Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

مدیریت مالی شخصی

Thumbnail-8-روش-ساده-برای-کمک-به-شما-در-مدیریت-هزینه-ها
۱۰ روش مدیریت هزینه های زندگی

استرس یک قاتل بسیار خاموش، اما بسیار قوی است. شایع ترین منبع استرس که مردم امروز با آن برخورد می کنند، پول است. پول چیزی است که ما نمی توانیم بدون آن زندگی کنیم و به طور همزمان چیزی نیست که بسیاری از مردم بتوانند آن را به راحتی به دست آورند. پول می تواند یک مسئله جدی باشد؛ پس باید روش های مدیریت هزینه های زندگی را آموزش ببینیم. شما باید از استرس این موضوع که ممکن است درگیرش شوید، خود را خلاص کنید. اول از همه این که شما باید بدانید احتمال این که یک ارث بزرگ از یک فامیل بسیار دور به شما برسد بسیار کم است و شما باید برای کسب درآمد تلاش فراوانی کنید و با دقت به راههای کاهش هزینه های زندگی خود پایبند باشید.

راههای کاهش هزینه های زندگی

با این حال شما باید در عین پول درآوردن، از زندگی خود لذت ببرید و سعی کنید آن را به طور قابل توجهی بهبود ببخشید.

یک برنامه واقع بینانه برای خود طراحی کنید

معمولا افرادی که هزینه های بسیاری دارند این کار را انجام نمی دهند، زیرا آن ها از محدودیت های هزینه خود آگاه نیستند و راههای کاهش هزینه های زندگی را آموزش ندیده اند. داشتن چیزهای خوب نشان می دهد که شما باید برای آن ها سخت کار کنید، پس واقع بین باشید. اگر می خواهید در طول یک ماه برای تهیه غذای خود پول کم نیاورید، باید یک برنامه دقیق برای مدیریت هزینه های زنگی خود طراحی کنید. به این ترتیب شما می توانید پول خود را به بهترین شکل ممکن خرج کنید و تمام نیازهای خود را برآورده سازید و در عین حال از زندگی خود لذت هم ببرید.

وعده های غذایی را خودتان بپزید

مدیریت هزینه

اول از همه اگر شما غذای خود را در خانه تهیه نمی کنید، باید به شما بگوییم که هر چه زودتر باید این عادت خود را ترک کنید. خوردن غذای خانگی باید اولویت شما باشد؛ چرا که در عین این که هزینه هایتان را کاهش می دهد، منبع سلامت و انرژی شما نیز هست. بعد از این که کیفیت غذای خود را تنظیم کردید، حال باید تمرکزتان را بر روی کمیت بگذارید. تعداد زیادی از خانوارها با تهیه بیش از حد غذا، مقدار زیادی غذا را هدر می دهند. شما برای به حداقل رساندن مقادیر مواد غذایی در وعده های خود، نیاز به زمان دارید. همچنین باید سعی کنید تا حد ممکن مصرف چربی ها را به حداقل برسانید.

مبادله کالا یا تهیه کالاهای دسته دوم

به جای خرید لباس و کتاب های جدید می توانید به سراغ کالاهای دسته دوم بروید. بسیاری از سازمان های بزرگ و وب سایت های شناخته شده به دنبال برقراری ارتباط بین افرادی هستند که می خواهند کالاهای مورد استفاده خود را به دیگران بفروشند. در چنین فضاهایی شما می توانید کالاهای مورد نیاز خود را با قیمتی پایین تر تهیه کنید و با این روش به مدیریت هزینه های خود بپردازید.

وسایل برقی را از برق بکشید

در اکثر خانه ها وسایل برقی حتی در زمان هایی که مورد استفاده قرار نمی گیرند، به برق متصل است. شما به راحتی می توانید با از برق کشیدن این وسایل در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و به طور قابل ملاحظه ای هزینه های اضافی خود را کاهش داده و به مدیریت هزینه های زندگی خود کمک کنید.

از حمل و نقل عمومی استفاده کنید

استفاده از وسایل نقلیه عمومی باعث کاهش آلودگی هوا می شود. قطار و اتوبوس نیز یک روش حمل و نقل ارزان است و در صورتی که شما برنامه خود را با آن ها هماهنگ کنید، بهترین راه برای مدیریت هزینه های زندگی جا به جایی هستند. مطمئنا اتومبیل های شخصی راحت تر و لوکس تر هستند، اما شما به راحتی بدون داشتن آن ها نیز می توانید به زندگی خود ادامه دهید.

بسته های اینترنتی خود را تغییر دهید

مدیریت هزینهبسیاری از مردم بسته های اینترنتی خود را بر اساس شغلشان انتخاب می کنند. شما می توانید به راحتی با تغییر این مورد در هزینه های خود صرفه جویی کنید. من شرط می بندم که شما در طول روز بیشتر از Wi-Fi استفاده می کنید و نیاز زیادی به اینترنت سیم کارت ندارید. با توجه به این که گوشی تلفن همراه یک وسیله کاملا شخصی است، بنابراین شما باید آن را با نیازهای خود سازگار کنید. پیشنهاد من این است که شما یک نسخه پشتیبان از تمامی اطلاعات تلفن هوشمند خود تهیه کنید تا در صورت سرقت و یا خرابی، دیگر نگران اطلاعات خود نباشید و به راحتی بتوانید آن ها را بازیابی کنید. در این صورت دیگر نیازی به صرف هزینه های هنگفت نخواهید داشت.

اطلاع از تخفیف ها

اگر می خواهید پول کمتری صرف کنید، باید زمان بیشتری را صرف کنید. به منظور کاهش هزینه های خرید خود در مورد موارد ضروری مانند مواد غذایی و محصولات بهداشتی، شما باید اطلاعات مربوط به تخفیف ها را جمع آوری کرده و به صورت عاقلانه از آن ها استفاده کنید. تقریبا در تمام سوپرمارکت ها و فروشگاه ها لیست گسترده ای از تخفیف ها وجود دارد که قطعا باید از آن ها استفاده کنید و مدیریت پول خود را شروع کنید.

مهمانی های خود را در خانه برگزار کنید

تغییرات زندگی اجتماعی، شما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، اما این بدان معنا نیست که شما باید از اجتماعی شدن خودداری کنید. شما به سادگی می توانید به جای برگزاری مهمانی ها در کافه یا رستوران ها، این مراسمات را در خانه برگزار کنید. شما می توانید به راحتی با نمایش یک فیلم در خانه یا ترتیب دادن یک بازی دسته جمعی مانند پانتومیم مهمانان خود را سرگرم کنید. به این ترتیب علاوه بر این که در هزینه های خود صرفه جویی می کنید، یک شب خاطره انگیز را نیز برای آن ها رقم خواهید زد. علاوه بر این شما به سادگی می توانید در خانه به انجام کارهایی که دوست دارید بپردازید و هیچ گونه محدودیتی نخواهید داشت. این اتفاقی است که تغییر مثبتی در زندگی تان ایجاد خواهد کرد.

صرفه جویی در مصرف انرژی

مدیریت هزینه

در اکثر مقاله ها مطالب زیادی درباره این موضوع نوشته شده است و همه برای مدیریت هزینه ها به صرفه جویی در مصرف انرژی مانند خاموش کردن چراغ ها هنگام ترک اتاق اشاره می کنند. شما نیز باید این کار را انجام دهید. همان طور که قبلا ذکر شد یکی از این کارها این است که وسایل برقی را هنگامی که از آن ها استفاده نمی کنید از برق بکشید.

با حرفه ای ها مشورت کنید

مردم به منظور یادگیری نحوه مدیریت هزینه های خود، دوره های مخصوصی می بینند تا بتوانند این مهارت را یاد بگیرند. اگر شما نیز تمایل به این کار دارید بهتر است به سراغ حرفه ای ها بروید و تحت آموزش آن ها قرار بگیرید.

مطمئن باشید که چنین سرمایه گذاری هایی باعث می شود که شما در آینده زندگی شادتری داشته باشید و هیچ گونه نگرانی درباره هزینه های خود نداشته باشید و بتوانید مدیریت هزینه های زندگی را به درستی انجام دهید.

ادامه مطلب
عادت مخرب اقتصادی
7 عادت مخرب اقتصادی که باید...

7 عادت مخرب اقتصادی

خوردن بیش ازحد فست فود و غذاهای چرب، نداشتن خواب کافی و سپری کردن زمان های طولانی در شبکه های اجتماعی بخشی از عادت های مخربی است که امروزه به آن ها عادت کرده ایم. بسیاری از ما بارها تصمیم گرفتیم عادات بد خود را ترک کنیم، اما اینکه تا چه میزان توانسته ایم موفق شویم، مشخص نیست. با سپری کردن زمان طولانی در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام دچار کمبود وقت خواهیم شد، اما باید بدانید که داشتن برخی عادات بد ما را دچار مشکلات بسیار جدی می کند. این موضوع به ویژه خود در مسائل مالی نشان داده می شود؛ زیرا یکی از مهم ترین دلایل آرامش روان این است که به طور مداوم نگران هزینه های روزمره خود نباشیم. در این مقاله، فهرستی از 7 عادت مخرب اقتصادی بیان شده است که می تواند شما را در معرض مشکلات جدی قرار دهد؛ با ما همراه باشید تا بدانید کدام یک از این عادات مخرب در شما نیز وجود دارد.

1) خرج کردن بیشتر از درآمد

اگر یک عادت مخرب اقتصادی وجود داشته باشد که باید همین الان آن را ترک کنید، این است که بیشتر از درآمدتان دست به خرج کردن بزنید. از همین حالا دست به کار شده و بررسی کنید چه هزینه هایی را می توانید کاهش دهید تا پول کمتری خرج شود. اگر مطمئن نیستید که از کجا شروع کنید از این ماه تمام خرج های خود را یادداشت کرده و کنترل کنید. براساس گزارش کنگره آمریکا، کسری مالی این کشور در سال 2017 رقمی در حدود 559 میلیارد دلار پیش بینی شده بود بنابراین حتی دولت آمریکا هم در صورت عدم رعایت خرج های خود می تواند دچار کسری بودجه شود.

خرج کردن بیشتر از رقم درآمد همیشه باعث کسری مالی می شود درنتیجه اجازه پیشرفت مالی را به شما نخواهد داد. طبق تحقیقاتی که توسط موسسه مطالعات ملی انجام شده از هر پنج آمریکایی یک نفر بیش از درآمد خود، خرج می کند. هدف شما باید این باشد که برنامه ریزی خرج های خود را برابر با درآمد خود نگه دارید تا در انتهای ماه قرضی نداشته باشید.

