فریلنسرینگ در واقع قبول انجام کارها و پروژه های کارفرمایان مختلف از سرتاسر دنیا در زمینه های مختلف به صورت اینترنتی و انجام آن ها است. این پروژه ها می توانند در زمینه هایی از برنامه نویسی و رتوش عکس باشند تا نوشتن مقاله و کارهای نرم افزاری و یا هر پروژه ای که از راه دور امکان انتقال محتویات آن وجود داشته باشد. البته این یک تعریف کلی از فریلنسرینگ و کسب درآمد فریلنسینگ است.

با توجه به ابعاد بسیار گسترده پروژه هایی که از این طریق قابل انجام است، فریلنسری هم به همان میزان می تواند گسترده باشد. با این تعریف خوب تکلیف فریلنسر هم تا اندازه ای مشخص می شود.

فریلنسر کیست؟

فریلنسر کسی است که این پروژه ها را مشاهده، درباره قیمت و زمان انجام کار با کارفرما توافق نموده و آن ها را انجام می دهد. اگر به دنبال این هستید که بدانید چگونه از سایت های فریلنسری پروژه اخذ کنید، ما در ادامه تعدادی از سایت های فریلنسری ایرانی و خارجی را با شرح کامل به شما معرفی خواهیم کرد.

چگونه می توانیم فریلنسر شویم؟

برای ورود به حرفه فریلنسری و فریلنسر شدن، ساده ترین کار ممکن را در پیش دارید. فقط کافی است آدرس سایت های فعال در زمینه فریلنسرینگ را جستجو نموده و در این سایت ها به عنوان فریلنسر ثبت نام نمایید. حالا شما می توانید پیشنهادات خود را برای پروژه های مختلف تسلیم کارفرما نموده و منتظر تائید آن ها شوید.

به همین سادگی ورود به این حرفه امکان پذیر است. پروژه ها در این سایت ها توسط کارفرمایان تعریف می شود و احتمالاً بسته به سایت مبلغی را هم باید به عنوان شارژ ماهیانه و مالیات به مسئول سایت بپردازید که خیلی عدد بالایی نیست.

مزایای فریلنسرینگ

  • هیچ رئیسی وجود ندارد.
  • زمان در اختیار شما است.
  • قیمت گذاری در اختیار شما است.
  • هر جایی می توانید کار کنید.
  • هر چه قدر بیشتر کار کنید درآمد بیشتری خواهید داشت.
  • هیچ هزینه اضافی نخواهید داشت.

معایب فریلنسرینگ

  • درآمد شما وابسته به زمان است.
  • رقابت فشرده است.
  • قیمت ها شکسته می شود.
  • ناهمگون بودن ترافیک زمانی پروژه ها
  • خبری از حقوق بازنشستگی و بیمه نیست.

بهترین مهارت های فریلنسرینگ در ایران

  • توانایی طراحی سایت و کد نویسی آن
  • برنامه نویسی به زبان های مختلف
  • اپلیکیشن سازی
  • انجام پروژه های تحقیقاتی درسی
  • سئو و تولید محتوا
  • تایپ
  • ترجمه
  • طراحی گرافیکی

بهترین سایت های فریلنسری در ایران

تعدادی از بهترین سایت های فریلنسری ایرانی برای کسب درآمد فریلنسینگ را در این بخش با هم مرور می کنیم:

۱- پارس کدرز (Parscoders)

برای عضویت در این سایت نیاز به پرداخت هزینه شارژ ماهیانه خواهید داشت. با توجه به  سابقه ای که این سایت دارد، در میان کارفرمایان مشهور بوده و معمولاً حجم قابل توجهی از پروژه های تعریف شده را در آن مشاهده خواهید نمود.

پارس کدرز در واقع واسطه ای میان تقاضا و اجرا است. کارفرما با ورود به سایت امکان ثبت پروژه خود به صورت رایگان را خواهد داشت. البته آیتم هایی ویژه ای هم در سایت گذاشته شده اند که برای دسترسی به آن ها می بایست هزینه ای را بپردازید.

