معرفی شرکت صنایع بهداشتی ساینا

نام شرکت: صنایع بهداشتی ساینا

نماد: ساینا

نام صنعت: مواد شیمیایی

زیرگروه صنعت: تولید شوینده ها، عطر و مواد آرایشی

محصولات شرکت: انواع شوینده ها

محصول اصلی : مایع ظرفشویی

بازار فروش: عمدتا داخلی

معرفی شرکت:

شرکت ساینا در سال ۱۳۸۰ تاسیس و راه اندازی شد و در سال ۱۳۹۴ وارد تابلوی معاملات بورس اوراق بهادار گردید.هدف از تاسیس شرکت، تولید انواع مواد شوینده و پاک کننده، محصولات آرایشی و بهداشتی می باشد.این شرکت تنوع زیادی در محصولات تولیدی خود دارد و در مجموع حدود ۱۹۲ هزار عدد ظرفیت اسمی تولید ساینا می باشد.

فهرست []

    سایت های مرتبط :

    http://sainaco.com/

    آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید:

    ۱)اسامی سهامداران عمده شرکت:

    ۱-۱)مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر – سهامی خاص

    و …

    ۲)سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

    سرمایه گذاری کوتاه مدت ساینا شامل سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت می باشد که البته در وثیقه بانک جهت وام های دریافتی می باشد، هم چنین سرمایه گذاری بلندمدت شرکت شامل سرمایه گذاری محدود در شرکت های گلتاش و پاکسان، آلی شیمی قم، تعاونی تولیدکنندگان شوینده بهداشتی می باشد.

    ۳)حساب های دریافتنی تجاری و غیرتجاری:

    از آنجایی که عمده فروش شرکت داخلی و از طریق شرکت به پخش انجام می پذیرد به همین دلیل عمده حساب های دریافتنی ساینا در رابطه با طلب این شرکت از به پخش می باشد.

    ۴)حساب ها ی پرداختنی تجاری و غیرتجاری:

    شرکت پاکسان یکی از اصلی ترین تامین کنندگان ساینا است و در ضمن از حق لیسانس محصولات این شرکت نیز متعلق به پاکسان می باشد به همین دلیل بخش بزرگی از بدهی شرکت به پاکسان می باشد و مابقی برای سایر تامین کنندگان من جمله شرکت شوینده توسعه صنایع بهشهر می باشد.

    ۵)فروش شرکت:

    همانطور که پیش ازین نیز ذکر گردید عمده فروش شرکت از محل مایع ظرفشویی می باشد و ژل ظرفشویی و مایع نرم کننده و سفیدکننده در رتبه های بعدی از نظر ارزش ریالی قرار دارند.

    یکی از نکات حائز اهمیت در رابطه با فروش شرکت، تخفیفات نقدی سنگین فروش می باشد که در راتای استراتژی ساینا به منظور افزایش سهم بازار محصولات شرکت می باشد.توجه فرمایید که چندین سال است که ساینا تنها در سطح ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می کند.

    ۶)منابع مهم جهت تعیین نرخ فروش محصولات:

    مرجع نرخ گذاری در داخل و خارج مصوبات هیئت مدیره بر اساس گشش بازار می باشد.اما برای افراد تحلیلگر می توان با توجه به پیدا کردن نرخ سالانه چند سال اخیر و تغییرات روی داده درنرخ تورم نرخ استانداردی را تعیین نمود.

    ۷)سایر داده های آماری مهم و مرتبط با فروش:

    ۷-۱)در صورتی که ساینا بتواند به طور بهینه ای گستره بازار هدف خود را توسعه دهد و از تثبیت جایگاه خود اطمینان حاصل نماید در این صورت ضمن افزایش سطح تولید و فروش خود نسبت به سطوح فعلی، از میزان تخفیفات نقدی خود نیز خواهد کاست و در نتیجه سود خالص بیشتری را محقق خواهد کرد.

    ۸)مواد اولیه شرکت:

    اسید سولفونیک، پلی اتیلن و پت، فتی الکل خام و دی اتانول آمین جزو مهم ترین مواد اولیه شرکت می باشند که تنها مرجع محاسبه نرخ مواد اولیه صورت های مالی ساینا می باشد.