2) نداشتن حساب پس انداز

تصور کنید که چرخ ماشین شما به دلیل شیشه های خردشده کف خیابان پنچر می شود و شما برای تعویض لاستیک هیچ پولی ندارید. یا بدتر از آن، در ابتدای تابستان است و کولر شما دچار مشکل فنی می شود. نداشتن حساب پس انداز برای روز مبادا از عادت مخرب اقتصادی است که باید به سرعت آن را اصلاح کنید. براساس آمارها، 40 درصد از بریتانیایی ها کمتر از 100 پوند پس انداز دارند. این موضوع تنها به درآمد پایین این افراد ارتباطی ندارد؛ زیرا درآمد سالیانه نیمی از آن ها حداقل 30 هزار پوند است؛ درحالی که 23 درصد کارگرانی که سالیانه کمتر از 13.500 پوند درآمد دارند، موفق شده اند بیش از 1000 پوند پس انداز کنند. نداشتن حساب پس انداز شما را در برابر هزینه های غیرمنتظره زندگی آسیب پذیر می کند. در بسیاری از اوقات برای رفع هزینه به وجودآمده مجبورید پول قرض کنید و همین موضوع شروع یک چرخه باطل است. به جای امید برای یافتن راه ل از همین ماه بخشی از درآمد خود را برای پس انداز کنار بگذارید. یکی از بهترین توصیه ها این است که هزینه های 6 ماه زندگی را پس انداز کنید تا درصورت وقوع هر اتفاق غیرمترقبه ای فرصت کافی برای یافتن راهکار داشته باشید.

3) تأخیر در پرداخت قبض ها

اگر هر بار که موعد پرداخت قسط ها و قبض ها فرامی رسد، همان ابتدا آن ها را پرداخت نکنید، به احتمال زیاد فراموش کرده و زمانی دوباره به یاد می آورید که به دلیل دیرکرد از سوی بانک جریمه شده اید. تأخیر در پرداخت قسط های بانک علاوه بر جریمه، سبب کاهش امتیاز شما می شود؛ بنابراین برای وام های بعدی دچار مشکل می شوید. با پرداخت به موقع قبض ها می توانید از هزینه های اضافی جلوگیری کرده و این عادت مخرب اقتصادی را از بین ببرید. این روزها با آنلاین شدن سیستم های مالی، هرگونه پرداختی تنها چند دقیقه از زمان شما را می گیرد؛ پس بهتر است دست به کار شوید و تمام قبوض و قسط های عقب افتاده را به سرعت تسویه کنید.

4) پیگیری نکردن هزینه ها

بسیاری از افراد در طول ماه خریدهای غیرضروری انجام می دهند. در برخورد اول به نظر می آید خرید یک دست لباس یا گجت جدید هزینه زیادی نداشته باشد، اما به شکلی غیرمنتظره پیش از رسیدن به پایان ماه بودجه شما تمام می شود؛ بنابراین بهتر است به صورت روزانه تمام خرج ها و هزینه های خود را در یک دفترچه یادداشت کنید. در آخر ماه با بررسی فهرست هزینه ها به خوبی متوجه می شوید که پول خود را بیشتر برای خرید چه چیزهای صرف می کنید. البته اپلیکیشن های بسیاری مانند Wallet وجود دارند که این کار را برای شما ساده می کنند. با واردکردن درآمد خود و فهرست هزینه ها در هر لحظه می توانید به طور دقیق از مانده حساب خود آگاه باشید. با پیگیری مداوم این کار خواهید توانست تا یک عادت مخرب اقتصادی دیگر را نیز از لیست رفتارهای خود خط بزنید.

5) اعتیاد به خرید

عادت مخرب اقتصادی

گرچن کلیبرن مدیر برنامه ریزی مالی شرکت BKD می گوید، استفاده از خرید برای مقابله با استرس ها و فراز و نشیب های زندگی امری رایج است. با این حال باید بدانید خریدکردن مانند قرص مسکن عمل می کند و به هیچ عنوان راه حل اصلی نیست. این مدیر مالی اعتقاد دارد که خریدکردن احساسی نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه سبب بدترشدن اوضاع نیز می شود. خرید چیزهایی که به آن ها نیازی ندارید، سبب می شود بخش زیادی از بودجه شما از دست برود و درنهایت با انبوهی از وسایل غیرضروری مواجه شوید.

برای جلوگیری از این عادت مخرب اقتصادی باید قوانینی را برای خود تعیین کنید؛ برای مثال تنها از فهرست خریدی که از قبل و در زمان آرامش تهیه کرده اید، اقدام به خرید کنید. قانون دیگری که می توانید وضع کنید، این است که قبل از اقدام به خرید حداقل 24 ساعت به خود زمان دهید تا مطمئن شوید قرار است برای چیزی پول بپردازید که ضروری است. به عنوان یک راه حل منطقی دیگر می توانید با یکی از افراد نزدیک خود صحبت کنید و از او بخواهید در مواقع احساسی جلوی خرید کردن های شما را بگیرد.

6) پس انداز نکردن برای بازنشستگی

برای بسیاری از افراد هنگامی که در دهه 20 یا 30 زندگی خود هستند، بازنشستگی به نظر دور می آید، اما برنامه ریزی نکردن مناسب سبب می شود تا آن ها سال های طلایی عمر خود را برای پس انداز از دست بدهند و این را زمانی متوجه می شوند که دیگر بسیار دیر است. بیشتر بانک ها و شرکت های بیمه، برنامه های متنوعی را برای دوران بازنشستگی پیشنهاد می دهند. برای شروع پس انداز بهتر است ابتدا با مبالغ کم آغاز کنید و به مرور آن را افزایش دهید تا در کهن سالی با مشکل مالی مواجه نشوید. متخصصان امور مالی توصیه می کنند برای داشتن مستمری مناسب در زمان بازنشستگی، 15 درصد از درآمد خود را پس انداز کنید؛ بنابراین درصورت پایین بودن درآمد فعلی، بهتر است با درصد کمتری شروع کنید.

7) مقایسه نکردن شرایط مالی خود با دیگران

عادت مخرب اقتصادی

بسیاری از ما موفقیت را با سفرهای متعدد، مدل ماشین و متراژ خانه افراد می سنجیم، اما متأسفانه این فرض همیشه درست نیست. رفتن به سفرهای متعدد نیازمند صرف هزینه است، اما نشان دهنده میزان ثروت افراد نیست؛ زیرا نوع خرج کردن افراد با یکدیگر متفاوت است. ممکن است دو خانواده مختلف با درآمدهای یکسان سبک زندگی متفاوتی داشته باشند. یکی از خانواده ها به طور مداوم در سفر است و ماشین های گران قیمت سوار می شود، اما در عین حال پس اندازی ندارد. از سوی دیگر، خانواده دوم با همان میزان درآمد سفرهای محدودی در سال دارد و سال هاست اتومبیل خود را تعویض نکرده است، اما درعوض حساب پس انداز خوبی دارد و می تواند قبل از کهن سالی بازنشست شوند. برای خارج شدن از این چرخه ابتدا باید اهداف بلندمدت خود را در پنج، ده، بیست و پنجاه سال آینده تعیین کنید. روشن بودن این اهداف به شما کمک می کند تا بتوانید پول خود را در جای درستی هزینه کنید.

سخن آخر

یکی از مشکلاتی که روزانه می تواند ذهن ما را به خود درگیر کند مسائل مالی است. در این مقاله 7 عادت مخرب اقتصادی ذکر شده که در صورت عدم ترک آن ها دچار مشکلات اقتصادی فراوانی خواهید شد. یکی از این عادات این بوده که روی خرج های خود کنترلی نداشته باشید. این مساله باعث می شود تا در روزهای ابتدایی ماه تمام حقوق شما خرج شده و برای روزهای باقی مانده دچار مشکلات مختلفی شوید. با تمرین و تکرار خواهید توانست این هفت عادات را ترک کرده و روی مسائل مالی خود مدیریت مناسبی پیدا کنید. البته تمام مشکلات مالی به این هفت عادت ختم نمی شوند و دامنه گسترده تری دارند با این حال این هفت مورد جز پرتکرارترین مواردی بوده که توسط افراد مختلف بیان شده است. انسان های بسیاری با رعایت این موارد توانسته اند خود را معضلات مالی رها کرده و روند رو به رشدی را طی کنند.
نظر شما درباره این هفت عادت مخرب چیست؟ به نظرتان کدام یک از آن ها مهم تر بوده و باید به سرعت از آن دوری کرد؟ نظرات خود را در بخش کامنت با ما درمیان بگذارید.

ادامه مطلب
در سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید
آشنایی با 6 تا از بزرگ...

اشتباهات مالی و اقتصادی

این روزها تقریبا اوضاع مالی برای همه افراد سخت شده است و شرایط بد اقتصادی مانند تورم و گرانی یکی از مهم ترین نگرانی های مردم است. به خاطر همین است که بیشتر از قبل تلاش می کنیم که دوتا دوتایمان، چهار شود و اگر بیشتر نمی شود، حداقل کمتر نشود. متاسفانه بعضی از اشتباهاتمان، تبدیل به عادت شده اند و گاه حتی از اشتباه بودن آن ها مطلع نیستیم. لذا در این مقاله و با بررسی تحقیقات اقتصادی چند سال اخیر، 6 مورد از رایج ترین اشتباهات مالی که باید از آن ها پرهیز کرد، آورده شده است. پس بیایید برای جلوگیری از قمر در عقرب شدن شرایط مالی خود و خانواده امان به شناسایی و مرور آن ها بپردازیم که سال جدید را همان طور که آرزویش را داریم، به سالی پربرکت تبدیل کنیم.

1. ولخرجی کنترل نشده از مهلک ترین اشتباهات مالیدر سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید

یکی از اشتباهات رایج مالی بیشتر بودن خرج از دخل روزانه یا ماهانه است. ولخرجی آفت برکت مال شماست و تا جایی که می توان باید از خرج و برج های غیرضروری خودداری کرد.

فرقی ندارد که این خرج های اضافی کوچک یا بزرگ باشد، اساسا هر هزینه ی غیرضروری ولخرجی محسوب می شود. درست است که ما در جامعه ای مصرف گرا زندگی می کنیم و خواه ناخواه تبلیغات نظام سرمایه داری بر رویمان تاثیرگذار هستند، اما در این شرایط سخت اقتصادی، انسان عاقل کسی است که شرایط مالی خود و خانواده را بیشتر از خوشی های گذرا محترم می شمارد.