فریلنسر ها هم که از همان ابتدا بایستی برای دریافت پروژه های خود هزینه ای را پرداخت کنند. نحوه کار در این سایت بسیار ساده است. پروژه های تعریف شده توسط کارفرمایان در معرض دید عموم قرار می گیرد، هر کس که توانایی انجام آن ها را داشته باشد، می تواند با ثبت درخواست و اعلام هزینه  و زمان لازم برای انجام آن، قدم اول را بردارد.

سپس این کارفرما است که برحسب معیارهای مختلف تصمیم گیری خواهد کرد که پروژه را در اختیار کدام فریلنسر قرار دهد. مسلماً مواردی از قبیل تجربه ی فرد، رزومه قوی و قیمت پایین پیشنهادی و البته زمان کمتر این معیارها را تشکیل می دهند. برای کار کردن در این سایت به نکات زیر توجه نمایید.

  • در درجه اول قیمت خود را خیلی پایین نیاورید. گرفتن پروژه ها به هر قیمتی در نهایت می تواند منجر به از بین رفتن وقت شما شود. هر پروژه ای حد و حدودی از نظر قیمت دارد.
  • سعی کنید رزومه سازی نمایید. کسانی که رزومه ی قوی و قابل قبولی داشته باشند، بیشتر در معرض دید کارفرما قرار خواهند گرفت.
  • بعد از پایان هر پروژه کارفرما به شما امتیازی خواهد داد که می تواند روی فعالیت شما در سایت تأثیر داشته باشد. در صورتی که کار خود را به خوبی انجام داده باشید، از کارفرما بخواهید تا رضایت مندی خود را نسبت به پروژه اعلام دارد.

از این ها گذشته خود پارسکدرز نیز به نوعی در پروژه های مختلف به عنوان داور قرار می گیرد. تا در صورت بروز هر اختلافی بین آن ها حکم نماید. در صورت کوتاهی هر کدام از طرفین، پارسکدرز برای احقاق حق طرف مقابل اقدام خواهد نمود.

۲- ورکفا (Workfa)

ورکفا، از نمونه سایت های فریلنسری است که محیط کاربری بسیار خوب و مناسبی دارد. از این رو کاربران به راحتی می توانند در آن به جستجوی پروژه های موردنظر خود باشند. خدمات سایت ورکفا در بسته های مختلف معمولی، حرفه ای و فوق حرفه ای برای فریلنسرها آماده شده است.

در بسته اول نیازی به پرداخت شارژ ماهیانه نخواهید داشت اما برای هر پروژه کمیسیون ۱۰ درصدی را باید بپردازید.

دسته های دوم و سوم نیاز به هزینه های شارژ ماهیانه خواهند داشت اما به ترتیب در آنها کمیسیون فریلنسر از هر قرارداد ۷ و ۵ درصد می باشد.

البته مدیر سایت برای بسته های غیر رایگان خدماتی نیز در نظر گرفته است. برای مثال برخی از پروژه ها تنها برای این افراد به نمایش درآمده و بقیه امکان مشاهده آن را نخواهند داشت.

هزینه ی درخواست پروژه برای کارفرما نیز در سایت ورکفا رایگان می باشد تا تعداد پروژه های آن ها نیز بالاتر رود.

۳- پونیشا (Ponisha)

سایت پونیشا از جمله سایت های مشهور در امر فریلنسری است. معمولاً کارفرمایانی که به دنبال پروژه های با کیفیت و ایده آل هستند را می توانید در پونیشا پیدا کنید. در این سایت انواع پروژه های طراحی وب، تولید محتوا، برنامه نویسی، کارهای گرافیکی و … را می توانید به عهده بگیرید.

یکی از مزیت های بزرگی که در سایت پونیشا آن را مشاهده خواهید کرد، وجود نیروی فریلنسر کاملاً حرفه ای و متخصص در زمینه های مختلف است. با توجه به سابقه ی این سایت و آشنایی مناسبی که کارفرمایان با آن دارند، هزینه های ارائه شده برای هر پروژه نیز در اعداد معقولی باقی می ماند و خیلی شاهد ریزش اعداد نیستیم.

