایه گذاری نموده اند، از این بابت خیلی هم ناراحت نخواهند بود؛ زیرا قیمت این اجناس حتی بالاتر از نرخ تورم رشد می نماید.  اما دلیل اینکه افراد متوسط و فقیر جامعه با افزایش نرخ تورم وضعیت بدتری پیدا می کنند، عدم سرمایه گذرای آنها در چنین بازارهای متأثر از نرخ تورم است.

  • شرایط اجتماعی

اقتصاد ایران و انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران کم و بیش متأثر از شرایط اجتماعی کشور ما نیز می باشد. افزایش سطح آگاهی مردم و حضور آن ها در جامعه های جهانی باعث رونق بسیاری از بازارها خواهد شد. هرچند از نظر اقتصادی و سیاسی  ایران در شرایط بسته ای قرارگرفته و فشارهای بین المللی در این عرصه ها زیاد است، اما برخوردهای درست اجتماعی و بهبود شاخص های اجتماعی هم می تواند در رشد و یا کاهش قیمت ها تأثیرگذار باشد.

نحوه بررسی وضعیت یک روش سرمایه گذاری چگونه انجام می شود؟

با برخی از روش های مهم سرمایه گذاری در ایران آشنا شدیم و پارامترهای مؤثر بر آن ها را نیز مرور کردیم. اما حالا سؤال اینجاست که برای ورود به یکی از این بازارهای چگونه باید آن ها را بررسی کنیم. در این بخش برای داشتن دیدی بهتر نسبت به این پارامترها قصد داریم به صورت جمع بندی آن ها را برای بازارهای مختلف باهم مقایسه کنیم. در جدول زیر بازارهای مختلف منتخب برای انتخاب به عنوان بهترین سرمایه گذاری در ایران از نظر فاکتورهای مهم مورد مقایسه قرارگرفته اند. در این جدول اعداد ۱ تا ۵ معرف موارد زیر می باشند:

  • خیلی کم
  • کم
  • متوسط
  • بالا
  • زیاد

سرمایه گذاری در ایران

یک سرمایه گذاری خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

بهترین سرمایه گذاری در ایران

  • میزان ریسک:

این آیتم به احتمال خطر می پردازد. در بررسی این معیار برای ورود به بازار باید نکاتی را مدنظر قرار دهید. چقدر احتمال دارد شما سرمایه خود را از دست بدهید یا ضرر زیادی را متحمل شوید. در واقع اعداد بیان شده در جدول بالا به نوعی رفتار هرکدام از بازارها را برای شما معنی می کند. برای مثال در بازار دلار و طلا احتمال اینکه یک شبه با یک نوسان بزرگ درصد بالایی از سرمایه شما از بین برود بسیار بیشتر است. این اتفاق برای بازار ملک هیچگاه رخ نخواهد داد. کم ریسک ترین بازار سرمایه گذاری در ایران مربوط به بازار ملک، بیمه و سپرده های بانکی است.

  • بازدهی:

بازدهی یک سرمایه گذاری میزان سود ممکن از آن را نشان می دهد. برای مثال شما قصد خرید یک خانه را دارید. مسلماً این کار برای کسب سود انجام می شود و هر چه سود بیشتری عاید شما بشود، برای شما موفقیت بزرگ تری خواهد بود. اما سؤال اینجاست که قیمت خانه در سال آینده و بعد از گذشت یک سال از خوابِ سرمایه شما چقدر افزایش یا کاهش خواهد یافت؟ آیا انتظار سود ۲۰۰ درصدی برای این امر قابل تصور است؟ هر بازاری بسته به گنجایش و ظرفیتی که دارد، بازدهی خاص خود را خواهد داشت. از این معیار برای تعیین منطقی بودن سود حاصل از یک سرمایه گذاری استفاده می شود. نرخ حداقل یک سرمایه گذاری باید برابر با نرخ تورم سالیانه باشد. حال متوسط سود یک روش سرمایه گذاری اگر از این نرخ پایین تر باشد، ورود به آن منطقی نخواهد بود. برای مثال فرض کنید سپرده ای را در بانک برای سرمایه گذاری قرار می دهید. نرخ سود این سپرده در سال ۱۲ درصد است؛ اما نرخ تورم در ایران عددی بسیار بیشتر از این می باشد. بازار سکه، بورس و ارز در حال حاضر بالاترین میزان سوددهی را در میان بازارهای مختلف در ایران دارا می باشند. برای محاسبه نرخ بازدهی که در اقتصاد به ROI معروف است به شکل زیر عمل می کنیم:

بهترین سرمایه گداری در ایران

برای مثال تصور کنید که شما برای خرید یک ملک ۱ میلیارد تومان هزینه کرده اید و بعد از گذشت ۱ سال آن را به قیمت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون فروخته اید. با فرض اینکه شما هیچ هزینه دیگری اعم از نقل وانتقال، کمیسیون، بازسازی و یا … نداشته باشید، نرخ بازدهی سرمایه گذاری شما برابر است با:

بهترین سرمایه گداری در ایران

در جدول زیر بازدهی برخی از بازارهای اقتصادی ایران را از سال ۸۸ تا ۹۸ به مدت ۱۰ سال مورد بررسی قرار داده ایم:

بهترین سرمایه گداری در ایران

این اعداد نشان می دهد که بورس بالاترین میزان سوددهی را در ۱۰ سال گذشته داشته است.

  • طول دوره سرمایه گذاری:

این فاکتور در واقع محاسبه کننده میزان خواب سرمایه شما است که پارامتر بسیار مهمی نیز محسوب می شود. برای مثال بازار ملک را در نظر بگیرید. این بازار معمولاً یک چرخه ۳ تا ۴ ساله دارد. یعنی یک و نیم سال اول در رکود تورمی به سر می برد. قیمت ها به آرامی در حال افزایش است اما خرید و فروش خیلی بالا نیست. در ۱٫۵ سال بعدی رکود بر این بازار چیره می شود. قیمت ها تقریباً ثابت شده و با شیب ملایمی کاهش می یابند؛ اما همچنان تقاضا بسیار کم است. در سال بعد از این چرخه و در سال چهارم، شاهد افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت ها هستیم. اگر شما در شروع این چرخه اقدام به خرید ملک نمایید، در ۴ سال سود ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی خواهید داشت که در بهترین شرایط برابر با نرخ تورم حرکت کرده اید. از این رو طول دوره سرمایه گذاری هم فاکتور مهمی در انتخاب بهترین سرمایه گذاری در ایران است. بازار ملک در ایران در حال حاضر دارای بیشترین بازده سرمایه گذاری است.

  • نقد شوندگی:

منظور از نقد شوندگی در جدول بالا زمان لازم برای تبدیل کالا و جنس مورد نظر به پول نقد است که مستقیم به میزان عرضه و تقاضا برای آن جنس بستگی دارد. در بازار طلا شما به محض اراده می توانید طلای خود را به فروش برسانید. همیشه تقاضا در این بازار به قدری بالا است که جنس روی دست کسی باقی نماند. اما در بازار ملک شما برای فروش یک ملک و تبدیل آن به پول نقد گاهی نیاز به ۶ ماه تا یک سال زمان خواهید داشت. در حال حاضر طلا، دلار و سپرده های بانکی بالاترین میزان نقد شوندگی را در اقتصاد ایران دارند. میزان سرمایه لازم برای ورود: هر بازاری برای ورود نیاز به یک سرمایه حداقلی دارد. برخی بازارها مانند بازار مسکن نیاز به سرمایه زیاد و برخی بازارها هم مانند بورس و طلا با سرمایه کم هم قابلیت سوددهی دارند. در بازار ایران در حال حاضر بازار بورس کمترین مبلغ را برای ورود نیاز دارد.

جداول مقایسه نرخ رشد بازارهای مختلف

بهترین سرمایه گداری در ایران

جدول بالا نرخ رشد بازارهای مختلف در ۱۰ سال گذشته به تفکیک سال را نشان می دهد.