یکی دیگر از دلایل ولخرجی، تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران است. به همین دلیلی است که دیو رمزی می گوید: “ما برای تحت تاثیر قرار دادن افرادی که دوست نداریم، چیزهایی که لازم نداریم با پولی که نداریم، می خریم”.

پس بهتر است در سال جدید، آسایش خود را به رضایت دیگران ترجیح دهیم و از این اشتباه مهلک مالی دوری کنیم. چرا که در این صورت می توانیم قدمی بزرگ در جهت رشد اقتصادی برداریم.

یکی دیگر از دلایل هزینه های بیهوده، فضای مجازی و رسانه های اجتماعی است که در آن همه سعی در رقابتی ناسالم برای ثروتمند به نظر رسیدن است. بهتر است دست از تظاهر برداریم و زمان و پولی که بیهوده صرف این فضا می کنیم را به زندگی واقعی و تلاش برای کسب درآمد کنیم.

2. ارتکاب به اشتباهات مالی با قرض گرفتن های مکرردر سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید

استفاده از وام یا قرض گرفتن از افراد همیشه نوعی ریسک مالی است که اگر در موقعیت درست اتفاق نیفتد، چیزی به جز بدهی برایمان باقی نمی ماند. بسیاری از میلیونرهای خودساخته تا حد امکان زیربار قرض نمی روند و از گرفتن وام یا پرداخت اقساطی دوری می کنند. زیرا آن ها به خوبی می دانند که که قرض های متعدد می توانند به ورشکستگی ختم شود.

در این صورت نه تنها پولی پس انداز می شود، بلکه مجبور هستید پس انداز خود را صرف پرداخت بدهی ها کنید. پس تا جایی که می توانید زیر بار قرض نروید و تا وقتی که از سود معامله مطمئن نیستید، تا جای ممکن از وام و گزینه هایی از این دست دوری کنید.

3. عدم برنامه ریزی مالی برای پس انداز و تعیین بودجهدر سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید

آینده مالی شما تا حد زیادی به امروز و زمان صرف شده برای برنامه ریزی اقتصادی، بستگی دارد. ببسیاری از ما زمان زیادی را مقابل تلویزیون یا در فضای مجازی می گذرانیم، اما ادعا می کنیم برای برنامه ریزی وقت کافی نداریم. اما حقیقت این است که تا زمانی که ندانید از چه مسیری می خواهید بروید، رسیدن به مقصد سخت و دشوار به نظر می رسد.

پس حتما بی برنامگی را کنار بگذارید و مقداری از وقت خود را صرف برنامه ریزی برای پس انداز و بودجه بندی کنید.

همیشه به خاطر داشته باشید که زندگی یعنی گاهی پشت به زین و گاهی زین به پشت بودن. انسان موفق این اصل را فراموش نمی کند و به طور منظم مبلغی را برای روز مبادا پس انداز می کند.

متاسفانه زندگی بدون هزینه ممکن نیست و اگر خدای نکرده روزی توانایی کسب درآمد نداشته باشیم یا به مشکل مالی بزرگی برخورد کنیم، بدا به حالا ما اگر پس اندازی نداشته باشیم.

پس اگر به این اشتباه از اشتباهات مالی دچار هستید، دراولین فرصت آن را کنار بگذارید و همین اول سالی برای هزینه ها و پس انداز سالانه، بودجه ای تعیین کنید و سفت و سخت به آن بچسبید.

4. عدم سرمایه گذاری یا سرمایه گذاری اشتباهدر سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید

بسیاری از افراد از ریسک سرمایه گذاری گریزان هستند اما باید توجه داشته باشند که اگر عاقلانه هزینه ای را سرمایه گذاری کنند، نه تنها سود هنگفتی نصیبشان خواهد شد، بلکه از بعضی ضررهای آتی نیز جلوگیری خواهند کرد.

از طرفی دیگر، افرادی هستند که بدون ترس و تنها به اکتفای حرف یکی دونفر، ریسک های خطرناک می کنند و وارد سرمایه گذاری های اشتباه می شوند. پس اگر به هریک از این اشتباهات مالی مبتلا هستند، سعی کنید که از شر آن ها خلاص شوید و تعادل را حفظ کنید.

حقیقت آن است که با توجه به بی ارزش شدن پول نقد در سال های اخیر، عملا ذخیره پول فایده ای نخواهد داشت و بهتر است به سرمایه گذاری های عاقلانه و کم خطرتری مانند معاملات املاک روی آورید.

5. اکتفا به یک منبع درآمددر سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید

متاسفانه شرایط اقتصادی چند سال اخیر به همه ما ثابت کرد که داشتن تنها یک منبع درآمد نمی تواند کفاف یک زندگی معمولی را بدهد. از طرفی اوضاع وخیم بازار کار و تعطیلی بسیاری از مشاغل باعث شده است بسیاری از افراد تنها منبع درآمد خود را از دست بدهند.

پس بهتر است از این اشتباه درس بگیریم و تنها به یک شغل کفایت نکنیم و علاوه بر شغل اصلی خود به دنبال منبع درآمد دیگر، هرچند جزیی باشیم.

فراموش نکنید که آینده از آن کسی است که با زاویه دید گسترده به زندگی و آینده مالی خود نگاه می کندو آماده رویارویی با مشکلات مالی و بیکاری را داشته باشد.

6. عدم استفاده از خدمات بیمهدر سال جدید از این اشتباهات مالی و اقتصادی پرهیز کنید

یکی از بدترین اشتباهات مالی عدم استفاده از خدمات مختلف بیمه است. بیمه حکم محافظت از دارایی های مالی شما را دارد و در انواع مختلف، به جبران خسارت های مالی می پردازد.

به طور مثال اگر کسی به دلیل بیماری یا نقص عضو قادر به کار کردن نباشد، بیمه مخارج فرد و خانواده اش را پرداخت می کند. یا اگر سپرست یک خانواده از دنیا برود، نوعی از بیمه مخارج خانواده را تقبل می کند.

ممکن است پرداخت اقساط آن کمی دشوار به نظر برسد اما بیمه ضمانتی برای روزهای سخت مالی است. پس اگر ناآگاهانه تا به امروز، این اشتباه را مرتکب شده اید در اسرع وقت با یک مشاور بیمه صحبت کنید و برای بیمه کردن خود و خانواده خود اقدام کنید.

سخن آخر

در جامعه امروزی اشتباهات مالی از آن دست اشتباهات جبران ناپذیر محسوب می شوند که باید به دقت از آن ها دوری کرد. یکی از مهم ترین اقدامات در جهت پیشرفت مالی، آگاهی از این اشتباهات و برطرف کردن آن هاست. زیرا دنیای امروز که درگیر نوعی جنگ اقتصادی بین قدرت هاست، فرصتی برای آزمون و خطای افراد معمولی باقی نمی گذارد و این ما هستیم که باید با استفتاده از هوش و آگاهی گلیم خود را از آب بیرون بکشیم.

به همین دلیل در درجه اول باید دست از بی برنامگی برداشته و اشتباهات خود را جبران کنیم و مانع از هرگونه اشتباهات مالی شویم. چرا که تنها در این صورت است که می توانیم پشتوانه ای مالی، برای سال های آینده خود و خانواده امان تامین کنیم.

ادامه مطلب
ازدواج بدون پول
چگونه بدون پول ازدواج کنیم؟ ۱۳...

ازدواج بدون پول شاید این روزها کمی غیرمعقول به نظر برسد؛ اما اگر به دقت به آن نگاه کنیم، چندان هم دور از عقل نیست. با توجه به اهمیتی که ازدواج در حفظ سلامت روح و جسم دارد، برای در امان ماندن یک جامعه از معضلات اجتماعی، یک امر ضروری است؛ اما یکی از موانع مهم برای ازدواج جوانان، نداشتن شرایط مناسب مالی است. پول اهرمی تأثیرگذار و قوی در زندگی امروز بشر است. تقریباً همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان ها به این پدید وابسته شده است.

بسیاری از جوانان ازدواج بدون پول را یک ریسک بزرگ می دانند که حاضر نیستند به هیچ قیمتی به آن دست بزنند. درحالی که می توان با کاهش توقعات و ترجیح خواسته های خود بر نظرات دیگران، یک ازدواج آسان و کم خرج را برای خود رقم زد. همین الان که شما در حال مطالعه ی این مقاله هستید، صدها جوان تنها به دلیل نداشتن پول کافی از ازدواج سر باز می زنند. اما آیا نمی توان بدون پول ازدواج کرد؟ مسلماً خیر هرگز نمی توان بدون پول ازدواج کرد. اما ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم که با پول کم می توان ازدواج کرد.

چرا ازدواج بدون پول و کم هزینه؟

صرف هزینه های بزرگ برای یک شب، آن هم شبی که بعد از مدتی از آن چیزی جز چند عکس خاک خورده باقی نمی ماند و در عوض متحمل شدن میلیون ها تومان بدهی و هزینه های تلنبار شده، اصلاً منطقی نیست. از این گذشته تصور اینکه مراسمات عروسی و ازدواج با هزینه های بیشتر به یادماندنی تر و باشکوه تر خواهند بود همه یک تصور اشتباه است. با کمترین هزینه می توانید رویایی ترین شب زندگی خود را رقم بزنید.

۱۳ راهکار کاربردی برای ازدواج بدون پول و کم هزینه

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که تصور می کنید بدون پول و با هزینه ی کم نمی توان ازدواج کرد، لازم است در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید. ما در اینجا می خواهیم راهکارهایی برای ازدواج بدون پول و کم هزینه پیشنهاد کنیم که احتمالاً شنیدن برخی از آن ها شما را متعجب خواهد کرد.

۱- برای ازدواج بدون پول شما در رأس هستید

ازدواج بدون پول

یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود هزینه های ازدواج افزایش یابد، توجه بیش از حد به نظرات دیگران است. بسیاری از جوانانی که قصد ازدواج دارند، بیش از حد به نظرات دیگران اهمیت می دهند.  شب عروسی شب شما است، نه شب این و آن و دیگران! متأسفانه بسیاری از افراد در جامعه ی ما درگیر چشم وهم چشمی های زیادی بوده و دلیل اصلی هزینه های بالای عروسی آن ها همین چشم و هم چشمی و نظرات دیگران است. برای داشتن یک شب رویایی و کم هزینه نظر دیگران را تنها یک پیشنهاد تلقی کنید. این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چه می خواهید و دنبال چه چیزی هستید.