عضویت در سایت پونیشا برای کسانی که تازه به جرگه ی فریلنسری اضافه شده و هنوز در حال تقویت مهارت های خود می باشند، کمی سخت خواهد بود. زیرا متخصصین بسیار زیادی در آن مشغول به کار هستند که با وجود آن ها کمتر پروژه ای به شما واگذار خواهد شد. از این رو اگر در زمینه ای صد در صد حرفه ای هستید می توانید از پونیشا بهره ببرید. از این گذشته سایت پونیشا از نظر امکانات هم بسیار ایده آل است.

البته باید دقت کنید که مدیریت سایت پونیشا روی رزومه های افرادی که قصد فریلنسری در آن را دارند، بسیار سخت گیر می باشد. دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه هم در صورتی که در اجرای پروژه های نرم افزاری تخصص دارند، می توانند در این سایت عضو شوند. پروژه های مهندسی و درسی زیادی نیز در سایت پونیشا ارائه می شود.

۴- تایپ ایران (Typeiran)

تایپ ایران سایت تخصصی پروژه های تایپ و ترجمه و همچنین برخی از پروژه های درسی و دانشجویی است. علاقه مندان به تایپ در نرم افزارهای مختلف می توانند از مهارت های خود در این وب سایت برای کسب درآمد فریلنسینگ استفاده کنند.

یکی از تفاوت های سایت تایپ ایران با سایر سایت های ارائه دهنده خدمات تایپ، در تخصصی بودن آن می باشد. برخلاف سایر سایت های فریلنسری که هر نوع مقاله  و پروژه ای در آن ها مشاهده می شود، تایپ ایران بیشتر روی تایپ تمرکز دارد. از این رو خدمات بسیار ویژه ای نیز در این سایت برای تایپ ارائه شده است.

اصولاً تایپیست های حرفه ای بایستی از این سایت برای درآمدزایی استفاده کنند. زیرا بیشتر پروژه های تایپ در فضای اینترنت مربوط به آن ها می باشد.

۵- سان تایپ (Suntype)

این هم یکی دیگر از سایت های تخصصی تایپ و ترجمه ی متون مختلف است که علاقه مندان به تایپ و ترجمه می توانند پروژه های موردنظر خود را در آن بیابند. سایت سان تایپ به صورت خصوصی در زمینه تایپ و ترجمه فعالیت دارد.

از این رو بیشتر پروژه های تعریف شده در آن نیز به این رشته ها اختصاص دارند. استفاده از سایت های تخصصی برای حرفه ای که دارید، می تواند تعداد حداقل پروژه های ماهانه شما را تضمین کند. البته اگر در تایپ و ترجمه حرفه ای هستید، می توانید از خدمات سان تایپ استفاده نمایید.

۶- پارس فریلنسر (Parsfreelancer)

در این سایت نیز می توانید مهارت های مختلف خود را به کار ببندید. تعریف پروژه ها در موضوعات مختلف از جمله مزیت های پارس فریلنسر است. همه چیز در سایت پارس فریلنسر مشخص و واضح است و مدیریت سایت محیط کاربری خوبی را فراهم آورده است و هر کسی با ورود به سایت به سرعت مسیر خود را در آن پیدا خواهد کرد.

انجام پروژه های فریلنسری در پارس فریلنسر به رشته های خاصی محدود نمی شود. از گیاه پزشکی و باغبانی گرفته تا طراحی سایت و تولید محتوا همه نوع پروژه در این سایت قابل تعریف است. پارس فریلنسر ۲ درصد از مبلغ هر قرارداد را به عنوان کمیسیون از هر دو طرف آن دریافت می نماید.

امکان درج آگهی های تبلیغاتی و آگهی استخدام نیز در این سایت وجود دارد. شما به عنوان یک فریلنسر بعد از عضویت در سایت می توانید صفحه مربوط به کسب و کار خود را بسازید.

در بخش خدمات سایت هم می توانید نمونه های ایجاد شده را مشاهده کنید. داشتن رزومه ی قوی و فعالیت بالا می تواند در مدت زمانی اندک شما را به یکی از بهترین های فریلنسری در سایت پارس فریلنسر تبدیل نماید.