بهترین سرمایه گداری در ایران

این نمودار نشان دهنده متوسط نرخ رشد بازارهای مختلف در بازه های مختلف را نمایش می دهد. همانطور که می بینید، بازار سکه و بورس و بعد مسکن شرایط بهتری را به ثبت رسانده اند.

بهترین روش سرمایه گذاری در ایران در حال حاضر چیست؟

با بررسی معیارهای مختلف، سه بازار مسکن، سکه و بورس را می توان به عنوان بهترین روش های سرمایه گذاری در ایران دانست. بازار سکه با توجه به نرخ رشد مشخصی که در بازه ای طولانی از خود نشان داده و وابستگی مستقیم آن به بازارهای جهانی، هنوز هم به عنوان یک سرمایه گذاری پشتیبان شناخته می شود. از این رو سرمایه گذاری در این بازار می تواند در طولانی مدت بدون ریسک و با نرخ بازدهی بالا باشد. بازار مسکن نرخ سود کمتری نسبت به بازار سکه داشته است؛ اما ریسک کمتری هم نسبت به آن دارد. افزایش قیمت مسکن در ایران در دوره های مختلف به صورت ثابت عمل کرده و این چرخه تبدیل به یک چرخه ثابت برای این بازار شده است. بازار بورس هم به دلیل امکان حضور با سرمایه های کمتر، سود دهی قابل توجهی داشته است. این بازار نیز از جمله روش های سرمایه گذاری ایده آل در ایران محسوب می شود.

بهترین روش سرمایه گذاری در ایران در حال حاضر با سرمایه اندک

همانطور که گفتیم در حال حاضر اعداد و ارقام نشان می دهد که بازار بورس بهترین روش سرمایه گذاری در ایران برای سرمایه های اندک است. این بازار با نرخ سود مناسبی که دارد برای سرمایه های اندک افراد نرخ رشد خوبی ایجاد می کند.

بهترین روش سرمایه گذاری در ایران در حال حاضر با سرمایه زیاد

برای سرمایه های زیاد بهترین روش سرمایه گذاری با در نظر گرفتن تمام جوانب، ورود به بازار مسکن است. البته بازار سکه نیز به دید طولانی مدت و بالای ۱۰ سال می تواند درصد بازگشت سرمایه قابل توجهی برای سرمایه گذاران به ارمغان بیاورد.

ادامه مطلب
مروری بر تعصبات سرمایه گذاری شناختی و احساسی
مروری بر تعصبات سرمایه گذاری شناختی...

همه افراد برای خودشان تعصباتی دارند. ما در مورد مردم، فرصت ها، سیاست های دولت و همچنین شرایط اقتصادی قضاوت می کنیم. وقتی شرایط پیرامون خود را بر اساس تعصب های فردی ارزیابی کنیم، در واقع تمام مسائل دنیا را در چهارچوب معیارهای معینی که از تجربیات شخصی فرا گرفته ایم، بررسی خواهیم نمود و این در حالی است که، ما نمی توانیم در مورد تمام مسائل صرفاً مثل یک شاخص برای انتخاب تعداد معینی سهام در بازار مالی، عمل کنیم. ما در مورد ملاک هایی صحبت می کنیم که، بر اساس آن ها تصمیم گیری نموده و گاهاً ممکن است این تصمیمات، متعصبانه باشند. همچنین ممکن است، مردم اصلاً متوجه نباشند که، تصمیماتشان بر اساس تعصب هایی می باشد که، در وجود آن ها شکل گرفته است. بطور کلی همه فعالیت های روزمره انسان، در درجه اول توسط الگوهای رفتاری هدایت می شوند.

همین الگوهای رفتاری، می توانند روی شخصیت سرمایه گذاری افراد نیز، تأثیرگذار باشند. برای بسیاری از افراد، تقریباً غیرممکن است که، در سرمایه گذاری بدون تعصب تصمیم گیری کنند. با این حال، سرمایه گذاران می توانند با تشخیص و شناخت دلایل تعصباتشان، میزان تأثیرگذاری آن ها را به حداقل رسانده، سپس با وضع قوانین معاملاتی و سرمایه گذاری برای خود، به راحتی در مواقع ضروری قادر به کنترل این سوگیری ها باشند. تعصبات سرمایه گذاری به دو دسته اصلی شناختی و احساسی تقسیم می شوند. هر دوی این سوگیری های رفتاری، ناشی از قضاوت یک جانبه در انتخاب یک چیز نسبت به موارد دیگر است.

نکات کلیدی ۱

  • تشخیص و فهم تعصبات شناختی و احساسی زیان ده، در راستای بهبود بازدهی معامله گر از همه لحاظ، مفید است.
  • به طور کلی؛ تعصبات شناختی شامل تصمیم گیری بر مبنای مفاهیم غیرممکن یا غلط می باشد و تعصبات عاطفی به احساسات ناخودآگاه شخص در زمان تصمیم گیری، تعبیر می شوند.

تعصب شناختی چیست؟

همانگونه که در بالا ذکر شد، سوگیری شناختی تصمیم گیری بر مبنای مفاهیم غلط یا غیرممکن را شامل می شود. تعصبات شناختی را همچون اصول تجربی انسانی فرض کنید که، ممکن است واقعاً درست نباشند. همه ما تجربه دیدن فیلم هایی را داریم که در آن، یک دزد لباس مخصوص پلیس را می پوشد تا، از یک ایست بازرسی امنیتی عبور کند. چون او لباس رسمی پلیس بر تن دارد، افسران واقعی تصور می کنند که، حتماً یک نیروی پلیس است! این مثالی از یک تعصب شناختی است. اما یک پلیس قلابی به تصمیمات سرمایه گذاری شما چه ارتباطی دارد؟ چون ممکن است شما نیز، حین سرمایه گذاری بر مبنای چنین مفروضات اشتباه مالی و پولی، تصمیم گیری کنید؛ چنین مثالی ذکر شد و جهت درک بهتر مطلب، در ادامه قصد داریم نمونه های دیگری نیز ذکر کنیم.

تعصب تأیید شدن

آیا تاکنون متوجه شده اید که، به صورت ناخودآگاه برای نظرات کسانی که با تفکرات شما موافق هستند، اهمیت بیشتری قائل هستید؟ باید بگوییم که، سرمایه گذاران بازار مالی نیز، اغلب همین کار را انجام می دهند. صادقانه بگویید، چند بار در عوض جستجوی تحلیل هایی که مخالف نظر شما باشند؛ پس از تحلیل سهم، صرفاً به دنبال مطالعه گزارشات تأیید کننده نظریه خودتان بوده اید؟

تعصب قمار بازان

فرض کنیم شاخص کل بورس تهران به مدت ۵ روز کاری متوالی، روند صعودی داشته و هر روز سقف های بالاتری را در نمودار ثبت کرده است. شما پیش از شروع این موج صعودی، تعدادی سهم شرکت خودروسازی سایپا را خریداری کرده اید. بر اساس تجربیات شخصی اعتقاد دارید که، بازار در ششمین روز متوقف شده و قیمت ها سقوط می کنند. به همین دلیل در ابتدای شروع به کار بازار بورس در روز ششم، سفارش فروش خود را ثبت می کنید. ممکن است به هر دلیلی پیش بینی شما درست بوده و دقیقاً در این روز بازار نزولی می شود اما، اینکه سقوط بازار مطلقاً به دلیل روند افزایشی ۵ روز گذشته باشد، غیرمنطقی است و حتی اگر چنین اتفاقات مشابهی در گذشته نیز روی داده باشد، صرفاً بر اساس آمار، رویدادهای گذشته و آینده به یکدیگر مرتبط نمی شوند.