۲- برخی از سنت ها را کنار بزنید

ازدواج بدون پول

از قدیم سنت های بسیار زیبایی برای شب عروسی  برگزار می شده است که اجرای آن ها علاوه بر عدم نیاز به هزینه های زیاد باعث زیباتر شدن این شب نیز می شود. اما برخی سنت های دست و پاگیر هم هستند که فقط از روی حسادت و چشم وهم چشمی ایجاد شده اند. برای مثال درگذشته رسم بر این بود که جشن عروسی در چند وعده برگزار می شد. این رسومات هزینه های سنگینی را به زوجین متحمل می کرد. برخی دیگر از رسومات به هدیه دادن و خرید لوازم غیرضروری اختصاص داشت. درحالی که اکنون بسیاری از این رسومات منسوخ شده اند.

حتی اگر در منطقه ی زندگی شما هنوز به رسومات گذشته پایبند هستند، شما ساختارشکنی کنید. برای یک بار هم که شده این سنت ها را به فراموشی بسپارید و حتی شده به عنوان نفر اول در خانواده ی خود از این سنت های پرهزینه و بی نتیجه دست بکشید.

۳- محل برگزاری جشن را ارزان قیمت انتخاب کنید

ازدواج بدون پول

یکی دیگر از توصیه های مهم برای ازدواج بدون پول در نظر گرفتن محل برگزاری جشن در منطقه ی ارزان قیمت است. زیبایی و شیک بودن محل عروسی اهمیت زیادی دارد. اما این معیارها را تنها در مکان های گران قیمت به دست نخواهید آورد. مکان های زیبایی هم هستند که تنها به دلیل موقعیت های مکانی که دارند، هزینه های بسیار کمتری دریافت می کنند . از آن ها غافل نشوید. برای تعیین محل برگزاری جشن می توانید یک باغ یا محیط رایگان را در نظر بگیرید. سپس در آن صندلی بچینید و با کمترین هزینه، جشن خود را در آنجا برگزار کنید. برای مثال یک حیاط بزرگ هم می تواند مثل یک تالار پذیرایی باشد. به شرط این که آنجا را با کمک چراغ های رنگی، گلدان های طبیعی، موکت های رنگی و … زیباتر کنید.

۴- خلاقیت به خرج دهید

ازدواج بدون پول

یک خلاقیت خارق العاده هم تأثیر زیادی روی روحیه خودتان خواهد داشت، هم شب شما را به یادماندنی تر خواهد کرد و هم خاطرات زیبایی برای شما رقم خواهد زد. برخی از افراد به جای یک ساعت فکر ترجیح می دهند درآمدهای یک سال خود را صرف خرید وسایلی گران قیمت کنند که تنها برای چند ساعت می توانند از آنها استفاده نمایند. یک دسته گل خلاقانه خیلی زیباتر از دسته گلی خواهد بود که تنها برای فخر فروشی خریداری می شود. برخی  برای یک دسته گل که در حالت عادی با قیمت ۱۰۰ هزار تومان فروخته می شوند، حاضرند ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کنند. این در حالی است که بسیاری از فروشندگان نیز با توجه به نیاز عروس و دامادها، قیمت اجناس و خدمات خود را افزایش می دهند. برای این که گرفتار چنین مشکلاتی نشوید، بهتر است حداقل یک ماه قبل از عروسی برخی از نیازهای عروسی را با خلاقیت خود برطرف کنید.

۵- از خریدهای اضافه خودداری کنید

ازدواج بدون پول

یکی دیگر از توصیه های مهم برای ازدواج بدون پول خودداری از خریدهای اضافه است. خرید لباس عروسی به هزینه ی زیادی نیاز دارد. اگر به دنبال یک ازدواج آسان و بدون دردسر هستید، بهتر است به فکر کرایه ی لباس عروسی باشید. همچنین برخی از خریدهای اضافه و غیرضروری مثل خرید لباس و وسایل شخصی را به بعد از عروسی، موکول کنید و یا تعداد کمتری تهیه کنید. شاید نیاز باشد برخی از وسایل را از نزدیکان خود قرض بگیرید. برای مثال عروس به یک کیف و کفش سفیدرنگ نیاز دارد که اغلب بعد از عروسی هیچ استفاده ای ندارند. به جای خرید این دو وسیله با قیمت بالا، می توانید آن ها را از دوستان یا نزدیکان خود قرض بگیرید.

۶- بودجه ی عروسی را از قبل مشخص کنید

ازدواج بدون پول

یک اصل بسیار مهم و حیاتی در کم هزینه تر کردن مراسم عروسی، بودجه بندی مراسم است. از قبل با توجه به قیمت های حدودی که در دست دارید، بودجه ای مخصوص و منطقی برای شب عروسی خود در نظر بگیرید و به هیچ وجه از این بودجه عدول نکنید. اگر در همین اولین قدم زندگی مشترک، شکست را قبول کنید و پا روی خط قرمزهای اقتصادی خود بگذارید، آینده تان تباه خواهد بود. با نوشتن بودجه و هزینه های موردنیاز، می توانید اولویت های خود را مشخص و هزینه های غیرضروری را حذف کنید.

۷- جهیزیه ی ساده تهیه کنید

ازدواج بدون پول

یکی دیگر از نیازهای اساسی برای ازدواج، تهیه ی جهیزیه است. هرچند نمی توان گفت با وسایل ابتدایی یک زندگی جدید تشکیل دهید، اما خرید برخی از وسایل نیز ضرورتی ندارد. این روزها وسایل جدید و لوکس زیادی در بازار موجود است. برخی از خانم ها تصور می کنند هر وسیله ای که در بازار وجود دارد و یا در فروشگاه های لوازم خانگی پیدا می شود، باید برای زندگی آینده تهیه شود. درحالی که بسیاری از این لوازم برای رستوران ها، فست فودها و یا سایر مکان ها کاربرد دارد. برای مثال خرید یک دستگاه سرخ کن گران قیمت یک هزینه ی غیرضروری است. این وسیله برای رستوران ها و فست فودها کاربرد بیش تری دارد.

وسایل دیگری نیز وجود دارد که قبل از ازدواج خریداری می شود و پس از ازدواج با قیمت پایین فروخته می شوند. یکی از نکات مهم زمان تهیه ی جهیزیه، خرید وسایلی است که واقعاً به آن ها نیاز دارید. قبل از این که به خرید بروید یک لیست تهیه کنید و تمامی لوازمی که برای خانه داری و آشپزی به آن ها نیاز دارید، تهیه کنید. در این صورت از خرید وسایل غیرضروری خودداری می کنید. همچنین باید متراژ خانه ای را که باید در آن زندگی کنید، در نظر بگیرید. با خرید وسایل بیش از اندازه، به فضای زیادی برای نگهداری آن ها نیاز دارید. پس فقط برای چشم و هم چشمی بیش از حد جهیزیه تهیه نکنید؛ اما بعد از ازدواج به دلیل کمبود جا و یا غیرکاربردی بودن برخی از وسایل، مجبور به فروش آن ها با قیمت کمتر می شوید.

۸- خانه ای با متراژ کم تهیه کنید

ازدواج بدون پول

برخی از تازه دامادها حتی شده به زور اجاره های سنگین، تمایل دارند یک خانه ی ۳ خوابه در شمالی ترین نقطه ی شهر داشته باشند. خود سرمایه دارها و ثروتمندترین افراد جامعه نیز چنین ولخرجی هایی را برای خود و فرزندانشان انجام نمی دهند. برای انتخاب موقعیت خانه ی خود، امنیت، نزدیک بودن به محل کار و نزدیک بودن به مراکز خرید را در نظر بگیرید و سپس بهینه ترین انتخاب را داشته باشید. در ضمن به یاد داشته باشید که شما در ابتدای زندگی فقط دو نفر هستید که گاهی نیز باید از مهمان پذیرایی کنید. پس لزومی ندارد که یک خانه با متراژ بالا تهیه کنید. درحالی که بخش زیادی از آن بلااستفاده می ماند؛ اما اگر یک خانه با متراژ کوچک تهیه کنید، هزینه ی کمتری را بابت تهیه ی خانه پرداخت می کنید.

۹- عروسی را در شهرهای کوچک برگزار کنید

ازدواج بدون پول

بسیاری از هزینه ها ازجمله کرایه ی یک تالار برای برگزاری جشن عروسی در شهرهای بزرگ، گران تر از شهرهای کوچک است؛ بنابراین اگر قصد دارید از میزان هزینه های عروسی بکاهید، بهتر است جشن عروسی را در یک شهر کوچک و یا در حومه ی شهر برگزار کنید.  با این ترفند با یک تیر چند نشانه خواهید زد: در هزینه های خود صرفه جویی خواهید کرد، یک گشت وگذار چندساعته برای خود و مهمانان عروسی رقم می زنید، به عنوان یک الگو برای سایر اطرافیان خود شناخته می شوید و از جهتی هم شب خود را با خاطره ای زیبا به ذهن ها خواهید سپرد.

۱۰- در خرید کادوی عروسی سخت نگیرید

ازدواج بدون پول

سنت ازدواج و مراسم عروسی در کشور ما به سمت و سویی رفته است که اگر برای کادوی ازدواج دست به جیب نشوید و یک هدیه گران قیمت نگیرید، شب شما به پایان نخواهد رسید. برای ازدواج بدون پول باید از توقعات خود بکاهید و برخی از وسایل را کنار بگذارید. اگرچه طلاهایی که در زمان عروسی خریداری می شود به نوعی پس انداز محسوب می شوند، اما اگر داماد توانایی مالی برای تهیه ی طلا را نداشته باشد، می توان به جای آن بدلیجات هم رنگ طلا نیز هدیه داد. بعدها که وضعیت زندگی زن و شوهر روبه راه شد، می توانند طلا خریداری کنند. حتی لزومی ندارد که حلقه ی عروسی از جنس طلا باشد. خوشبختی با طلا خریداری نمی شود. برای ازدواج بدون پول باید از برخی موارد چشم پوشی کرد.

همچنین برای خرید حلقه و سرویس طلا باید نمونه ای را انتخاب کنید که نگین های کمتری داشته باشند؛ زیرا زمان خرید باید هزینه ی نگین ها را پرداخت کنید؛ اما زمانی که قصد فروش طلا را داشته باشید، نگین ها محاسبه نمی شود. پس ضرر می کنید.