۷- منکارتو (Mankarto)

وب سایت فریلنسری منکارتو سبک خاص خودش را در انجام پروژه های مختلف دارا می باشد. برخلاف بسیاری از سایت ها، عضویت کاربران به عنوان فریلنسر در این سایت رایگان می باشد. از این گذشته کارفرمایان نیز برای ثبت پروژه در آن نیازی به پرداخت هزینه نخواهند داشت. این رویه باعث شده تا مشتریان سایت خودبه خود افزایش یابد و تعداد پروژه های تعریف شده در آن بیشتر شود.

البته فریلنسرها بعد از پایان هر پروژه می بایست ۵ درصد از مبلغ را به عنوان کمیسیون به سایت بپردازند. به نظر این مبلغ در مقایسه با سایت های فریلنسری داخلی معقول می آید.

یکی از مزیت های دیگری که منکارتو برای فریلنسرها ایجاد می نماید، امکان اتصال به یک کارفرما به صورت دائم با حقوق ثابت و یا حقوق پروژه ای است. برخی از افراد برای کارهای دائمی که دارند، به دنبال متخصصین آن می گردند. از این رو در منکارتو می توانید پروژه های دائمی نیز برای خود به دست بیاورید. البته تخصص و حرفه ای گری برای چنین امری لازم و ضروری خواهد بود.

۸- کاریشه (Karishe)

کاریشه برای ارتقای سطح کیفی پروژه های انجام شده و کنترل فریلنسرها تنها در رشته هایی خاص اقدام به استخدام فریلنسر می نماید. این سایت در درجه اول می تواند منبع درآمد خوبی برای برنامه نویسان باشد.

اگر در حرفه های برنامه نویسی موبایل، اندروید یا iOS، برنامه نویسی کامپیوتر و طراحی سایت، طراحی لوگو و سایر کارهای گرافیکی، تولید محتوا و انجام پروژه های UI و UX سایت تبحر دارید، می توانید به سایت کاریشه سر بزنید.

۹- استوک فوتو (Stockphoto)

خدمات استوک فوتو از نام آن کاملاً مشخص است. این سایت بازار فروش عکس های نابی است که هنرمندان و عکاسان خود سایت آن ها را گرفته اند. این سایت برای کسانی که به عکاسی علاقه داشته و عکس های بسیار جذابی نیز از طبیعت اطراف خود می گیرند، بسیار مناسب است.

از جهتی عضویت در این سایت را برای همه پیشنهاد می کنیم. در درجه اول نمونه های موفق خارجی مانند آن بسیار زیادی می باشد. از طرفی هم برای کسب درآمد از طریق این سایت نیاز به هیچ هزینه و وقتی نخواهید داشت. تنها کافی است یک پنل عضویت در آن داشته باشید و هر وقت عازم طبیعت، ساختمان های تجاری مشهور، دیدنی های تاریخی و یا هر سوژه ی ناب دیگری برای عکاسی شدید، دوربین یا موبایل خود را روشن و از آن ها عکس بگیرید.

سایت استوک فوتو برای هر عکس فروش رفته ۲۰ تا ۳۰ درصد کمیسیون در نظر گرفته است که صاحب عکس ملزم برای پرداخت آن می باشد. ۲۰ درصد برای اعضای پرکار و ۳۰ درصد برای کسانی که عکس های کمی برای ارائه در سایت قرار می دهند. البته شاید در نگاه اول ۲۰ و ۳۰ درصد خیلی بالا باشد، اما فراموش نکنید که شما نیاز به هیچ فعالیت خاصی در آن نخواهید داشت.

۱۰- انجام میدم (Anjammidam)

وب سایت انجام میدم یکی دیگر از سایت های فریلنسری در ایران است. ارائه ی خدمات این سایت برای کارفرما رایگان می باشد. اما فریلنسرها برای دریافت پروژه و خدمات سایت نیاز به پرداخت هزینه هایی خواهند بود.