تعصب حفظ موقعیت

انسان ها ساخته عادات خود می‎ باشند. بطور مثال سرمایه گذاران به جای تحقیق در مورد ایده های جدید، در برابر پذیرش تغییر اثرات سرریز سبدهای سرمایه گذاری مقاومت کرده و دوباره در سهام و صندوق های قابل معامله سرمایه گذاری می کنند. در واقع باید بگوییم؛ هرچند سرمایه گذاری در شرکت هایی که کسب و کار آن ها را درک می کنید، استراتژی مناسبی است اما، افراد متعصب گمان می کنند که، سرمایه گذاری در محصولات و ایده های جدید ممکن است، پتانسیل کسب سود آن ها را محدود کند.

تعصب گریز از ریسک

یک بازار صعودی قدرتمند و پُر نوسان را در نظر بگیرید. چنین شرایطی برای داد و ستد در بازار سهام، بسیار ایده آل به نظر می آید. اما برخی معامله گران از ترس تغییر جهت بازار، موج افزایشی قیمت ها را از دست می دهند. تعصب ریسک گریزی اغلب موجب می شود که، سرمایه گذاران به اخبار بد پیرامون بازار، اهمیت بیشتری می دهند. این دسته از فعالان بازار، معمولاً در دارایی های باثبات و کم ریسک، با حجم بالایی سرمایه گذاری می کنند. اوج فعالیت این افراد در بازار مالی زمانی است که، شرایط خنثی بر بازار حکم فرما است. این تعصب به طور بالقوه می تواند موجب شود که، به اثر ریسک بیشتر از احتمال موفقیت اهمیت داده شود.

اثر گله ای

وارن بافت، با اجتناب از  اثر گله ای ، به یکی از موفق ترین سرمایه گذاران دنیا تبدیل شود.”حریص باشید وقتی دیگران می ترسند و بترسید وقتی دیگران حریص شده اند”؛ نقل قول مشهور او در زمینه نکوهش این پدیده رفتاری می باشد. حال به تعصب تأیید مراجعه کنیم. معمولاً سرمایه گذاران وقتی هم جهت با توده فعالان بازار معامله می کنند، احساس بهتری دارند. اما تا جایی که وارن بافت اثبات نموده، یک ذهنیت مخالف اکثریت پس از تجزیه و تحلیل کامل بازار، می تواند عملکرد مناسب تری داشته باشد.

تعصب احساسی چیست؟

طبق تعریف ابتدایی، تعصب عاطفی به تصمیم گیری براساس احساسات شخصی گفته می شود. این سوگیری ها ممکن است، عمیقاً ریشه در تجربیات شخصی فرد داشته باشند که، در تصمیم گیری های او نیز تأثیر می گذارند. تعصبات عاطفی، معمولاً از ذهن سرمایه گذاران نشأت گرفته و بطور کلی، غلبه بر آن ها نسبت به تعصبات شناختی، می تواند کمی سخت تر باشد. تعصبات احساسی، لزوماً همیشه اشتباه نیستند. در برخی موارد، تعصب احساسی سرمایه گذار می تواند، در راستای اتخاذ تصمیمات کم ریسک و منطقی، مفید باشد. همانند تعصبات شناختی، در ادامه مواردی از تعصبات احساسی را ذکر خواهیم نمود.

تعصب نفرت از زیان

آیا در سبد خود سهمی دارید که ارزش آن، چنان کاهش یافته باشد که، از شدت ناراحتی حتی تمایل نداشته باشید در مورد فروش این سهم فکر کنید؟ در واقع اگر سهام زیان ده خود را بفروشید، می توانید سرمایه باقی مانده را، دوباره در یک سهام با پتانسیل سوددهی بالا سرمایه گذاری کنید. اما به دلیل اینکه، به معنای واقعی تحمل پذیرش زیان را ندارید، به امید بازگشت شرایط به حالت اولیه و جبران تمام ضررها، به همراهی با این سهم ادامه می دهید.

تعصب اعتماد به نفس کاذب

“من مزیتی دارم که، بقیه افراد قادر به داشتن آن نیستند”. فرد دارای تعصب اعتماد به نفس کاذب معتقد است که، استعداد او به عنوان یک سرمایه گذار، از توانایی های دیگران برتر است. به عنوان مثال شخصی را در نظر بگیرید که، در صنعت دارو مشغول به کار است و تعصب اعتماد به نفس کاذب دارد. او معتقد است که، توانایی معامله گری او در صنعت داروسازی، نسبت به سایر معامله گران در سطح بالاتری قرار دارد. به طور کلی، بازار می تواند موفق ترین معامله گران را نیز احمق جلوه دهد! همین فرآیند می تواند، برای شما نیز اتفاق بیفتد.

تعصب مالکیت

این سوگیری رفتاری تقریباً شبیه به تعصب نفرت از زیان است. در این حالت، کارهایی که انجام داده ایم را نسبت به تصمیماتی که از اجرای آن ها منصرف شده ایم، ارزشمندتر تلقی می کنیم. مثال سهام زیان ده بالا را به خاطر دارید؟ هرچند سایر سهام موجود در این صنعت، بتوانند بازدهی بیشتری کسب کنند؛ این سرمایه گذار حاضر به فروش سهام خود نخواهد بود زیرا، او مثل گذشته معتقد است که، این سهم در میان هم گروهان خود همچنان بهترین است.

نکات کلیدی ۲

  • سوگیری های احساسی، معمولاً مبتنی بر استدلال های مفهومی عمیقی نیستند.
  • تعصب، معمولاً ناشی از قضاوت یک جانبه در انتخاب یک چیز نسبت به موارد دیگر است.
  • سوگیری ها می توانند تحت تأثیر طرز تفکر، تجربیات، هنجارهای اجتماعی، فرضیات، تحصیلات و… قرار داشته باشند.
  • هر دوی تعصبات شناختی و احساسی، زمانی که روی یک تصمیم تاثیر بگذارند، نتیجه لزوماً موفقیت آمیز نخواهد بود.

کنترل تعصبات مخرب

در امور سرمایه گذاری، انجام اقداماتی که منجر به کاهش تعصبات زیان ده شوند، می تواند تا حد زیادی در کسب بازدهی بیشتر مفید باشد. در پایان مطلب می خواهیم، نمونه هایی از این دست رویکردهای محدود کننده تعصبات را، برای شما ذکر کنیم. “استفاده از ابزار محاسباتی نظیر برنامه صفحه گسترده یا اکسل”؛ این برنامه ها امکان محاسبات ریسک و پاداش هر معامله را فراهم می آورند.در واقع با کمک به تعیین چهار چوب ها باعث می شوند که، از قوانین مدیریت سرمایه خود منحرف نشوید. “پیش از ورود به معامله، اهداف خود را تعیین کنید”؛ زمانی که قیمت به محدوده مد نظر رسید، بدون تعلل از موقعیت معاملاتی خود خارج شوید. “یکی از راه های کلیدی کاهش تعصبات مخرب در معامله گری، تدوین قوانین مشخص و پایبندی به آن هاست”؛ این قوانین معاملاتی، با کنترل تعصبات منفی و غلبه بر احساسات، منجر به افزایش بازدهی خواهند شد.

ادامه مطلب
ذهنیت سرمایه گذار موفق
ذهنیت سرمایه گذار موفق

بسیاری اوقات هنگام خرید سهام، مهم ترین اولویت ما، فروش زود هنگام و ذخیره سود است. عمده دلایل وسوسه شدن مردم برای فروش شتاب زده سهام، به دو دسته کلی تقسیم می شوند. دسته اول کسانی هستند که، پیش بینی می کنند بازار سقوط کرده و در نهایت ارزش دارایی هایشان کاهش می یابد. دلیل سردرگمی مابقی افراد این است که، تصور می کنند با نگهداری طولانی مدت سهام و خودداری از فروش آن، قادر به کسب سود نخواهند بود. حال آنکه باید دید، آیا صرفاً به وسیله فروش زود هنگام سهام، می توان سود کسب کرد؟ در این مقاله، سعی داریم برخی از سوالات پیرامون مبحث فوق را پاسخ داده و تلاش می کنیم ضمن بررسی ذهنیت سرمایه گذار موفق، بتوانیم رویکرد معاملاتی خود را نیز ارتقا داده و هم تراز ایشان قرار دهیم.