۱۱- از نزدیکان خود قرض بگیرید

ازدواج بدون پول

بدون شک ازدواج بدون پول ممکن نیست و شما فقط می توانید هزینه های تشکیل زندگی را کمتر کنید. قرض گرفتن از نزدیکان یک سنت بسیار پسندیده است. اگر هیچ پولی در بساط ندارید، می توانید از نزدیکان خود قرض بگیرید. بعد از دریافت کادوی عروسی، پول آن ها را پس بدهید. دریافت وام بانکی هم یکی دیگر از راه های ازدواج بدون پول است؛ اما به شرط این که مجبور نباشید بهره ی زیادی بابت دریافت وام پرداخت کنید. وام ازدواج بهره ی پایینی دارد و یکی از بهترین راه ها برای ازدواج است.

۱۲- تجهیزات و مخلفات عروسی را کمتر کنید

ازدواج بدون پول

برای برگزاری یک جشن عروسی باید از مهمانان با میوه، شیرینی و غذا پذیرایی کنید. به جای چندین نوع غذا و میوه، یک نوع غذا و دو میوه را در نظر بگیرید. به سراغ گران ترین غذاها و میوه ها نروید. با یک غذای ارزان قیمت هم می توانید جشن خود را به بهترین شکل ممکن راه بیندازید. برای فیلم برداری مجبور نیستید به سراغ حرفه ای ترین فیلم بردارهای شهر بروید. اگر در بین دوستان و آشنایان کسی دوربین عکاسی یا فیلم برداری داشته باشد، می تواند لحظات شیرین عروسی را برای شما ثبت کند. بعد از اتمام عروسی می توانید آن ها را با نرم افزارهای ویرایشگر فیلم و عکس به دلخواه خود تغییر دهید. به سراغ یک خواننده محبوب نروید. بلکه با دو دستگاه باند هم می توانید موسیقی جشن را تأمین کنید.

۱۳- برای ماه عسل به مکان های ارزان قیمت بروید

ازدواج بدون پول

برای شروع زندگی، شما به دنبال ساختن یک خاطره ی زیبا در کنار همسر خود هستید. اصل ماه عسل بر این پایه استوار است. حالا حتماً نباید این خاطره را در سواحل آنتالیا رقم بزنید. هر چه سفر کوتاه تر باشد، هزینه ی کمتری را به دنبال دارد. از تعداد روزهای سفر خود بکاهید تا مجبور نباشید هزینه ی زیادی را برای هتل پرداخت کنید. بهتر است به جای یک هتل چند ستاره، یک هتل معمولی و ارزان را انتخاب کنید. همچنین برای کاهش هزینه ها در زمان ماه عسل، بهتر است خودتان برای آشپزی و سایر خدمات دست به کار شوید.

نتیجه گیری

ازدواج بدون پول شاید کمی دست نیافتنی باشد اما ازدواج با هزینه ی مناسب اصلاً دور از واقعیت نیست و باکمی دقت در هزینه ها و داشتن برنامه ی درست می توان به این مهم دست یافت.

ادامه مطلب
esteghlal mali-1header
چگونه به استقلال مالی برسیم؟ راهکارهایی...

به دست آوردن پول، همیشه یک ماجراجویی بوده است؛ چه آن زمانی که پول به صورت سکه های طلایی و نقره ای در کیسه مردم جیرینگ جیرینگ صدا می داد چه حالا که به صورت اعتباری نامرئی پشت یک کارت از جنس پلاستیک، خودش را پنهان کرده است. در مسیر این ماجراجویی، عده ای با خطرهای آشکار و نهان، دست و پنجه نرم کردند و صاحب دانش و ثروت فراوانی شدند. عده ای نیز از کناره ها آمدند؛ بی خطر رسیدند ولی از دانش، بی بهره شدند و از ثروت، گنج ناچیزی به دست آوردند. آنهایی که در ماجراجویی کشف پول، با کوله باری از دانش و ثروت به سرمنزل مقصود رسیدند، درهای ذهنشان را گشودند و دانششان را به دیگران نیز آموختند. به همین دلیل، ما وارثان دانش فراوانی از ثروت اندوزی هستیم و نسبت به اجدادمان، مسیر بسیار هموارتری را برای رسیدن به استقلال مالی پیش رو داریم. در این مقاله، با هم به دنبال نکته های باارزشی می گردیم که در رسیدن به استقلال مالی، راهنما و روشنگر مسیرمان خواهند بود.

رابرت کیوساکی

پول، مفهومی است که داشتنش، حتما خوشبختی نمی آورد، اما نداشتنش حتما باعث بدبختی می شود.

منظور از استقلال مالی چیست؟

استقلال یا آزادی مالی، حالتی است که در آن، فرد به اندازه ای از ثروت می رسد که بدون نیاز به کار کردن، نه تنها از پس تمام مخارج زندگی اش برمی آید، بلکه در آسایش و رفاه کامل، زندگی می کند.» رسیدن به استقلال مالی بسیار شیرین است. وقتی بتوانیم بدون کمک مالی دیگران و در نتیجه تلاش و سیاست های مالی خودمان، به راحتی زندگی کنیم، سرشار از احساس غرور و اعتماد به نفس می شویم. تجربه همین حس خوب، بهترین انگیزه برای تلاشی پرشور در مسیر رسیدن به استقلال مالی است.

چه رابطه ای بین استقلال فکری و استقلال مالی وجود دارد؟

اولین و مهم ترین قدم برای رسیدن به استقلال مالی، دست یابی به استقلال فکری است. چون تفکر، مبنای همه چیز است. هر موفقیت و هر شکستی در نتیجه عمل دقیق به یک تفکر ایجاد شده است. ما افکارمان را زندگی می کنیم. برای این که بتوانیم سرعت رسیدن به استقلال فکری مان را بالا ببریم باید از دو جهت، وارد عمل شویم. این دو جهت شامل موارد زیر می شوند:

جایگزینی افکار

اصلاح رفتار

در ادامه، این دو گزینه را با هم بررسی می کنیم.

قدم به قدم تا یک سبک فکری جدید

تصور کنید که شما در ذهنتان، همیشه این گونه راجع به پول فکر می کنید: «پول به راحتی به دست نمی آید.» به دلیل همین سبک تفکر، همیشه به طور خودکار، سخت ترین راه ها را برای رسیدن به پول، انتخاب خواهید کرد. شما ذهنتان را برای پولی سخت، برنامه ریزی می کنید و ضمیر ناخودآگاهتان نیز دقیقا خواسته شما را اجرا می کند. با وجود این باور، تمام راه ها و فرصت های کسب آسان پول، از جلوی دیدگان شما ناپدید می شوند. بنابراین، باید خیلی جدی، عزمتان را جزم کنید تا ابتدا در دنیای افکارتان به استقلال برسید. برای شروع می توانید روی یک برگه کاغذ، تمام فلسفه ای که راجع به پول دارید را بنویسید. کسی به جز شما این برگه را نمی بیند، پس با خودتان روراست باشید و این کار را صادقانه انجام دهید. بعد از نوشتن دیدگاهتان در مورد پول، نوبت جایگزینی آن فرا می رسد. با این کار، شما پایه های فکری خودتان را به صورت اساسی، بازسازی می کنید. بیایید این راهکار را در قالب یک مثال، با هم بررسی کنیم.

تفکر من راجع به پول: پول به سختی و با زحمت زیاد به دست می آید.

تفکر جدیدم راجع به پول: به دست آوردن پول، چیزی شبیه به یک بازی و بسیار آسان است.

تنها روشی که با آن می توانید تفکر جدیدتان را جایگزین تفکر قدیمی تان کنید، استفاده از اصل تلقین است. آن قدر تفکر جدیدتان را با خودتان تکرار کنید که ملکه ذهنتان شود، به حدی روی آن پافشاری کنید که به درستی اش ایمان بیاورید. وقتی یک تفکر به باور تبدیل شود، تمام چیزهایی که زمانی غیرممکن به نظر می رسیدند، به شیوه ای جادویی محقق می شوند. موفقیت در این بخش، مهم ترین و اصلی ترین گام برای رسیدن به استقلال مالی شما است. روی آن سرمایه گذاری کنید.

وین دایر

تفکر، یک انرژی روانی است. سرمایه ای است که می توانید با آن آرزوهایتان را خریداری کنید. یاد بگیرید که این سرمایه را برای چیزهایی که نمی خواهید خرج نکنید.

اصلاح خشت اول

استقلال مالی

قدم بعدی در رسیدن به استقلال فکری، بازسازی رفتارهای مالی مان است. هر کدام از ما، رفتارهای مالی خاص خودمان را داریم. مثلا عده ای در برخورد با پول، تنها گزینه خرج کردن را می بینند. نکته مهم این است که رفتارهای مالی که تا به امروز داشتیم، نتوانستند در مسیر رسیدن به استقلال مالی، کمک حال ما باشند. بنابراین، تنها گزینه پیش رو، تغییر آن رفتارها است. چند راهکار که در ادامه آنها را می خوانیم، می توانند در تغییر این رفتارهای مالی به ما کمک کنند.

از یک سیستم حسابداری شخصی استفاده کنید

هر چقدر هم که به حساب و کتاب خودمان اعتماد داشته باشیم باز هم استفاده از یک سیستم حسابداری شخصی، گزینه بهتری خواهد بود. چون با به کار گرفتن ابزارهای حسابداری، دید گسترده تری در زمینه اوضاع مالی مان به ما می دهد. برای استفاده از یک سیستم حسابداری شخصی، نیازی به یاد گرفتن حرفه ای حسابداری نداریم. امروزه، برنامه های آنلاین زیادی مثل «جیب» وجود دارند که خدمات حسابداری شخصی را در بستر اینترنت و به سادگی هر چه تمام تر به کاربران ارائه می دهند. با پرداخت مبلغ بسیار کمی می توانید از خدمات این سامانه ها استفاده کنید و بدون این که لازم باشد از علم حسابداری چیز زیادی بدانید، دخل و خرجتان را خیلی حرفه ای مدیریت کنید.

