معرفی کالسیمین

نام شرکت: کالسیمین

نماد: فاسمین

نام صنعت: فلزات اساسی

زیرگروه صنعت: فلزات گرانبهای غیرآهنی

محصولات شرکت: کنسانتره روی خام و کنسانتره سرب؛ شمش روی و شمش سرب و شمش زاماک

محصول اصلی : شمش روی صادراتی

بازار فروش: عمدتا صادراتی

معرفی شرکت:

فعالیت اصلی شرکت اکتشاف، استخراج و بهره برداری از معادن، خرد کردن و شستشو و دانه بندی و تغلیظ و تلکیس و ذوب مواد معدنی و تاسیس کارخانه مربوطه و در نهایت صدور سنگ ها، مواد و فراورده های معدنی و فروش انواع تولیدات شرکت به هر نوع، حالت و مرحله

ظرفیت عملی تولید انواع محصولات شرکت:

شمش روی معمولا در سطح ۳۵۰۰۰ تن و کنسانتره سرب در سطح ۲۵۰۰۰ تن تولید و به فروش می رسد.

کاربرد فلز روی(به عنوان محصول اصلی فاسمین):

جهت مطالعه کاربردهای فلز روی فایل زیر را دانلود نمایید:

Zinc

سایت های مرتبط :

http://www.kitcometals.com/charts/zinc_historical_large.html

https://www.lme.com/en-GB/Metals/Non-ferrous/Zinc#tabIndex=0

https://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=zinc

آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید:

۱)اسامی سهامداران عمده شرکت:

۱-۱)توسعه معادن روی ایران – بورسی ( ۵۷٫۳۱٪)

۲-۱)گروه مالی بانک مسکن

۳-۱)مجتمع ذوب و احیا روی قشم

۲)حساب های دریافتنی تجاری و غیرتجاری:

عمده حساب های دریافتنی شرکت شامل مطالبات از شرکت های زیرمجموعه می باشد و به همین جهت ریسک کمتری نسبت به شرکت هایی دارد که مطالبات آن ها از مشتریان خارجی می باشد.

۳) موجودی مواد و کالا:

بر طبق اطلاعات واصله از صورت های مالی شرکت پسماندهای حاصل از تولید ورق روی( ضایعات واحد الکترولیز) که از آن به کیک لیچ یاد می شود از ابتدای تاسیس فاسمین تا زمان حال حاضر دپو و نگهداری می گردد که عیار ۴ تا ۸ درصدی دارد و از آن می تواند به عنوان ماده اولیه در تولید استفاده نماید و البته نیازمند بکارگیری تکنولوژی خاصی می باشد که جزو برنامه های آتی شرکت بوده و در صورت تحقق می تواند هزینه های شرکت را کاهش دهد.

 ۳)سرمایه گذاری های بلندمدت:

این شرکت مالک بیش از ۸۰ درصدی مجتمع ذوب و احیای روی قشم، اسیدسازان زنجان و کاتالیست پارسیان و مالک کمتر از ۵۰ درصدی تولید روی ایران، بازرگانی توسعه صنعت روی، تولیدی سرب و روی البرز و کالسیمین ترابر می باشد که از بین تمامی شرکت های فوق عمده سود تقسیمی دریافتی مربوط به مجتمع ذوب و احیای روی قشم می باشد.توجه نمایید که عمده درآمد مجتمع ذوب و احیای روی قشم ناشی از فروش شمش روی صادراتی می باشد، در نتیجه در صورت افزایش قیمت جهانی شمش روی یا افزایش نرخ تسعیر ارز سودآوری این شرکت افزایش دو چندانی را تجربه خواهد کرد که در نهایت می تواند منجر به افزایش درآمدهای سرمایه گذاری شرکت گردد.

۴)فروش شرکت:

۱-۴)عموما کنسانتره سرب و روی و شمش روی سهم اصلی فروش داخلی شرکت را تشکیل می دهند که عموما تابع توافق طرفین بوده و البته از قیمت های جهانی اثر می پذیرد.