آیا فقط زمانی که سهام خود را بفروشیم، سود می کنیم؟ اجازه دهید لحظه ای در این مورد بیندیشیم. اگر این فرضیه درست باشد، پس ثروتمندان دنیا چگونه پول در می آورند؟ بیل گیتس چند بار مایکروسافت را فروخته است؟ جواب این سوال صفر است. آیا این بدان معنی است که، بیل گیتس هیچ درآمدی نداشته است؟ مطمئناً از نظر بسیاری از شما و همچنین بیل گیتس، این استدلال درستی نیست زیرا، او مالک این شرکت است و سود سهام، حقوق و سایر درآمدهایش در مایکروسافت، سالانه بالغ بر چندین میلیارد دلار می باشد. تمام این موارد صحیح است اما، نکته ای که می خواهیم در اینجا مطرح کنیم این است که، طرز تفکر صاحبان کسب و کار این نیست که به قیمت سهام شرکت توجه کنند! بلکه بیشتر روی سود حاصل از سرمایه گذاری خود متمرکز هستند. در واقع باید گفت، تمرکز مالک به جای ارزش تابلویی سهم، بر چگونگی افزایش سود سالانه شرکت است. زیرا اگر درآمدهای شرکت برای یک دوره طولانی در حال رشد باشند، مطمئناً این رویه منجر به افزایش قیمت نیز خواهد شد. طبق گفته وارن بافت، در کوتاه مدت ممکن است قیمت سهام بر اثر تغییرات نسبت P/E یا سایر عوامل دچار نوسان شود اما، روند قیمتی بلند مدت سهام تابعی از شرایط درآمدی شرکت است.

همانند صاحب یک کسب و کار بیندیشید!

ذهنیت سرمایه گذار موفق

اگر از شما پرسیده شود، چند بار تجارت خود را به منظور پول درآوردن فروخته اید؟ خب ممکن است پاسخ هرگز باشد. در ادامه سوال می کنیم، اگر تجارت خود را نفروشید، پس چگونه می توانید سود کسب کنید؟ شاید بگویید، این تجارت یک جریان درآمدی ایجاد کرده که، سود حاصل از آن نصیب من می شود. در مقایسه، اگر همان فرد مؤسس کسب و کار نیز صرفاً مالکیت سهام یک شرکت را بدست آورد، ممکن است طرز تفکر وی هنگام تملک سهام نسبت به مالکیت خود تجارت، بسیار متفاوت باشد. زیرا آن شخص در چنین حالتی، به عنوان یک ابزار مستقل از شغلش با این سهام رفتار کرده و این موضوع هرگز موجب نمی شود او نقشی به عنوان مؤسس در این کسب و کار ایفا نماید.

بنجامین گراهام می گوید:

اولین چیزی که یک سرمایه گذار حقیقی، هنگام خرید سهام باید در نظر داشته باشد این است که، مالکیت سهام در واقع تملک بخشی از یک کسب و کار است.

آیا مغازه خود را می فروشید؟

حال می خواهیم مباحث فوق را بر اساس فرضیات اما در دنیای واقعی مطرح کنیم. فرض کنید شما یک کسب و کار در زمینه ارائه خدمات مشاوره ای دارید و تجارت خود را در یک دفتر در بازاری محلی انجام می دهید. ارزش دفتر کار شما ۵۰۰ میلیون تومان بوده و ماهیانه حدوداً۲۰ میلیون تومان درآمد دارید. این یعنی مجموع درآمد سالانه شما، ۲۴۰ میلیون تومان می باشد. حال اگر روزی یکی از دوستانتان سراغ شما بیاید و در مورد کاهش ۵۰ درصدی قیمت مغازه طی ماه های آتی هشدار دهد و از همین روی به شما پیشنهاد کند که مغازه خود را بفروشید، آیا تمایل به فروش دفتر کار خود خواهید داشت؟ به احتمال زیاد پاسخ شما منفی خواهد بود زیرا، شما در عوض قیمت مغازه، بر افزایش تعداد مشتریان و رشد درآمدتان متمرکز هستید. حتی اگر ارزش محل کارتان ۵۰ درصد کاهش یابد، شما همچنان به همان تعداد مشتری خدمات ارائه می دهید. پس به همین دلیل این موضوع روی درآمد شما تاثیری نداشته و کاهش قیمت ملک برای شما مهم نخواهد بود.

حال اگر همین دوست پس از شش ماه به شما مراجعه کرده و مدعی شود که، شرایط بازار املاک کاملاً دگرگون شده و در حال حاضر دفتر کار شما یک میلیارد تومان قیمت گذاری شده است. آیا در این شرایط محل کسب و کار خود را خواهید فروخت؟ احتمالاً در این شرایط نیز استدلال مشابهی ارائه کرده و فروشنده نخواهید بود. زیرا طرز تفکر شما مبتنی بر مالکیت کسب و کار و تمرکزتان بیشتر روی درآمد است و شاید صرفاً قیمت ملک در این راستا اهمیت چندانی نداشته باشد. شما به عنوان مالک کسب و کار، هر روز از زمان شروع فعالیت روزانه، پیوسته بر ارائه خدمات بهینه، بازاریابی صحیح و تبلیغات در رسانه های مرتبط به منظور جذب مشتریان بیشتر متمرکز هستید و طبیعتاً انجام این امور، منجر به رشد تجارت شما می شوند. بر همین اساس، زمانی که ما در سهام سرمایه گذاری می کنیم، باید طرز فکری همانند صاحبان کسب و کار داشته باشیم. بطور مثال پس از خرید سهام، فقط روی تابلوی قیمت متمرکز نباشید و به جای آن، منابع درآمدی شرکت را شناسایی کنید. اینجاست که بیشتر سرمایه گذاران اشتباه می کنند! به عنوان یک سرمایه گذار، عدم توجه و بررسی سوددهی یک شرکت پیش از شروع سرمایه گذاری، بزرگترین خطایی است که می توانید مرتکب شوید. اگر به منظور اخد تصمیمات معاملاتی خود، صرفاً قیمت سهام را ملاک قرار دهید، این احتمال وجود دارد که درگیر نوسانات قیمتی سهم شده و بر اساس حدس و گمان محض تصمیم گرفته باشید.

با نوسانات قیمت دوست شوید!

ذهنیت سرمایه گذار موفق

ممکن است بسیاری از شما به این بیندیشید که، ضمن پیروی از راه و روش سرمایه گذاران موفق، چه زمانی برای خروج به موقع و فروش سهام، مناسب و مقتضی است؟ به گفته وارن بافت، یک سرمایه گذار موفق در بهترین دارایی ها سرمایه گذاری کرده و روی جریان درآمدی آن تمرکز دارد. اما در کنار این، خود را با نوسانات قیمت نیز وفق می دهد. بطور کلی تا زمانی که بازه نوسانات قیمتی یک دارایی بسیار محدود باشد، کاربرد پذیری آن تغییرات عمده ای نداشته است. اما برخی اوقات به دلیل پدیده رفتار جمعی، قیمت این دارایی های ارزشمند نیز بشدت حبابی می شوند که، یک سرمایه گذار هوشمند باید از چنین فرصت هایی به منظور فروش سهام خود استفاده کند. میزان درآمد ناشی از یک دارایی، معمولاً در بیشتر اوقات پایدار است. اما گاهاً تغییر در انتظارات سرمایه گذاران نسبت به آینده می تواند، عامل شکست های قیمتی بزرگ باشد.