دفترچه خرید داشته باشید

گاهی حتی با وجود استفاده از سیستم های حسابداری، باز هم نمی توانیم عادت های خرج کردنمان را اصلاح کنیم. دارن هاردی در کتاب معروف «اثر مرکب» راه حل جالبی را برای این مشکل ارائه کرده است. او برای اصلاح عادت خرج کردنش، از یک دفترچه یادداشت کوچک استفاده کرد. به این ترتیب که هر چیزی که می خواست بخرد را با ذکر قیمت و تعدادش در آن یادداشت می کرد. شاید در نگاه اول، این یک راه حل پیش پا افتاده باشد، اما چند مزیت مهم در این کار نهفته است:

ما را با حقیقت و حجم رفتارمان آشنا می کند

وقتی بدون حساب و کتاب، خرج می کنیم چون از مقدار خرج کردنمان آگاهی نداریم در نتیجه قدمی برای مدیریت خرج کردن هایمان برنمی داریم. اما وقتی در نتیجه نوشتن با عادت های خرج کردنمان روبه رو می شویم، می فهمیم که به خیلی از خریدهایمان اصلا نیازی نداشتیم.

کم کم به علت زحمتی که با نوشتن بر گردنمان می افتد، فقط چیزهای خیلی ضروری را می خریم.

این دستاورد تنها در صورتی ایجاد می شود که ما واقعا هر چیزی که می خریم را در دفترچه یادداشت کنیم.

ناپلئون هیل

فقر و ثروت، هر دو زاییده تفکر هستند. اندیشه های شما کدام یک را جذب می کنند؟

استقلال یا امنیت مالی؟ انتخاب شما چیست؟

استقلال مالی

یکی از رقیب های اصلی که در مسیر رسیدن به استقلال مالی برای خودش یال و کوپالی به هم زده، امنیت مالی است. امنیت مالی، مفهومی بسیار وسوسه برانگیز دارد. چون انسان را از دام بسیاری از نگرانی های مالی نجات می دهد. پررنگ ترین نمونه از کسانی که امنیت مالی را تجربه می کنند، کارمندان هستند. امنیت و استقلال مالی ویژگی های خوب و بد خاص خودشان را دارند. بیایید این ویژگی ها را با هم بررسی کنیم. در پایان، این شما هستید که باید بین داشتن امنیت و استقلال مالی، یکی را انتخاب کنید.

ویژگی های مثبت امنیت مالی

داشتن درآمدی ثابت در هر ماه

داشتن بیمه و مزایا

بهره مندی از حقوق بازنشستگی

ساعت های مشخص کاری

ویژگی های منفی امنیت مالی

معتاد کردن انسان به دریافت مقدار اندکی پول در زمانی مشخص

از بین بردن روحیه شجاعت و ریسک در وجود انسان

کار کردن تا زمان بازنشستگی، بدون وقفه

صبر کردن برای بازنشستگی از کار تا زمان پیری

عدم توانایی در تغییر ساعت های کاری

تلاش زیاد برای پولدار کردن کارفرما

حالا بیایید نگاهی به ویژگی های مثبت و منفی استقلال مالی بیندازیم:

ویژگی های مثبت استقلال مالی

در اختیار داشتن پول زیاد

عدم نیاز به کار در ساعت های مشخص

بازنشستگی از کار در زمان جوانی

بازگشت تمام تلاش ها به صورت موفقیت برای خود فرد نه دیگران

لذت بردن از زندگی به دلیل رهایی از محدودیت های مالی

ویژگی های منفی استقلال مالی

نیاز به یادگیری مداوم

نیاز به داشتن روحیه ای شجاع و ریسک پذیر

ایجاد تغییرهای کلی در سیستم های مالی شخصی

انعطاف پذیری بالا

آلفرد آرمنه مونتاپرت

بیشتر مردم مانع ها را می بینند و تنها عده کمی به راه حل ها توجه دارند. تاریخ نشان می دهد که موفقیت با گروه دوم است.

چگونه مسیر مالی خودم را پیدا کنم؟

استقلال مالی

رسیدن به استقلال مالی، به ساخت یک مسیر مالی مشخص نیاز دارد. رابرت کیوساکی در کتاب چهارراه پول سازی، شش قدم را برای ساخت این مسیر مالی، معرفی می کند. با هم آنها را بررسی می کنیم.

قدم اول: اوضاع مالی تان را بررسی کنید

برای برداشتن این قدم باید کارهای زیر را انجام دهید:

صورت مالی فعلی خود را بنویسید. مشخص کنید دارایی ها و بدهی های شما چقدر هستند؟

یک هدف بلند مدت پنج ساله و یک هدف کوتاه مدت یک ساله مالی که واقع بینانه باشند را برای خودتان مشخص کنید.

هدف های خود را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید و تمرکز خود را روی انجام آن بخش ها بگذارید. مثلا اگر هدف یک ساله مالی شما، خلاص شدن از بدهی ۵۰ میلیون تومانی است، باید لیستی از راه های کسب درآمد را برای خودتان مهیا کنید. دیوید کلاسون در کتاب ثروتمندترین مرد بابل، راهکار جالبی برای خلاصی از بدهی و به طور همزمان، کسب ثروت را آموزش داده است. او در این راهکار که ترجمه ای از یک لوح بابلی است، چهار گام ساده را توضیح می دهد: «برای خلاصی از بدهی و مدیریت پول هایتان باید درآمد هر ماه خود را به سه قسمت تقسیم کنید.

اول: ۱۰ درصد از درآمد هر ماه خودتان را پس انداز کنید.

دوم: ۷۰ درصد از آن را برای خرجتان در طول یک ماه نگه دارید.

سوم: ۲۰ درصد از درآمد هر ماهتان را برای دادن قرض ها کنار بگذارید.

چهارم: به این برنامه، پایبند باشید.»

شبیه راهکاری که کلاسون برای خلاصی از بدهی ارائه داد، شما نیز باید هدف های خود را به اندازه کارهایی عملی، کوچک کنید.

قدم دوم: تفاوت بین ریسک و خطر کردن را درک کنید

بر خلاف مردم که می گویند سرمایه گذاری خطر دارد، من می گویم نداشتن دانش کافی خطرناک است. پس شما باید با یادگیری اصول مالی، فرق بین ریسک کردن و خطر کردن را یاد بگیرید. در هفته، پنج ساعت را صرف مطالعه روزنامه های اقتصادی، اخبار، کتاب های صوتی سرمایه گذاری، آموزش تخصصی بورس و آموزش های مدیریت مالی کنید.

قدم سوم: می خواهید چه سرمایه گذاری باشید؟

در کل، چند مدل، سرمایه گذار وجود دارد:

کسانی که به دنبال مشکلات می روند. آنها از طبقه کارآفرینان و سرمایه گذاران موفق هستند و معمولا به دنبال سود بالا در پی حل مشکلات می گردند.

کسانی که به دنبال پاسخ ها هستند. این افراد، بیشتر کارمند یا خویش فرما هستند و سوال های این چنینی را زیاد می پرسند: «من کجا سرمایه گذاری کنم؟ چه سهمی الان خوب است؟ آیا اوضاع ملک، رو به رشد است؟» این افراد معمولا آنچه سرمایه گذاران دسته اول آماده کرده اند را می خرند.

کسانی که می گویند: «من هیچ چیز نمی دانم» این افراد بیشتر جامعه را تشکیل می دهند و آماده هستند تا با یک اتفاق مانند ازدواج با فردی پولدار، رسیدن یک ارث بزرگ به آنها یا برنده شدن در قرعه کشی های میلیاردی، یک شبه پولدار شوند. لازم به یادآوری است که این افراد، معمولا خیلی زود به حالت بی پولی قبلی بازمی گردند. چون دانش مدیریت پول را ندارند.

بهترین کار برای کسانی که در قدم های آغازین استقلال مالی هستند، تبدیل شدن به یک کارآفرین و پس از آن به سمت سرمایه گذاری رفتن است. در کنار آن هم نباید از آموزش های مالی غافل شد.

قدم چهارم: به دنبال نشانه ها باشید

استقلال مالی

به افراد موفق و شکست خورده در اطرافتان مانند یک الگو نگاه کنید. به طور مثال، من در زمینه موفقیت، نگاهم به پدر پولدارم بود و در زمینه شکست، با این که برای تلاش های پدرم ارزش زیادی قائل هستم اما او را الگویی برای شکست مالی در نظر گرفتم. شما، عصاره ای از رفتار نزدیک ترین انسان هایی هستید که با آنها سروکار دارید. همین حالا، نام شش نفر از افرادی که بیشترین وقت خود را با آنها صرف می کنید بنویسید. ببینید که آنها از چه طریقی کسب درآمد می کنند؟ کارمند هستند یا شغل آزاد دارند؟ کارآفرین هستند یا سرمایه گذار؟ به آن لیست، با دقت نگاه کنید و تصمیم بگیرید که می خواهید در آینده مثل این افراد شوید یا نه؟

هانس پتردور – فیزیکدان آلمانی

مردم نیاز به الگوهایی برای آینده دارند که همه چیز را سیاه و خاکستری نشان ندهد، بلکه نمایانگر هدف های والا باشد. من دوست دارم که جامعه بشری کمی خوش بین تر به برنامه های آینده خود بنگرد. تخیلات تک تک افراد باید به قلیان درآید و متوجه کوچک ترین تغییرات هم بشود. این در واقع، پیش نویسی برای آینده بشریت است.

قدم پنجم: ناامیدی را به توانایی تبدیل کنید

آخرین کاری که در زندگی می خواستم بکنم، فروشندگی بود چون به شدت خجالتی بودم و از فروشندگی هم نفرت داشتم. هنگامی که در زیراکس، فروشنده بودم از ناامیدی رنج می بردم. اما من موارد ارزشمندی را از آن دوره یاد گرفتم و توانستم بدهی ذهنی ام را به یک دارایی تبدیل کنم. بنابراین، هرگز به خود نگویید که: «این کار را اصلا نمی توانم انجام دهم.» زمانی که افراد پولدار در جایگاه الان شما بودند، شکست را بخشی از آموختن می دانستند و در مقابل ترس ها به جای فرار، ایستادگی می کردند. پس با خودتان مهربان باشید و پای اشتباه هایتان بایستید.

قدم ششم: از قدرت ایمان، غافل نشوید

به این فکر نکنید که من استعداد ندارم یا کم هوش هستم. این موارد هیچ ارتباطی با ثروتمندی یا فقیری شما ندارند. به توانایی های خودتان شک نکنید. من همیشه در مدرسه نمره متوسط و کم می گرفتم. به همین دلیل، همیشه توسط معلم ها تحقیر می شدم. اما این ها چیزی از نابغه شدنم در زمینه مالی کم نکرد. در مسیر استقلال مالی، بارها دچار تردید شدم اما ایمان خود را نسبت به توانایی هایم و مسیری که در آن قدم برمی داشتم از دست ندادم. یادتان باشد، شما باورهای خودتان را می سازید. پس خودتان را باور کنید و از همین امروز شروع کنید.