۲-۴)فروش صادراتی شرکت عموما از کنسانتره سرب و شمش سرب و شمش روی می باشد که تماما بر اساس نرخ های جهانی می باشد.

توجه نمایید که به لحاظ ارزش ریالی فروش که مهم ترین فاکتور برای ما می باشد، شمش روی صادراتی مهم ترین محصول شرکت می باشد.

۵)منابع مهم جهت تعیین نرخ فروش محصولات:

بر اساس آنچه در بالا توضیح داده شد شمش روی اصلی ترین محصول شرکت می باشد که برای ما پیش بینی نرخ آن از اهمیت زیادی برخوردار است.برای مشاهده روزانه نرخ جهانی شمش روی می توان به سایت بورس کالای لندن به نشانی www.lme.com مراجعه کرد و در آن نرخ جهانی تمامی فلزات غیرآهنی را به صورت روزانه رصد کرد و تغییرات آن را بررسی کرد.

۶)سایر داده های آماری مهم و مرتبط با فروش:

۱-۶)یکی از عواملی که می تواند بر روی قیمت جهانی محصولات غیرآهنی به ویژه مس اثرگذار باشد انجام طرح های عمرانی گسترده در اقتصادهای بزرگ دنیا همچون چین و آمریکا می باشد و در زمان انتشار این اخبار شاهد رشد قابل ملاحظه قیمت های جهانی در مدت یک الی سه ماهه و در مقابل با انتشار اخبار منفی هم چون آغاز جنگ تجاری به مرور از قیمت آن ها کاسته خواهد شد.

۲-۶)با توجه به اینکه دلار آمریکا مبنای اصلی جهت ارزش گذاری قیمت تمامی کالاهای جهانی می باشد در نتیجه هرگونه تغییر در اقتصاد آمریکا و در پی آن شاخص دلار می تواند بر قیمت کامودیتی ها اثر بگذارد.

برای نمونه وقتی بانک مرکزی آمریکا یا همان فدرال رزرو اعلام می کند که نرخ بهره خود را افزایش می دهد به تبع آن شاخص دلار بهبود پیدا کرده و قیمت کامودیتی ها کاهش پیدا می کند.

۳-۶)نرخ تسعیر ارز مبنای مهمی برای بسیاری از شرکت های صادرات محور می باشد که کاملا وابسته به تصمیم های کابینه اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران می باشد.با توجه به اینکه سیاست ارزی در کشور شناور مدیریت شده می باشد بنابراین در زمانی که تصمیم اقتصادی بر افزایش نرخ ارز در کشور باشد می تواند اثر مثبتی را بر فروش شرکت های صادرات محور از جمله کالسیمین داشته باشد.

۴-۶)باید این نکته را مدنظر داشته باشید که معاملات در بازارهای جهانی کاملا تابع عرضه و تقاضا است و در نتیجه اگر سمت عرضه به هر دلیلی (مثلا طبق اعلام قبلی اعلام می گردد که یکی از واحدهای بزرگ تولید کننده در جهان به دلیل اعتصاب کارگران آن معدن تعطیل می گردد) کاهش قابل ملاحظه ای داشته باشد منجر به افزایش شدید قیمت کامودیتی ها می گردد.یکی از موارد حائز اهمیت در رابطه با کامودیتی ها اشاره به ذخایر بورس لندن از هر کدام از محصولات من جمله روی می باشد که در نتیجه کاهش عرضه و کمبود ذخایر این بورس زمینه برای افزایش شدید قیمت های کامودیتی ها فراهم می گردد.

۷)مواد اولیه شرکت:

مواد اولیه شرکت خاک معدنی بوده و از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران(معدن انگوران) تامین می گردد.

۸)بهای تمام شده شرکت:

بهای تمام شده شرکت عمدتا از مواد اولیه و سربار اثر می پذیرد.پیش از این در رابطه با مواد اولیه توضیح داده شد، اما سربار شرکت عمدتا از آیتم هایی تشکیل شده است که می توان در مجموع با نرخ رشد حقوق و دستمزد سالیانه مصوب وزارت کار افزایش داد و تفکیک خاصی را نمی توان قائل گردید.