ما به عنوان یک سرمایه گذار، باید کاربرد پذیری یک دارایی را به دقت ارزیابی نموده تا بتوانیم ارزش واقعی بهینه آن را مشخص نماییم. بطور کلی مبحث اصلی بحث این بود که، اگر شما سهم یا سبدی از سهام را با نسبت P/E مشخصی خریداری کرده و برای مدت طولانی آن را نفروشید، حتی اگر نسبت P/E در طول این سال ها در محدوده یکسانی قرار داشته باشد، ارزش سرمایه گذاری شما به دلیل افزایش درآمدهای شرکت، رشد خواهد نمود. در نتیجه اگر بر اساس میزان رشد درآمد شرکت سرمایه گذاری کنید، این موضوع خود مسبب افزایش ارزش سهام شما می شود. به عنوان یک سرمایه گذار هوشمند، شما باید در شرکت های برتر با پروژه هایی با برآورد مشخص که، موجب می شوند درآمد آن ها طی سال های آتی روند افزایشی داشته باشد، سرمایه گذاری کنید. بعضی اوقات در بازار سهام ممکن است، قیمت شرکت های برتر به بیش از ارزش واقعی آن ها برسد یا بلعکس دچار حباب منفی شود. هر دوی این شرایط، موقعیت عالی را برای ما به عنوان سرمایه گذار فراهم می کنند تا، با خرید یا فروش سهام خود بتوانیم از فرصت های موجود در بازار، بیشترین بهره ممکن را ببریم.

به عنوان کلام پایانی، هنگامی که صرفاً روی سهام سرمایه گذاری کنیم، باید به دنبال تعیین نقاط کف و سقف بازار بر اساس قیمت باشیم که، این امر خیلی امکان پذیر نیست. اما در مقابل، زمانی که روی سهام یک کسب و کار عالی سرمایه گذاری کنید، حتی اگر در طول دوره سرمایه گذاری هیچ دوره رونق یا رکودی اتفاق نیفتد، ارزش این دارایی به دلیل رشد درآمد شرکت افزایش می یابد.

ادامه مطلب
۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفق
۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری...

در بازار مالی باید همیشه انتظار کاهش قیمت ها را داشته باشید. معمولاً هنگام بحران، در نظر گرفتن حداقل ۱۰% افت ارزش سهام منطقی است. سهام نیز مانند هر چیز دیگری در این دنیا، جنبه های مثبت و منفی مربوط به خودش را دارد. سقوط ناگهانی بازار می تواند مسبب اشتباهاتی از سوی سرمایه گذاران شود، که در بلند مدت به رشد مالی آن ها صدمه بزند. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش تعداد معامله گران، نوسانات بازار بورس افزایش یافته، که همین موضوع منجر به رواج رفتارهای هیجانی میان سهام داران شده است. همواره در سرمایه گذاری موفق دو پارامتر اصلی وجود دارد: بازدهی و استراتژی که فقط یکی از این دو مورد برای شما قابل کنترل است و آن، رویکرد معاملاتی شما خواهد بود.

۱۱ روش برای رسیدن به سرمایه گذاری موفق

در ادامه، ۱۱ اصل مهم در راستای موفقیت در بازار مالی را برای شما ذکر خواهیم نمود. توجه داشته باشید که این موارد اغلب به جهت سادگی بیش از حد فراموش می شوند، اما شما سعی کنید همیشه آن ها را بخاطر داشته باشید.

۱) فرآیند سرمایه گذاری خود را پیچیده نکنید

گاهاً مشاهده می شود بعضی افراد، چندین حساب معاملاتی مختلف دارند و نکته قابل تأمل این است که در تمام این حساب ها به یک شکل سرمایه گذاری می کنند، پس دلیل آن چیست؟ به نظر می رسد معامله گران این گونه می پندارند که، با انجام این کار یک سبد سرمایه گذاری متنوع و مطمئن برای خود ایجاد کرده اند. در حالی که این روش تشکیل سبد سهام و متنوع سازی سرمایه گذاری نیست و فقط شرایط کاری را دشوارتر می کند.

۲) پایش مداوم نوسانات بازار، عامل پیشگیری از ضرر نیست!

امروزه با توجه به گسترش پلتفرم های آنلاین تحلیلی و معاملاتی بازارهای مالی، برای دسترسی به قیمت لحظه ای سهام در اقصی نقاط جهان، کافیست یک تلفن همراه هوشمند متصل به اینترنت در اختیار داشته باشید. درصد بالایی از معامله گران در طول روز، زمان طولانی را صرف مشاهده و پیگیری نوسانات میان روزی بازار می کنند که، مصداق بارز اتلاف وقت است. این رویکرد در بلند مدت قطعاً برای سلامت جسمی و روانی شما به عنوان یک سرمایه گذار مضر خواهد بود، زیرا شما اساساً قادر به کنترل حرکات قیمتی بازار نیستید. نوسانات مثبت و منفی جزئی از ذات این بازار است و باید همیشه انتظار آن را داشته باشید.

۳) سبد سرمایه گذاری، حاصل تفکرات و شرایط مالی شماست

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقافراد مختلف، از طیف های مالی، شخصیتی، خانوادگی و… گوناگون را در نظر بگیرید. هر شخص بر اساس شرایط و مقدار پولی که در اختیار دارد، اقدام به سرمایه گذاری می نماید. معمولاً این موارد به صورت روزمره تغییر نخواهند کرد، پس با تشکیل یک سبد بهینه در ابتدای کار، دیگر نیازی نیست مرتباً در حال تغییر ترکیب دارایی هایتان و پرداخت کارمزد باشید. از معامله گری بر اساس شایعات و نظرات دیگران بپرهیزید و تنها زمانی که دگرگونی مهمی در زندگیتان ایجاد شد، به فکر تغییر نحوه سرمایه گذاری خود باشید.

۴) “بستگی دارد” و “نمی دانم” پاسخ بسیاری از مسائل مالی هستند

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقدر رویدادها و کنفرانس های مالی اغلب این سوال توسط مردم عادی مطرح می شود که، بهترین سرمایه گذاری چیست؟ در وهله اول پاسخ بسیاری کارشناسان به چنین سوالاتی “بستگی دارد” است و عموماً می گویند، برای مشاوره دقیق تر باید اطلاعات بیشتری در اختیار آن ها قرار داده شود. بطور کلی علی رغم تمام تجربیات انسانی و پیشرفت تکنولوژی، بازار سهام هنوز قابلیت پیش بینی ۱۰۰% را ندارد. بنابراین هیچ کس نمی تواند بگوید، چند لحظه یا یک ماه بعد چه اتفاقی در بازار روی خواهد داد. اما مشاوران مالی می توانند با ارائه راهکارهای صحیح سرمایه گذاری، در راستای پیشرفت مالی بلند مدت شما تاثیر گذار واقع شوند. مطمئناً پیگیری چنین مواردی نسبت به بررسی مداوم قیمت ها، برای شما مفیدتر است.

۵) روند صعودی یا نزولی قیمت سهام، یک پدیده عادی و تکرار شونده در بازار مالی است

نوسانات بورس همانند تغییرات دمای سطح کره زمین است. همیشه با فرا رسیدن فصل زمستان، دما افت کرده و و هوا سرد می شود. سپس مجدداً در آستانه فصل بهار، دمای زمین افزایش می یابد. این چرخه دمایی تا پایان عمر زمین ادامه خواهد داشت. اگر سبد سهام شما نوسانات غیر معقولی دارد، می توانید ترکیبی از دارایی های متعادل تر برای سرمایه گذاری انتخاب کنید. اما همواره متنوع سازی منطقی را نیز بخاطر داشته باشید.

۶) بازار بیش از هر مهارت فردی دیگری، به صبر و شکیبایی شما پاداش می دهد

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقاین یک اصل انکار ناپذیر در راستای سرمایه گذاری موفق است. طی بحران مالی سال ۲۰۰۸ در بورس های جهانی، بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل ضرر و زیان هنگفت، بازار سهام را برای همیشه رها کردند. اما تعداد کمی با صبر و اشتیاق به فعالیت در بورس ادامه دادند و حتی در دوره سقوط بازار نیز همچنان هوشمندانه سهام می خریدند، که در نهایت پاداش خوبی نیز نصیب آن ها گردید. بطور مثال شاخص داو جونز در بورس آمریکا از سال ۲۰۰۹ تا کنون، ارزش آن حدوداً ۳ برابر شده است!