خلاصه ای از آنچه با هم یاد گرفتیم:

استقلال مالی، یعنی رها شدن از قید و بند هایی که در اثر محدود بودن پول سر راهمان سبز می شوند.

قبل از این که به سراغ استقلال مالی برویم باید به استقلال فکری برسیم. چون جهان هستی بر اساس افکار، اداره می شود.

در مقابل استقلال مالی، مفهوم امنیت مالی قرار دارد. این مفهوم به دلیل محدودیت هایش، هرگز به گرد پای گزینه هایی که استقلال مالی در اختیارمان قرار می دهد نمی رسد.

بهترین راه برای رسیدن به استقلال مالی، ساختن مسیر مالی مخصوص به خودمان است.

قدم هایی در مسیر خودم…

پیمودن مسیر استقلال مالی، نیازمند دو همسفر است. اولین همسفر، دانشی هدفمند است که هر روز بر آن افزوده می شود و دومین همسفر، اعتماد به نفس انجام دادن است. بسیاری از مردم در طول زندگی خود تنها به دنبال امنیت مالی می گردند؛ در آزمون های استخدامی که بیشتر شبیه به تلکه کردن است شرکت می کنند، عمر گران بها و پولی که برایش زحمت کشیدند را در این مسیر به هدر می دهند، غافل از آن که اگر در مسیر استقلال مالی شان تلاش می کردند به انسان هایی فراموش نشدنی در دوران خود تبدیل می شدند. ما خودمان را دست کم می گیریم. در صورتی که توانایی انجام کارهایی بسیار بزرگ و لیاقت داشتن ثروتی بسیار عظیم را داریم. برای ایجاد تغییر در زندگی مان، باید اول خودمان را قبول داشته باشیم. به قول دیوید.جی شوارتز، از شما بزرگی و عظمت انتظار می رود، خودتان هم این انتظار را از خودتان داشته باشید.

نظر شما چیست؟

شما کدام یک را انتخاب می کنید؟ ادامه دادن زندگی به شیوه ای که در نهایت منجر به امنیت مالی می شود یا تلاش برای رسیدن به استقلال و آزادی مالی؟ آیا فکر می کنید که تلاش برای رسیدن به آزادی مالی، ارزشش را دارد؟ اگر پاسختان مثبت است، برایمان بگویید که شما چه کارهایی برای رسیدن به استقلال مالی خودتان انجام دادید؟

ادامه مطلب
kharje-pool
چگونه پول خرج کنیم؟

خرج کردن پول لازم است. پول برای خرج کردن به وجود آمده تا ما با استفاده از آن کالاها یا خدماتی که لازم داریم را خریداری کنیم. کار از آنجایی خراب می شود که کنترل خرج کردن از دستانمان در می رود. آن زمان است که اشتباه می خریم و این خریدن های اشتباه، ما را به سمت درجا زدن مالی و حتی فقر، سوق می دهند. در ادامه سعی داریم به شیوه های خرج کردن پول بپردازیم. پس تا انتهای مطلب با خانه سرمایه همراه باشید.

گول جنس های ارزان قیمت را نخورید

 یکی از دلایل بیهوده خرج کردن پول، گرفتار شدن در دام جنس هایی با قیمت پایین است. این در حالی است که ما به آن محصول واقعا نیاز نداریم. اما چون قیمت پایینش را مشاهده می کنیم، خیلی زود فریفته اش می شویم. زیرا فکر می کنیم با خرید یک کالای ارزان قیمت سود زیادی نصیب مان می شود. به عنوان مثال، تصور کنید که به بازار می روید. در حالی که از کنار ویترین یک مغازه رد می شوید، برچسب حراج پوشاک را می بینید. به داخل فروشگاه که می روید ناگهان چشمتان به یک لباس ارزان قیمت می خورد. در حالی که نمونه همان لباس را پیش تر تهیه کرده اید. اما چون این بار قیمت پایین تر است، سریع آن را می خرید. این کار کاملاً اشتباه است. بیل گیتس در این باره معتقد است که باید از خرید کالاهای غیرضروری خودداری کنید. حتی اگر آن کالا در بازار ۱۰ دلار است و اکنون با قیمت ۱ دلار آن را می فروشند، نباید آن را بخرید. خانه را به انبار وسایل غیرضروری تبدیل نکنید. شما با پس انداز هزارتومانی های خود بعد از یک سال می توانید پول زیادی به دست آورید. اما با انباری از وسایل ریز و درشت که کسی آن ها را از شما خریداری نمی کند، چه خواهید کرد؟

برای پولتان، برنامه بریزید

خرج کردن پول

قبل از این که پول را به دست آورید، برای آن برنامه ریزی کنید. اگر از قبل برای حقوق خود برنامه ریزی کرده باشد، پول را در جایی مصرف می کنید که واقعاً به آن نیاز دارید. در زمان برنامه ریزی برای پول، بهتر است همه موارد را روی کاغذ بنویسید. همه چیز را اولویت بندی کنید. بهترین کار این است که مصارف و هزینه ها را به سه دسته تقسیم کنید:

هزینه های ضروری ( برای مثال مواد غذایی، ترمیم دندان، اجاره خانه و ….)

هزینه های غیرضروری (برای مثال خرید لوازم آرایش جدید، خرید یک گوشی مدل بالاتر و ….)

پس انداز

با برنامه ریزی و بودجه بندی قادر خواهید بود تا میزان پس انداز پول خود را مشخص کنید. می توانید پس انداز را به صورت سپرده در بانک، خرید ارز، سکه و طلا، خرید ملک و … انجام دهید. اما به هر حال باید به آینده خود نیز فکر کنید. شما همیشه جوان نیستید که کار کنید و پول داشته باشید. پس باید به فکر روزهایی که قادر به کارکردن نیستید، باشید.

بندبازی، بهتر از برند بازی است!

خرج کردن پول

این روزها مصرف گرایی و برندبازی باعث شده اند تا افراد زیادی پول گران بهای خود را که با زحمت به دست آورده اند، صرف خرید کالاهای لوکس و گران قیمت کنند. چشم و هم چشمی یکی از دلیل های پررنگ برای کشیده شدن به سمت مصرف گرایی است. برخی از کالاهای خریداری شده، فقط جنبه تجملاتی دارند و سود بلند مدتی را عایدتان نمی کنند. مثلا شما می توانید یک کیف پول لوکس با قیمت ۵۰۰ هزارتومان خریداری کنید. بعد باقی مانده پول خود را که ممکن است ناچیز هم باشد، داخل کیف قرار دهید. به جای این کار می توانید یک کیف پول با قیمت ۵۰ هزارتومان خریداری کنید و ۵۰۰ هزارتومان در آن نگه دارید. مثال دیگر در این مورد که این روزها به وفور دیده می شود، رغبت بیش از حد به لوگوی کالاهای لوکس است. اکنون که لوگوی گوشی های اپل محبوبیت زیادی بین کاربران پیدا کرده، برخی از پس انداز و دستمزد ناچیز خود می گذرند تا یک گوشی با لوگوی اپل داشته باشند. پس اگر می خواهید راه درست خرج کردن پول را یاد بگیرید، باید از همین حالا به کالاهایی فکر کنید که با میزان درآمد شما متناسب باشند.

برای خرید کالاهای لوکس وام نگیرید

برخی از افراد برای خرید یک خودرو یا گوشی لوکس، زیر بار وام با بهره سنگین می روند. اگرچه خودرو یک وسیله مهم است، اما اگر آن را نداشته باشید هیچ اتفاقی نمی افتد و می توانید از وسایل حمل ونقل عمومی استفاده کنید. اگر خودرویی که برای خریدش وامی بسیار سنگین گرفته اید، تنها یک خش بردارد یا در یک حادثه از بین برود، خسارت زیادی به شما وارد می شود. البته منظور ما این نیست که وام و قرض را رد کنیم. اما این کار نباید برای کالاهای غیرضروری و لوکس انجام شود. شما می توانید برای رونق کسب و کار خود وام دریافت کنید که مطمئناً باعث افزایش سرمایه تان می شود.

از روی هیجان، خرید نکنید

هیجان، عنصری تاثیرگذار روی بسیاری از خریدهای ما است. مثلا به هایپرمارکت می رویم تا یک بسته چای خریداری کنیم. اما در آن جا محصولات دیگری از جمله انواع شکلات و بیسکویت با بسته بندی زرق و برق دار، جلوی چشممان رژه می روند. در حالی که نیازی به بیسکوییت نداریم، اما چون پاکت آن بسیار جذاب است، آن را می خریم. شاید قیمت این بیسکوییت چندان زیاد نباشد. اما آنچه در اینجا مهم است، ناتوانی ما در کنترل هیجان ها به هنگام خرید است. برای خرج کردن درست پول باید بتوانید در زمان خرید هیجانات خود را کنترل کنید. به جای این که احساستان برای خرید لوازم و کالاها تصمیم بگیرد، با عقل تصمیم بگیرید.

کارت اعتباریتان را در خانه جا بگذارید

همه ما می دانیم که وجود کارت های اعتباری خرید کردن را بسیار آسان کرده اند. اینکه همیشه پولمان همراه ما است، باعث می شود هیچ دغدغه ای برای خرید نداشته باشیم. اگر فرد ولخرجی هستید و پول خود را برای خرید کالاهای غیرضروری هدر می دهید، وقتی قرار است به بازار بروید، به اندازه نیازتان پول نقد دریافت کنید و کارت را در منزل بگذارید. با این کار تنها برای کار واجبتان پول خرج می کنید.