    ۹)بهای تمام شده شرکت:

    اصلی ترین آیتم بهای تمام شده کالای فروش رفته مواد اولیه می باشد و علاوه بر آن هزینه حقوق و دستمزد کارگران نیز در رتبه دوم اهمیت قرار دارد.

    ۱۰)سایر آیتم های اثرگذار بر سودآوری:

    ۱۰-۱) هزینه های عمومی و اداری و فروش علاوه بر هزینه حقوق که سهم نزدیک به ۵۰ درصدی در آن دارد از آیتم های زیر تشکیل شده است: اول حق لیسانس پاکسان که تا سقف ۴۳۶ میلیارد ریال فروش ساینا معادل ۵ درصد فروش و مازاد بر آن ۲٫۵ درصد فروش تعیین شده است. دوم هزینه حمل و نقل محصولات که طبق توافق میان به پخش و ساینا هزینه حمل از درب کارخانه تا مراکز پخش به عهده ساینا می باشد.

    ۱۰-۲)سایر درآمدها(هزینه ها)ی متفرقه از سود سپرده بانکی و سود و زیان ناشی از اقلام ناگهانی اثر می پذیرد.

    ۱۰-۳)در طی چند سال اخیر قدرت خرید مردم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و در صورتی که شاهد روند نزولی شدید در این زمینه باشیم می تواند در میانمدت بر فروش و سودآوری شرکت اثر بگذارد.

    ریسک ها و فرصت های شرکت :

    ۱)نوسانات نرخ ارز:

    با توجه به اینکه تنها ارتباط شرکت با نرخ ارز، در رابطه با درآمدها می باشد بنابراین هرگونه افزایش نرخ ارز می تواند موجب افزایش سودآوری شرکت گردد.توجه فرمایید که در حدود ۱۰ درصد از فروش هرساله شرکت صادراتی می باشد بنابراین هرگونه افزایش شدید در نرخ تسعیر ارز منجر به افزایش درآمد صادراتی شرکت خواهد شد.

    ۲)ریسک نوسانات نرخ بهره:

    وقتی به ترازنامه شرکت مراجعه می کنیم متوجه می شویم که شرکت وام های سنگینی اخذ کرده و در حال حاضر در حال تسویه می باشد و لازم به ذکر است که شاهد روند نزولی هزینه های مالی می باشیم.بنابراین با توجه به مطالب فوق افزایش نرخ تسهیلات، می تواند هزینه های مالی و به تبع آن سود خالص ساینا را تحت تاثیر قرار دهد.از طرفی افزایش نرخ بهره بانکی، خود اثرات منفی بر P/E شرکت های بورسی من جمله ساینا می گذارد و انگیزه های سرمایه گذاری فعال در این سهام را کاهش می دهد.

    ۳)ریسک تصمیمات کلان اقتصادی در کشورهای مقصد:

    در حال حاضر بازارهای هدف ساینا محدودیت خاصی هم چون اعمال عوارض یا تعرفه بر روی کالاهای ایرانی اتخاذ نشده است در صورتی که چنین محدودیت هایی وضع گردد فروش صادراتی این شرکت با محدودیت های جدی روبه رو می شود.

    ۴)ریسک سهم بازار:

    شرکت ساینا در یک بازار به شدت رقابتی فعالیت می کند و این را از مقایسه ظرفیت عملی و اسمی تولید این شرکت را نیز به وضوح درک کرد. از طرفی به دلیل ورود تعدادی از برندهای خارجی بهداشتی به ایران عرصه بر این شرکت می تواند تنگ تر گردد. بنابراین همواره این نکته را در زمان تحلیل این شرکت مدنظر قرار داد.

    ۵)تحریم های اقتصادی ایران :

    همانطور که مطرح گردید حدود ۱۰ درصد ارزش ریالی فروش شرکت صادراتی می باشد و در نتیجه تحریم های اقتصادی آمریکا می تواند فروش صادراتی ساینا به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.توجه فرمایید که فروش این شرکت به کشورهای عراق، گرجستان، تاجیکستان، ارمنستان، ترکمنستان و بحرین انجام می پذیرد.

    مولف: احمد لحیم گرزاده