۷) شانس به معنی مهارت نیست!

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقآیا این جمله را شنیده اید که؛ حتی یک ساعت خراب هم می تواند حداقل روزی دو بار زمان را درست نشان دهد!؟ معمولاً زمانی که بازار در یک روند صعودی بلند مدت قرار دارد، افراد غیر متخصص بدون داشتن دانش و تجربه کافی، به جهت تبلیغات رسانه ها و بدست آوردن ثروت های نجومی، به سرمایه گذاری در بازار سهام روی می آورند و ممکن است طی این دوره بتوانند سود مناسبی نیز کسب کنند. در نتیجه پس از مدتی این امر به آن ها مشتبه می شود که، یا سرمایه گذاری در بازار بورس کار بسیار ساده و پر سودی است و یا ایشان در انجام این کار مهارت خاصی دارند. غافل از اینکه با اتمام این روند صعودی اکثراً علاوه بر سودهای بدست آمده، سرمایه اصلی خود را نیز از دست می دهند. بطور کلی هر چقدر خود بزرگ بینی و اعتماد به نفس کاذب بیشتری داشته باشید، زیان سنگین تری در انتظارتان خواهد بود.

۸) سبد سهام بسیار متنوع، نوعی قمار است

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقاگر سرمایه گذاری شما بازدهی عالی دارد، پس احتمالاً متنوع سازی به طور منطقی انجام شده است. برخی صنایع در دوره های زمانی مشخصی، با توجه به شرایط اقتصادی حاکم، می توانند سوددهی بسیار مناسبی داشته باشند.هنر شما به عنوان یک سرمایه گذار آگاه یافتن چنین مواردی است، تا ضمن متنوع سازی، بتوانید بهترین گزینه ها را نیز در سبد خود داشته باشید.

۹) سرمایه گذاری همانند مد لباس است

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقپرطرفدارترین نحوه پوشش امروز، احتمال قوی چند ماه بعد از مد افتاده است. هوشمندانه رفتار کنید و همیشه به دنبال بهترین دارایی ها برای سرمایه گذاری موفق باشید. سبد سهام شلوغ و پرتعداد را همانند لباس های از مد افتاده فرض کنید، که هر سال به کمدتان اضافه شده و بی دلیل فقط آن ها را نگهداری می کنید.

۱۰) دیدگاه سرمایه گذاری کوتاه مدت، مانع پیشرفت شماست!

۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفقبر اساس نوسانات مقطعی بازار تصمیم گیری نکنید و تا حد امکان چشم انداز سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشید. ممکن است برخی اوقات نسبت به اهداف مالی خود، بازدهی کمتری داشته و بخاطر این موضوع نسبت به خودتان یا بازار حس بدی پیدا کنید، این یک امر کاملاً طبیعی است. اما اگر شما اهداف مالی بلند مدت داشته باشید، می دانید که باید بر اساس عملکرد خود در دراز مدت نتیجه گیری کرده و مشکلات را شناسایی و حل کنید.

۱۱) واکنش رفتاری درست، کلید موفقیت در معامله گری!

تلاش برای انتخاب بهترین دارایی برای سرمایه گذاری بسیار قابل ستایش است، اما کلید موفقیت شما این است که به عنوان یک معامله گر، درست تصمیم گیری کنید واکنش صحیح نه تنها به معنی داشتن نبوغ ریاضی یا دسترسی به اخبار پنهانی نیست، بلکه کاملاً بلعکس، به مفهوم داشتن یک رویکرد معاملاتی واضح و ساده است که در بلند مدت قابل اجرا باشد. هیچگاه بر اساس هیجانات توده مردم تصمیم گیری نکنید و بدانید هیچ کس نمی تواند بازار را کنترل کند، اما با هوشمندی می توان سرمایه خود را مدیریت کرد. برای رشد سرمایه در بلند مدت هر ماه مقداری از درآمدتان را پس انداز و دوباره سرمایه گذاری کنید، پس از مدتی موجودی حسابتان بیش از پیش رشد خواهد نمود. به عنوان آخرین توصیه، همیشه بر مبنای بلند مدت تصمیم بگیرید و یک سفته باز کوتاه مدت نباشید.

ادامه مطلب
۱
۸ اشتباه رایج در سرمایه‌گذاری

هیچ کس بی عیب و نقص نیست. همه ی ما در لحظاتی طعم برد و باخت را چشیده ایم. بااین حال، اشتباهات رایجی وجود دارند که ممکن است در هنگام انجام معاملات سهام رخ دهند و این به هیچ وجه فقط مختص شخص شما نیست، اکثر سرمایه گذاران بسیاری از اشتباهات زیر را انجام می دهند. در حقیقت، زمانی که سرمایه گذاران از اشتباهات قبلی خودآگاهی نداشته باشند ممکن است اشتباهات مشابهی را بارها و بارها تکرار کنند. شاید خود شما هم در هنگام خواندن این مقاله به خود بگویید، من هم دقیقاً چنین شرایطی را تجربه کرده ام. خبر خوب این است که می توان از بسیاری از این اشتباهات به سادگی و از طریق آگاهی اجتناب کرد. ما در این مقاله به ۸ اشتباه رایج سرمایه گذاری خواهیم پرداخت و راه هایی که ممکن است بتوان جلوی این اشتباهات سرمایه گذاری را گرفت بررسی خواهیم کرد:

۱ عدم درک صحیح از سرمایه گذاری

اشتباهات سرمایه گذاری

وارن بافت، یکی از موفق ترین سرمایه گذاران جهان، در خصوص سرمایه گذاری در کسب و کارهایی که شیوه ی کار آن ها را به درستی درک نمی کنید، هشدار می دهد. این بدان معناست که اگر شما مدل کسب و کار شرکتی را درک نمی کنید نباید سهامی از آن ها خریداری کنید. بهترین راه برای اجتناب از این امر، ایجاد یک پورتفولیوی متنوع از صندوق های قابل معامله در بورس (ETF ها) یا صندوق سرمایه گذاری است. اگر هم می خواهید در سهام فردی سرمایه گذاری کنید، اطمینان حاصل کنید که شیوه ی فعالیت هر یک از این شرکت ها را قبل از سرمایه گذاری در سهامشان کاملاً درک کرده اید.

۲ سرمایه گذاری در یک شرکت تنها به علت علاقه به آن

اغلب اوقات زمانی که در یک شرکت سرمایه گذاری کرده ایم، به علت علاقه ی ایجاد شده به آن شرکت بسیار آسان فراموش می کنیم که سهام آن را به عنوان یک سرمایه گذاری خریداری کرده ایم. اما باید همیشه به یاد داشته باشید که شما این سهام را برای کسب درآمد خریداری کرده اید و عملکرد آن شرکت بسیار مهم تر از جنبه های دیگر شرکت است. به علاوه اگر در طی مسیر، یکی از دلایلی که باعث شده بود سهام آن شرکت را بخرید تغییر پیدا کرد، فروش سهام را در نظر داشته باشید.

۳ نداشتن صبر

اشتباهات سرمایه گذاری

روندی آهسته و پایدار، همیشه بهترین نتیجه را داشته است؛ چه در ورزش، چه در دوران تحصیل و چه در حرفه ی کاری. بنابراین چرا ما در بحث سرمایه گذاری، چیزی فراتر و متفاوت تر از این مقوله را انتظار داریم؟ مشاهده ی نتیجه ی یک رویکرد آهسته، پایدار و منظم به نسبت صعودهای ناگهانی و لحظه ی آخری، به زمان طولانی تری نیاز دارد. اینکه از پرتفلیوی تان توقع داشته باشید کاری فراتر از آنچه که برای آن طراحی شده است انجام دهد، مصیبت است. این بدان معناست که باید نسبت به هر سهمی که در آن سرمایه گذاری کرده اید، با توجه به میزان زمان طی شده و رشد صورت گرفته، دیدگاهتان واقع بینانه باشد.