فریب بازاریاب ها را نخورید

خرج کردن پول

یکی دیگر از دلایلی که باعث شده تا بسیاری از افراد راهکارهای صحیح خرج کردن پول را فراموش کنند، وجود بازاریاب ها است. این گروه برای متقاعد کردن افراد از تکنیک های زیادی استفاده می کنند. از جمله می توان به تکنیک خطاهای شناختی اشاره کرد که روی مغز مشتریان تاثیر می گذارد. مثلاً یک شرکت برای محصولاتش امتیازهای زیادی از جمله جوایز با قرعه کشی، ارسال رایگان یا اشانتیون در نظر می گیرد. اما همین شرکت محصول خود را با قیمت بالا عرضه می کند. این شرکت قصد دارد تا با دادن امتیازهای رنگارنگ، قیمت بالا را از نظر دور نگه دارد. بسیاری از ما ممکن است به یک کالا نیاز زیادی نداشته باشیم. اما همین که متوجه می شویم قرار است در ازای خرید، یک جایزه دریافت کنیم، فوراً دست به کار می شویم. این کار به معنای خرج کردن پول به شکل نادرست است. تا زمانی که به کالایی نیاز پیدا نکردید، آن را نخرید و اگر باید آن را بخرید، فریفته امتیازها نشوید.

عادت های نادرست خود را کشف کنید

برای این که راه درست خرج کردن پول را پیدا کنید، باید به دنبال عادت های نادرست خود بگردید. مثلا هزینه زیاد برای لباس، خرید بیش از حد مواد غذایی و دور ریختن برخی از آن ها، پول خرج کردن بیش از حد برای تفریح و غیره از جمله عادت هایی هستند که باعث به هدر رفتن سرمایه می شوند. اگر می خواهید عادت های نادرست خود را پیدا کنید برای دو ماه تمامی مخارج را بر روی کاغذ بنویسید. در پایان بررسی کنید که در دو ماه گذشته کدام کار غیرضروری را تکرار کرده اید؟ مثلاً اگر در هر دو ماه چند دست لباس خریده اید، می توانید نتیجه بگیرید که خیلی بی سروصدا، به خریدن لباس اضافی، عادت پیدا کرده اید. پس باید برای افزایش مقدار پس انداز هر ماه خود، خرید لباس را کمتر کرده یا حداقل برای چند ماه آن را به صفر برسانید.

از پس انداز کردن لذت ببرید

خرج کردن پول

اگر گزاف نگوییم، اغلب مردم عادی، ثروتمندان را افرادی خسیس می دانند که برای نیازهایشان پول خرج نمی کنند. بد نیست در این مورد به سراغ فردی مثل بیل گیتس برویم. آیا او فرد خسیسی است؟ اگر از او بپرسیم آیا تو فرد خسیسی هستی؟ قطعاً پاسخ می دهد خیر؛ من فقط فرد صرفه جویی هستم. افراد ثروتمند از پس انداز کردن پول لذت می برند. آن ها عاشق این هستند که مثلاً بگویند: «من چند صد میلیون در بانک پس انداز کرده ام». اما اغلب افراد عادی عاشق این هستند که بگویند: «من هفته گذشته یک گوشی همراه گران قیمت خریدم». سطح دغدغه افراد ثروتمند با افراد عادی تفاوت زیادی دارد. آن ها به فکر این نیستند که مدام اثاثیه منزل خود را عوض کنند تا مهمان ها از دیدن مبلمان لوکس شان لذت ببرند. بلکه یک فرد ثروتمند بیشتر به آینده خود فکر می کند. او از داشتن پس انداز بیشتر لذت می برد و آن را پشتوانه خود می داند. اما افراد عادی اغلب دید کوتاهی به زندگی دارند. فکر می کنند زندگی در همین امروز خلاصه شده است و شاید فردایی نباشد که بخواهند از پس اندازشان استفاده کنند. پس باید تمام آنچه را که دارند، خرج کنند و از آن لذت ببرند. یکی از قوانین مهم درست خرج کردن پول این است که از پس انداز، به همان اندازه خرج کردن لذت ببرید. این باور را در خود ایجاد کنید که داشتن پس انداز و سرمایه مثل داشتن یک خودروی لوکس یا لوازم خانگی زیبا نشاط آور است. بیاموزید که پس انداز، بیشتر از محصولات و کالاهای مصرفی ارزش دارد.

یک حساب بلندمدت باز کنید

اگر قصد شما برای پس انداز جدی است، باید یک حساب بلندمدت باز کنید و به جای خرید کالاها و وسایل غیرضروری پول های خود را در این حساب بگذارید. شاید در ابتدا پول زیادی نداشته باشید، اما ضرب المثل معروف «قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود» را برای همین موقع ها گفته اند. به این فکر نکنید که پول شما این ماه برای پس انداز ناچیز است. به این فکر کنید که در سال آینده و بعد از گذشت ۱۲ ماه چقدر خواهید داشت.

خریدهای گران قیمت را به موقع انجام دهید

اگر فردی هستید که خیلی زود از وسایل خود دلزده می شود، بهتر است از خرید کالاهای لوکس و گران قیمت خودداری کنید. شاید شما بعد از چند بار پوشیدن یک لباس، دیگر علاقه ای به آن نداشته باشید. پس به هنگام خرید به سراغ لباس هایی که جنس بهتری دارند و گران هستند، نروید. زیرا یک لباس گران قیمت با جنس عالی برای کسانی دوخته می شود که می خواهند از آن برای مدت طولانی استفاده کنند. وقتی قرار است لباستان را بعد از سه ماه کنار بگذارید، چه دلیلی دارد به سراغ بهترین و گران ترین جنس بروید؟ در عوض برای برخی از محصولات که به سلامت شما آسیب وارد می کنند، بهتر است پول بیش تری خرج کنید. در غیر این صورت مجبور می شوید چند برابر همان پول را برای بهبود سلامت خود مصرف کنید. توصیه ما این است که زمان خرید اجناس گران و ارزان به طور نسبی تصمیم بگیرید. برخی از لوازم که برای مدت کوتاه استفاده می شوند و هیچ آسیبی به سلامت شما وارد نمی کنند – مثل لباس – بهتر است نوع ارزان قیمت آن تهیه شود. اما اگر لوازم و کالاها با سلامت شما در ارتباط هستند، بهتر است به سراغ بهترین ها بروید.

از فروشگاه های معمولی خرید کنید

خرج کردن پول

همان طور که می دانید برخی از فروشگاه ها در قسمت های بهتر شهرها، اجناس خود را با قیمت بالاتر عرضه می کنند. خرید از این فروشگاه ها اعتبار و پرستیژ زیادی دارد. برخی برای چشم و هم چشمی حاضرند پول زیادی را در این فروشگاه ها خرج کنند. اگر می خواهید روش درست پول خرج کردن را یاد بگیرید، بهتر است از رفتن به فروشگاه های خاص و گران قیمت صرف نظر کنید. به سراغ فروشگاه های معمولی تر بروید. معمولاً کالاهای هر دو فروشگاه – لوکس و معمولی – از نظر کیفیت در یک سطح قرار می گیرند. برخی از فروشگاه ها به دلیل لوکس بودن دکوراسیون یا ارائه خدمات خاص، اجناس خود را گران تر از حد معمول عرضه می کنند. مثلا در برخی از فروشگاه های زنجیره ای کالاها گران تر از فروشگاه های معمولی هستند. پس اگر به پس انداز خود اهمیت می دهید، بهتر است خرید از این فروشگاه ها را فراموش کنید.

صرفه جویی را فراموش نکنید

بسیاری صرفه جویی را با خسیس بودن یکی می دانند. در حالی که بین این دو عبارت، تفاوت زیادی وجود دارد. خسیس به کسی گفته می شود که از خرج کردن پول در موارد ضروری خودداری می کند. مثلاً فردی که به شدت بیمار است، اما از رفتن به کلینیک خودداری می کند تا پول خرج نکند. اما فرد صرفه جو کسی است که موارد غیرضروری را حذف می کند و هنگامی که به پول نیاز شدید داشته باشد، از خرج کردن آن ابایی ندارد. پس سعی کنید یک فرد صرفه جو باشید. برای این کار از لامپ های اضافه منزل شروع کنید. میزان مصرف انرژی را به حداقل برسانید. همچنین از دور ریختن موادغذایی خودداری کنید. براساس مطالعاتی که در آمریکا صورت گرفته، مشخص شده است که در هر خانواده چهارنفره آمریکایی به طور میانگین تقریباً ۵۰ % از موادغذایی دور ریخته می شود. قیمت این مقدار موادغذایی برای هر خانواده در هر سال ۲۲۷۵ دلار تخمین زده شده است. در ایران نیز دورریختن موادغذایی به خصوص در مهمانی ها یک امر معمول است. برای صرفه جویی باید به اندازه غذا درست کنید. قبل از خرید مواد غذایی یک لیست بنویسید و به اندازه نیاز خود خرید کنید. خرید بیش از حد مواد غذایی، به خصوص در مورد میوه و سبزی باعث فاسد شدن آن ها می شود. پس پول خود را با خرید بیش از حد دور نیندازید. یخچال را به انبار موادغذایی تبدیل نکنید. تمام فضای منزل را با وسایل گرمایشی و سرمایشی سرد و گرم نکنید. وقتی شما فقط از قسمت خاصی از منزل استفاده می کنید، دلیلی ندارد که کل فضای منزل را گرم یا خنک نگه دارید.

از خرید محصولات آماده خودداری کنید

خرج کردن پول

یکی دیگر از نکاتی که برای خرج کردن پول باید مد نظر داشته باشید، درست کردن موادغذایی به صورت دستی است. اگر وقت کافی برای درست کردن ترشی ها، مربا، انواع سبزی و غیره دارید، چرا آن را از بیرون و به صورت آماده تهیه می کنید؟ به جای این که وقت خود را در شبکه های اجتماعی یا برای انجام کارهای غیرضروری صرف کنید، مواد غذایی و برخی از محصولات مورد نیاز خودتان را تهیه کنید. تنها زمانی به محصولات آماده روی بیاورید که فرصتی برای تهیه آن ها ندارید یا نمی توانید برخی از محصولات را خودتان درست کنید.

درست خرج کنید تا ثروتمند شوید

اگرچه خرج کردن پول کار ساده ای به نظر می رسد، اما اینکه چگونه خرج کنیم تا ثروتمند باشیم کار چندان ساده ای نیست. برای ثروتمند شدن لازم است که در خرج کردن پول با وسواس قدم برداریم و از خرید کالاهای مصرفی که نیاز مبرم به آن ها نداریم پرهیز کنیم. مهمترین نکته در خرج کردن پول این است که از قبل برای خریدهای خود برنامه ریزی داشته باشیم و خارج از برنامه چیزی نخریم. همواره به یاد داشته باشید که:

“جیب خالی هرگز کسی را عقب نگه نداشته است. فقط سر خالی و قلب خالی می تواند اینکار را بکند (وینسنت پیل)”.

ادامه مطلب