۹)سایر آیتم های اثرگذار بر سودآوری:

۱)فولاد گالوانیزه  از جمله صنایعی است که در آن به وفور از روی استفاده می گردد به همین دلیل افزایش قیمت این محصول فولادی منجر به افزایش قیمت روی خواهد شد.

۱۰)سود حاصل از سرمایه گذاری ها:

فاسمین همانطور که پیش از این نیز ذکر گردید در شرکت های مجتمع ذوب و احیای روی قشم، اسیدسازان زنجان و کاتالیست پارسیان سهامدار عمده و در تعدادی دیگر مالکیت بیش از ۲۰ درصد دارد.از میان شرکت های مزبور کالسیمین از محل مجتمع ذوب و احیای روی قشم سودآوری اصلی را دارد و سود دریافتی از مجتمع مزبور سهم اصلی درآمدهای سرمایه گذاری فاسمین را ایفا می کند.

۱۱)هزینه های عمومی و اداری و فروش:

هزینه های عمومی و اداری و فروش این شرکت به سه دسته تقسیم می شود:

دسته اول مرتبط با هزینه حقوق و دستمزد و تمامی موارد مرتبط با آن است که می توان آن را متناسب با افزایش حقوق و دستمزد سالانه مصوب وزارت کار افزایش داد.

دسته دوم هزینه های مربوط به آلایندگی محیط زیست می باشد که لحاظ نکردن آن تاثیر چندانی در محاسبات ما ندارد

دسته سوم هزینه حمل محصولات صادراتی می باشد که با انجام یکسری محاسبات ریاضی می توان نرخ دلاری آن را در طی دو سال مالی اخیر محاسبه کرده و با انجام تعدبلاتی برای سال مالی جاری محاسبات مربوطه را محاسبه کرد، حتما توجه نمایید که نرخ مزبور هزینه حمل بر اساس هر تن محصول می باشد.

ریسک ها و فرصت های شرکت :

۱)عمدتا خاک معدنی مورد نیاز شرکت که ماده اولیه شرکت به حساب می آید از معدن انگوران اخذ می شده که با توجه به سهمیه بندی های انجام شده به دلیل ورود رقبای جدید، شرکت را مجبور به تامین خاک معدنی از دیگر نقاط ایران و کشور ترکیه نموده است که در صورت بروز هر گونه اختلالی در این زمینه می تواند فروش شرکت را محدود نماید.

۲)نوسانات نرخ ارز:

توجه شود که افزایش نرخ ارز موجب افزایش حاشیه سود ناخالص می گردد.توجه گردد که این شرکت عمدتا صادرات محور بوده و در نتیجه (حتی در شرایط ارز تک نرخی) سرعت افزایش فروش بیشتر از افزایش بهای تمام شده خواهد شد.

۳)ریسک نوسانات نرخ بهره:

وقتی به ترازنامه شرکت مراجعه می کنیم متوجه می شویم که شرکت وام سنگینی را اخذ نکرده است.هم چنین بر اساس گزارش تفسیری مدیریت شرکت در زمان فروش محصولات خود بخش قابل توجهی از مبلغ قرارداد را به صورت نقدی دریافت می کند که به همین دلیل چندان نگرانی از بابت اخذ وام و تحمل هزینه های سنگین را متصور نیستیم مگر آنکه نرخ فروش محصولات برای مدت طولانی در سطح بسیار پایینی قرار گیرد به طوری که شرکت حتی نتواند هزینه های جاری خود را پاسخگو باشد و یا شرایط سیاسی و اقتصادی به گونه ای پیش برود که شرکت را مجبور به اخذ وام های متعدد نماید.اما افزایش نرخ بهره به طور کلی منجر به افزایش حداقل نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذاران می شود و به طور عمومی موجب افزایش ریسک نرخ بهره در سطح کلی بازار و بالاخص شرکت کالسیمین می گردد.در نقطه مقابل با کاهش نرخ بهره بانکی نسبت قیمت به درآمد بازار افزایش پیدا کرده و همین عامل موجب افزایش جذابیت در تمامی نمادها من جمله فاسمین می گردد.

 

مولف: احمد لحیم گرزاده