۴ جابه جایی بیش از حد در سرمایه گذاری

جابه جایی و یا وارد و خارج شدن بیش از حد در موقعیت های معاملاتی، مانع کسب بازده می شود چراکه هزینه های بسیار بالایی را به همراه دارد. مگر اینکه شما یک سرمایه گذار سازمانی باشید که از مزیت نرخ کمیسیون کم تر برخوردار است (بدون در نظر گرفتن نرخ های مالیاتی کوتاه مدت و هزینه فرصت از دست دادن سودهای بلندمدت در سرمایه گذاری های بهتر).

۵ تلاش برای زمان بندی بازار

زمان بندی بازار، یکی دیگر از عوامل کشنده ی بازار است. زمان بندی موفق بازار، کار بسیار دشواری است. حتی سرمایه گذاران سازمانی نیز اغلب نمی توانند با موفقیت این کار را انجام دهند. نتایج مطالعه ای مشهور با عنوان «عوامل تعیین کننده ی عملکرد پرتفلیو» که در سال ۱۹۸۶ در مجله ی تحلیل گران مالی چاپ شد، نشان داد که به طور متوسط، نزدیک به ۹۴٪ از تغییرات بازده در طول زمان با تصمیم سیاست سرمایه گذاری مرتبط بوده است. به بیان دیگر، این نشان می دهد که معمولاً اغلب بازدهی پورتفولیوی تان با تصمیمات تخصیص دارایی که می گیرید مرتبط است، نه با موضوع زمان بندی.

۶ انتظار برای بهبود اوضاع

این هم یکی دیگر از اشتباهاتی است که در نهایت باعث می شود همان میزان سودی هم که تا به اینجا به دست آورده اید از دست بدهید. درواقع در این حالت شما زمانی که متوجه شدید سهامی زیان ده است، آن قدر صبر می کنید تا به قیمت پایه قبلی اش برسد و سپس اقدام به عمل می کنید. متخصصان حوزه ی مالی رفتاری این اتفاق را «خطای شناختی» می نامند.

درنتیجه ی این امر سرمایه گذاران از دو طریق ضرر می کنند:

  • اول اینکه، آن ها آن قدر از فروش سهامی زیان ده اجتناب می کنند تا ممکن است این نزول همچنان ادامه پیدا کند و سهام کاملاً بی ارزش شود.
  • ضرر دوم، هزینه ی فرصت ازدست رفته است، چراکه می توان با همان میزان سرمایه در جای بهتری سرمایه گذاری کرد.

۷ عدم رعایت تنوع در سبد سرمایه گذاری

اشتباهات سرمایه گذاری

هفتمین اشتباه رایج سرمایه گذاری عدم رعایت تنوع در سرمایه گذاری است. درحالی که سرمایه گذاران حرفه ای ممکن است از طریق سرمایه گذاری در چند موقعیت معاملاتی متمرکز بتوانند بازدهی فعال (آلفا) و مازاد به دست بیاورند، اما سرمایه گذاران عادی نباید سعی در انجام چنین کاری کنند. سعی کنید به همان اصل «تنوع» پایبند بمانید. در ساخت سبد سرمایه گذاری خود متشکل از صندوق های سرمایه گذاری مختلف و یا سهام فردی، به یاد داشته باشید که به تمام بخش های سرمایه گذاری تان، میزان ریسکی مشخص اختصاص دهید.

به عنوان یک قانون سرانگشتی کلی، هرگز بیش از ۵ تا ۱۰ درصد سرمایه ی خود را به یک سرمایه گذاری به خصوص اختصاص ندهید!

۸ اجازه دهید احساسات تان برای شما تصمیم بگیرد

اشتباهات سرمایه گذاری

شاید به جرئت عامل شماره ی ۱ کشنده ی بازده، احساسات تان باشد. این حقیقت که در همه ی جای دنیا ترس و طمع بر بازار حاکم است، کاملاً درست است، اما اجازه ندهید این احساسات بر شما غلبه کنند. در چارچوب زمانی کوتاه مدت این امکان وجود دارد که بازده بازار سهام دچار انحراف شود، اما در طی بلندمدت، بازده تاریخی سهام با سرمایه هایی بزرگ تر می تواند به طور متوسط ۱۰ درصد در نظر گرفته شود. با درک این مسئله، در طی یک افق زمانی بلندمدت، بازده پرتفلیو شما نباید خیلی از این میانگین منحرف شود.

اما چگونه از این اشتباهات اجتناب کنیم

  • برنامه ی عملیاتی خود را توسعه دهید

به طور مستمر مشخص کنید که در کجای چرخه ی عمر سرمایه گذاری تان قرار دارید، اهدافتان چیست و به چه میزان سرمایه گذاری برای رسیدن به این اهداف نیاز دارید. اگر احساس می کنید صلاحیت تعیین این موارد را ندارید، به یک برنامه ریز مالی معتبر مراجعه کنید. همیشه به خود یادآوری کنید «چرا پول خود را سرمایه گذاری کرده اید» تا انگیزه ای برای پس انداز بیشتر داشته باشید و راحت تر بتوانید تخصیص مناسبی برای سبد سرمایه گذاری خود پیدا کنید. انتظارات خود را به نسبت بازده تاریخی بازار تعدیل کنید. انتظار نداشته باشید سبد سرمایه گذاری تان بتواند یک شبه شما را ثروتمند کند. یک استراتژی سرمایه گذاری بلندمدت و مداوم در طول زمان، دقیقاً همان چیزی است که ثروت را ایجاد خواهد کرد.

اشتباهات سرمایه گذاری

بر سبد خود دائماً نظارت داشته باشید. در پایان هر سال، سرمایه گذاری ها و عملکرد آن ها را جداگانه بررسی کنید. مشخص کنید که آیا در حال حاضر نسبت دارایی به درآمد ثابت تان مناسب است و یا باید این نسبت با توجه به شرایط فعلی تان تغییر پیدا کند.

  • برای سرگرمی های خود برنامه ریزی کنید

اشتباهات سرمایه گذاری

همه ی ما در بعضی مواقع وسوسه ی خرج کردن پول را داریم. این طبیعت انسان است. بنابراین، به جای تلاش برای مبارزه با آن، کمی با آن هم قدم شوید. می توانید بخشی از عایدات سرمایه گذاری خود را به سرگرمی های تان اختصاص دهید. اما باید میزان آن را محدود کنید و نباید این میزان بیشتر از ۵ درصد سبدتان باشد. هرگز از پول بازنشستگی خود برای این هدف استفاده نکنید.

  • سعی کنید تا جایی که امکان دارد زیان خود را با پیروی از قواعدتان محدود کنید.
  • آمادگی این را داشته باشید که ۱۰۰٪ سرمایه گذاری تان را از دست بدهید.
  • محدوده ای از پیش تعیین شده برای خود آماده کنید و به آن پایبند بمانید.

سخن آخر

اشتباهات بخشی از فرآیند سرمایه گذاری هستند. اما آگاهی از این اشتباهات سرمایه گذاری و چگونگی اجتناب از آن ها، به شما کمک می کند تا به یک سرمایه گذار موفق تبدیل شوید. برای جلوگیری از انجام اشتباهات فوق، برنامه ای مدون و اصولی طراحی کنید و به آن پایبند بمانید. این دستورالعمل ها را دنبال کنید تا بتوانید سبد سرمایه گذاری خود را هوشمندانه تر انتخاب کنید و در طی بلندمدت بازده بالاتری کسب نمایید.

ادامه مطلب
buffet-(4)
تکنیک های سرمایه گذاری موثر در...

تکنیک های سرمایه گذاری موثر

 در ۶۰ ثانیه می توانید به تکنیک های سرمایه گذاری مؤثری که کمک می کند تا سوددهی خارق العاده ای داشته باشد، دسترسی پیدا کنید.