در درجه اول مزیت خوبی که سایت انجام میدم برای فریلنسر ایجاد می نماید، امکان ثبت صفحه ی کاربری با عنوان کسب و کار اینترنتی خود کاربر و حرفه ی وی می باشد. از این طریق ممکن است برخی پروژه ها به صورت مستقیم به شما ارجاع داده شوند. از این گذشته پروژه های تعریف شده هم در میان کاربران تقسیم می شود.

برای کسانی که به نرم افزارهای طراحی گرافیکی مانند فتوشاپ احاطه دارند، این سایت می تواند گزینه خوبی برای درآمدزایی باشد. فریلنسرها در سایت انجام میدم سطح بندی می شود. برای هر سطح هم کمیسیون مخصوص به آن در نظر گرفته شده است.

اگر پروژه های خود را در این سایت به موقع تحویل بدهید، در شرایط عادی باید ۱۴ درصد از درآمد را به عنوان کمیسیون به سایت بپردازید. این عدد برای سطوح بالاتر کمی تنزل می یابد. البته به نسبت سایر سایت های فریلنسری این عدد کمی زیاد به نظر می رسد.

بهترین سایت های فریلنسری خارجی

در این بخش نیز قصد داریم تعدادی از سایت های فریلنسری معتبر خارجی را با هم مرور نماییم.

۱- فریلنسر (Freelancer)

این وب سایت یکی از قدیمی ترین و معتبرترین سایت های کسب درآمد فریلنسینگ است. تعداد کاربران آن نزدیک به مرز ۲۰ میلیون نفر بوده و همیشه می توانید پروژه های موردنظر خود را در آن بیابید.

هندی ها از علاقه مندترین افراد برای انجام پروژه ها در چنین سایت های هستند. آنها با قیمت های مناسب و کیفیت کار خوب، بسیاری از پروژه ها را در دست خود دارند. حضور در سایت های خاراجی مانند فریلنسر نیاز به زبان خوب دارد.

البته در شروع کار هزینه های شارژ ماهیانه آن ممکن است کمی زیاد به نظر برسد اما با توجه به اختلاف بالای دلار و ریال کسب درآمد از این سایت ها می توان قابل توجه باشد.

۲- ترنسلیتد (Translated)

کسانی که به زبان های خارجی تسلط داشته و ترجمه متون از علاقه مندی های آن ها محسوب می شود، می توانند درآمد خوبی از این سایت داشته باشد. بیش از ۱۰۰ زبان رسمی جهان در این وب سایت برای ترجمه عرضه شده و فریلنسرها هر روز ده ها پروژه ترجمه زبان را در آن به انجام می رسانند. نشان دادن کیفیت بالای کار در همان روزهای ابتدایی می تواند باعث رشد شما شود.

۳- پروز (Proz)

این وب سایت نیز با داشتن نزدیک به ۱ میلیون نفر عضو، از سایت های تخصصی ترجمه ی زبان های مختلف می باشد. امکان ترجمه متون به زبان های مختلف در این سایت وجود دارد. اگر شما هم به دو زبان زنده دنیا تسلط دارید، می توانید از امکانات این سایت برای کسب درآمد استفاده نمایید.

۴- فیور (Fiverr)

از جمله سایت های فریلنسری چندمنظوره می باشد. در این سایت این امکان برای شما وجود دارد تا محصولات کامپیوتری خود را برای فروش به همه ی مردم جهان عرضه دارید. عکس های مکان های تاریخی، کارهای گرافیکی و موشن گرافی و بسیاری دیگر از محصولات اینترنتی در این سایت طرفداران خوبی دارد.

به جهت قدمت بسیار زیادی که سایت فیور دارد، تعداد مشتریان آن زیاد بوده و از این نظر می توانید از این امکان آن استفاده نمایید. به صورت عمومی نیز در سایت فیور قیمت پروژه های انجام شده نسبت به سایت فریلنسر بیشتر می باشد که می تواند مزیت خوبی برای فریلنسرها قلمداد گردد.

حداقل قیمت هر پروژه در سایت فیور ۵ دلار تعریف شده است.

۵- آپ ورک (Upwork)

سایت Upwork هم از قدیمی ها و معتبرهای حوزه ی فریلنسرینگ است. این سایت با توجه به تنوع بالای پروژه های ثبت شده در آن هر فریلنسری با هر مهارتی را درگیر پروژه ها می نماید. احتمالاً اگر در کار خود خوب جا افتاده باشید، در این سایت بیکار نخواهید ماند.

به صورت میانگین تعداد مشتری های سایت Upwork به ۶ میلیون مشتری می رسد. البته بالای ۱۰ میلیون فریلنسر هم در آن ثبت نام کرده اند. یک محیط کاملاً رقابتی برای حرفه ای هایی که می توانند در زمینه ی کاری خود حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند. در چنین محیطی البته کار برای تازه کاران کمی سخت خواهد بود.

۶- گورو (Guru)

بالا بردن تنوع سایت ها می تواند یک روند ثابت در انجام پروژه ها ایجاد کرده و کسب درآمد فریلنسینگ را تقریباً به حد مشخصی در ماه برساند. برای علاقه مندان به حوزه IT سایت Guru می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد. این سایت بیش از ۱٫۵ میلیون عضو فعال دارد.

۷- ۹۹ دیزاین (۹۹Design)

همان طور که از اسمش پیداست، این سایت فریلنسری برای ارائه خدمات طراحی تعریف شده است. امکان انجام پروژه های فریلنسری در زمینه طراحی سایت، طراحی های گرافیکی، طراحی لوگو و از این قبیل موارد در آن وجود دارد.

۹۹ دیزاین یکی از سایت های بسیار قدرتمند در زمینه طراحی می باشد که فریلنسرهای حرفه ای بسیار زیادی هم در آن مشغول فعالیت می باشند. تعداد پروژه های انجام شده در این سایت به نزدیک ۱۰۰ میلیون پروژه رسیده است که نشان از اعتبار بالا و حرفه ای بودن طراحان آن می باشد. تخصصی بودن آن نیز باعث شده تا بسیاری از پروژه های طراحی به سمت آن روانه شوند.

برای حضور و فعالیت در این سایت حتماً باید از قبل کیفیت کار خود را به میزان قابل قبولی ارتقاء دهید.

۸- اینوتو (Envato)

سایت اینواتو را می توان از قدرت های برتر کارهای فریلنسری در جهان دانست. این سایت ۷ زیرمجموعه کامل برای انجام پروژه های مختلف دارد که بسته به تخصصی که دارید می توانید در یکی از این زیرمجموعه ها اقدام به فعالیت نمایید. زمینه های مختلفی اعم از طراحی گرافیک، کار با فتوشاپ، موشن گرافی، ساخت تیزر، انیمیشن سازی، طراحی سایت و هر زمینه ای دیگری که امکان دورکاری آن وجود داشته باشد، در سایت اینواتو پیدا می شود.

۹- آی رایتر (Iwriter)

نویسندگی یکی از شغل های بسیار پردرآمد در جهان می باشد. البته برای رسیدن به درآمد بالا در این شغل حتماً باید در آن حرفه ای باشید. جمعی از حرفه ای ترین نویسندگان در سایت Iwriter گرد هم آمده اند تا پروژه های نویسندگی کارفرمایان را انجام دهند. این امکان نیز برای افراد در این سایت فراهم است تا از میان پروژه های مختلف، نمونه ی موردنظر و دلخواه خود را انتخاب نموده و آن را انجام دهند.

۱۰- هاب استف (Hubstaff)

سایت فریلنسری هاب استاف از جمله معدود سایت هایی است که برای عضویت کاربران خود هزینه ای از آن ها دریافت نمی کند. در این سایت هم کارفرما و هم فریلنسر بدون هزینه می توانند عضو شده و مشغول به فعالیت شوند.

انجام پروژه های مختلف فریلنسری نیز در دستور کار آن ها قرار دارد که می تواند برای شروع عالی باشد. هنوز تعداد کاربران آن خیلی افزایش نیافته و نسبت به سایت های قدیمی تر کاربران کمتری دارد، اما به دلیل امکانات ویژه ای که در آن تعبیه شده به سرعت در حال رشد و افزایش کاربران خود می باشد.