در ابتدا من نیمی از پس انداز خودم را در یک هفته از دست دادم؛ و حالا من به طور پیوسته سودی حدود ۲۰ درصد در ماه را به دست می آورم و آماده هستم تا هر آنچه را که می دانم با شما در میان بگذارم. من آدم خارق العاده و باهوشی نیستم. من فردی هستم که به آسانی توانسته ام در اوایل زندگی ام بامطالعه ی دقیق بهترین سرمایه گذاران جهان و چگونگی کار کردن آن ها، در انجام کاری موفق شوم. من این موضوع را که چگونه سرمایه گذاران در جهان قادر به پیروی از بازار سهام هستند را به مدت هفت سال مطالعه کردم. من چندین کتاب، مقالات و خبرنامه ها را خواندم و سال ها تجربه در بازار بورس دارم. من تمام آنچه را توسط نابغه های بازار بورس توصیه شده بود مانند وارن بافت و جوئل گرین بلات انجام دادم و می توانم با تمام قلبم به شما بگویم که آن ها استراتژی های مؤثری بودند و بهترین گزینه در اینجا این است که استراتژی های قوی سرمایه گذاری آن ها که سرمایه گذاری ارزشی نامیده می شوند و می توانند توسط هر فردی یاد گرفته شوند و استفاده شوند. سال های زیادی گذشت تا من جزئیات چنین استراتژی های هوشمندانه ای را متوجه شدم و ماه ها صرف استفاده از دانش، تکنیک و فلسفه های موجود در این استراتژی ها که همگی در یک پکیج کامل برای افراد قابل دسترسی است، شد. این پکیج پتانسیل آن را دارد که بازده شمارا به شدت افزایش دهد.

چطور سرمایه گذاری ارزشی زندگی من را متحول کرد؟

سرمایه گذاری ارزشی به معنای واقعی کلمه زندگی من را تغییر داده است. از زمان شروع وبلاگ من با نام Value spreadsheet نه تنها ۱۰ هزار بازدیدکننده به این وبلاگ جذب کرده ام، بلکه با ساخت وبینارها، مصاحبه ها، پادکست ها، مقالات و کتاب های الکترونیکی درزمینه ارزش سرمایه گذاری از ساخت وبلاگ لذت برده ام. هرروز، ده ها نفر از سرمایه گذاران از هر رتبه، به خبرنامه سرمایه گذاری من می پیوندند و از صفحات و سایر منابع من برای بهبود بازده استفاده می کنند. علاوه بر آموزش سرمایه گذاران دیگر، بازدهی خودم به دلیل تداوم فرایند یادگیری افزایش یافته است.

مهم نیست که درآمد شما چه مقدار است، مهارت و میزان تجربه ی شما در بازار بورس چقدر است. همه ی افراد می توانند سرمایه گذاری موفقی داشته باشند. اما متأسفانه همواره فرصت های عالی همراه با ریسک های بزرگ است.

تکنیک های سرمایه گذاری موثر در 5 پله

دام های سرمایه گذاران انفرادی: جهان سرمایه گذاری مانند جنگلی است که به علت زیاد بودن درخت ها، سرمایه گذاران نمی توانستند چوب ها (فرصت ها) را ببینند. اما امروزه، این جهان تبدیل به یک شبکه از انرژی ها، با تغییرات سریع و هرج ومرج است. جهان سرمایه گذاری، تبدیل به یک اکوسیستم بی نظم که منجر به حواس پرتی می شود شده است. سرمایه گذاران در یک آبشار بی انتهای اخبار مالی و طرح های غنی سازی غرق می شوند. آن ها بعد از مدتی دیگر نمی دانند چه چیزی کارایی دارد و چه چیزی کارایی ندارد. این دلیلی است که آن ها تمرکز خود را از دست می دهند و به تدریج سرمایه خود را نیز از دست می دهند.

در سال های اخیر راز برترین سرمایه گذاران دنیا مطالعه شده است و نحوه ی سرمایه گذاری آن ها در بازارهای پرسود و کم سود با استفاده از فرمول هایی تحلیل شده است. برای شناسایی سهم برنده فقط نیازمند به این هستیم که مفاهیم مطرح شده را پله پله طی کنیم. این مفاهیم عبارت اند از:

شروع پرواز با سرمایه گذاری: اهمیت یادگیری اصول اولیه اغلب دست کم گرفته می شود. اما یک خانه بدون پی ریزی قوی چه شکلی خواهدشد؟ بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل پیش داوری ها و ایده های اشتباه سرمایه خود را از دست می دهند. این ماژول شما را در اولین پرواز مطمئن می سازد.

  • چرا باید سرمایه گذاری کنید.
  • راه درست برای بررسی سهام چیست.
  • چرا شما بهترین فردی هستید که پولتان را سرمایه گذاری می کنید.
  • راه های جلوگیری از اشتباهات معمول سرمایه گذاران
  • پله های تعریف اهداف سرمایه گذاری شخصی خود.

ارزش واقعی یک شرکت: دانستن نحوه ی تعیین کردن ارزش واقعی یک شرکت نکته ی کلیدی است. زیرا زمانی که شما می دانید یک شرکت چه ارزشی دارد می توانید نقاط ضعف را نادیده بگیرید و سود بیشتری را با ریسک کمتر به دست آورید. بهره ی بیشتر ازآنچه شما پرداخت کرده اید تمام هدف سرمایه گذاری ارزشی است.

  • تشخیص دادن سه نوع ارزش
  • محاسبه ارزش هرگونه کسب وکار
  • روانشناسی سرمایه گذاری و نتایج آن
  • چرا سهم اشتباه قیمت گذاری می شود و از آن چه بهره ای می توان برد.

حقایق مربوط به ریسک و بهره: یکی از تصورات غلط و نادرست و پابرجا در بازار بورس این است که اگر می خواهید سود و بهره ی بالاتری داشته باشید باید ریسک بیشتری را تحمل کنید. سرمایه گذاری ارزشی درواقع یک استراتژی با ریسک کمتر و بهره ی بیشتر است و در این ماژول سوم همه ی موارد مربوطه توضیح داده خواهدشد.

  • چرا سرمایه گذاری یک قمار نیست.
  • تکنیک تغییر احتمالات ناممکن به نفع خودتان.
  • دفع خطرهای موجود در اطراف
  • راه ها و مزیت هایی برای کمتر کردن ریسک و افزایش بهره(بازدهی)
  • روش های غیرمتعارف برای محدود کردن ضعف شما

نمودارهای بحران مالی (Crucial Financial Figures): این امکان وجود ندارد که به دفترچه ی همسایه ی خود نگاه کنید. اما شرکت ها باید همه ی پولی را که در حساب های خود کسب و خرج می کنند، افشا کنند. این عبارات به شما این امکان را می دهد تا سرکی در مرکز مالی هر شرکتی بکشید.

  • صورت حساب مالی (Financial Statement) توصیف شده به روش هیجان انگیز
  • تفاوت های جزئی بین درآمد و نقدینگی
  • ۶ تست قدرتمند مالی برای شناسایی برنده ها
  • راه هایی برای شناسایی و جلوگیری از ورشکستگی
  • یک لغت نامه که مفاهیم مهم را در برمی گیرد.

تعیین کردن بازدهی های بیشتر (Outperformers): زمانی که هزاران سهم در دسترس وجود دارند، بنابراین دانستن اینکه چگونه سهم های بی ارزش را فیلتر کنیم، یک مهارت مهم برای هر سرمایه گذاری است. قدم بعدی، استفاده از تحلیل بنیادی و سپس زمان خریدوفروش سهم است. آخرین ماژول تمامی این موضوعات را در برمگیرد.

  • ترفندهایی برای استفاده بیشتر از ایده های سرمایه گذاری
  • ابزارهای مفید وب سایت ها برای یافتن سهام
ادامه مطلب